ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קטימת נוצות לקוקוטייל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
roi20050
גוזל
גוזל
שם פרטי:: רועי

קטימת נוצות לקוקוטייל

שליחה על ידי roi20050 »

שלום ובוקר טוב לכולם.
כנראה שאקטום היום לפולי את הנוצות.
עכשיו, אני רוצה להבין משהו. אני יודע שצריך לדלג על שתי הנוצות הגדולות ביותר ומשם לספור 6 ולקטום את שישתם.
הבנתי שיש כאלה שמשאירים את שתי הנוצות הגדולות ליופי. אם אני רוצה לגזור גם את שתי הנוצות הגדולות - אני גוזר בכללי שמונה או שמהנוצה הגדולה הראשונה אני סופר 6? אני שואל בעצם אם שתי הנוצות מתווספות ל-6 שאחריהן או שהן במקום שתי נוצות אחרות? תמונה מקווה שהבנתם..

עוד שאלה. יש לי קוטם ציפורניים. אם אני קוטם לפולי את הנוצות עם הקוטם הזה, ולאחר הקיטום מחטא את זה עם מים וסבון, אני ומשפחתי נוכל להמשיך להשתמש בזה לאחר מכן, נכון?

ואם פולי מתנגד בעת ההשכבה על הגב ובמשך הקיטום.. אני צריך להתנגד או להפסיק?

תודה מראש ושבת שלום לכולנו :)
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

Re: קטימת נוצות לקוקוטייל

שליחה על ידי uzibu »

לא צריך לדלג על 2 הנוצות הראשונות, אפשר לדלג. וכמוב שהבנת זה בשביל היופי בלבד. לדעתי דווקא יותר יפה כאשר מתחילים מהנוצות הראשונות. הספירה הכללית הינה 6, לא משנה אם מתחילה או לאחר 2 נוצות. אחר גזירה של הנוצות במבצעים בדיקה אם זה מספיק.

אין שום בעיה להשתמש בזה לאחר מכן. יחד עם זאת אני לא חושב שיהיה לך נוח לקטום עם זה. אני אישית מבצע גזירת נוצות, עושה זאת עם מספריים, אני לא צריך להפוך את התוכי, זה מהיר יותר ובכך פחות סטרס לתוכי, יוצא ישר וזה בהחלט מספיק. (זה גם פחות מסוכן, במיוחד לכאלה שאין להם ניסיון).

בקיטום גזירת נוצות התוכי יתנגד, כך שאם תפסיק בכל התנגדות לא חושב שאי פעם תקטום לו נוצות. כמו כן, ההחזקה של התוכי צריך להיות כראוי כך שלא חלילה יפצע וכד'. לכן החזקת התוכי צריכה להיות כך שלא תהיה לך התנגדות שתפריע לך לבצע קיטום נוצות.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

5191 כתב: 1. יש לי קוטם ציפורניים. אם אני קוטם לפולי את הנוצות עם הקוטם הזה, ולאחר הקיטום מחטא את זה עם מים וסבון, אני ומשפחתי נוכל להמשיך להשתמש בזה לאחר מכן, נכון?

2. ואם פולי מתנגד בעת ההשכבה על הגב ובמשך הקיטום.. אני צריך להתנגד או להפסיק?

תודה מראש ושבת שלום לכולנו :)
1. אם התכוונת לקוטם שהעלת בנושא הזה: מספר שאלות על קיטום נוצות לקוקוטייל - הוא לא מתאים, לא תוכל לגזור ככה..
אני גוזרת מהקולמוס אז יותר נוח לי לקטום עם כזה מאשר עם מספריים -
תמונה
פשוט "תיק" והנוצה מתנתקת בקלות.

לגביי חיטוי וניקוי - רצוי לנקות לפני ואחרי שגוזרים לתוכי את הנוצות.. ובטח שתוכלו להשתמש בזה

2. כשהתוכי על הגב הוא מרגיש ממש לא בנוח, הרבה יותר לחוץ.. אני תמיד נעזרת במישהו בגזירה, בד"כ מחזיקים את התוכי גבוה
ואני מסתכלת מלמטה, פורשת כנף בודקת קולמוסים וגוזרת נוצה אחרי נוצה..
תהליך מהיר סה"כ אם מחזיקים כראוי את התוכי (גם את הגוף וגם את הכנף).
אז אני ממליצה שתבקש עזרה, שמישהו יחזיק עם שתי ידיים את התוכי על כף ידו, כשכף היד שלמטה תומכת ברגליים ו"סוגרת" עם
האצבעות והיד השנייה מלמעלה "סוגרת" על הגב, על אחת הכנפיים ועל האחוריים ככה שהתוכי לא יכול ללכת אחורה\קדימה\לצדדים
ועם זאת לא מופעל עליו שום לחץ\כוח. אתה\מי שגוזר אוחז עם יד אחת (בעדינות, אבל לא להרפות מהאחיזה) במרכז הכנף באזור שממנו
הקולמוסים יוצאים, עם היד השנייה מסיט את הנוצות המכסות כדי שניתן יהיה לראות את הקולמוסים, וכשהם גלויים לוקחים קוטם וגוזרים
אחת אחת. אם אתה גוזר לבד עדיף עם מספריים, אבל קודם כמובן עם שתי ידיים להחזיק את התוכי ולפרוש כנף כדי לבדוק שאין נוצת דם.

