5191 כתב:
1. יש לי קוטם ציפורניים. אם אני קוטם לפולי את הנוצות עם הקוטם הזה, ולאחר הקיטום מחטא את זה עם מים וסבון, אני ומשפחתי נוכל להמשיך להשתמש בזה לאחר מכן, נכון?
2. ואם פולי מתנגד בעת ההשכבה על הגב ובמשך הקיטום.. אני צריך להתנגד או להפסיק?
תודה מראש ושבת שלום לכולנו

1. אם התכוונת לקוטם שהעלת בנושא הזה:
מספר שאלות על קיטום נוצות לקוקוטייל - הוא לא מתאים, לא תוכל לגזור ככה..
אני גוזרת מהקולמוס אז יותר נוח לי לקטום עם כזה מאשר עם מספריים -

פשוט "תיק" והנוצה מתנתקת בקלות.
לגביי חיטוי וניקוי - רצוי לנקות
לפני ואחרי שגוזרים לתוכי את הנוצות.. ובטח שתוכלו להשתמש בזה
2. כשהתוכי על הגב הוא מרגיש ממש לא בנוח, הרבה יותר לחוץ.. אני תמיד נעזרת במישהו בגזירה, בד"כ מחזיקים את התוכי גבוה
ואני מסתכלת מלמטה, פורשת כנף בודקת קולמוסים וגוזרת נוצה אחרי נוצה..
תהליך מהיר סה"כ אם מחזיקים כראוי את התוכי (גם את הגוף וגם את הכנף).
אז אני ממליצה שתבקש עזרה, שמישהו יחזיק עם שתי ידיים את התוכי על כף ידו, כשכף היד שלמטה תומכת ברגליים ו"סוגרת" עם
האצבעות והיד השנייה מלמעלה "סוגרת" על הגב, על אחת הכנפיים ועל האחוריים ככה שהתוכי לא יכול ללכת אחורה\קדימה\לצדדים
ועם זאת לא מופעל עליו שום לחץ\כוח. אתה\מי שגוזר אוחז עם יד אחת (בעדינות, אבל לא להרפות מהאחיזה) במרכז הכנף באזור שממנו
הקולמוסים יוצאים, עם היד השנייה מסיט את הנוצות המכסות כדי שניתן יהיה לראות את הקולמוסים, וכשהם גלויים לוקחים קוטם וגוזרים
אחת אחת. אם אתה גוזר לבד עדיף עם מספריים, אבל קודם כמובן עם שתי ידיים להחזיק את התוכי ולפרוש כנף כדי לבדוק שאין נוצת דם.
כשמסיימת עם ענף אחת אני נותנת לתוכי דקה של ליטופים ומרגיעה אותו, ואז ממשיכה לכנף השנייה.
כשסיימתי אני מחזירה לכלוב\סטנד כדי שירגע, לא ממליצה להמשיך להחזיק וללטף.. לתת לו את הספייס שלו ולאחר כמה דקות הוא נרגע
ומתנהג כרגיל
צילמתי 2 תמונות כשגזרתי לקטנים נוצות, אולי זה יעזור לך יותר מההסבר שלי:
אם משהו לא ברור אל תהסס לשאול
בהצלחה