אם הוא "בלי הפסקה שורק ולפעמים עף לרצפה" אסור לך לתת יחס - לא לדבר אליו, לא להתקרב ולא להסתכל עליו אפילו.
רק כשהוא שקט ורגוע - אז אתה מוציא מהכלוב / נותן יחס. אחרת אתה מעודד אותו לפתח בעיית התנהגות..
חשוב שיהיו לו צעצועים שיעסיקו אותו בכלוב בזמן שאתה עסוק/לא בבית.
אתה עדיין עסוק הרבה בליטופים ואני ממליצה שתשנה את קו המחשבה שלך, אל תחשוב שיש לך תוכי רק כדי ללטף אותו
כי אם השאיפה שלך היא שצ'יף יהפוך ל"חולה ליטופים" וירצה יחס ממך כל שנייה, זה יפגע בו בסופו של דבר
למה? כי יבוא יום שלא יהיה לך זמן לתת לו יחס, או שתביא תוכי אחר וצ'יף יקנא, ואז ההתנהגות השלילית תחמיר -
צעקות חזקות נונסטופ, אפילו מריטה, כי הוא היה רגיל לקבל ממך משהו ועכשיו המצב השתנה.
אסור להרגיל תוכי לקבל יחס כשהוא מתנהג ככה (שורק/משתולל בכלוב)
אסור להרגיל תוכי לקבל יותר מדי יחס, להיות תלותי
זה רק יגרום לו ולכם לבעיות בסופו של דבר...
לגביי מחלה, אי אפשר לדעת אם התוכי נושא מחלה או לא - רק בדיקה אצל וטרינר תגלה אם הוא חולה/נשא.
אם תוך חודש התוכי לא מראה סימני מחלה, אפשר להניח שהוא לא חולה.
הכלוב גבולי לקוקטייל לדעתי, לא הייתי מכניסה גם תוכון לכלוב כזה.
הם לא יכנסו לדיכאון כל עוד יש להם פעילות/אטרקציות, מרחב, תזונה טובה, ויחס ממך (לא בשעות קבועות)

אני אגיד לך איך אני מתנהגת עם התוכים שלי - גם רמבו וגם הקוקטיילים, אפשר לשבת שעות וללטף אותם, להם זה לא נמאס
אבל אני לא עושה את זה.. אני תמיד מלטפת ומפסיקה אחרי זמן מה, אפילו שהם רוצים עוד. בהתחלה הם מנסים שוב לקבל ליטוף
אבל אחרי כמה שניות יורדים מהעניין והולכים לטייל בכלוב או לכרסם צעצוע או לאכול..
ככה צריך להתנהג... ואפילו שאני מפסיקה ולא מלטפת אותם שעות הם תמיד תמיד רוצים עוד, בגלל זה צריך לשים גבולות.
אם אתה לא שם גבולות התוכי יהיה יותר ויותר תובעני ובסוף זה יתבטא בצעקות, נשיכות ומריטות והתוכי גם יסבול וגם יהיה בלתי נסבל