ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

זוג הג'אקו שלי

פורום להצגה בלבד! דיונים בהם ניתן להציג תוכים וציפורים ע"י תמונות ו\או סרטונים. שאלות, הסברים
וכד' יש לכתוב בפורום מגדלים בלבד! פרטים נוספים: כללי הפורום: קישור.

מנהל: מפקחים

רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

זוג הג'אקו שלי

שליחה על ידי רז פרוזניק »

הנה סרטון של הזוג ג'אקו שליתמונה
בסרטון הם אוכלים פירות (בצד שמאל) וכופתיות (בצד ימין) (ומאחורה בצד ימין יש מים)
http://www.youtube.com/watch?v=mpFWrXC2P_w
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: זוג הג'אקו שלי

שליחה על ידי eli_lea »

סימנת את הסירטון כפרטי ולא כציבורי, תשנה כדי שנוכל לצפות.
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

הנה תנסה עכשיו
בדקה 4:40 הם יוצאים לכלוב
אגב שמתי להם מקל חדש למעלה לפני כמה ימים שרואים בסרטון
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מה זה הרעש כל הזמן? מכוניות?
ממש קשה לראות אותם בבירור,לא רואים הכי טוב, אחד מהם מרוט מעט?
חבל שאתה לא מחליף את הכלוב, יש לך מקום, שים תא הטלה צמוד לכלוב ותוכל להגדיל את רוחב הכלוב בחצי מטר.
זה יאפשר לתוכים יותר תנועה.
רואים גם שהם מפוחדים אבל זה טבעי.
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

הם קצת מרוטים כנראה בגלל שהם מכינים את התא להטלה, אני לא שם לב כל כך למריטות יכול להיות שהנקבה מרוטה וזה כנראה בגלל הכנת התא הטלה להטלה תסתכל ותעקוב אחר הנקבה והזכר הזכר כנראה הראשון שיוצא מתא ההטלה והנקבה אחריו.
הם נמצאים במרפסת ומאחוריה יש כביש ועוברות בו מכוניות, אני לא חושב שזה מפריעה להם כל כך
התכוונה להגדיל את הכלוב הזה? אם כן אי אפשר להגדיל אותו, כבר כתבתי כמה הודעות באתר שאני מתכוון לבנות להם כלוב גדול יותר וזה כנראה יהיה בפסח שיהיה לי זמן ולאבא שלי שיעזור לי לבנות את הכלוב ולסדר את המרפסת כדי שיהיה מקום לשים בו את הכלוב
אגב אם תגביר את עוצמת הקול שתשמע אותם שורקים (לפחות הזכר)
יש לי תמונה ישנה (לפני 7-8 חודשים) של הזכר (כנראה) שהוא בכלוב ורואים שהוא קצת מרוט
קבצים מצורפים
תמונה6.png
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

המריטה אינה קשורה להכנות בתא ההטלה, לש של הזכר ולא באיזורים האלו, לעיתים הנקבה מורטת מעט מאיזור החזה כדי לרפד את התא אבל זה גם לא כל כך שכיח.
הבנתי שאת הכלוב הזה אי אפשר להרחיב, דיברתי על כלוב רשת רגיל ונוח לזוג לריבוי.
תשתדל בתקופה הזאת לא להפריע לזוג.
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

לא הבנתי מה רשמת שם במשפט הראשון
אז מדוע הם מורטים נוצות?
ולמה עכשיו חשוב יותר לא להפריע להם? בגלל שהם אמורים להתרבות בקרוב בגלל שהחורף נגמר כדי לא להפריע להם להתרבות?
אני מתכוון לבנות כלוב כזה מפלטות רשת והוא אמור להיות בגודל 1.40 רוחב 60-80 גובה (כנראה 70) ורוחב 60-80 (כנראה 80)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

