ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שריקות מוזרות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Michael12
ביצה
ביצה

שריקות מוזרות

שליחה על ידי Michael12 »

הקוקטיילית האהובה שלי
התחילה לשרוק כל מיני שריקות כאלו לא עולות וירודות כאילו לא יודע איך להסבביר
ושהיא עושה את זה היא מזיזה את הראש זה יכול להיות אולי מחלה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שריקות מוזרות

שליחה על ידי eli_lea »

כשקוקטייל שורק שריקות שחוזרות על עצמן ומזיז את הראש לרוב מדובר בשריקות חיזור של זכר, יתכן שהנקבה שלך גם שורקת ואין קשר למה שציינתי אבל אני לא רואה קשר ישיר בין שריקות למחלה, תוכי חולה ימעט לשרוק לדבר ולא יתקשר עם הסביבה.
Michael12
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Michael12 »

אה הקוקטיילית שלי היא נקבה יש תמונות באתר בימים הקרובים אני יוסיף עוד עם התוכי שקניתי

אז אתה אומר שלא מדבר במחלה ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שריקות לא מעידות על מחלה, אני לא יודע מאיפה קיבלת מידע או מסקנה כזאת, תוכי בריא ועירני ישרוק ויהיה בתנועה לעומת תוכי חולה שיהיה שקט מכונס ישנוני ולא פעיל.
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

שליחה על ידי shiponix »

אלי, ידעת שנקבות עושות שריקות חיזור? כי אני נתקלתי בתופעה רק לאחרונה.. זה גרם לי לפקפק בכל מערכת החוקים :-)
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הנקבות שורקות שריקות שונות חלשות יותר ולא עולות ויורדות , הנקבות על אף שהציגו אותן כמעט כאילמות אינן כאלה כלל וכלל והיכולת שלהן לתקשר לא רעה. לזכרים לעומת זאת יש דפוס פעולה שונה בחיזור והשריקות עולות ויורדות.

אגב , זכרים שלמדו לשרוק מנגינות שונות השתמשו בהם בשעת החיזור וזה מאוד מעניין. ראיתי סירטון כזה ואם אמצא אותו אעלה אותו.

מעבר לכל הנאמר ממבט על בעלי חיים ומעקב אחר התנהגותם יצא לי לראות הרבה מאוד דברים שאינם מוזכרים בכתובים ויכולים להחשב כהזויים , לכן אני אומר שגם סוגים שונים מאותו מין יכולים לסגל לעצמם דפוסי התנהגות שונים וכאלה שיראו בעיננו משונים . כל מגדל צריך לעקוב ללמוד ולחיות את התוכים או בעלי החיים שברשותו ולהבין כיצד הם מרגישים ומהם הצרכים שלהם , אם המגדל מצליח להגיע לרמה שהוא מביט על התוכים למשל ומצליח לקרוא את מצבם הכללי ויודע ומבין מהם הצרכים שלהם אזי הוא מגדל מקצועי, מגדל טוב ומקצועי מבחינתי אינו מגדל שמגדל עשרות סוגים או מינים מיוחדים , את זה כל מגדל שיש לו כסף יכול להרשות לעצמו, מגדל טוב מבחינתי זה מגדל שיתחבר לתוכים או לתוכי שלו וזה לא משנה אם מדובר בתוכון או ארה, מגדל שיצליח להבין לתקשר איתם ולגדלם בצורה בטוחה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”