ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בית הגידול של אייל...

פורום המאפשר הצגה של בתי גידול תוכים של חברי האתר, להראות התקדמות גדילה,
לקבל הערות, הארות, הצעות ושאלות מחברי האתר בהקשר בית הגידול הספציפי בלבד.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

lomoon1
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

בית הגידול של אייל...

שליחה על ידי lomoon1 »

תמונה

מצרף תמונות מבית הגידול הצנוע שלי (600X300X300cm)...
בעבר גידלתי פישרים ציפורי אהבה ,פינקים, תוכונים וקוקטיילים וארנבונים בכמויות גדולות , לגדול עצמי וללא סחר בכלוב יותר גדול שהתרבו אצלי ..
השנה חזרתי לגדל את ה האהובים עליי - קוקטיילים , וזוג תוכונים, ארבנת , ארנבים ננסיים
לדעתי לקוקטייל יש קרבה מאד חזקה וכשהיו מתרבים אצלי אף פעם לא החתמתי בעצמי (אני אוהב דרכי הטבע) ובכל זאת הייתי משחק עם הגוזלים כשיצאו מתא ההטלה , וגידלתי פעם ציפור אהבה וקוטיילים צעירים אחרי שיצאו מתא ההטלה ולא היו נושכים..ומאד חובבים (אם אצליח למצוא תמונות שהיו אעלה לפה "פשוט זה היה לפני כ 10-8 שנים ולא הייתה מצלמה דיגטלית נפוצה כיום "

החזרה לגידול התעוררה אצלי אחרי שביקרתי במקרה באתר (חיפשתי להסתכל על תוכים ונדהמתי לכל שיש אתר שמרכז הכל במקום אחד), פשוט לא התאפקתי והביקור עורר בי הצורך לחזור ולגדל במיוחד אחרי שראיתי את הטיפול של שירלי ואלי , הערכה כבדה וכל הכבוד לשניהם על המענה המקצועי והסובלני ברוב נושאי הפורום..

נ.ב. האתר גוזל מזמני המון זמן והוא די עשיר ומושך , אני מקווה שזה לא יזיק לסיום התואר שלי תמונה
מקווה שתהנו
תמונה

תמונה
קבצים מצורפים
IMG_2925.JPG
הארנבת שלי ..
הארנבת שלי ..
בית הגדול שלי 600X300X300cm
בית הגדול שלי 600X300X300cm
IMG_2912.JPG
lomoon1
ביצה
ביצה

Re: בית הגידול של אייל...

שליחה על ידי lomoon1 »

מצרף עוד..

פיזרתי נסורת על הריצפה זה לא לכלוך...
קבצים מצורפים
ארנבים ננסיים ..
ארנבים ננסיים ..
IMG_2905.JPG
IMG_2909.JPG
IMG_2902.JPG
נערך לאחרונה על ידי lomoon1 ב 24 דצמבר 2011 01:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
lomoon1
ביצה
ביצה

שליחה על ידי lomoon1 »

תמונות נוספות מקווה שימצא חן בעיניכם..
קבצים מצורפים
עץ זיתים לכבוד הקוקטיילים ועלים ועלה לימון כהמלצת חברי הפורום..
עץ זיתים לכבוד הקוקטיילים ועלים ועלה לימון כהמלצת חברי הפורום..
כלי אוכל לתוכים..
כלי אוכל לתוכים..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל תודה, אני שמח שאתה מרגיש כך איתנו, כשמידי פעם מעלים את הרצון לשוב ולחזור לגלוש באתר ולהיות שותפים בו גם אם שותפים סמויים זה מחמם את הלב.

כשהזכרת את נושא המצלמה שאז לא הייתה קיימת זה ישר העלה בי את המחשבה שאז גם לא היה אינטרנט והמידע לכולנו לא היה נגיש כמו היום. כשאני מביט לאחור אני לא יכול שלא לחשוב כמה חוסר היה לי מבחינת מידע וכמה שאלות שלא היה עליהן מענה.
אני מסתכל על המבנה של בית הגידול ולא יכול שלא להיזכר שכילד ונער השתמשתי לבניית כלובים לחיות שגידלתי בכל מה שהזדמן ובכל מה שהיה זרוק מסביב באיזור שלי. אני מתאר לעצמי שהשתמשת ברשתות שהיו אצלך במקום.