רשמתי שהמריטה לא קשורה באופן כללי לריבוי, לעיתים הנקבה תסיר מעט נוצות מאיזור החזה על מנת שהמגע בין הגוף לביצים יהיה הדוק יותר אבל זה לא משהו שקורה באופן קבוע. באיזורים שבהם יש מריטה כמו הכתפיים המריטה קשורה לבעייה כמו עצבנות, תזונה לקוייה או מחלה.
תוכים מורטים בשבי ועדיין לא נמצאה הסיבה לכך, ראיתי הרבה מאוד תוכים מוזנחים שלא מרטו נוצה מימיהם ותוכים שמקבלים המון יחס ותזונה מעולה שמורטים. כך, שאי אפשר לשייך את המריטה לבעייה ספציפית.
אנו כמגדלים צריכים לנסות ולעשות את המירב כדי שלתוכים שלנו יהיו תנאי מחייה טובים, מעבר לזה כבר זה לא ביידנו.
אתה צריך לתת לתוכים מזון עשיר וטוב מצד אחד ומצד שני צריך להקפיד שהמזון לא יכיל כמות שומן גדולה. כמו שאתה רואה בכלוב שלך התוכים לא יכולים להיות פעילים במיוחד ( וזו הבעייה של חלק ניכר מהתוכים בשבי) ולכן אחוזי השומן צריכים להיות בהתאם. מזון מבוסס כופתיות צריך להיות בסביבות ה 10% שומן.

אכן התכוונתי לכך שזה הזמן בו התוכים שלך יכולים להתחיל בריבוי, כדי להצליח בריבוי תדאג לכמה דברים והם:
1.אוכל בשפע.
2.תוספות של השרייה / הנבטה.
3.תוספת סידן.
4.שקט ושלווה, כמה שפחות הפרעות, כך הסיכויים גדולים יותר.
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

יש להם בכלוב כופתיות כל הזמן (יש תמונות למטה של המפרט של הכופתיות)
אני נותן להם כל יומיים לרוב פירות וירקות ואני מתחיל להנביט תערובת זרעים ולתת להם גם כל יומיים, יום אחד יש להם פירות וירקות וביום השני יש להם תערובת השרייה, יש להם מים כל הזמן, בניתי להם מתקן שתייה מבקבוק של ליטר וחצי וכך לא צריך להחליף להם כל הזמן מים ויש בבקבוק מים שמספיקים לכשבועיים
כאשר אני שם להם פירות וירקות אני מפזר עליהם מזון ביצים וכשליש כף של אבקת סידן (ריסקתי אבן סידן לאבקה)
אני קניתי מצלמה שעשית עליה ביקורת (לינק לביקורת על המצלמה) אכן התרשמתי ממנה וקניתי כזאת כדי לעקוב אחר הזוג וכדי למנוע הפרעות יתר אך קניתי אותה מאיביי ויש לי בעיה שאני לא מצליח להפוך את המצלמה לאלחוטית ולכן אין לי אחריות או מישהו ללכת עליו לבירור ולתיקון (אבא שלי כנראה יתן אותה לאחד החברים שלו שאולי יבין יותר איך לסדר את המצלמה) ולכן יוצא שאני מפריע קצת לרוב הולך לכלוב פעם פעמיים ביום כדי לשים להם פירות וירקות או תערובת השרייה/הנבטה ולאחר מכאן כדי לזרוק את השאריות לאחר כמה שעות ולבדיקה כללית של הכלוב ואני מנקה את הכלוב פעם בשבוע באמצעות אקונומיקה ומים ומחליף להם באותו זמן את השקית של המגש אשפה
קבצים מצורפים
הכופתיות
הכופתיות
_20140308_203616.JPG (12.97 KiB) נצפה 6850 פעמים
_20140308_203321.JPG
_20140308_203321.JPG (8.88 KiB) נצפה 6850 פעמים
המפרט של הכופתיות
המפרט של הכופתיות
_20140308_203444.JPG (12.33 KiB) נצפה 6850 פעמים
נערך לאחרונה על ידי רז פרוזניק ב 08 מרץ 2014 21:41, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נשמע מצויין,
לגבי המצלמה, תפתח נושא בפורום מחשבים וכעוזי יתפנה הוא יענה לך כיצד לבצע את החיבור.
תתן כמה שיותר פרטים שאתה יכול.
בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “תוכים וציפורים כללי - תמונות \ סרטונים”