ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

טמפרטורה באינקובטור

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ilyarabaev
בקיעה
בקיעה

Re: טמפרטורה באינקובטור

שליחה על ידי ilyarabaev »

בנוגע לאינקובטור הזכוכית התחילה קצת להזיע זה אמור להיות ככה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יש לך לחות גבוהה. מאחר ואין לך מד לחות או שליטה על הלחות אתה בבעיה כי אתה לא יודע בכמה אחוזים מדובר, לרוב כשיש לחות על הזכוכית הלחות גבוה מאוד ובטח מעל הרצוי.
האם אתה יכול להסביר לי היכן אתה ממלא מים כדי לקבל לחות?
ilyarabaev
בקיעה
בקיעה

למטה ממתחת לביצים בצינצנת קטנה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יפה, תודה על התשובה, המדגרה שלך אינה מותאמת להדגרת ביצי תוכים אלא לביצי שלווים ותרנגולת.
אני לא יודע מה אמרו לך כשהציעו לך לרכוש את המדגרה, אם אמרו לך שהיא יכולה לשמש להדגרת ביצי תוכים אז הטעו אותך, מעבר לזה אם אמרו לך שיש לך שליטה אלקטרונית על הלחות ומסתבר שאין הטעו אותך בפעם השנייה, אם אין לך אפילו שעון פשוט שיכול לתת לך אינדיקציה לגבי הלחות הקיימת אז בכלל לא יודע מה להגיד.

יש לך 3 אפשרויות , או להחזיר את המדגרה ולומר להם שהיא לא מתאימה ולקחת מדגרה מתאימה , או שזה מה שסיכמת איתם וזה מה שקיבלת ואינך יכול לבוא אליהם בתלונות ואז אתה יכול או לנסות ולהחליף או להשתמש במדגרה כאומנת.
אפשרות שלישית ואחרונה היא לשחק ברולטה , שים ביצים אם יבקעו גוזלים מה טוב לא יבקעו תזרוק את הביצים.

עכשיו כדי שתבין שמעבר לחימום הביצה התהליך הוא מורכב יותר והלחות חשובה בדיוק כמו הטמפרטורה אני אסביר לך על קצה המזלג את התהליך .

מדגרות בעצם באות לחקות את התהליך שבטבע, בטבע האם דוגרת בתוך חורים בעץ היא מחממת את הביצה ותוך כדי נוצרת לחות
באיזורים שונים שבטבע לפי סוגי התוכים הלחות שונה , לתוכים באיזורים יבשים דרושה לחות מועטה ולתוכים באיזורים טרופים הלחות צריכה להיות גבוהה יותר , מאחר והלחות היא יחסית היא משתנה עם שינוי הטמפרטורה ונתונה לשינויים על פי הטמפרטורה והלחות מחוץ למדגרה. לכן מומלץ להפעיל את המדגרה בחדר שבו שינוי הטמפרטורה הכי נמוכים. ישנם המדגירים בחדר ממוזג על מנת שלא יהיו תנודות בטמפרטורה והלחות תישמר ברמה שנקבעה.

השימוש במיכל מים נפוץ במדגרות אך עם זאת ניתן לווסת את שטח פני המים שבאים במגע עם האויר החש שבמדגרה (שלא כמו אצלך כך אני מבין) , בדרך כלל מדובר בכלי עם מכסה שאפשר לשנות את שטח המגע של המים עם האויר ע"י פתיחתו וסגירתו.
כאשר אנו מפעילים את המדגרה על טמפרטורת הדגרה קבועה נוכל על ידי הזזת מכסה כלי המים לייצב את הלחות הרצויה.
הלחות צריכה להיות הלחות היחסית שנקבעה על פי סוג התוכי והביצה.
שינויים ותנודות בלחות יכולים להביא בנקל למות הגוזל בביצה.לדוגמה, אם יהיה חוסר בלחות הגוזל ידבק לפנים הביצה וימות, אם הלחות תהיה גבוה מידיי הגוזל יספוג נוזלים וימות.

ישנם מדי לחות דיגיטלים בעלות של כ 150ש"ח אך הדיוק שלהם גרוע (לפחות +-5 % ויותר) ,ישנם גם מדי לחות לבית עגולים מסוגים שונים אך כמובן שגם הם מאוד לא מדוייקים. מד לחות מדוייק יקר מאוד ואף זקוק לכיול מידי פעם.

הבעייה העיקרית היא שגם אם תמצא שהלחות גבוהה/נמוכה יקשה עליך לשלוט בה.
אם אתה מתכוון להדגיר אני אישית מציע לך לרכוש מדגרה שתענה על הצרכים שלך ושהמדגרה תשלב חימום לחות וסיבוב ביצים כחלק אינטגראלי ולא כתוספות שאתה תאלתר.
ilyarabaev
בקיעה
בקיעה

אז כמו שרשמת יש מקומות שהלחות היא גבוהה ויש מקומות שהלחות נמוכהה אז הסיכויים הם כמו בטבע? לזה אתה מתכוון? כי הלחות לא ת מיד אותה לחות... האם יש הגיון?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

גובה הלחות מותאם על פי איזורי המחייה של התוכי, הלחות לא עולה ויורדת, הלחות אמורה להישאר על אותם אחוזים שקבעת לפי סוג הציפור. אם קבעת 60% לחות ככה שזה צריך להישאר לאורך כל ההדגרה, אם הלחות תעלה ותרד בתנודות גדולות הביצים לא יבקעו.
הסיכויים אצלך בכלל לא כמו בטבע מאחר ובטבע האם מווסתת את החום והלחות, אנחנו בהדגרה בסך הכל מחקים אותה .
אני בטוח שאת יהיו הפרשי לחות במספר אחוזים לכאן או לכאן עדיין תיתכן בקיעה הבעייה שאצלך במדגרה אין שום אינדיקטור שמראה מה ערך הלחות, האם 80% 40% או 100% .בנתונים כאלא אי אפשר להדגיר ולהיות שקט.
ilyarabaev
בקיעה
בקיעה

אין לי פתרון אחר כי מדגרה עולה הרבה כסף$
אז איאפשר למצוא פתרון.?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הפיתרון הוא לתת להורים לדגור ולקחת את הגוזלים מוקדם, יהיה לך קל יותר ובטוח יותר להאכיל גוזלים שאינם בני יומם .
בדרך כלל ההורים יעשו עוד סבב לפחות ובמדגרה שלך תשתמש כאומנת לגוזלים.
ilyarabaev
בקיעה
בקיעה

טוב אז אין לי בררה אני רואה!
מתיי אתה ממליץ אפילו ביום הראשון שהם בוקעים.?
ilyarabaev
בקיעה
בקיעה

אז שבוע ראשון 36-7 ושבוע שני 30-2 מעלות?? באומנת?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”