ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בניית ווליר חדש - תוכונים וקוקטטילים - כמה שאלות

פורום המאפשר הצגה של בתי גידול תוכים של חברי האתר, להראות התקדמות גדילה,
לקבל הערות, הארות, הצעות ושאלות מחברי האתר בהקשר בית הגידול הספציפי בלבד.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: בניית ווליר חדש - תוכונים וקוקטטילים - כמה שאלות

שליחה על ידי eli_lea »

אתה יכול לוותר על לכי אוכל מסתובבים ולהתקין שני דלתות קטנות. כך תוכל לתלות כלי אוכל בשני מקומות.
אתה יכול לעשות דלת אחת באזור של התוכונים ולתלות כלי אוכל רגילים ועוד מאכילה מסתובבת באיזור של הקוקטילים.
גם אם תחליט לגדל את שני הסוגים בכלובים נפרדים תצטרך כלי אוכל כפולים.
Guy889
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Guy889 »

בזמנו היה לי כלוב מאד קרוב למידות שלך, בשיא הוא איכלס חמש זוגות תוכונים, שני זוגות קוקוטייל ושלוים יפנים.
מהנסיון שלי, הדשא הסינטטי הופך מהר מאד למוקד ריח ומשכן של חרקים, אני הייתי מחליף כל מספר חודשים, אם הרצפה שלך אטומה מבטון - ממליץ לוותר עליו.

אצלי הקוקוטיילים הסתדרו יופי עם התוכונים, המריבות היו בינהם לבין עצמם, אם אתה בכל זאת רוצה לשכן שני זוגות ממליץ לך לחבר בין הזוגות (או לרכוש זוגות עובדים) בכלובים נפרדים ולהכניס לכלוב המשותף ביחד (באותו הזמן כדי שאף זוג ירגיש שפלשו לו לטריטוריה)

לגבי שלוים, אם המטרה היא לחסל חרקים ולכלוך ואתה מתכוון להביא יפנים, אז ההמלצה היא זכר אחד על שלוש נקבות כי הזכר כל הזמן רוצה להרבות אותן, תצטרך הרבה מקומות מסתור בכלוב, אישית הייתי מוותר על זכר בכלל ושם שתיים שלוש נקבות.
סמל אישי של משתמש
רותם
ביצה
ביצה

שליחה על ידי רותם »

אני גם מציע שאת הגג תבליט אותו קדימה.כי יכול להיות שלא יהיה להם צל והם חיבים צל. לי היה ווליר כזה שעשיתי לו ברזנט עם לולאות ותליתי אותו על חוט מתיחה פלדה.ככה יכלתי לסגור להם גם מקדימה מתי שהיה סוער אבל זה בחורף ויש לך זמן.
ז א ב
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ז א ב »

המון תודה על העצות המועילות חברים.
העברתי את תאי ההטלה של התוכונים לצד ימין, של הקוקטיילים לצד שמאל, כל צד + נקודה מרכזית קיבל מקלות עמידה יציבים מענפי אקליפטוס.
(עפ"י השרטוט של אלי)
בנוסף הזמנתי גג פלסטיק רחב מספיק לחיפוי הגג עם שארית של 50 ס"מ + שמשונית עבה שתכסה את הכלוב כולו בימי גשם (טבעות וכו')
גזע העץ המרכזי עף ובמקומו נשאר אחד בצד, לדקורציה, אעלה תמונות בהמשך.
הדשא הסינטטי יעוף ברגע שיהווה מטרד.
וכרגיל, יש לי גם שאלות תמונה

1. כרגע מאוכלסים 8 תוכונים בכלוב, כמה אוכל הם צריכים לקבל מדי יום? אני שם כוס חד פעמית מלאה ונראה שהם טורפים את זה. בכלל, עם הזמן יתווספו עוד תוכים, איך אני יודע שהם מקבלים את כמות המזון המספיקה, לא יותר מדי ולא פחות?

2. ראיתי שרטוטים של אבוס ומאוד מצא חן בעיניי הרעיון להוריד את תכיפות ההאכלות. אבנה אחד לבד, השאלה היא מה קורה עם הקליפות שנשארות שם? איך התוכים בעצם מגיעים למזון חדש ולא לקליפות שנשארות בתחתית?

