ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה איך לבנות סטנד

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
liorsan
ביצה
ביצה

שאלה איך לבנות סטנד

שליחה על ידי liorsan »

שלום.
מישהו יכול לעזור לי איך לבנות סטנד כזה לתוכי קוקטייל אבל שיהיה מעץ טוב ולא מברזלים כמו בתמונה ובלי הגלגליות : )
ושיהיה עם השלבים של הטיפוס למעלה ועם המגש נירוסטה
אשמח אם תעזרו לי

[img]http://www.dogsncats.co.il/uploadimages ... _צרלי3.jpg[/img]
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: שאלה איך לבנות סטנד

שליחה על ידי שירלי87 »

התמונה ששמת זה סטנד לתוכים גדולים, אתה בטוח שאתה לא מעדיף משהו יותר קטן?

אני מצרפת לך קישור לקבל רעיונות, ואם תצטרך עזרה בביצוע תגיד..

איך בונים סטנד לתוכים בנונים כמו קוואקר...תודה לעוזרים...

עץ - מומלץ להשתמש בעצים טבעיים( רשימה של עצים בטוחים לתוכים ), ולא במקל מטאטא למשל, זה לא יתאים ולא יהיה נוח לקוקטייל.
בסיס - משטח עץ מרובע\מלבני, שעליו תחבר את העמודים ועליו תבנה את הסטנד בעצם.
חיבורים - אפשר לחבר אותם עם ברגים\מסמרים או אפילו עם דבק נגרים (דבק לא רעיל), תלוי במראה שאתה רוצה להשיג.

הנה דוגמא, משהו שעשיתי רק עם עצים ודבק, וקאטר מאולתר לעשות חורים בעץ.
טוויטוש, הקוקטייל שלי, מאוד אוהב את זה.. תמונה אגב הבסיס כמו שרואים מצופה בפורמייקה אז קל מאוד לנקות את הלשלשלת.
קבצים מצורפים
DSCF0062.JPG
DSCF0107.JPG
liorsan
ביצה
ביצה

שליחה על ידי liorsan »

:) תודה רבה אהיה איתך כנראה בקשר
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

שירלי סטנד מדהים :)
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

תודה תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הנה דוגמא חיה שסטנד מחומרים פשוטים יכול להיות הרבה הרבה יותר מושך מועיל וממלא שימחה לתוכי מאשר הסטנדים הקנויים .

כל הכבוד תמונה
liorsan
ביצה
ביצה

שליחה על ידי liorsan »

א.אממ עוד שאלה. התוכי עולה לבדו למעלה או שאני יעלה אותו? כי אני רוצה שהוא יעלה לבד.
ב. חשבתי לעשות עמוד מעץ ובצדדין חצאי קוביות שהתוכי יעלה לבד למעלה וירד לבד ולמעלה יהיה לו גישה ללכת לבד לסטנד לעמוד עם אוכל. זה יכול לפעול?
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

א. אם הוא ירצה לעלות הוא יעלה לבד..
ב. נראה לי שיותר עדיף לעשות סטנד כמו ששירלי עשתה,יותר קל לבנות אותו
והוא נראה מדהים :)
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

תודה אלי ושוב דקל (: תמונה

4405 כתב:א.אממ עוד שאלה. התוכי עולה לבדו למעלה או שאני יעלה אותו? כי אני רוצה שהוא יעלה לבד.
בהתחלה, ממש שבוע הראשון, הוא בכלל לא רצה להתקרב לסטנד. הנחתי את הסטנד על השולחן באיזור של הקוקטייל והוא התרגל לנוכחות שלו מיום ליום. זה מאוד חשוב, תדע שבהתחלה רוב הסיכויים שהתוכי יפחד מהסטנד..
אחרי שבוע כמעט הרמתי אותו ושמתי אותו על אחד הענפים. הוא לא היה מאושר במיוחד, ומהרגע שהוא עלה על הענף הוא התחיל לסקור את המבנה וכמה הוא יציב. אחרי 20 שניות בערך הרמתי אותו והחזרתי אותו לשולחן.. ככה חזרתי על זה שוב ושוב, עד שהוא התרגל והבין שהסטנד בטוח ויציב.

לאחר שהתוכי התרגל, שים לב בתמונה הראשונה עשיתי לו סולם, רק באמצעותו הוא למד לעלות לבד, (כיוון שהרווחים בין הענפים התחתונים גדולים מדי לקוקטייל, אגב הורדתי אותם ושיפרתי את הסטנד בהדרגה.. תמונה) וגם זה לקח כמה ימים להרגיל אותו.
לפני כן הוא פשןט היה מתקרב לסטנד ומסתכל למעלה ומסתכל עליי וזז ימינה ושמאלה, וככה הבנתי שהוא רוצה לעלות והעלתי אותו.
היום הוא כבר מטפס לבד, נשאר לו רק ללמוד לרדת לבד.. הוא עדיין פוחד תמונה

אז תדע שאם יש לך סולם, או ענפים מסודרים באופן וברווחים שיהיה לתוכי נוח ויציב לטפס עליהם, הוא יוכל לטפס לבד.

4405 כתב: ב. חשבתי לעשות עמוד מעץ ובצדדין חצאי קוביות שהתוכי יעלה לבד למעלה וירד לבד ולמעלה יהיה לו גישה ללכת לבד לסטנד לעמוד עם אוכל. זה יכול לפעול?
מצטערת, לא הבנתי בדיוק איך זה אמור להראות.. אם אתה יכול תצייר ב"צייר" שאני אראה למה התכוונת.. או שתחכה לתשובה של מישהו אחר, אולי רק אני קשת הבנה תמונה

בהצלחה תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”