ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כל האמת על חוות התוכי שמאור

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כל האמת על חוות התוכי שמאור

שליחה על ידי eli_lea »

רונית תודה על המילים החמות. האמת שכיף לשמוע מילים חמות מידי פעם וזה נותן כוח ורצון להמשיך הלאה. להרבה אנשים יש הרגשה שהמענה שניתן ע"י כולנו הינו מובן מאליו. כך גם תחזוקת האתר והשקעה בניסיון לשפר וליצור אתר נגיש לכל המידע הרב שבו.
ישנו סיפוק רב לראות כיצד קהילה מכל חתך הגילאים נעזרת בנו. ישנם בני נוער שהתחילו עם תוכון קטן ויש להם כיום בתי גידול לתפארת, כאשר הדגש הינו על רווחת התוכים מצד אחד ומצד שני למידה בכל התחומים הקשורים. הלוואי וחברים אלא יהיו המגדלים ובעלי החוות שבעתיד יישמו את שלמדו. אני בטוח שהכל יראה אחרת.

כל חבר בקהילת תוכי אינפו יכול בקלות לראות שהמגדלים המוכרים בתחום לא נמצאים כאן. דווקא אלה שיכלו ללמד לעזור ולייעץ לבני הנוער אינם עושים זאת. בתחילת דרכנו הם הגיעו לכאן אבל מהר מאוד כולנו הבנו שהדבר היחיד שהם מבקשים זה פירסום מבלי לתרום לקהילה דבר. וכשאני מדבר על תרומה אני מדבר כמובן על ייעוץ ועזרה מינימלית בתחום בו הם התמחו או שהיה מוכר להם. כאשר הפסקנו להם את האפשרות לפרסם כמובן שהם התנדפו. יש מביניהם על מי שמדבר על אינטרסים מצידי. שיבוסם להם. מי שחושב בטיפשותו שאני ומנהלים אחרים יושבים ומנסים לעזור ולתת מענה כדי שירכשו ממני או כדי שאמכור מוצר כזה או אחר כנראה שמנת המשכל שלהם שואפת לאפס.

לגבי הנושא של חוות שמאור. יש לי הרבה מה לומר וזה יבוא בוודאי בהמשך.
שוב תודה על הפירגון תמונה

noariel יתכן שנשקול זאת בזהירות לכאן ולכאן. זה בהחלט לא פשוט למיין את הממליצים מצד אחד ומצד שני את אלה שמעלים טענות ולוודא שאין אחרי התכתובות ניגוד עניינם ואינטרסים.
noariel
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: אריאל

שליחה על ידי noariel »

אולי אפשר לפתוח איזה פינה באתר, של מומלצים בלבד. פשוט להבליט את הטוב וממילא יידחק הלא טוב הצידה...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

דיברנו על זה וכתבתי בהארכה מה המדיניות. כל מי שגלש באתר עם פתיחת הדיון ראה שאיזכור שמו של בעל החווה ופרטיו צונזרו באופן מידי. הצינזור בוצע מכיוון שאנו בוחרים לא לעסוק בטענות גולשים מול בעלי חוות/סוחרים או מגדלים ומצד שני לא להפוך את האתר לפלטפורמה לקידום עסקים. המטרה לשמה נפתח האתר ברורה. הקניית ידע למגדלים חדשים וותיקים בגידול נכון ובטיפוח בעלי הכנף שברשותם.
פתיחת פינה באתר תהפוך במהרה לקידום מכירות ע"י בעלי עניין ואפילו בעלי העסקים עצמם שירשמו בשמות שונים. אין לנו את כוח האדם והזמן לבדוק זאת. מצד שני המלצות על גבי האתר עלולים להטעות את הציבור הרחב וליצור מצגת שווא שאנו נותנים את ברכתנו לעסקים המומלצים. אנו מעדיפים להתמקד בהדרכת הרוכשים לקנייה בטוחה ע"י מאמרים הנוגעים בדבר ובהסברים על הסיכונים השונים שברכישת
תוכי ללא ידיעה מהם הנקודות העיקריות שיש לבדוק.