3. עלי אקליפטוס לריפוד בתי ההטלה - להכניס בעצמי לכל תא או לפזר על הרצפה והם כבר ידאגו לקן שלהם?

4. אני חותך מדי יום גזר \ מלפפון \ כרוב \ כרובית \ גמבה וכו' - פעמיים בשבוע גם נבטים.
לאחרונה, גם הדררות וגם התוכונים איבדו בזה עניין ואוכלים רק את הגרעינים. יכול להיות שזה בגלל התכיפות? כבד להם ירקות חיים כל יום?!

5. בנוגע לשלווים. הם באמת עושים עבודת ניקיון או שעדיף להימנע מכאב ראש מיותר? כמו כן, אילו מקומות מסתור יש לספק להם?

ושוב חייב לציין - העזרה שאתם מעניקים לי פה לא מובנת מאליה ומוערכת מאוד מאוד -
תודה רבה!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

1. אתה צריך להתעסק פחות עם ספירת כמויות, לתוכים צריך שיהיה אוכל זמין 24/7 , האוכלך אינו נזרק אם הוא נשאר יום יומיים או שבוע.\
לכן ממליץ לך להשתמש בכלים רחבים וגדולים למזון, כך יהיה מקום לתוכים לעמוד זה לצד זה ולאכול. כלי אוכל טוב וזול לדוגמא:
file.jpg
file.jpg (28.02 KiB) נצפה 6854 פעמים
2.התוכים נוברים במזון מתחת לקליפות ואוכלים את הזרעים הטובים, מידי מספר ימים ( תלוי בכמות הקליפות ) אפשר לנפות להם את המזון
ולהחזיר. שיטת ניפוי שהייתי משתמש בה :
Re: בעיה עם הקליפות של האוכל של התוכים.

3.תוכונים לא צריכים בתאי ההטלה כלום, תא הטלה עם שקע במרכז זה מצויין.
קוקטילים דררות וכו' 1.5-2 ס"מ נסורתכמו של מכרסמים שמוכרים בחנויות

4.תוכים יאכלו קודם את מה שהכי טעים להם. לכן הם יאכלו את הגרעינים, אם לא יהיו גרעינים הם ימשיכו הלאה למזון הבא
שהם חושבים שהוא הכי טעים ממה שנשאר. תלן לתוכים תערובת זרעים מגוונת שלא מכילה כמות גדולה של גרעינים
כך הסיכוי שהירקות והפירות יאכלו טובים יותר.
מעבר לזה לא צריך לתת להם כל יום, תחלק להם את המזון כך שתערובת זרעים תהיה בכלי האוכל באופן קבוע, פעמיים שלוש בשבוע תתן רק השרייה, פעמיים שלוש בשבוע תתן ירקות ופירות, בנוסף תדרג למקור סידן שיהיה קבוע בכלוב. אבן גיר רגילה גם טובה למטרה זו.

5.שלווים יאכלו חלק מהמזון שנשפך ונופל, הם מנקים אבל זה לא כמו שזה נשמע, הם לא יאספו את כל הזבל והריצפה לא תהיה נקייה.
כלומר עדיין תצטרך לדאוג לניקיון בתחתית הכלוב.
אפשר לשים לשלווים כמקום מסתור למשל חצי כד כך שיראה כמו מערה קטנה, אפשר לעשות לבד מקומות מסתור מעץ או ממיכלי פלסטיק ולצפות אותם בחומר כדי שיראו יפה יותר.

שמח שאתה מקבל את ההערות, מאחל לך הצלחה.
ז א ב
ביצה
ביצה

קרייסס עם הקוקטיילים

שליחה על ידי ז א ב »

תודה רבה על התגובה אלי, ירדנו משלווים בינתיים ונרכוש מחר את כלי האוכל שהצגת.

יש לי בעיה רצינית ואני מקווה שמישהו מחובר ויוכל לעזור.
הבאנו אמש חמישה קוקטיילים - 2 זכרים ושלוש נקבות. זוגות עובדים.
זוג אחד הגיע עם שמונה ביצים בתא (ממש גדולות ובבדיקה על פי העמוד שלכם עם התמונות הן פוריות וממש לפני בקיעה.
הזוג הנוסף (חיו שלושה ביחד) הגיעו עם תא עם 12 ביצים, גם הן נראות פוריות והבחור הסביר שזו פעם ראשונה שהוא נתקל במצב כזה אבל הזכר מזווג את שתי הנקבות ושתיהן מטילות ודוגרות באותו תא.

