דף הבית / מאמרים תוכים / רבייה וגנטיקה / תוכים גנטיקה כללית

תוכים גנטיקה כללית

בהסבר הבא אני יסביר על הגנטיקה בכלליות.
בגנטיקה יש מספר מושגי בסיס ו"משפחות" מסוימות של צבעים: סקס לינקד, דומיננטי,רציסיבי.

סקס לינקד–  ישנם תכונות מסויימות שנקראות סקס לינקד מה שאומר שרק זכר יכול לשאת את המוטציות האלו, התכונה עוברת מאב לבת, נגיד והמוטציה היא X   והנקבה היא בצבע רגיל אז הגוזלים שלהם יצאו:  נקבות X  וזכרים רגילים נשאי X. בשביל שגם הגוזלים הזכרים יצאו בצבע X אז צריך שעל שני בני הזוג יהיה את הצבע, זה אומר זוג שגם הזכר וגם הנקבה וגם הזכר בצבע X או שהזכר יהיה נשא X  והנקבה תהיה X.
לא בכל סוגים התוכים יש סקס לינקד אבל ברובם, סוגים שיש- ציפורי אהבה-פיץ'פייס, קוקטיילים, דררות, קקריקים, קוניורי גרין צ'ק….
סוגים שאין בהם סקס לינקד- ציפורי אהבה- משפחת הטבעת הלבנה-פישרים ופרסנטות, נסיכות…
בסוגים שאן בהם סקס לינקד המוטציה עוברת בצורה רצסיבית שגם זכר וגם נקבה יכולים לשאת אותה. לסוג הסקס לינקד הזה קוראים-NSLino- Not Sex Linked ino. מה שאומר שהמוטציה היא לא סקס לינקד.
לסקס לינקד שייכות המוטציות- קינמון, פאליד, לוטינו ואופליין(מוכר אצל קוקטיילים כפנינה ואצל גרינצ'קים כילו סיידד)

דומיננטי–  ישנם מוטציות דומיננטיות שמשפיעות בצורה מלאה וחלקית על צבע הגוזלים. המוטציות שאני מכיר הם ואיולט וגריי. ואיולט זה סגול, לואיולט יש שתי צורות שבו הוא מופיע- סינגל פאקטור ודאבל פאקטור. הואילוט מופיע בצורה הכי יפה על בסיס כחול/טורקיז/אקווה, על בסיס ירוק הוא יופיע כסימן על הראמפ של התוכי. אם נחבר ואיולט סינגל פאקטור עם ציפור ירוקה/כחול/לוטינו(לא משנה הצבע) חצי מהגוזלים יצאו ואיולט סינגל והשאר בצבע אחר, אם נחבר ואיולט דאבל פאקטור עם כל צבע שהוא כל הגוזלים יצאו ואיולט סינגל פאקטור ולא דאבל פאקטור. אותו דבר לגבי הגריי.
מוטציה דומיננטית אי אפשר לשאת!! רואים אותה רק וויזואלית .

רציסיבי–  מוטציה רציסיבית יכולה לצאת רק אם יש על שני ההורים את המוטציה. מוטציות רציסיביות שני ההורים יכולים לשאת אותם ולא רק הזכר, מוטציות כמו- פיידים,טורקיז,אקווה, אורנג', כחול-וייט פייס, פסטל…. מוטציה זו יכולה לצאת רק אם שני ההורים בצבע טורקיז(נגיד) או ששני ההורים נשאי טורקיז או אחד ההורים הוא טורקיז והשני נשא טורקיז אם רק אחד נשא ולשני אין את הצבע עליו אז לא יצאו טורקיז אלא חצי מהגוזלים יצאו נשאים והשני בצבע רגיל ללא נשאות.

דארק פאקטור– דארק פאקטור מכהה את הציפור, כמו בואיולט גם פה יש סינגל ודאבל פאקטור אבל כאן זה סינגל ודאבל דארק פאקטור. על ציפור ירוקה בעלת דארק(סינגל דארק) אחד היא תיראה בצבע ג'ייד-jade  בין ג'ייד לבין ירוק רגיל יש הבדל קטן וקשה להבדיל בינהם. כאשר על ציפור ירוקה יש דאבל דארק היא תיראה בצבע זית-olive. על ציפור כחולה בעלת דארק אחד היא תיראה בצבע קובלט-cobalt פה יש הבדל ורואים שהצבע של הציפור כהה יותר מכחול רגיל. ציפור כחול בעלת דאבל דארק תיראה בצבע מאב-שחור.

עכשיו לגבי המחשבון הגנטי, המחשבון הגנטי הוא כלי מצויין שמשמש עזרה להמון מגדלים בכל רחבי העולם ובטוח שהוא יכול לעזור גם לכם.
http://www.gencalc.com

דבר ראשון, נכנסים לקישור ומחפשים בטבלה מימין את הסוג המבוקש שבשבילו מחפשים את המידע.
לאחר מכן אתם נכנסים לטבלה כזאת של צבעים מסויימים.
1.0-זכר
0.1-נקבה
אני מתייחס לצבעים בכלליות.
Cinnamon- קינמון
Ino- לוטינו
Pallid- פאליד
Opaline- אופליין
Dilute- דיילוט-פסטל
NSLino- לוטינו שהוא לא סקס לינקד
Violet- ויאולט
Turquoise- טורקיז
Aqua- אקווה
Dom.pied- פייד דומיננטי
Rec.pied-פייד רציסיבי

Visual- זה אומר צבע חיצוני
Split to- נשא של
DF-דאבל פאקטור
SF- סינגל פאקטור

אודות תוכיאינפו

השאר תגובה