ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
"אביב הגיע פסח בא"-שאלות בנושא פסח
מנהל: מפקחים
- אהרון
- גוזל

- שם פרטי:: אהרון אלבה
Re: "אביב הגיע פסח בא"-שאלות בנושא פסח
אם אני תן לפטל שלי תערובת השריה פירות וירקות ודוחן זה יספיק לו? או שזה תזונה לקויה?

תוכים מגדלים רק מאהבה

אם הוא אוכל את הדברים שציינת אז זה בסדר,תוסיף ביצה קשה וגרעינים.
הרשו לי להוסיף ברשותכם דבר מה
ניפגשתי פעמים עם הרב זריצקי בנושא אחר ומי שלא יודע
הוא אחראי על כל עיניין ההכשר של מוצרים למיניהם שניכנסים לארץ
והוא טוען כך "כל מה שאינו כשר כמו תרופה או מוצר אחר ואחראי לשמירת
החיים והבריאות יש ליצרוך אותו כיוון שהוא מוצר מציל חיים"
עכשיו הייתי רוצה לשאול אתכם חברים יקרים האם בעת מילוי מצווה של שמירת כשרות
אנו לא חוטאים בכך שאנו עלולים ליפגוע בידיעה בבעלי החיים שבטיפולנו?
ניפגשתי פעמים עם הרב זריצקי בנושא אחר ומי שלא יודע
הוא אחראי על כל עיניין ההכשר של מוצרים למיניהם שניכנסים לארץ
והוא טוען כך "כל מה שאינו כשר כמו תרופה או מוצר אחר ואחראי לשמירת
החיים והבריאות יש ליצרוך אותו כיוון שהוא מוצר מציל חיים"
עכשיו הייתי רוצה לשאול אתכם חברים יקרים האם בעת מילוי מצווה של שמירת כשרות
אנו לא חוטאים בכך שאנו עלולים ליפגוע בידיעה בבעלי החיים שבטיפולנו?

השמים אינם הגבול
אם אתם חייבים אז לא ! זה נקרא פיקוח נפש 
כמו שמותר לכבות אש בשבת..
כמו שמותר לכבות אש בשבת..
- אהרון
- גוזל

שלום לכולם, כותב לכם אבא של אהרן.
הבן שלי אהרון ביקש שאברר עניין כשרות האוכל של התוכים ואתייחס לכמה נקודות שהעלו כאן בפורום.
1. דוחן אינו חמץ. אך לעיתים מעורב בו חטה או חמץ אחר ועל כן יש להקפיד לקנות דוחן נקי.
2. גם מי שלא נוהג לאכול קטניות, אין שום בעייה להחזיקם בבית ולהאכיל בהם חיות. הגזירה של חכמים בעניין קטניות היא רק לגבי אכילת בני אדם.
3. בררנו עם מגדל דתי מקצועי לגבי דייסה לגוזלים. ולצערנו, עדיין אין דייסה ללא חמץ. ההיתר שאלי ציטט בעניין תערובת חמץ שמותרת בהנאה, הוא רק לדבר שנפסל לחלוטין מאכילת אדם. למרות שבד"כ בני אדם לא אוכלים דייסה לגוזלים (וכן כופתיות) עדיין מבחינה הלכתית הם נחשבים ראויים לאכילה בשעת הדחק ולכן הם עדיין אסורים בהנאה ומימילא גם אסור להאכילם. הוא בדק עם שני רבנים חשובים שמבינים בדברים אלו ולא מצא היתר (אחד מהם זה הרב שלמה אבינר ואינני זוכר את השני). הוא אמר שהוא מאכיל את הגוזלים בפסח במטרנה צמחית של תנוקות. התוכים אמנם משלשלים, אך הם מתפתחים יפה גם בשבוע זה (מדובר במגדל שמגדל תוכים יקרים).
4. לתוכים שאוכלים כופתיות, הוא הציע לקנות תערובת כשרה (ויש כזאת) ובמקביל להעשיר את מזונם בבוטנים, אגוזים ירקות וכדומה.
חג שמח לכולם
הבן שלי אהרון ביקש שאברר עניין כשרות האוכל של התוכים ואתייחס לכמה נקודות שהעלו כאן בפורום.
1. דוחן אינו חמץ. אך לעיתים מעורב בו חטה או חמץ אחר ועל כן יש להקפיד לקנות דוחן נקי.
2. גם מי שלא נוהג לאכול קטניות, אין שום בעייה להחזיקם בבית ולהאכיל בהם חיות. הגזירה של חכמים בעניין קטניות היא רק לגבי אכילת בני אדם.
3. בררנו עם מגדל דתי מקצועי לגבי דייסה לגוזלים. ולצערנו, עדיין אין דייסה ללא חמץ. ההיתר שאלי ציטט בעניין תערובת חמץ שמותרת בהנאה, הוא רק לדבר שנפסל לחלוטין מאכילת אדם. למרות שבד"כ בני אדם לא אוכלים דייסה לגוזלים (וכן כופתיות) עדיין מבחינה הלכתית הם נחשבים ראויים לאכילה בשעת הדחק ולכן הם עדיין אסורים בהנאה ומימילא גם אסור להאכילם. הוא בדק עם שני רבנים חשובים שמבינים בדברים אלו ולא מצא היתר (אחד מהם זה הרב שלמה אבינר ואינני זוכר את השני). הוא אמר שהוא מאכיל את הגוזלים בפסח במטרנה צמחית של תנוקות. התוכים אמנם משלשלים, אך הם מתפתחים יפה גם בשבוע זה (מדובר במגדל שמגדל תוכים יקרים).
4. לתוכים שאוכלים כופתיות, הוא הציע לקנות תערובת כשרה (ויש כזאת) ובמקביל להעשיר את מזונם בבוטנים, אגוזים ירקות וכדומה.
חג שמח לכולם