אני אתחיל בזה שלתוכים יש מקום מרווח ומעולה והתוכים נראים מצויין. יש לתוכים אפשרות להתעופף וזה מבחינתם נפלא.
הפינה עם העצים מעולה תמונה

הדבר היחיד שהפריע לי וטעון שיפור זה החלודה הרבה בחלק מהרשתות והברזלים. החלודה עלולה להוות סיכון רציני לתוכים אם הם במגע עימה. כדאי לטפל בחלקים או להחליפם .
שמח מאוד שחזרת לגדל ובטוח שתמצא את הדרך לשלב בין הלימודים לבין התוכים.

הרבה הצלחה בהמשך תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

באמת כלוב מרווח! תמונה
אני מסכימה עם אלי לגביי החלודה אם הם מכרסמים זה יכול לגרום הרעלה..
אם היו לך ציפורי שיר בכלוב אז זה היה פחות קריטי כי הם לא משתמשים במקור כדי לטפס למשל, ולא מנסים לפרק דברים עם המקור
אבל תוכים משתמשים הרבה במקור - ובעיקר בניסיון לכרסם דברים, אז כדאי להחליף את המתכת החלודה,
ואגב גם לארנבות זה מסוכן כי גם הם נוטים לכרסם כל פינה..
אגב ממש חמודים! תמונה

ועוד משהו קטן, כדאי לשים יותר ענפים בצורה אופקית ובעיקר באזור גבוה בכלוב, ככה יהיו לתוכים יותר מקומות עמידה (אם אתה רוצה
שיהיו זיווגים, זה חשוב שיהיו ענפים יציבים..) ובאופן כללי עדיף שהתוכים יעמדו על עץ ולא על מתכת..
רוב העצים הם למטה יחסית, ותוכים מעדיפים תמיד לשבת במקום הגבוה ביותר לכן מעדיפים לשבת על המתכת..
לא יודעת בדיוק אם זה אפשרי אבל כדאי לנסות לתלות מספר ענפים, נגיד מצד אחד לתקוע ברשת, ומהצד השני לקשור עם חבל כדי
שהענף יהיה יציב, לדוגמה בשרטוט שהכנתי-
אה ועוד משהו, אם זה לא אפשרי להחליף את המתכת החלודה אז אפשר לפרוס בד ולקשור (עם חוט/אזיקונים וכד') וככה לכסות את החלודה:
Untitled.jpg

בהצלחה עם בית הגידול ומקווה שזה לא יפריע לתואר תמונה
lomoon1
ביצה
ביצה

שליחה על ידי lomoon1 »

בוקר טוב לכם,
המון תודה על החיזוקים והתגובות , שמח להערותיכם המקצועיות
האמת שכן הם ממש נהנים מהמרווח שלהם , ויש את הלטינו שהבאתי אותו , אם תנסה להתקרב אליו מרחוק ינסה לנשוך, היום הוא בטוח ומתנהג יותר באדיבות ולא נרתע מכל מה שזז , ואפילו שמתי לב שהוא ישן עם הראש בין הכנפיים (מה שמצויין במידע בפורום שזה מיעיד על הרגשת ביטחון) ואני שמח שכך,
אכן קוקטיילים וגוזליהם הם משהו מיוחד אני שמח לגדל אותם , וכן אלי מבחינת התחביב זה כשהייתי צעיר כבן 10 התחלתי לגדל מכלוב גדול ברוחב כ4מטר וגובה 3 מטר ורוחב כ3 מטר(שאחרי זה גם העתקתי מקומו והגדלתי עוד יותר שלכל זן יהיה כלוב נפרד תכף תסיק למה- כלוב ענקי כמו בגני חיות עם מעבר שלא יברח אף תוכי נדמה לי שזה היה באורך מעל 10 מטר וגובה 3 מטר ורוחב בלי המעבר כ 4 מטר) , התחלתי עם ציפורי אהבה ופינקים שהתרבו אצלי ללא הפסקה והיה להם מרווח נפלא , הוספתי את הקוקטיילים ואז ראיתי שציפורי האהבה תמיד דומננטיים ומפריעים להם והם די שקטים , עשיתי להם מחיצה , וציפורי האהבה לא ישבו בשקט על זה וכל היום הייתי מוצא "פורץ חדש" לקוקטיילים מה שדרש ממני תמיד לשמור ולדאוג לקוקטיילים ושהיו גוזלים זה גם לאושר מרבי אז וממש כל הסיטואציה גרמה להתאהבות , היום אני נכנס לקוקטיילים לשים אוכל ואף ציפור לא נרתע ולא מנסה לעוף ולברוח ..

