ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בניית ווליר חדש - תוכונים וקוקטטילים - כמה שאלות
מנהל: מפקחים
Re: בניית ווליר חדש - תוכונים וקוקטטילים - כמה שאלות
הנסורת מצויינת, לגבי נסורת, מזון וכל מה שקשור בתוכים אתה יכול להיכנס לאתר שלי ולראות את המוצרים. אתה יכול לרכוש בחנויות
מאיזורך את המוצרים שיש באתר שלי ללא חשש מאחר ואני מחזיק רק את המוצרים שלדעתי טובים מאוד ואני אישית משתמש בהם:
תוכישופס
בנוגע לקוקטילים, למדתי במשך השנים שיש לתת זמן ולא למהר בהסקת מסקנות, זה שאתה נמנע מלהפריע להם זה מצויין, זה
שאחת הנקבות חזרה לדגור זה גם מצויין, אומנם יש את החשש שהביצים נפגעו אבל כמו שפתחתי ואמרתי " לא להסיק מסקנות נמהרות"
ולתת לזמן לעשות את שלו. להוציא את הביצים אפשר בכל עת.
בנוגע לדררות, מעולה, חלק מתהליך הריבוי זה כירסום תאי ההטלה ו "הכנת הבית" זה סימן טוב, המשך לעדכן.
מאיזורך את המוצרים שיש באתר שלי ללא חשש מאחר ואני מחזיק רק את המוצרים שלדעתי טובים מאוד ואני אישית משתמש בהם:
תוכישופס
בנוגע לקוקטילים, למדתי במשך השנים שיש לתת זמן ולא למהר בהסקת מסקנות, זה שאתה נמנע מלהפריע להם זה מצויין, זה
שאחת הנקבות חזרה לדגור זה גם מצויין, אומנם יש את החשש שהביצים נפגעו אבל כמו שפתחתי ואמרתי " לא להסיק מסקנות נמהרות"
ולתת לזמן לעשות את שלו. להוציא את הביצים אפשר בכל עת.
בנוגע לדררות, מעולה, חלק מתהליך הריבוי זה כירסום תאי ההטלה ו "הכנת הבית" זה סימן טוב, המשך לעדכן.
תודה אלי. הכנסתי את האתר שלך למועדפים ואשתמש בו בשמחה - אני בשוק מהבדלי המחירים!
לקחו ממני 12 שקלים על 1 ק"ג נסורת כשאצלך מדובר על 15 ליטר, פשוט לא יאומן!
לקחו ממני 12 שקלים על 1 ק"ג נסורת כשאצלך מדובר על 15 ליטר, פשוט לא יאומן!
Re: בקיעה ראשונה - קוקטיילים
שמח לבשר על בקיעה ראשונה בשני התאים.
בכל תא בקעו שני גוזלים בינתיים, מצורפות תמונות של תא אחד, בשני הזוג מסרב לצאת החוצה ואני נמנע מלהציק להם.
הבנתי שכדי להחתים הכי טוב להוציא גוזל בגיל שבועיים שלושה, נכון?
במזג האוויר הקייצי ניתן להסדר גם בלי אומנת?
בכל תא בקעו שני גוזלים בינתיים, מצורפות תמונות של תא אחד, בשני הזוג מסרב לצאת החוצה ואני נמנע מלהציק להם.
הבנתי שכדי להחתים הכי טוב להוציא גוזל בגיל שבועיים שלושה, נכון?
במזג האוויר הקייצי ניתן להסדר גם בלי אומנת?
מזל טוב תתחדש. 
לגבי הוצאת גוזלים, הוצאת גוזלים לא נעשית לפי תאריך או לפי גיל מאחר וגוזלים שונים מתפתחים בצורה שונה. כדי להוציא מהתא גוזל ללא אומנה צריך להמתין לניצוי, הניצוי לא צריך להיות מלא אבל חשוב שהתוכי יהיה מנוצה ולא ערום. תוכי ללא ניצוי זקוק לשמירה על הטמפרטורה הסביבתית. הטמפרטורה נקבעת על פי גילו של התוכי , ככל שהגוזל קטן יותר הטמפרטורה גבוהה יותר.

לגבי הוצאת גוזלים, הוצאת גוזלים לא נעשית לפי תאריך או לפי גיל מאחר וגוזלים שונים מתפתחים בצורה שונה. כדי להוציא מהתא גוזל ללא אומנה צריך להמתין לניצוי, הניצוי לא צריך להיות מלא אבל חשוב שהתוכי יהיה מנוצה ולא ערום. תוכי ללא ניצוי זקוק לשמירה על הטמפרטורה הסביבתית. הטמפרטורה נקבעת על פי גילו של התוכי , ככל שהגוזל קטן יותר הטמפרטורה גבוהה יותר.
תודה רבה אלי, בהחלט מרגש מאוד בפעם הראשונה.
אני אעלה תמונות מעת לעת ותגידו לי האם הם מוכנים לצאת להחתמה.
אני אעלה תמונות מעת לעת ותגידו לי האם הם מוכנים לצאת להחתמה.
אין בעייה, תדאג לכך שתהיה תזונה עשירה, ממליץ להוסיף לתזונה מזון ביצים אם לא עשית זאת.
Re: בניית ווליר חדש - תוכונים וקוקוטילים - כמה שאלות
היי חברים.
אני מצרף שוב ברשותכם תמונות של שני תאי ההטלה.
בשניהם הבקיעות התרחשו בסמיכות.
בתא אחד נראה שהגוזלים לא מתפתחים מספיק ואילו בתא השני, שניים הם נראים כאילו ההורים מאכילים יותר מדיי (זפק מגיע לעתים לגודלו של הגוזל) והשלישי שלא הצלחתי לצלם, נראה כמו אלה מהתא הראשון, ממש פצפון לעומת השמנים האלה - בגודלם הם כמעט פי שניים מהאחרים.