כל הלילה הנקבות היו בתאים, מאמין שדגרו. הבוקר יצאו שלושתן, הן לא נכנסות לתאים יותר וממש כואב לי הלב על הביצים.
יכול להיות שהסטרס גרם להן לוותר? גם הן וגם הזכרים לא ידגרו בסיבוב הזה?

יש מצב כלשהו (גם אם כרוך במאמץ, אין לי בעיה להשקיע) להציל את הביצים ללא אומנת?
חברים נתנו לי כל מיני רעיונות כמו שקית חימום שעליה שמיכה ועוד שמיכה על הביצים, אחר אמר לשים אותן בתבנית ביצים, לרפד בנסורת, להכניס לתנור שחומם עד 30 מעלות גג ולכבות אותו.

נראים לי פתרונות הזויים מאנשים חסרי ניסיון ואני ממש צריך את עזרתכם, מה עושים?!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לצערי הרב אין הרבה מה לעשות, אפשר להגיד ש 99% מהעברת תוכים עם ביצים נגמרים בזריקת הביצים לפח.
הפסקת הדגירה אינה משהו נדיר שצריך להפתיע את המגדל שמכר את התוכים או אתכם.

לגבי זכר שמזווג 2 נקבות, גם זה לא משהו נדיר. הנקבות יטילו זו לצד זו וידגרו. לעיתים גם זוגות שונים יבחרו להטיל בתוך אותו תא הטלה.
האם זה טוב שזכר מזווג שתי נקבות? לא לדעתי. בטבע זכרים עוזרים לבנות זוגן הן בדגירה והן בהאכלת הגוזלים. כליאת תוכים אי זוגיים מביאה אותם עם הרצון להתרבות להיקשר לאותו זכר שכבר תפוס.
אני אישית אוהב לראות זוגות זוגות. בהמשך אם תוכלו תוסיפו זכר נוסף, זה יותר טבעי ופחות מתיש לזכר בודד.
8686 כתב:יש מצב כלשהו (גם אם כרוך במאמץ, אין לי בעיה להשקיע) להציל את הביצים ללא אומנת?
חברים נתנו לי כל מיני רעיונות כמו שקית חימום שעליה שמיכה ועוד שמיכה על הביצים, אחר אמר לשים אותן בתבנית ביצים, לרפד בנסורת, להכניס לתנור שחומם עד 30 מעלות גג ולכבות אותו.

נראים לי פתרונות הזויים מאנשים חסרי ניסיון ואני ממש צריך את עזרתכם, מה עושים?!

אכן פתרונות הזויים. כדי שהביצים יבקעו צריך לשמור על טמפרטורה של 37.3 מעלות חום, במקביל יש לשמור על לחות יחסית של 65%.
כמו כן יש לדאוג לסיבוב הביצים מספר פעמים ביום. כדי לספק את התנאים האלו אתה צריך מדגרה .
מעבר לזה כשהגוזלים בוקעים צריך להאכילם כל שעתיים למשך כמעט שבוע ולאחר מכן כל שלוש שעות , כך שאם יש הפרשי בקיעות יוצא להאכיל כל שעה.

מה שאני מציע לך זה לעקוב ולראות יומיים שלושה שלא קורה אצלך משהו יוצא מן הכלל וההורים דוגרים. הפסקת הדגירה למשך יום יכולה להביא לכך שהגוזלים מתים בביצה ויפסיקו להתפתח.
במידה ואין סימנים של דגירה והביצים "קרות" אתם יכולים להסיר את הביצים מהתאים ולהמתין לסבב הבא.

בהצלחה.
ז א ב
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ז א ב »

תודה אלי.
אכן, החבורה נרכשה בהחלטה רגעית ולא מחושבת, אחרי הסבר מפורט מהמגדל שרק ככה הם ימשיכו לדגור, או בכלל לעבוד (באנו בכלל במטרה לקחת זוג אחד והוא הסביר לנו שזוג אחד עם 8 תוכונים לא ימשיכו לעבוד)
לומדים מהניסיון ולצערי נכשלתי פה במבחן הסבלנות, הייתי צריך להתייעץ אתכם לפני כן.