לגבי החומר אלי אתה צודק במידה מסויימת :), בהתחלה אבא בנה את הכלוב "הקטן" אחרי זה הרחבנו וקנינו חומר חדש והמון רשתות ופרופילים , נאלצנו לפרק אחרי זה אז שמרתי את הכל (מחלה בי אני אוהב לשמור כל מה ששייך לי לא משנה מה אפילו פתקית חניה) ,אז זה כרגע שמש אותי לבניה מחדש , הרשת לא חלודה כמו שנראה (זה צבוע באדום כזה) הכנסתי אותה בהתחלה לפני שהבאתי הקוקטיילים הפרדתי בין הארנבים כי הזכר הפריע לנקבה בהיריון תמיד והיו מריבות בין הנקבות..
אם בכל זאת אתם מתעקשים אני אוציא את הרשת הזאת פשוט הקוקטיילים כשאני בא "מתחבאים עליה" אז השארתי להם ואין לה תפקיד אחר כיום.
אני מקווה שיהיה לי זמן אני אחפש תמונות מהעבר ומהחוויות ואשתף , לא זכור לי שפעם עלה על דעתי לצלם (לא הייתי תחושה שזה יפורק ולא היו כלכך מצלמות זמינות ביד)

התואר לקראת סיום ,אני בסה"כ עושה פרוייקט סוף שזה גם דןרש המון זמן,אבל אולי התוכנים מושכים אותי יותר , בכל זאת חייב לעבוד ולסיים אותו כי כבר מצאתי עבודה בתחום ועוד כשבועיים מתחיל לעבוד בדרום .., וכן אני כמעט כל יום מבקר בפורום :), כמה פעמים מציץ פה וזה לא נגמר אך היום שלי נגמר חח :D

יש לי עוד מקום לגידול עוד ציפורים , רק צריך לסדר דלת פנימית שלא יברח לי איזה שובב, אבל עדיין אני חושב על איזה סוג ומתלבט אשמח להצעות מנסיונכם.
סמל אישי של משתמש
erezc83
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי erezc83 »

נראה יפה מאוד :)
אני בטוח שאחרי כל העצות שקיבלת פה מאלי ומשירלי,
הכלוב יהיה משודרג בצורה מדהימה.

בהצלחה
תמונה

תקשיב, תלמד, תחכים, תפנים, תתנסה...אבל הכי חשוב תהנה!
lomoon1
ביצה
ביצה

שליחה על ידי lomoon1 »

תודה ארז,

לשדרג כן זה לא נגמר , , , בכלוב כזה גדול , זה לא פשוט לשדרג דברים זה זמן והשקעה שלא ישארו פתחים לא סגורים היטב או משהו ולמתוח כבל חשמל עד הכלוב (אין שקע חשמל ממש ליד - התוכים לא אוהבים הנדסת חשמל כמוני)

שדרוג נוסף: אם מישהו רוצה להכין צעצועים לתוכים הם ישמחו מאד :)
סמל אישי של משתמש
erezc83
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי erezc83 »

מספיק מהנדס אחד במשפחה, לא? חחחח
אני בטוח שהקבל חשמל קטן עליך ואתה תתקתק להם את זה צ'יק צ'ק..

לגבי צעצועים.. תאמין לי, שב שעה ככה בכיף בשעות הערב תכין להם נדנדה ועוד 2-3 צעצועים נחמדים..
ככה גם תעביר את הזמן וגם תרגיש שעשית משהו נחמד למענם :)

וד"א אני יודע שזה לא קשור לפה, אבל.. אני כמוהם גם לא אוהב חשמל ולכן בחרתי בהנדסת תוכנה תמונה
תמונה

תקשיב, תלמד, תחכים, תפנים, תתנסה...אבל הכי חשוב תהנה!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם הרשת לא חלודה אתה יכול להשאיר אותה.
צעצועים אפשר להכין מדברים פשוטים ובקלות יחסית, בקישור הבא יש טיפים:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... tutorials/

תכניס ענפי לעיסה טריים של עץ זית לימון ופירות הדר, תתלה או תתפוס אותם ברשת ליד מקלות העמידה ותהיה להם תעסוקה מצויינת.
כיף לשמוע ותמשיך לעדכן תמונה
שלח תגובה

חזור אל “בית הגידול שלי”