ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בניית כלוב מפרופילים
מנהל: מפקחים
בניית כלוב מפרופילים
שלום,
החלטתי לבנות כלוב מפרופילים של עץ.
השאלות הן כאלה -
1. איך אני מותח את הרשת ? בעזרת ברגים רגילים ?
2. בעזרת מה אני מחבר את הפרופילים ?
3. האם החורים ברשת לא צפופים מידי כדי לשמש כריצפה ואז יכול להיווצר מצב שהצואה פשוט נתקעת על הרשת ?
4. איך אני יוצר מגש ללכלוך ?
5. מאיפה קונים גליל רשת וכמה הוא עולה ?
6. באיזה צבע לצבוע את הפרופילים כדי שלא יהיו רעילים ?
תודה מראש על העזרה.
החלטתי לבנות כלוב מפרופילים של עץ.
השאלות הן כאלה -
1. איך אני מותח את הרשת ? בעזרת ברגים רגילים ?
2. בעזרת מה אני מחבר את הפרופילים ?
3. האם החורים ברשת לא צפופים מידי כדי לשמש כריצפה ואז יכול להיווצר מצב שהצואה פשוט נתקעת על הרשת ?
4. איך אני יוצר מגש ללכלוך ?
5. מאיפה קונים גליל רשת וכמה הוא עולה ?
6. באיזה צבע לצבוע את הפרופילים כדי שלא יהיו רעילים ?
תודה מראש על העזרה.
Re: בניית כלוב מפרופילים
מה לגבי מידות? מה יהיה גודל הכלוב?
מידות הכלוב -
גובה - 1 מטר
רוחב - 1 מטר
עומק - 70 ס"מ
גובה - 1 מטר
רוחב - 1 מטר
עומק - 70 ס"מ
אתה יכול לראות בקישור הבא את הכלוב ששירלי הכינה מעץ ומרשת ריבועים.
הכלוב החדש של הקוקטיילים שלי
חיבור העץ זה לזה יכול להיעשות עם ברגים או מסמרים. אפשר למצוא עץ בגדלים שונים במקומות כמו הום סנטר (יקר מאוד) ובמחסני עצים.
שירלי הלכה לנגר שנתן לה חתיכות אולי תקבל במחיר סימלי שאריות שיתאימו.
רשת ריבועים בגליל עולה בסביבות 30 ש"ח למטר +- ואפשר למתוח אותה על גבי המסגרת שיצרת ולתפוס עם ברגים או מסמרים מכופפים.
אפשר למצוא בכל חנויות "טמבור" וכו'.
לקוקוטיילים אין לשלשת גדולה כל כך שתיתקע ברשת, בכל מקרה אפשר לנקות ע"י מים זורמים אם הכלוב בחוץ או עם מברשת.
לגבי צבע עץ צריך להיות זהירים ולבדוק בחנות מה מתאים ועל מה כתוב "אינו רעיל". ישנן מאות סוגים ולכן כדאי שתקבל ייעוץ. אפשר להשאיר את העץ ללא צבע.
אפשר להכין מגש מפוליגל..בשיטה של הסירטון המצורף:
Re: הכלוב החדש של הקוקטיילים שלי
הכלוב החדש של הקוקטיילים שלי
חיבור העץ זה לזה יכול להיעשות עם ברגים או מסמרים. אפשר למצוא עץ בגדלים שונים במקומות כמו הום סנטר (יקר מאוד) ובמחסני עצים.
שירלי הלכה לנגר שנתן לה חתיכות אולי תקבל במחיר סימלי שאריות שיתאימו.
רשת ריבועים בגליל עולה בסביבות 30 ש"ח למטר +- ואפשר למתוח אותה על גבי המסגרת שיצרת ולתפוס עם ברגים או מסמרים מכופפים.
אפשר למצוא בכל חנויות "טמבור" וכו'.
לקוקוטיילים אין לשלשת גדולה כל כך שתיתקע ברשת, בכל מקרה אפשר לנקות ע"י מים זורמים אם הכלוב בחוץ או עם מברשת.
