ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קציצת ציפורניים.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
newra
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

קציצת ציפורניים.

שליחה על ידי newra »

שלום,
יש לי תוכית מסוג אלכסנדרין בת כחצי שנה. יש לה ציפורניים מאוד ארוכות ושורטות.
בכל פעם שאני לוקחת אותה על היד אני נשארת עם הרבה שריטות מדממות שעם הזמן הופכות לצלקות מכוערות.
לקחתי אותה לוטרינר שקצץ לה ציפורניים תמורת 25 ש"ח. לאחר כשבועיים הציפורניים גדלו ושוב שרטו.
קניתי לה מקל מיוחד לעמוד עליו בכלוב לשיוף הציפורניים אך עדין היא מאוד שורטת.

זה מפריע לי בעיקר כי כואב לי לקחת אותה על הידיים ובעצם אני מקדישה לה פחות תשומת לב ממה שמגיע לה.
האם יש דרך שניתן לצוץ לה ציפורניים באופן עצמאי והאם 25 ש"ח זה מחיר סביר לפעולה כזו.

תודה =)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קציצת ציפורניים.

שליחה על ידי eli_lea »

דרך זולה וטובה יותר מקיצוץ ציפורניים אצל וטרינר זה לרכוש בסופר פארם
פצירת שיוף ( אפשר מקרטון) ולשייף לתוכי את הציפורניים. אין צורך לקצוץ את הציפורן
ושיוף קל של 3-4 פעמים על שפיץ הציפורן מספיק בהחלט. מה שמכאיב לך זה השפיץ בקצה
ולאחר השיוף תיווכחי לדעת שכבר לא כואב.
כמו שאמרתי, לא צריך לשייף הרבה, 3-4 פעמים לעבור על כל שפיץ של ציפורן.
לשחק תוך כדי עם התוכי כדי שלא ירתע. לתת לו לשחק עם הפצירה כדי שלא יפחד ממנה אם זה המצב.

טיפ נוסף, בעת העלאת התוכי על היד נסי להיות יציבה, אל תטלטלי את היד ואל תעשי פניות חדות. זאת על מנת לתת לתוכי ביטחון
כשהוא על היד. תוכי שלופת חזק את היד עושה זאת כאשר יש לו חוסר בשיווי משקל ( בדרך כלל אצל גוזלים) או מחוסר ביטחון .

עדכני איך הלך.
בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”