ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הוספת תוכון חדש לבית.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: הוספת תוכון חדש לבית.

שליחה על ידי שירלי87 »

לפני שאתה מביא תוכי נוסף חשוב שתלמד את צ'יף להיות פחות תלותי.
אם הוא "בלי הפסקה שורק ולפעמים עף לרצפה" אסור לך לתת יחס - לא לדבר אליו, לא להתקרב ולא להסתכל עליו אפילו.
רק כשהוא שקט ורגוע - אז אתה מוציא מהכלוב / נותן יחס. אחרת אתה מעודד אותו לפתח בעיית התנהגות..
חשוב שיהיו לו צעצועים שיעסיקו אותו בכלוב בזמן שאתה עסוק/לא בבית.

אתה עדיין עסוק הרבה בליטופים ואני ממליצה שתשנה את קו המחשבה שלך, אל תחשוב שיש לך תוכי רק כדי ללטף אותו
כי אם השאיפה שלך היא שצ'יף יהפוך ל"חולה ליטופים" וירצה יחס ממך כל שנייה, זה יפגע בו בסופו של דבר
למה? כי יבוא יום שלא יהיה לך זמן לתת לו יחס, או שתביא תוכי אחר וצ'יף יקנא, ואז ההתנהגות השלילית תחמיר -
צעקות חזקות נונסטופ, אפילו מריטה, כי הוא היה רגיל לקבל ממך משהו ועכשיו המצב השתנה.
אסור להרגיל תוכי לקבל יחס כשהוא מתנהג ככה (שורק/משתולל בכלוב)
אסור להרגיל תוכי לקבל יותר מדי יחס, להיות תלותי
זה רק יגרום לו ולכם לבעיות בסופו של דבר...

לגביי מחלה, אי אפשר לדעת אם התוכי נושא מחלה או לא - רק בדיקה אצל וטרינר תגלה אם הוא חולה/נשא.
אם תוך חודש התוכי לא מראה סימני מחלה, אפשר להניח שהוא לא חולה.

הכלוב גבולי לקוקטייל לדעתי, לא הייתי מכניסה גם תוכון לכלוב כזה.

הם לא יכנסו לדיכאון כל עוד יש להם פעילות/אטרקציות, מרחב, תזונה טובה, ויחס ממך (לא בשעות קבועות)

תמונה

אני אגיד לך איך אני מתנהגת עם התוכים שלי - גם רמבו וגם הקוקטיילים, אפשר לשבת שעות וללטף אותם, להם זה לא נמאס
אבל אני לא עושה את זה.. אני תמיד מלטפת ומפסיקה אחרי זמן מה, אפילו שהם רוצים עוד. בהתחלה הם מנסים שוב לקבל ליטוף
אבל אחרי כמה שניות יורדים מהעניין והולכים לטייל בכלוב או לכרסם צעצוע או לאכול..
ככה צריך להתנהג... ואפילו שאני מפסיקה ולא מלטפת אותם שעות הם תמיד תמיד רוצים עוד, בגלל זה צריך לשים גבולות.
אם אתה לא שם גבולות התוכי יהיה יותר ויותר תובעני ובסוף זה יתבטא בצעקות, נשיכות ומריטות והתוכי גם יסבול וגם יהיה בלתי נסבל
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל
שם פרטי:: עמיר

שליחה על ידי Amir96 »

אם כך אז זה בסדר מבחינתי, הוא לא כ"כ צעקני כמו בעבר הוא קצת ירד מזה.
לגבי עניין הליטופים אני חושב שזהו כבר שיניתי את המחשבה שלי אחרי מה שהסברתם לי.