כיום המצב גרוע בתחום. עלות בדיקת התוכים די יקרה יחסית ואינה מאפשרת ביצוע בדיקות שוטף ומלא לרוב העוסקים בתחום. אף בעל
עסק לא רוצה להפסיד כסף ובדיקות של התוכים כרוכות בהוצאות רבות ולעיתים מעבר לשוויו של התוכי. אני אתן דוגמא:
אדם שעוסק במסחר רכש מבית גידול שנסגר 50 תוכונים, 80 קוקטילים,150 זברה פינק, 30 כנרים ו 4 תוכים מסוג אקלקטוס.
האם יתכן שאדם זה יבצע בדיקות לתוכים שרכש? קוקטיל נמכר היום במחיר של 150-300ש"ח האם הסוחר ששילם עליו 60ש"ח ישקיע בדיקות בסכום 230 ש"ח? יוצא שעלות הקוקטיל הינה כ 290 ש"ח לסוחר. כלומר הסוחר הפסיד כסף. אני עדיין לא מדבר על תוכונים או ציפורים שמחירם שקלים בודדים. מעבר לזה, האם הסוחר יחזיק את התוכים בהסגר של 45 יום ויאכיל אותם? כולנו יודעים שלא כך.
לכן אני אומר שהמצב גרוע. הענף היה ויהיה פרוץ ולצערי זה לא יפתר בזמן הנראה לעין. לא רואה שיש פעולות בנושא גם לא הסברה.

מי שיוכל לבצע את הבדיקות הנדרשות אלו אך ורק בעלי חוות גידול. חוות שיגדלו אך ורק תוכים משלהם ואת הגוזלים יאכילו וימכרו. ביצוע בדיקות לבית גידול אפשריות מאחר ואין תחלופה. אם אין מגע עם התוכים בדיקות תקופתיות לאחר מכן להורים ולגוזלים תוך הקפדה על סטריליות יכולים להוות פיתרון מצויין. כנראה שאלה לא מתפרנסים או לא מתפרנסים מספיק טוב ולכן כמעט ואין רואים מקרים כאלה.

אני אהיה בין הראשונים לברך חוות ומגדלים שינהגו כך. זו המטרה העיקרית.

אגב, לגבי המלצות. מי שגולש באתרים השונים רואה בוודאי את הממליצים והמהללים הרבים לאנשים כאלה או אחרים. רוב הממליצים לא ביקרו מעולם במקום עליו הם ממליצים ובעצמם לא בעלי ידע נרחב בבדיקת תוכים או רכישתם.
noariel
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: אריאל

שליחה על ידי noariel »

הדברים ברורים לגמרי!
תודה רבה!
רוניתכהן
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי רוניתכהן »

אתרים שמטרתם פרסום ומכירה נסגרים מהר מאוד, או שהפעילות בהם מידלדלת עם הזמן,
כך שזו ההוכחה שהאתר שלכם אינו כזה כלל וכלל. לפעמים אני באמת המומה מהתשובות המהירות והמעמיקות.
מהאיכפתיות. זה ממש לא ברור מאליו ומעורר הערכה רבה.
הפרגון ניתן בהערכה רבה ובתודה ענקית, על כל מה שכל כך לא ברור מאליו ובאתר שלכם הופך איכשהו ברור וזורם.תמונה
תמר
ביצה
ביצה

שליחה על ידי תמר »

ההשקעה שלכם בפורום באמת לא תאמן... ובזכות זה הפורום נראה כמו שהוא נראה.
בזכות המידע האדיר שאתם נותנים לא רק שלמדתי המון, אלא גם ניצלתי בעצמי מקניה של תוכי חולה הודות לסימני אזהרה שעלו אצלי בעקבות קריאה של אחת מהודעותיו של אלי.

הטרדה טלפונית באמצע הלילה זו התנהגות קררימינלית לכל דבר ועניין ואני הייתי ממש נלחצת.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תודה תמר.
לגבי ההטרדות. בהחלט שאין צורך להילחץ. יש פיתרון לכל דבר ואפשר לפעול בצורות שונות מול המטרידים.
אלון א
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אלון א »

שלום לכולם
שמעתי שהמאכיל שלו גר ביבנה והסיפור הזה לא פעם ראשונה
מישהו יכול לאשר שנידע כולנו להיזהר אני מעונין ליקנות שני גוזלים
ואני מאוד מפחד זה כסף שחסכתי הרבה זמן
עם מישהו יודע עוד פרטים ויעדכן אני מודה לו
אפילו באישי
תודה