כמו שאמרת, אני אתן עוד יום אחד (למרות שחלפו כבר כמעט 24 ש' מאז שדגרו לאחרונה) ואם לא קורה כלום אוציא את הביצים, אחטא את התאים ואחזיר.

רציתי לדעת מה גישתך בנוגע למיקום של תאי ההטלה מחוץ לכלוב?
ככה ניתן לבדוק את התאים ביתר קלות, מבלי להיכנס פנימה ולהלחיץ את כל העולם ואשתו (והקוקטיילים נלחצים בטירוף כשאני נכנס)
חשבתי להתקין מדף חיצוני, עליו אמקם את התאים...

שוב, תודה רבה!
ושבת שלום
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

8686 כתב: והוא הסביר לנו שזוג אחד עם 8 תוכונים לא ימשיכו לעבוד
המצאות או חוסר ידע. לא מבין את הסיבה. תמונה

55 כתב:רציתי לדעת מה גישתך בנוגע למיקום של תאי ההטלה מחוץ לכלוב?
ככה ניתן לבדוק את התאים ביתר קלות, מבלי להיכנס פנימה ולהלחיץ את כל העולם ואשתו (והקוקטיילים נלחצים בטירוף כשאני נכנס)
חשבתי להתקין מדף חיצוני, עליו אמקם את התאים...
אפשרי בהחלט ויכול להקל. צריך לקחת בחשבון מספר דברים כגון:
1. הצללה והגנה של התאים על מנת שלא יהיו בשמש ישירה / גשם
2.הגנה מפני מזיקים, חתול למשל יכול לקפוץ ולהפיל תא הטלה שלא מקובע טוב. התאים צריכים להיות מקובעים למדף ולרשת של הכלוב.
3. הגנה מפני בריחות, חסימת דלת תא ההטלה או נעילתה.

חשוב מאוד כשהולכים לרכוש תוכי / תוכים לעשות שיעורי בית. לשאול את כל השאלות האפשריות, לבקש טיפים ולהיות מוכנים
להתקלות ( כמו לפני יציאה לקרב) כי אם מגיעים לא מוכנים יש מי שקולט זאת וינתב אותנו על פי רצונו ועל פי הרצון שלו להרוויח
כמה שיותר מהעיסקה.
מגדל / מוכר / סוחר טוב היה אומר לכם בפירוש שהעברת תוכים עם הביצים כמוה כהשלכת הביצים לפח. אני שמח שלפחות לא
שילמתם על הביצים אלא אם המוכר כבר העלה את המחיר בהתאם.

בכל מקרה, עם טיפול נכון ותזונה טובה אתה לבטח תראה מהזוגות גוזלים ותהנה מהם.
בהצלחה.
ז א ב
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ז א ב »

תודה אלי. רצון עז להיפטר מהתוכים, זה מה שהביא אותו כנראה לספר לי סיפורים אבל איך אומרים, לא בוכים על חלב שנשפך.
מאמש זוג אחד חזר לתא, הנקבה בפנים קבוע והזכר יוצא ונכנס מעת לעת. התא השני נשאר ריק. החלטתי לא להיכנס לכלוב כמה ימים ולתת להם להתאקלם בביתם החדש, מקווה שאולי משהו ייצא מהזוג שחזר לתא.

מצורפת תמונה של הנסורת שרכשתי לדררות ולקוקטיילים, אשמח לדעת האם מדובר במוצר שהמלצת עליו כיוון שלא מצאתי נסורת ייעודית לתוכים אלא רק למכרסמים. 1 ק"ג

אגב, אתמול אחת הדררות נכנסה לראשונה לתא ההטלה, היא בוחנת לכמה דק' ויוצאת, התחילה להרחיב קצת את חור הכניסה, מקווה שאוכל לעדכן בבשורות טובות בקרוב.

להלן התמונות של הנסורת:
קבצים מצורפים
נסורת1.JPG
תמונה.JPG
שלח תגובה

חזור אל “בית הגידול שלי”