לגבי צבע עץ צריך להיות זהירים ולבדוק בחנות מה מתאים ועל מה כתוב "אינו רעיל". ישנן מאות סוגים ולכן כדאי שתקבל ייעוץ. אפשר להשאיר את העץ ללא צבע.
אפשר להכין מגש מפוליגל..בשיטה של הסירטון המצורף:
Re: הכלוב החדש של הקוקטיילים שלי
תודה, והכלוב מיועד לזוג גרין צ'יקים.
1. אני השתמשתי במסמרי ברזל באורך 20 מ"מ (המוכר אמר שזה מתאים לעץ) -
דפקתי עם פטיש עד שחצי מהמסמר בפנים ואז כופפתי עם הפטיש בכיוון הקצה של הרשת (כדי למתוח)
2. את הפרופילים חיברתי זה לזה עם מסמרי ברזל באורך 30 מ"מ, בכל פעם שחיברתי מקל אחד לשני השתמשתי ב3 מסמרים כדי
שהחיבור יהיה חזק מספיק. (אם לא הבנת למה אני מתכוונת תגיד לי ואני אצלם כדי להראות לך.. )
3. הצואה לא נתקעת (לא קורה שריבוע ברשת נחסם..) אבל לפעמים כן הצואה נשארת תלויה מהסורגים כלפי מטה..
אני מנקה עם מברשת קשיחה, עם סקוץ' הכי קל לנקות אבל זה מפורר את הסקוץ'.. ואז צריך לנקות את הפרורים מהרשת, אז עדיף
מברשת לדעתי.
4. אלי נתן קישור.. תראה שם בדיון את כל הפרטים. אתה צריך מקלות/פרופילים נוספים כדי שתהיה תמיכה למגש, אז תיקח בחשבון
כשאתה קונה/משיג את הפרופילים
5. מחנויות כמו הום סנטר ואספקה טכנית.. חנויות עם מוצרים לבית ולגן..
בחנות שקניתי היה 28 למטר אבל נתנו לי 24 למטר.. (גם משהו), בחנות אחרת היה 20 ש"ח למטר אבל הרשת הייתה פגומה/קרועה
לאורך כל הגליל אז כנראה בגלל זה המחיר הזול
6. לדעתי טבעי זה הכי טוב.. אבל כמו שאלי אמר תראה שכתוב על הצבע שהוא לא רעיל
טיפ - כדי למתוח את הרשת מבלי להתעייף מלהחזיק אותה, אני השתמשתי בגומי תפירה, השחלתי בין הסורגים וחיברתי לפרופילים
(אחרי שהפרופילים היו מחוברים ומבנה הכלוב היה מוכן בעצם) מתחתי את הגומי וקשרתי ככה שהוא החזיק את הרשת יציב וצמוד
לפרופילים, וככה דפקתי את המסמרים לאט ובלי לחץ..
לדעתי כדאי לך כי זה מעייף להחזיק את הרשת
אני מצרפת תמונה להמחשה:
טיפ 2 - Re: איך לעשות פתח בכלוב עם רשת ריבועים?
בהצלחה
דפקתי עם פטיש עד שחצי מהמסמר בפנים ואז כופפתי עם הפטיש בכיוון הקצה של הרשת (כדי למתוח)
2. את הפרופילים חיברתי זה לזה עם מסמרי ברזל באורך 30 מ"מ, בכל פעם שחיברתי מקל אחד לשני השתמשתי ב3 מסמרים כדי
שהחיבור יהיה חזק מספיק. (אם לא הבנת למה אני מתכוונת תגיד לי ואני אצלם כדי להראות לך.. )
3. הצואה לא נתקעת (לא קורה שריבוע ברשת נחסם..) אבל לפעמים כן הצואה נשארת תלויה מהסורגים כלפי מטה..
אני מנקה עם מברשת קשיחה, עם סקוץ' הכי קל לנקות אבל זה מפורר את הסקוץ'.. ואז צריך לנקות את הפרורים מהרשת, אז עדיף
מברשת לדעתי.
4. אלי נתן קישור.. תראה שם בדיון את כל הפרטים. אתה צריך מקלות/פרופילים נוספים כדי שתהיה תמיכה למגש, אז תיקח בחשבון
כשאתה קונה/משיג את הפרופילים
5. מחנויות כמו הום סנטר ואספקה טכנית.. חנויות עם מוצרים לבית ולגן..
