ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כלובים - שאלה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

udi2
ביצה
ביצה

כלובים - שאלה

שליחה על ידי udi2 »

האם כלוב פינתי כמו בתמונה - מתאימה ומרווחת לגאקו?

היכן והאם ניתן להשיג בארץ כלוב כמו בתמונה השניה המצורפת?

תודה
קבצים מצורפים
en_b__321.jpg
en_b__321.jpg (5.71 KiB) נצפה 4253 פעמים
en_b__452.jpg
en_b__452.jpg (5.04 KiB) נצפה 4253 פעמים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כלובים - שאלה

שליחה על ידי eli_lea »

הכלוב הראשון כלוב שנוח למי שרוצה למלא את הפינה הריקה בבית בכלוב וזה נופל לו "בול".כי בדיוק הפינה הזאת פנויה תמונה
הכלוב השני כבר יותר טוב מהראשון אבל המבנה שלו דמוי הביצה גרוע, כשהתוכי על הרשת באמצע הוא מלשלש החוצה או מלכלך פי 2 מכלוב מרובע שלא לדבר על שטח הפנים של הכלוב, לדוגמא אם אתה תולה צעצוע למעלה כלפי מטה כבר החלק (עם הבטן )האמצעי נחסם.
אותו כלוב עם מין פגודה שנוספה בצד גם אותו סיפור מיועד יותר ליופי מאשר לתת לתוכי באמת מקום נוח ומרווח.

לסיכום, בקניית כלוב צריכים אומנם לקחת בחשבון שהכלוב יתמזג בבית או יראה שייך אבל השיקול העיקרי זה שהכלוב מיועד לתת לתוכי נוחות ועליו להיות מרווח על מנת שנוכל להכניס לתוכו גם צעצוע שניים ושלתוכי יהיה מקום לזוז.
udi2
ביצה
ביצה

שליחה על ידי udi2 »

55 כתב:הכלוב הראשון כלוב שנוח למי שרוצה למלא את הפינה הריקה בבית בכלוב וזה נופל לו "בול". כי בדיוק הפינה הזאת פנויה תמונה

לא הבנתי - מתאים לגאקו או לא?

לגבי הכלוב השני - הכוונה היתה בהחלט ליופי.. אני לא מצליח להתחבר לכלובים הסטנדרטיים, כמו סדרת ה-a למיניהם. גושי ברזל בקוים מקבילים ללא דקורציה מינימלית, לטעמי ממש לא מתאימים לסלון הבית!!

אגב, הערתך לגביו בהחלט מתקבלת על הדעת, למרות זאת אני מעדיף את היופי על פני הנוחות שלי!

תודה על התגובה המהירה!
נערך לאחרונה על ידי udi2 ב 08 יולי 2010 21:25, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

מתאים :)
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

2978 כתב:למרות זאת אני מעדיף את היופי על פני הנוחות שלי!
מעדיף יופי על פני הנוחות שלך או על פני הנוחות של התוכי? תמונה

כלוב פינתי כמו שנאמר מתאים לפינה, לא לתוכי. תחשוב שהיו מיטות משולשות.. זה מתאים בדיוק לפינה וחוסך מקום, אבל יהיה למישהו נוח לישון על זה?
כמו שיש לך חדר מרובע ומרווח, הרי אם היה עגול או משולש הוא היה מצומצם יותר, גם לתוכי מגיע כלוב מרווח ומרובע תמונה

אולי זה לא יפה אבל זה הכי נוח ומומלץ לתוכי.