כשמסיימת עם ענף אחת אני נותנת לתוכי דקה של ליטופים ומרגיעה אותו, ואז ממשיכה לכנף השנייה.
כשסיימתי אני מחזירה לכלוב\סטנד כדי שירגע, לא ממליצה להמשיך להחזיק וללטף.. לתת לו את הספייס שלו ולאחר כמה דקות הוא נרגע
ומתנהג כרגיל

צילמתי 2 תמונות כשגזרתי לקטנים נוצות, אולי זה יעזור לך יותר מההסבר שלי:
DSCF2002.jpg

אם משהו לא ברור אל תהסס לשאול
בהצלחה תמונה
matan_175
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי matan_175 »

גזירה עם מיספריים גדולות ועבות זה הכי טוב בעיקבות זה שגוזרים בבת אחת חצי מנוצות הכנף כך זה יוצא ישר מדויק ועםפ מינימום אי נעימות לתוכי .....
רק שתדעו גזירת כנפיים אי אפשר ללמד דרך האינטרנט
סמל אישי של משתמש
roi20050
גוזל
גוזל

שליחה על ידי roi20050 »

מתן, אני מודה לך על הדאגה אבל רק שתדע שבזכות החברים כאן מהאינטרנט אני יודע איך לקטום עכשיו.
אני ממש מודה לכולם, אבל יש לי עוד שאלה בנוגע לקולמוס דם.
מה קורה אם אני רואה שחוץ מהשאר, רק קולמוס אחד הוא עם דם? אני גוזר גם אותו או שאני מחכה לגמרי עם כל הגזירה לפעם אחרת?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

5553 כתב:גוזרים בבת אחת חצי מנוצות הכנף כך זה יוצא ישר מדויק ועםפ מינימום אי נעימות לתוכי .....
לא גוזרים "חצי מנוצות הכנף" , גוזרים רק נוצות תעופה ראשיות, לא נוגעים במשניות.
ומה במצב כמו שרועי שואל, יש לפחות נוצת דם אחת, אתה גוזר הכל בבת אחת? ממש לא.. צריך לגזור חלק, לדלג על נוצת דם ולגזור את ההמשך.. הזמן זה אותו זמן בערך
גזירת נוצות לוקחת פחות מדקה, העיכוב זה רק אם לא מחזיקים נכון את התוכי והוא משתחרר מהאחיזה..

אין שום בעיה ללמוד מהאינטרנט כל עוד ההסבר מדוייק ושואלים שאלות עד שמבינים.
אני יכולה להגיד שלמדתי יותר מהאינטרנט מאשר מהוטרינר שגזר לתוכי שלי נוצות. דוגמא קטנה באינטרנט ראיתי איך נראית נוצת דם, אצל
הוטרינר לא הייתה נוצה ולא יכולתי לראות במו עיניי מה הכוונה "נוצה כהה"..

רועי גוזרים מינימום 6 נוצות מכל צד- אם יש נוצת דם לא גוזרים אותה, פשוט מדלגים עליה וגוזרים 6 נוצות סה"כ.
אם לתוכי יש יכולת תעופה גוזרים עוד נוצה מכל צד
הוא צריך להגיע למצב שכהוא מנופף בכנפיים הוא נוחת בביטחה בקו אלכסוני. אם הוא עף בקו ישר או למעלה, צריך לגזור נוצה נוספת מכל צד.

נוצת דם זו נוצה בתהליך צמיחה - הקולמוס חלול ובתוכו זורם דם ישירות מהגוף של התוכי. גזירת נוצה כזו תגרום לדימום כבד,
זה כמו לתקוע קשית בוריד וכל הדם פשוט יוצא החוצה.. לא לגזור בשום אופן נוצת דם.
תמונה
סמל אישי של משתמש
roi20050
גוזל
גוזל

שליחה על ידי roi20050 »

הבנתי, תודה רבה!
עזרתם לי מאוד!
אעלה תמונות כנראה היום בערב, ואם לא אעשה את זה הערב - אעדכן.
שוב תודה לכם, אין כמוכם! :) ++
סמל אישי של משתמש
roi20050
גוזל
גוזל

שליחה על ידי roi20050 »

אוקיי, אז היום סופסוף ההורים שלי קנו לי קוצץ כמו ששירלי הראתה בתמונה.
לא יודע למה, הם לא מסכימים שאני אגע בתוכי עם הקוצץ ואז אנחנו קוצצים איתו וזה..
באמת שריטה ><
בכל מקרה, מחר אני בעזרת השם אקצוץ לו את הנוצות.
שירלי, אני חושב שאני אשתמש בעצה שלך ולא אהפוך אותו על הגב אלא שאני אתכופף ואהיה מתחתיו כזה ואח שלי יחזיק אותו קצת בגובה ואז אני אקצוץ.
תודה רבה לכולם על ההסברים, המדריכים ועל הסבלנות. תודה, ושוב תודה :)

מחר אעדכן. ++
saharlevi
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי saharlevi »

בהצלחה!
אני גם הייתי רוצה לגזור לשלג את נוצות התעופה שלה,אשמח אם לאחר מכן תעביר חוות דעת,תסביר,אולי איזו תמונה אחת,מאוד יעזור לי!
אני מבקש דווקא ממך,אני אוהב את הצורה בה אתה כותב ומסביר דברים.
תמונה
סמל אישי של משתמש
roi20050
גוזל
גוזל

שליחה על ידי roi20050 »

איזה חמוד XD
אל תדאג אחשלי, תכננתי לצלם גם ככה תמונות.
לא לדאוג :)
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”