בחנות שקניתי היה 28 למטר אבל נתנו לי 24 למטר.. (גם משהו), בחנות אחרת היה 20 ש"ח למטר אבל הרשת הייתה פגומה/קרועה
לאורך כל הגליל אז כנראה בגלל זה המחיר הזול
6. לדעתי טבעי זה הכי טוב.. אבל כמו שאלי אמר תראה שכתוב על הצבע שהוא לא רעיל
טיפ - כדי למתוח את הרשת מבלי להתעייף מלהחזיק אותה, אני השתמשתי בגומי תפירה, השחלתי בין הסורגים וחיברתי לפרופילים
(אחרי שהפרופילים היו מחוברים ומבנה הכלוב היה מוכן בעצם) מתחתי את הגומי וקשרתי ככה שהוא החזיק את הרשת יציב וצמוד
לפרופילים, וככה דפקתי את המסמרים לאט ובלי לחץ..
לדעתי כדאי לך כי זה מעייף להחזיק את הרשת
אני מצרפת תמונה להמחשה:
טיפ 2 - Re: איך לעשות פתח בכלוב עם רשת ריבועים?
בהצלחה

וואו, תודה רבה רבה אני אשתמש בטיפ ובמידע !
זה שרטוט של הכלוב המתוכנן -
זה שרטוט של הכלוב המתוכנן -
אני חושב שאני אעשה לכלוב גם רגליים ואני צריך לחשוב על דרך לשים את המגש..
יפה מאוד, נראה קצת צר בתמונה אבל הבנתי שזה יהיה 70 ס"מ אז הכלוב יהיה מרווח 
אני ממליצה לך לעשות דלת קטנה (או אפילו 2 קטנות) במיוחד אם הכלוב מחוץ לבית, אחרת יש סכנה שיברח תוכי כשתפתח את הדלת..
כי לפי התמונה נראה כאילו צד שלם של הכלוב יהיה "דלת"..
ואם אין לך סטנד/מעמד או שאתה לא מתכנן לתלות את הכלוב על הקיר למשל, כדאי שתעשה 4 פרופילים ארוכים יותר,
כדי שהכלוב יהיה גבוה מהאדמה.. ככה אני עשיתי (4 פרופילים מאונכים שיהיו בגובה 1.30 או 1.40 מטר)
כדי ליצור תמיכה למגש תחבר פרופיל ל 2 ה"רגליים" האחוריות, ועוד פרופיל לשתי הרגליים הקדמיות, ואז תחבר עליהם 2 פרופילים מקבילים
תראה בשרטוט אולי זה יסביר יותר טוב למה אני מתכוונת...

אני ממליצה לך לעשות דלת קטנה (או אפילו 2 קטנות) במיוחד אם הכלוב מחוץ לבית, אחרת יש סכנה שיברח תוכי כשתפתח את הדלת..
כי לפי התמונה נראה כאילו צד שלם של הכלוב יהיה "דלת"..
ואם אין לך סטנד/מעמד או שאתה לא מתכנן לתלות את הכלוב על הקיר למשל, כדאי שתעשה 4 פרופילים ארוכים יותר,
כדי שהכלוב יהיה גבוה מהאדמה.. ככה אני עשיתי (4 פרופילים מאונכים שיהיו בגובה 1.30 או 1.40 מטר)
כדי ליצור תמיכה למגש תחבר פרופיל ל 2 ה"רגליים" האחוריות, ועוד פרופיל לשתי הרגליים הקדמיות, ואז תחבר עליהם 2 פרופילים מקבילים
תראה בשרטוט אולי זה יסביר יותר טוב למה אני מתכוונת...
יצא יפהה מה זו התוכנה הזאת תענה שכולם ידעו להבא עם ירצו לבנות אז זה ישורטט בזה
לאיזה תוכים זה ?
ושירליי סירטווט מדהיים
לאיזה תוכים זה ?
ושירליי סירטווט מדהיים
נערך לאחרונה על ידי shaul619 ב 27 יוני 2011 22:49, נערך פעם 1 בסך הכל.