תוכים מגדלים רק מאהבה

כפי שאמרתי העליתי שאלה בנוגע למזונות התוכים בפסח בפני הרב בקהילה שברשת,על השאלה ענה לי הרה"ג שלמה עמאר
שאלתי ותשובתו בקישור הבא.
שימו לב שתשובתו אינה חד משמעית ובמשפט האחרון הוא אומר ואני מצטט "לעופות מותר קטניות כי זה רק מנהג וזה רק לעופות ואינו מתערבב, ואם אין לעופות משהו אחר אפשר להקל, וקינואה וודאי אפשר.
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=45287
שאלתי ותשובתו בקישור הבא.
שימו לב שתשובתו אינה חד משמעית ובמשפט האחרון הוא אומר ואני מצטט "לעופות מותר קטניות כי זה רק מנהג וזה רק לעופות ואינו מתערבב, ואם אין לעופות משהו אחר אפשר להקל, וקינואה וודאי אפשר.
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=45287
לתת מטרנה צמחית לתוכים ? שאותו מגדל יוכל את זה בעצמו . אם תוכי משלשל זה אומר שזה לא טוב להם .
אם כל הכבוד לפסח לא נראה לי שג'וני צריך לסבול . אני לא אוכל כןפתיות שלו שהם חמץ . הוא בחדר נפרד .
אם כל הכבוד לפסח לא נראה לי שג'וני צריך לסבול . אני לא אוכל כןפתיות שלו שהם חמץ . הוא בחדר נפרד .
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
תראו חברים, לנושא זה תקבלו תשובות שונות ורבות. לכן אומרים "עשה לך רב" ולא רבנים.
שכל אחד יעשה את אשר הוא רואה לנכון או שיפעל על פי הרב או האדם שלדעתו לפיו צריך לפעול.
אני אישית לא משנה מזון לתוכים שלי. אני דואג שהאוכל יהיה במקום אחד ולא יתפזר גם אחרי
הוספת תזונה לתוכים. לאחר מגע עם התזונה אני שוטף ידיים היטב. אני לא אקח סיכון שחלילה תוכי
שלי לא ירגיש בטוב ואולי אף ימות כיוון שאני שומר כמו שאני לא מצפה שהם יהיו בצום ביום כיפור...
שכל אחד יעשה את אשר הוא רואה לנכון או שיפעל על פי הרב או האדם שלדעתו לפיו צריך לפעול.
אני אישית לא משנה מזון לתוכים שלי. אני דואג שהאוכל יהיה במקום אחד ולא יתפזר גם אחרי
הוספת תזונה לתוכים. לאחר מגע עם התזונה אני שוטף ידיים היטב. אני לא אקח סיכון שחלילה תוכי
שלי לא ירגיש בטוב ואולי אף ימות כיוון שאני שומר כמו שאני לא מצפה שהם יהיו בצום ביום כיפור...
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
- אהרון
- גוזל

[quote="1824";p="47375"]לתת מטרנה צמחית לתוכים ? שאותו מגדל יוכל את זה בעצמו . אם תוכי משלשל זה אומר שזה לא טוב להם .
אם כל הכבוד לפסח לא נראה לי שג'וני צריך לסבול . אני לא אוכל כןפתיות שלו שהם חמץ . הוא בחדר נפרד .[/quote]
הכוונה לתת לגוזלים לא לגמולים לגמולים הוא אומר שיש תערובת מיוחדת כשרה לפסח
אם כל הכבוד לפסח לא נראה לי שג'וני צריך לסבול . אני לא אוכל כןפתיות שלו שהם חמץ . הוא בחדר נפרד .[/quote]
הכוונה לתת לגוזלים לא לגמולים לגמולים הוא אומר שיש תערובת מיוחדת כשרה לפסח

תוכים מגדלים רק מאהבה

אבל זה עדיין לא טוב למאכל ציפורים, אם זה היה כלב או חתיול עוד היתי שוקל . אבל ציפור ? , זאת פורמולה לבני אדם . ראיתי באיזה מקום מקון לדייסה תוצרת עצמית מורכבת מירקות וכו' .