ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
"אביב הגיע פסח בא"-שאלות בנושא פסח
מנהל: מפקחים
Re: "אביב הגיע פסח בא"-שאלות בנושא פסח
חברה התוכים הם חסרי דת לדעתי אין צורך לגרום להם סבל על ידי שינוי תזונה לכבוד החג 

כי מי הוא חכם, הלומד מניסיונם של אחרים.

באמת, למה צריך בכלל לחשוב על שינוי תזונה לתוכים בחגים? הרי כמו בכל יום מימות השנה זה מה שהם אוכלים, ואנחנו לא מתכוונים להחזיר אותם בתשובה
,מה קשור בין האוכל שלהם אם הוא חמץ או לא? מה, בכיפור אנשים שצמים צריכים שגם התוכים יצומו???
הרי זה לא הגיוני בכלל
, לדעתי צריך פשוט לתת להם את האוכל הרגיל שלהם, אבל מי ששומר שישים את האוכל בחדר נפרד.
,מה קשור בין האוכל שלהם אם הוא חמץ או לא? מה, בכיפור אנשים שצמים צריכים שגם התוכים יצומו???הרי זה לא הגיוני בכלל

אי אפשר לשפוט אנשים. אני למשל לא מסוגלת להחזיק חמץ בבית, גם אם ההורים שלי יוכלו אני לא. אני לא חושבת שהתוכים אצלי יסבלו אם שבוע וחצי יאכלו דוחן, פירות וירקות וכל השאר, ואחרי זה יחזרו לכופתיות ולתערובת.

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~
- אהרון
- גוזל

- שם פרטי:: אהרון אלבה
[quote="236";p="47419"]באמת, למה צריך בכלל לחשוב על שינוי תזונה לתוכים בחגים? הרי כמו בכל יום מימות השנה זה מה שהם אוכלים, ואנחנו לא מתכוונים להחזיר אותם בתשובה
,מה קשור בין האוכל שלהם אם הוא חמץ או לא? מה, בכיפור אנשים שצמים צריכים שגם התוכים יצומו???
הרי זה לא הגיוני בכלל
, לדעתי צריך פשוט לתת להם את האוכל הרגיל שלהם, אבל מי ששומר שישים את האוכל בחדר נפרד.[/quote]
האיסור בפסח הוא שיהיה חמץ ברשותך ולכן גם מנקים את הבית לפסח ולא אומרים טוב אני לא אוכל את זה אז שישאר שם אני יסים פיתה על השולחן בפסח ויגיד שאני לא אוכל
,מה קשור בין האוכל שלהם אם הוא חמץ או לא? מה, בכיפור אנשים שצמים צריכים שגם התוכים יצומו??? הרי זה לא הגיוני בכלל
האיסור בפסח הוא שיהיה חמץ ברשותך ולכן גם מנקים את הבית לפסח ולא אומרים טוב אני לא אוכל את זה אז שישאר שם אני יסים פיתה על השולחן בפסח ויגיד שאני לא אוכל

