ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שלום חברים שלאה על גאקו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
elad81
ביצה
ביצה

שלום חברים שלאה על גאקו

שליחה על ידי elad81 »

קניתי גאקו בן שלוש בערך
ומשום מה הוא מאפשר ללטף אותו רק במקור----למה????
כמה שמן לוקח לתוכי להתאקלם למקום חדש ביחס לגיל שלו??? בהנחה ואני משקיע המון שעות שהוא מחוץ לכלוב מחזיק אותו מנסה ללטף אותו????
הבעלים הקודמים שלו נתנו לו לאכול רק תערובת ולא כופתיות מה התהליך הנכון למעבר לכופתיות????
התוכי אצלי כבר שלושה ימים והוא לא הוציא מילה יש לזה סיבה הוא התאקלמות???
תודה מראש
אשמח ללמוד והמון
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שלום חברים שלאה על גאקו

שליחה על ידי eli_lea »

המעבר לתוכים ממקום למקום ובמיוחד לתוכים גדולים כגון הג'אקו קשה ביותר, תחשוב על זה כעל העברת ילד בגיל שנתיים לבית אחר.
פרצופים לא מוכרים, סביבה לא מוכרת רעשים ריחות קולות משונים. בקיצור המעבר יכול לגרום להם להיות מכונסים בתוך עצמם ולהיות מפוחדים או לא חופשיים, שה יכול להתבטא בחוסר פעילות ,חוסר תיאבון, הפגנת פחד ומתוך כל זה גם הפסקת הדיבור והשמעת קולות.
אני מציג מקרים שיכולים להיות על אף שבדרך כלל תוכים מוחתמים לא יפגינו את כל מה שהצגתי וגם לזמן מועט יחסי.
לשאלתך כמה זמן לוקח לתוכי להתרגל לסביבה החדה אני יכול לומר שזה תלוי מאוד באופיו של התוכי, כמה הוא חברותי, כמה נחשף לאנשים שונים וכו', זה יכול לקחת יום ויכול להימשך גם מספר ימים.
אני מבין מדבריך שאתה מחזיק אותו וכו' אבל לא מצליח ללטופו אלא רק לגעת בו במקור, עליך להבין שתוכי זוהי חייה שזקוקה להמון ביטחון ואמון כדי שהיא בעצם תהיה חופשייה ותתן לך לגעת בה במקומות שאין לה עליהם שליטה, כל שמן שזה בקידמת הפנים והמקור התוכים חשים שולטים במצב, כאשר היד מונפת ממעל או כשאתה מנסה ללטף באיזור הגב התוכי בעצם חשוף לחסדיך, אין לו שליטה . בטבע הטורפים מגיעים לתוכים מאחור או מלמעלה ולכן התוכי חש חשוף.
אין צורך להפעיל לחץ ולעשות דברים שאינם לרוחו, המטרה היא לקנות את אמונו של התוכי ולאותת לו שלא נעשה דברים שלא נעימים לו ובכך לתת לו תחושת ביטחון ואמון.

המעבר מתערובות לכופתיות עלול להיות מעט קשה אך ניתן ליישום, בדרך כל התוכים מאוד בררנים ולא נוטים להחליף מזון בקלות.
השיטה הטובה היא שקילת התוכי טרם כל התהליך כדי שנדע בסך הכל מה קורה מבחינת ירידה במשקל (לא חובה אבל רצוי ) , לאחר מכן
מתחילים תוך כדי שמכירים לתוכי את האוכל, אפשר להוסיף את הכופתיות למזון הקיים למשך יומיים שלושה, לאחר מכן אפשר בשעות הערב להוציא את כל המזון שיש בכלוב ולהכניס רק כופתיות, להשאיר את הכופתיות עד למחרת בשעה 9-10 בבוקר ולהחזיר את האוכל הרגיל ושוב לקרא הערב להחליף. המטרה היא שבשעות הערב והבוקר התוכי יחשף למזון ובלית ברירה ינסה ויטעם.
בשלב מאוחר יותר משאירים את הכופתיות יותר זמן ומפחיתים בתערובת זרעים, הכל תלוי בהתקדמותו של התוכי ולכל תוכי אופן התקדמות שונה.
לגבי זה שהתוכי עדיין לא דיבר, אם התוכי דיבר אצל הבעלים הקודמים הוא ידבר גם אצלך, זה תלוי בהתאקלמות וכשהרגשתו תשתפר הוא ידבר.

בהצלחה.
elad81
ביצה
ביצה

שליחה על ידי elad81 »

בראש ובראשונה תודה על התגובה המיידית
השאלה היא איך מייצר את האמון
והשאלה הנוספת לאישתי מאוד חשוב להקשר אליך וליצור אינטרקציה
והיא משקיעה המון זמן בניסיונות
יש להערכתם דרך אפקטיפית לבניית אמון
תודה
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

תן לו יחס תוציא אותו תרים אותו תדבר איתו תלטף תן לו לאכול מהיד שלך...כשהוא בכלוב דאג שיהיו לו צעצועים...יש פה מאמרים על חשיבות הצעצועים לתוכים..ומדריכים לבניית צעצועים בעצמך.. תקרא מאמרים פה זה יעזור לך הרבה...
וכל שאלה שתשאל פה תקבל מענה טוב.
elad81
ביצה
ביצה

שליחה על ידי elad81 »

אפרופו מחשקים
הלכתי קניתי לו אבן גיר
ומשחק גדול ומשוקע
אך לצערי הוא דחה אותו ופשוט מת מפחד ממנו
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

הוא לא חייב לאהוב אותו ישר..שים אותו בקרבת הכלוב ותתן לו את האופציה לגשת אליו.. שיראה אותו בזווית עין אפילו תתלה אותו מחוץ לכלוב...
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”