דבר אחרון, הכלוב.
אם אי אפשר פשוט לפעמים אני ישים אותם ביחד על השולחן וישים משחקים וכו' שגם יהנו אחד מהשני.
השאלה שלי אם זה בסדר שהם ישחקו ביום כשעה בערך, שוב לגבי ההחתמה. האם הם עדיין שניהם יאהבו אותי?(אני אפגיש ביניהם רק אחרי שאצור אמון עם התוכון)

עוד שאלה היא האם אי אפשר בכלל לשים אותם ביחד בכלוב?
הכלוב נפתח גם מלמעלה והם יכולים להיות שם. ככה אפשר?
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אפשר לתת להם לשחק יחד בהשגחה, על השולחן או על סטנד כלשהו (אחרי שהתוכון התרגל אליך)

לדעתי אי אפשר לשים אותם יחד בכלוב לצמיתות, כלומר אם אתה רוצה שהם יהיו יחד בכלוב אחד קבוע - תחליף לכלוב גדול יותר
אם זה לכמה דקות רק למשחק אז אפשר כל עוד הם מסתדרים וכל עוד הכלוב פתוח
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אמרתי כבר כמה פעמים, אני לא אשים אותם בכלוב יחד לצמיתות, רק למספר דקות, אפילו חצי שעה וכו'..(גם אם הם יסתדרו הכי טוב בעולם)
שניהם ישארו בכלוב נפרד וישחקו יחד מדי פעם.

אני מאוד מקווה ששניהם יאהבו אותי ושצ'יף לא יחליף אותי תמונה
עכשיו נותר לי רק לקוות למשהו בשביל שאמא שלי תסכים לי לרכוש את התוכון.

עריכה:
4007 כתב: יכול להיות שאחד יקנא בשני (בעיקר הקוקטייל), חשוב לתת יחס לשניהם (לא יותר מדי), למנוע מהם מריבות, אם אחד תוקף את השני-
להחזיר אותו לכלוב, אם הקוקטייל נהיה תובעני יותר וצועק או "דורש" יותר מדי תשומת לב, לא לשתף פעולה, אחרת הוא ימשיך ויפתח
בעיית התנהגות. כדאי לתת יחס לשניהם במקביל. נגיד לתת צ'ופר לשניהם, כדי שאחד לא יקנא בשני.
ללטף את שניהם במקביל וכו'. ככה אני עושה..
כאן ענית לי לגבי התשובה של אחותי.
אחותי אומרת שאת מתכוונת שאני חייב לתת לשניהם יחס באותו השעות, באותו הזמן. זאת אומרת אם הוצאתי את צ'יף ב 16:00 אני חייב להוציא גם את התוכון באותו הזמן. היא אומרת שאת מדברת רק על דברים ב"מקביל"(באותו השעה), זאת אומרת אם אני יוציא אחד בצהריים ואחד בערב(דוגמא) אז זה שיוצא בבוקר סבבה והשני יקנא כי הוא רואה שעכשיו לא מוציאים אותו.(והיא חושבת שהוא ייכנס לדיכאון)

מה לענות להתמונה
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

עצה שלי , אם ההורים מתנגדים - אל תילחם בהם, אל תנסה לשכנע בכוח.. אחרת עוד עלול להגיע מצב שתצטרך למסור את שני התוכים

אחותך צודקת, לזה התכוונתי.. ככה לפחות אני מתנהגת, אם אחד מקבל ליטוף אני נותנת במקביל או מיד לאחר מכן גם לאחרים
אם אני מוציאה את הקוקטיילים, הדלת של הכלוב פתוחה וכולם יוצאים
אין מצב שרק אחד מקבל יחס/צ'ופר וכו'

לדעתי זה גם עוזר ליחסים כי כשעושים יחד, יש תחושה של "להקה" ואין יחס מועדף לתוכי מסוים

לעומת זאת אם רק אחד מקבל יחס, זה יכול לגרום לשני להרגיש עזוב, ולנסות להוציא ממך תשומת לב, גם אם זה אומר לצעוק/להשתולל בכלוב

אתה מוזמן לחכות לתגובות נוספות, אולי אחרים נוהגים אחרת תמונה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אוקיי תודה.