תוכים מגדלים רק מאהבה

- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
אי אפשר לשפוט כפי שנטליקי אמרה. יש מצבים בהם תוכים יכולים להסתדר ויש מצבים בהם נשקפת סכנה לתוכים.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
חברים אני הבאתי את דברי הרב על מנת שאלו שביננו ששומרים על כשרות ישמעו דיעות לכאן או לכאן,כמו שאהרון ונטליקי ציינו ישנם
חברים שפועלים על פי הילכות הדת ומקפידים הקפדה יתרה,אחרים מביננו מנקים ולא מכניסים או אוכלים חמץ אבל עדיין נותנים לתוכים
אוכל שהם רגילים אליו,אחרים מביננו גם לא שומרים כלל,צריך לכבד את כולם וכל אדם באמונתו יחייה.
אם ניתן להאכיל את התוכים במזון חילופי ועדיין אפשר לשמור על ההילכות זה מצויין,אני מאמין שאף מגדל לא יפגע בתוכים וירעיבם למוות.
האשכול נפתח עבור אלו מביננו שרוצים לשמור על כשרות ומתלבטים לגבי המזונות.וכדי שתהיה שהות מספקת להרגיל את התוכים למזונות נוספים.
לגבי תשובות הרב,מאחר והרב אינו מגדל הוא נותן פיתרונות מקוריים שלדעתו ישמרו על תזונת התוכים ללא פגיעה בהם ע"י תחליפים
לכן אי אפשר לבוא אליו בטענה כלשהיא.
שימו לב לקטע שציטטתי מתוך דבריו שאומר לסיום :" לעופות מותר קטניות כי זה רק מנהג וזה רק לעופות ואינו מתערבב, ואם אין לעופות משהו אחר אפשר להקל.
הרב עצמו נותן להבין בתשובתו שאם העופות לא יאכלו את הקטניות ,(כלומר במידה ובעל הכנף אינו אוכל את המזון המוגש ) ואם אין
משהוא אחר אפשר להקל , כלומר הוא נותן לכם את האפשרות לא לגרום לבעלי הכנף עוול ולא לגרום להם לרעב.
חברים שפועלים על פי הילכות הדת ומקפידים הקפדה יתרה,אחרים מביננו מנקים ולא מכניסים או אוכלים חמץ אבל עדיין נותנים לתוכים
אוכל שהם רגילים אליו,אחרים מביננו גם לא שומרים כלל,צריך לכבד את כולם וכל אדם באמונתו יחייה.
אם ניתן להאכיל את התוכים במזון חילופי ועדיין אפשר לשמור על ההילכות זה מצויין,אני מאמין שאף מגדל לא יפגע בתוכים וירעיבם למוות.
האשכול נפתח עבור אלו מביננו שרוצים לשמור על כשרות ומתלבטים לגבי המזונות.וכדי שתהיה שהות מספקת להרגיל את התוכים למזונות נוספים.
לגבי תשובות הרב,מאחר והרב אינו מגדל הוא נותן פיתרונות מקוריים שלדעתו ישמרו על תזונת התוכים ללא פגיעה בהם ע"י תחליפים
לכן אי אפשר לבוא אליו בטענה כלשהיא.
שימו לב לקטע שציטטתי מתוך דבריו שאומר לסיום :" לעופות מותר קטניות כי זה רק מנהג וזה רק לעופות ואינו מתערבב, ואם אין לעופות משהו אחר אפשר להקל.
הרב עצמו נותן להבין בתשובתו שאם העופות לא יאכלו את הקטניות ,(כלומר במידה ובעל הכנף אינו אוכל את המזון המוגש ) ואם אין
משהוא אחר אפשר להקל , כלומר הוא נותן לכם את האפשרות לא לגרום לבעלי הכנף עוול ולא לגרום להם לרעב.
אז תנו לי להבין שבעה ימי פסח אלו הם סכנת הכחדה לתוכים לא ככה ?
הרי בטבע בפסח מחכה לתוכים לחם וכופתיות טעימים ופירות וירקות והשריה וכ'ו,
איך אתם חושבים על התוכי שלכם אים הוא יוכל רק ירקות ופירות ודוכן וביצים קשות
נו יקרה משהו להם ? אתם יודעים יפה שממש כלום לא יקרה והם יסתדרו מצויין לשבוע
והראיה שאני משנת 78 מגדל אים זה תוכים או פינקים או יונות או תרנגולות וברווזים
וכל פסח אני נוהג אותו דבר ונותן את מה שכתבתי ובה' לא קרה כלום עד לזמן זה,
אז למה לי להילחץ ולהגיב ולחשוב בצורה שלילית כאילו זה הסוף שלהם ,
חברים כל שנה יש דיון כזה בכל הפורומים וכל שנה את אותם הסברים ועולם כמינהגו נוהג
ולא קרה ויקרה משהו בגלל זה, בכללית זה גם האוכל שאתם נותנים כל השנה רק בלי
חמשת מיני דגן שאסורים בפסח וזהו,מאחל לכם שיהיה רק טוב אני מאמין בכם ,ובהצלחה,
נ,ב, תעדכנו אחרי פסח אים קרה משהו בגלל אוכל שניתן בפסח,
הרי בטבע בפסח מחכה לתוכים לחם וכופתיות טעימים ופירות וירקות והשריה וכ'ו,
איך אתם חושבים על התוכי שלכם אים הוא יוכל רק ירקות ופירות ודוכן וביצים קשות
נו יקרה משהו להם ? אתם יודעים יפה שממש כלום לא יקרה והם יסתדרו מצויין לשבוע
והראיה שאני משנת 78 מגדל אים זה תוכים או פינקים או יונות או תרנגולות וברווזים
