ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
הרבה זמן לא בקרתי כאן מאחר והייתי בחו"ל . לפני הנסיעה נאלצתי למכור את כל התוכים שהיו לי (65) לא הייתה לי ברירה ... למען האמת לא חפשתי במיוחד מאחר ובלי קשר לנסיעה החלטתי לסגור את העסק בקיצור כאשר חזרתי הבית היה שקט כל כך בלי שירת התוכים וציוץ הציפורים... ולאחר מחשבות רבות החלטתי להחזיק זוג אחד של פרסונטות אולם לא סיפק אותי רק זוג ובחרתי לי 3 זוגות יפייפים שהכנסתי לכלוב שהיה לי, הכלוב מרובע בגודל של 1 מ"ר גובהה, ומ"ר 1 רוחב, שניראה לי גדול מדי עבורם... הם לא יורדים לתחתית הכלוב כך שהם כל הזמן רק למעלה... והשאלה שלי היא
איזה כלוב מתאים עבורם..? אולי מלבני ? אודה מאוד לתגובה למבינים בצפורי אהבה
באופן עקרוני גובה כלוב של 50-60 ס"מ מספיק בהחלט אבל כפי שאמרת "כבר יש לך כלוב" אז למה לא לעשות בו שימוש.
לגבי ירידתם של הפרסונטות למטה, האם יש להם מה לחפש למטה?קערית מזון או פרי, אולי משהוא אחר שימשוך אותם?קערית עם
מים לרחצה וכו',כמובן שההעדפה שלהם להיות גבוה ככל שניתן ובמיוחד באיזור תאי ההטלה וכמו שאמרתי אם אין משהוא מיוחד הם לא ישתמשו בגובה.
אלי ערב טוב תודה לתשובתך המהירה: לדעתך 60 ס"מ מספיק ל - 6 פרסונטות? או שהתכוונת לכל זוג בנפרד ?
לשאלה מה יש בתחתית הכלוב - מיתקני האוכל למטה כך שהם חייבים לרדת לאכול. אבל אם הכלוב גדול עבורם אני מעדיפה כלוב קטן יותר שיהיה פחות מגושם... אני לא מעוניינת להפריד בניהם ומעדיפה להשאיר אותם יחד... הם מסתדרים יפה יחד כך שאין צורך להפריד . לדעתי חצי מגובה הכלוב שיש להם עכשיו יספיק להם , כפי שכתבתי קודם "מלבני" מה דעתך אלי?
עדי אני דוגל באימרה שכמה שיותר גדול יותר טוב ,התוכים מתעופפים יש להם מרווח והם בריאים יותר,הם מוציאים אנרגיה
הרבה יותר מאשר בכלוב קטן ותחלופת החומרים בגופם עובדת כראוי,אגב אני דיברתי לגבי הגובה בלבד,בדרך כלל הגובה
אינו משחק תפקיד (בגבול מסויים ) ואינו משמעותי כמו הרוחב והעומק.
אם אין לך בעייה שיש לך מיני ווליר בבית ואת יכולה לגרום לתוכים נחת השאירי ותקבלי תוכים בריאים ומאושרים.
אם יש לך בעיית מקום את כמובן יכולה להקטין את הגובה או לחלק זוגות בכלובים קטנים יותר, עוזי למשל מגדל בכלובים
בגודל 50*50*80 ס"מ (אם אני לא טועה במידות ) כאשר בכל כלוב זוג .