ואם כבר מדברים על דקורציה, תהיה בטוח שכל כלוב כזה מעוגל יאפשר לתוכי לקשט את רצפת ביתך בלשלשת ושאריות מזון או חלקי צעצועים מפורקים.. אולי הכלובים המרובעים מגושמים בעיניך אבל הם מעוצבים בצורה זו כדי שיהיה מינימום לכלוך מחוץ לכלוב ומקסימום מקום בתוך הכלוב.
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

עם אתה רוצה כלוב שהוא לא מרובע תקנה את הדגם A02 הוא חצי עיגול
הוא גדול ומרווח וזה וילה בשביל ג'אקו.
תמונה
udi2
ביצה
ביצה

שליחה על ידי udi2 »

4007 כתב:
2978 כתב:למרות זאת אני מעדיף את היופי על פני הנוחות שלי!

מעדיף יופי על פני הנוחות שלך או על פני הנוחות של התוכי? תמונה

ואם כבר מדברים על דקורציה, תהיה בטוח שכל כלוב כזה מעוגל יאפשר לתוכי לקשט את רצפת ביתך בלשלשת ושאריות מזון או חלקי צעצועים מפורקים.. אולי הכלובים המרובעים מגושמים בעיניך אבל הם מעוצבים בצורה זו כדי שיהיה מינימום לכלוך מחוץ לכלוב ומקסימום מקום בתוך הכלוב.

תראי, את צודקת בהחלט לגבי הכלוב המעוגל שהדקורציה באה על חשבון הנוחות, אם כי הבאתי אותו סתם בתור דוגמה.

עדיין אם תצפי ביוטיוב תראי כלובים מהממים (ממש לא על חשבון הנוחות) שמתאימים לסלון הבית ולא לגינה!

הנה דוגמה לכלוב טיפה יותר אסטטי:
קבצים מצורפים
1111.jpg
1111.jpg (13.56 KiB) נצפה 4229 פעמים
222.jpg
222.jpg (15.73 KiB) נצפה 4229 פעמים
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

אתה צודק הכלוב יפה והכל אבל אין לכלובים כאלה ביקוש בארץ..
רוב הכלובים בארץ הם מרובעים..
תמונה
risto
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: ....

שליחה על ידי risto »

יש יבואנים שמתעסקים עם הכלוב הזה שפירסמת.
אני אישית לא מכיר ,כי לא חיפשתי.
ראיתי שיש ביד 2 כאלה..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שירלי ענתה לך בקשר לכלוב הפינתי, מצטער שלא הסברתי את עצמי טוב יותר, כוונתי הייתה כמובן לפסול את הכלוב.

לגבי הכלוב האחרון שהצגת, זהו כלוב דקורטיבי או אסטטי לטעמך? לא מאמין שיהיו הרבה קופצים על הכלוב הזה.
בארץ מוכרים את מה שהולך הכי טוב וזה לא סוד שלרוב האנשים אין חדר אורחים של 15 מטר שמאפשר להם שהציב כלוב מרווח, רובם מחפשים את הכלובים הקטנים יותר והסטנדרטים יותר ובמחירים זולים יותר יותר.
ולכן הייבוא לארץ מתמקד בכלובים המרובעים שאתה מתאר (שלבטח הייתי מכניס מספר שיפורים בהם) כי הם "הכי מתאימים".
אם תשאל אותי הכלוב המרובע יותר פרקטי מהכלוב שבתמונה, מה זה החלק שנפתח החוצה? מי יתן לתוכי יעמוד על החלק הזה כשלמטה אין שום מגן ולהשפריץ חופשי ? אולי בשבוע הראשון תרוץ עם נייר או מגבון לח ובכל פעם תביט על הכלוב ותגיד "שווה את הטירחה" אבל אחרי שבוע
אני בטוח שהתוכי לא יצא מהחלק העליון לפחות.

כלוב צריך להיות נוח לתוכי וחשוב לא פחות נוח למגדל, כיצד הכלוב משתלב ונטמע בין הריהוט או בחדר זה חשוב אבל לא יכול לבוא על חשבון
התנאים הראשונים.
כלוב לא נוח לתוכי - אין לו ערך
כלוב לא נוח למגדל - לא ינקה כי יהיה לו קשה לא יטפל כי זה כרוך בהרבה עבודה או מאמץ .
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”