וכל פסח אני נוהג אותו דבר ונותן את מה שכתבתי ובה' לא קרה כלום עד לזמן זה,
אז למה לי להילחץ ולהגיב ולחשוב בצורה שלילית כאילו זה הסוף שלהם ,
חברים כל שנה יש דיון כזה בכל הפורומים וכל שנה את אותם הסברים ועולם כמינהגו נוהג
ולא קרה ויקרה משהו בגלל זה, בכללית זה גם האוכל שאתם נותנים כל השנה רק בלי
חמשת מיני דגן שאסורים בפסח וזהו,מאחל לכם שיהיה רק טוב אני מאמין בכם ,ובהצלחה,
נ,ב, תעדכנו אחרי פסח אים קרה משהו בגלל אוכל שניתן בפסח,
אליאב ידידי,
האשכול נועד לחברים חדשים שמתלבטים כיצד לנהוג,העובדה שכל פסח זה עולה וצץ בפורומים שונים מראה את הצורך של האנשים לדעת
כיצד לנהוג ,אנחנו קיימים כאן כדי שכל שנה ישאלו אותם שאלות ע"י מגדלים חדשים שלא גידלו עדיין בשנה שעברה
.לגבי תוכים מסוגים קטנים וכשמדובר בעופות כגון ברווזים ותרנגולות הצדק עימך,הסוגים הקטנים המורגלים לאכול
מזונות שונים ומגוונים לא צריכה להיות בעייה,כשמדובר בזנים גדולים יותר כשהם ממש נגמלים ואינם רגילים למזונות אחרים
נוצרת בעייה,לכן האשכול בא ונפתח לפני פסח על מנת שלחברים שאינם מתמצאים תינתן אפשרות להרגיל את הגוזל למזונות נוספים.
בסופו של דבר אנשים נוהגים על פי שיקול דעתם,אנו מביאים רק את כל האפשרויות השונות וחלילה במילה לא מנסים לשנות את דעתם.
לגבי מוות של תוכים,אני מאמין שלא כל המגדלים מספרים הכל.
ישנה וטרינרית מוכרת (שעם הרבה מדיעותיה אני לא מסכים ) ואני אצטט לך מדבריה:
"שלום אוהד
כופתיות הן לא כשרות, עפי"ר. אם יהיו כשרות היבואן יכתוב על הקופסה. אבל אסור להפסיק לתת אותן לתוכים!!!
אי אפשר לתת לתוכי בפסח אוכל שאינו מכיר או שאינו אוכל בכמות שתשביע אותו, כגון ירקות ופירות.
אני רואה כל שנה תוכים שמתו מרעב אחרי הפסח."
ד"ר שלומית לוי, מרכז וטרינרי השרון, רעננה
אני לא מוצא סיבה שהיא תגיד דברים שאינם נכונים וחושב שיש מקרים כאלה.
אני בהחלט אומר למגדלים להיות עם היד על הדופק ולנסות להעשיר את מזונות התוכים ככל שניתן תוך שמירת כשרות החג.
האשכול נועד לחברים חדשים שמתלבטים כיצד לנהוג,העובדה שכל פסח זה עולה וצץ בפורומים שונים מראה את הצורך של האנשים לדעת
כיצד לנהוג ,אנחנו קיימים כאן כדי שכל שנה ישאלו אותם שאלות ע"י מגדלים חדשים שלא גידלו עדיין בשנה שעברה
.לגבי תוכים מסוגים קטנים וכשמדובר בעופות כגון ברווזים ותרנגולות הצדק עימך,הסוגים הקטנים המורגלים לאכולמזונות שונים ומגוונים לא צריכה להיות בעייה,כשמדובר בזנים גדולים יותר כשהם ממש נגמלים ואינם רגילים למזונות אחרים
נוצרת בעייה,לכן האשכול בא ונפתח לפני פסח על מנת שלחברים שאינם מתמצאים תינתן אפשרות להרגיל את הגוזל למזונות נוספים.
בסופו של דבר אנשים נוהגים על פי שיקול דעתם,אנו מביאים רק את כל האפשרויות השונות וחלילה במילה לא מנסים לשנות את דעתם.
לגבי מוות של תוכים,אני מאמין שלא כל המגדלים מספרים הכל.
ישנה וטרינרית מוכרת (שעם הרבה מדיעותיה אני לא מסכים ) ואני אצטט לך מדבריה:
"שלום אוהד
כופתיות הן לא כשרות, עפי"ר. אם יהיו כשרות היבואן יכתוב על הקופסה. אבל אסור להפסיק לתת אותן לתוכים!!!
אי אפשר לתת לתוכי בפסח אוכל שאינו מכיר או שאינו אוכל בכמות שתשביע אותו, כגון ירקות ופירות.
אני רואה כל שנה תוכים שמתו מרעב אחרי הפסח."
ד"ר שלומית לוי, מרכז וטרינרי השרון, רעננה
אני לא מוצא סיבה שהיא תגיד דברים שאינם נכונים וחושב שיש מקרים כאלה.
אני בהחלט אומר למגדלים להיות עם היד על הדופק ולנסות להעשיר את מזונות התוכים ככל שניתן תוך שמירת כשרות החג.
כופתיות בפסח מותר !
הדיסה של הגוזלים גם מותר !
למי שרוצה את המקור יקבל באישי .
הדיסה של הגוזלים גם מותר !
למי שרוצה את המקור יקבל באישי .
-
peleg10000
- בקיעה

- שם פרטי:: יש כינוי
חודש לפני פסח כבר קניתי לתוכים שלי שק של 30 ק"ג כשר לפסח והיום ניקינו את הכלוב ככה שהוא כשר ושיגמר השק נחזיר להם את האוכל הרגיל זה לא טראומה אבל כדאי להוסיף ירקות בשביל לפצות על התערובת הזאת