אשמח לדעתכם והאם יש צורך להתערב?
כמו כן, מאז הבקיעה הראשונית לא בקעו עוד גוזלים, צריך לסלק את הביצים שנשארו בתא?
אני מצרף שוב ברשותכם תמונות של שני תאי ההטלה.
בשניהם הבקיעות התרחשו בסמיכות.
בתא אחד נראה שהגוזלים לא מתפתחים מספיק ואילו בתא השני, שניים הם נראים כאילו ההורים מאכילים יותר מדיי (זפק מגיע לעתים לגודלו של הגוזל) והשלישי שלא הצלחתי לצלם, נראה כמו אלה מהתא הראשון, ממש פצפון לעומת השמנים האלה - בגודלם הם כמעט פי שניים מהאחרים.
אשמח לדעתכם והאם יש צורך להתערב?
כמו כן, מאז הבקיעה הראשונית לא בקעו עוד גוזלים, צריך לסלק את הביצים שנשארו בתא?
נתחיל מהסוף להתחלה.
את הביצים אפשר לסלק ולעיתים אפילו רצוי מאחר והן עלולות לדלוף ולהסריח את כל התא.
הגוזלים שהזפק שלהם "מפוצץ" במזון בסדר גמור. לעיתים קרובות ההורים נוטים להאביס את הגוזלים והגוזלים מצדם לא מתנגדים.
נראה שהם מתפתחים לא רע.
הגוזלים שנראים קטנים לגילם. יתכן שאינם מואכלים טוב. יתכן שההתפתחות שלהם איטית יותר ( הם ישלימו לאחר מכן את ההתפתחות)
כל זמן שההורים מאכילים ואתה רואה מזון בזפק אין צורך להתערב.
באופן כללי כדאי להעשיר את המזון במזון ביצים איכותי אם לא עשית זאת. מזון הביצים רך ומקל על ההורים את מלאכת ההאכלה והגוזלים מקבלים ויטמינים שונים.
תמשיך לעדכן בהמשך ונוכל לעקוב אחר ההתפתחות.
את הביצים אפשר לסלק ולעיתים אפילו רצוי מאחר והן עלולות לדלוף ולהסריח את כל התא.
הגוזלים שהזפק שלהם "מפוצץ" במזון בסדר גמור. לעיתים קרובות ההורים נוטים להאביס את הגוזלים והגוזלים מצדם לא מתנגדים.
נראה שהם מתפתחים לא רע.
הגוזלים שנראים קטנים לגילם. יתכן שאינם מואכלים טוב. יתכן שההתפתחות שלהם איטית יותר ( הם ישלימו לאחר מכן את ההתפתחות)
כל זמן שההורים מאכילים ואתה רואה מזון בזפק אין צורך להתערב.
באופן כללי כדאי להעשיר את המזון במזון ביצים איכותי אם לא עשית זאת. מזון הביצים רך ומקל על ההורים את מלאכת ההאכלה והגוזלים מקבלים ויטמינים שונים.
תמשיך לעדכן בהמשך ונוכל לעקוב אחר ההתפתחות.
כרגיל, שמח לקבל ממך צפירת הרגעה, תודה רבה.
העשרתי את האוכל שלהם במזון ביצים וכן הוספתי להנבטה מגוון עשיר של פירות וירקות שהם אוכלים ממש בהנאה.
מבטיח לעדכן.
שבת שלום.
העשרתי את האוכל שלהם במזון ביצים וכן הוספתי להנבטה מגוון עשיר של פירות וירקות שהם אוכלים ממש בהנאה.
מבטיח לעדכן.
שבת שלום.
שלום חברים.
15 ימים לבקיעה, שני גוזלים נראים ממש טוב, כמעט בגודל של ארגוף. שניהם "בוכים" כשפותחים מעט את התא ובורחים מיד לצד השני.
מצורפות תמונות להתייעצות, האם כדאי להוציא אותם כבר?
בנוסף,
בתא הראשון יש שני גוזלים שבקעו במקביל, לא מתפתחים מי יודע מה, פחות מחצי מאלה שמופיעים בתמונות, ההורים עדיין מאכילים (זפק מלא) הגיע הזמן להתערב?
והאם יכול להיות שהתוכונים הפסיקו לעבוד בגלל הצטרפותם של הקוקטיילים לכלוב?
אחרי שאכלתי לכם את הראש, עוד חדשות טובות, בתחילת השבוע התחילו בקיעות בתא נוסף, עוד שלושה גוזלים עד כה ונותרו עוד שתי ביצים בדגירה.
אומנם "רק" קוקטיילים אבל מרגש בטירוף ( ;
15 ימים לבקיעה, שני גוזלים נראים ממש טוב, כמעט בגודל של ארגוף. שניהם "בוכים" כשפותחים מעט את התא ובורחים מיד לצד השני.
מצורפות תמונות להתייעצות, האם כדאי להוציא אותם כבר?
בנוסף,
בתא הראשון יש שני גוזלים שבקעו במקביל, לא מתפתחים מי יודע מה, פחות מחצי מאלה שמופיעים בתמונות, ההורים עדיין מאכילים (זפק מלא) הגיע הזמן להתערב?
והאם יכול להיות שהתוכונים הפסיקו לעבוד בגלל הצטרפותם של הקוקטיילים לכלוב?
אחרי שאכלתי לכם את הראש, עוד חדשות טובות, בתחילת השבוע התחילו בקיעות בתא נוסף, עוד שלושה גוזלים עד כה ונותרו עוד שתי ביצים בדגירה.
אומנם "רק" קוקטיילים אבל מרגש בטירוף ( ;