לגבי ההורים הם ממש לא מתנגדים, אמא שלי מסכימה פשוט מה שאמרתי לך בפרטי בפעם הראשונה שדיברנו לגבי זה, זה ה"תנאי".
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

אני אענה על מה ששאלת לפי הניסיון שלי בגידול קוקטייל ותוכון יחד.

לגבי לשים אותם בכלוב בנפרד זה בסדר. לא מזיק (בתנאי שלא תשים באותו כלוב כמובן).

לגבי היחס, זה פחות בעיה לדעתי. אני נגיד הייתי מוציאה את שתיהן יחד, שמה כל אחת על כתף, נותנת להן להסתובב בבית.. ואם קרה ורציתי להוציא רק את אייס (הקוקטיילית), הוצאתי אותה למשך זמן מסויים, ואחר כך גם את ניקה (התוכונית) לבד.
זה גם משהו אינטואיטיבי, אתה תרגיש מתי צריך לתת לאחד יחס ומתי לשני. ככה לפחות קרה לי.

לגבי האם ניתן לדעת שתוכון חולה. כמובן שסופית יכול לקבוע רק וטרינר, אבל אתה יכול גם לשער לפי מראית עין.
תסתכל שהוא פעיל, שהוא לא עומד במקום אחד.. שהוא עומד על מקלות גבוהים, ולא על מקלות נמוכים או על הרצפה למשל.
תסתכל שהנוצות מסודרות, שהחלק שמסביב לביב נקי ולא מלוכלך בצואה. שיש 4 אצבעות (2 מקדימה ו-2 מאחורה) בכל רגל.
שהתוכי מגיב אלייך, ולא אדיש אליך וכו'. זה ממבט ראשוני שתוכל לבחור תוכון בריא, אבל (ויש אבל גדול), יש תוכים שלא מראים סימני מחלה, ולכן האם תוכי חולה, יכול לקבוע רק וטרינר.

אגב, אם יש לך בעיה כספית למשל להגיע לוטרינר, אז עדיף שתוותר, כי החוכמה היא לקנות תוכי ולטפל בו, ולא לקנות תוכי, להשאיר אותו וכשהוא חולה לחכות שהוא ימות. למשל לתוכונית שלי ניקה היה פצע בבטן.. בהתחלה לא הבנתי מה זה לא ראיתי שזה פצע. אז לקחתי אותה לוטרינר והיה לי מזל כי זה היה יכול להזדהם לה.
סתם דוגמא, שתבין.. בכל תוכי חייבים לטפל, גם תוכון. מפה והלאה זו החלטה שלך.

אתה יכול מידי פעם להכניס אותם לאותו הכלוב בתנאי שכפי שאמרו לפני, שזה לא יהיה לצמיתות.. שזה יהיה בהשגחה, ובתנאי שהם לא פוחדים אחד מהשני.

שיהיה בהצלחה זה הכי חשוב תמונה
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

תודה רבה נטלי תמונה

רציתי לדעת רק עוד כמה דברים לגבי הגידול שלך חוץ ממה שענו לי רציתי לדעת לגבי ניסיון אישי.

יכול להיות מצב לדוגמא שאחרי מספר ימים/שבועות הקוקטייל פתאום לא ייתן לי ללטף אותו?(כיום הוא נותן)
יכול להיות מצב שתיהרס ההחתמה?

(הכוונה בשאלות הן איך זה היה אצלך, נתנו לך ללטף? וכו'..)
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

נתנו לי ללטף והכל היה בסדר גמור, שוב: כל עוד הכלובים נפרדים, ואתה נותן יחד שווה לשניהם הכל יהיה בסדר.

אייס וניקה שלי:
קבצים מצורפים
חסה6.JPG
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אוקיי תודה רבה לך תמונה
צ'יף בקע ב 3.9.11

שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”