ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שוק הציפורים בכפר קאסם התעללות בחיות ובבעלי כנף

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
אזור מכירה: צפון
שם פרטי:: יש כינוי

Re: שוק הציפורים בכפר קאסם התעללות בחיות ובבעלי כנף

שליחה על ידי ben.m »

אכן תמונות קשות, צריך למצות אתם את הדין! תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
רונןצ77
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: צפון
שם פרטי:: רונן

שליחה על ידי רונןצ77 »

אל תגיעו ואל תשתפו פעולה מזעזע
תמונהרונןתמונה
hilla16
ביצה
ביצה

שליחה על ידי hilla16 »

אני קונה משם אני חושבת שמכלילים את כל השוק וזה לא בסדר
גם אני נבהלתי מהסרטון זה משהו שאני לא מבינה איך אפשר לעשות דבר כזה ליצור חסר אונים
אבל קניתי משם גם פקינז וגם תוכי קוניור שמש וקניתי אצל אנשים טובים שיש להם מושג מה הם מוכרים ובאיזה מקום ותנאים הם מחזיקים אותם עם כרטיסי ביקור והכל
קניתי דררה אצל מישהו פרטי והוא לא איכותי כמו הכלבה והקוניור גם הוטרינר אמר זאת
אז כן צריך לעשות משהו נגד המתעללים ולדעתי לסגור בסטות לכל אלה שלא מגיע להם להתפרנס בכבוד אבל לא להחרים את השוק
1. כי זה אחלה בילוי בשבת ואני חושבת שהרוב באים לקנות ולא לטייל
2. כי לא כולם כאלה
3. המחירים הם זולים וכייף לקנות שם
סמל אישי של משתמש
gilih98
גוזל
גוזל
שם פרטי:: גילי

שליחה על ידי gilih98 »

יש שם עוד דוכנים של אנשים שלא מתעללים בחיות ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יתכן שיש כאלה שלא מתעללים בחיות אך חלק ניכר ללא ספק מתעלל בחיות ואינו מאפשר לחיות תנאים נורמלים עד למכירתם.
לצערי הרב לא מעט רוכשים נכוו ברותחין, ציפורים חולות, ציפורים זקנות, תוכים ממקורות לא ידועים וכו'.
לחלק מהקונים יש מזל, לחלק גדול יותר אין מזל. המעט שבריאים חשופים למחלות שונות ונדבקים זה מזה.
לא יודע מה הכוונה "באיכותי" ועל פי מה קבע הוטרינר שמה שרכשת בכפר קאסם איכותי יותר ממה שרכשת ממגדל. אבל כמו
שציינתי, יתכן שהיה לך מזל.
רכישת תוכים, ציפורים, ציוד ממקום כזה גורם לו להמשיך ולהתפתח, ככל שאנשים כמוך יתלהבו וירכשו ויגיעו כך כמות הסוחרים תגדל, כך כמות הציפורים והתוכים שידחסו לתוך כלובים קטנים ויוצבו בשמש יגדל. ככל שירכשו יותר אנשים תוכים חולים כך יתפשטו המחלות בבתי הגידול השונים, בחוות ובחנויות. אדם שרוכש תוכי שנשא מחלה מעביר את המחלה הלאה ע"י כך שהוא מכניס את התוכי לבית הגידול שלו או מוכר אותו הלאה.
יש עוד סיבות רבות לכך שמקום שפועל ללא פיקוח תוך כדי אחזקת בעלי חיים בתנאים קשים לא ימשיך להתקיים.
נכון שזה נחמד להסתובב ולראות חיות, נכון שזה נחמד לרכוש מוצרים זול יותר מחנויות שעובדות כחוק, אבל זה בהחלט לא תורם לרווחת בעלי החיים. לכן אני לא מסכים איתך בקביעתך שזה לא אצל כולם, עצם ההגעה והרכישה בשוק מפתחת את המקום ומוסיפה מתעללים רבים שגיעים למכור את מרכולתם.
סמל אישי של משתמש
gilih98
גוזל
גוזל

שליחה על ידי gilih98 »

צודק ...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כדי להמחיש את מה שאני אומר את מוזמנת לצפות בתמונות שצולמו בכפר קאסם על ידי ביתי לפני מספר שנים

גוזלי דררה בתא הטלה שחיכו שעות ללא אוכל וללא הורים בחום לקונה שלא בטוח אם ידע לטפל בהם נכון.
גוזלי דררה 120שח.JPG

ציפורים בכלוב צפוף, נראה שהם מאוד מפוחדות ולכן גם נמנעות מלאכול ולשתות
060520_221254-1668_PICT1071.JPG

עשרות ציפורי אהבה מעולפים בכלוב צפוף בשמש. גם כאן מהפחד הן לא אוכלות ושותות.
60 ציפורי אהבה מעולפים בכלוב צפוף.JPG

עשרות תוכונים שנמצאים בצפיפות ודוחק לאורך כל שעות היום.
תוכונים מתחננים לקצת מקום וצל.JPG
ישנן תמונות נוספות של גורי כלבים שעדיין לא גמולים, ברווזים ותרנגולות ששוכבים קשורי רגליים על האספלט. יונים
וארנבות בקופסאות קטנטנות ועוד.

התוכים והציפורים אותם אני מזכיר יותר מחיות אחרות כי אנו עוסקים בהן לאחר יום של צפיפות בכלוב מוחזרים עד לשבת הבאה לכלובים קטנים מלוכלכים ועם מזון גרוע וזול, זאת בתקווה שימצא מי שירכוש אותם לרוב לפני שיחלו או ימותו.

נחמד לעשות קניות ולהסתובב בשווקים ,אבל כשרואים תוכים וציפורים בתנאים כאלה אי אפשר לצאת מהמקום עם שקית של אוכל וכמה אביזרים ולהיות נינוחים ומאושרים. במקום בו החיות סובלות, במקום בו הרשויות מאפשרות התעללות בבעלי חיים נוטות להתעלם ממצוקת בעלי החיים, אנו כמגדלים וכאוהבי בעלי חיים צריכים להצביע ברגליים ולא לרכוש מהם דבר.
סמל אישי של משתמש
gilih98
גוזל
גוזל

שליחה על ידי gilih98 »

מאוד קשה לראות את זה ...
איך אפשר לעשות את זה לבעלי חיים מסכנים ... ?
והגוזלי דררה בתמונה הראשונה , בטוח שזה בתוך תא הטלה ? נראה שהם בתוך קרטון ...
מסכנים התוכים והציפורים .. איך אפשר להכניס כל כך הרבה עד שלא ישאר אוויר אפילו בשבילם ...
אבל אי אפשר גם להתעלם מהעובדה שממשיכים לקנות שם למרות הכל ,
נראה לי שיותר ערבים אבל בזכותם זה ממשיך להתקיים ...
והיו כתבות שסגרו שם , ובכל זאת הם פתחו את זה שוב ..
ולא אכפת להם ...
אפילו לצער בעלי חיים שגם הם לא עושים משהו בעניין (אם הם יכולים)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לצערי הרב מי שמספק פרנסה והמשך קיום לשוק אלו הם היהודים ולא הערבים. 95% מהרוכשים בשוק הם יהודים שמגיעים בשבתות
לרכוש תוכים ומזון. אני גם נוטה להאמין שלא המחירים מושכים אותם לכפר קאסם או אולי לא רק המחירים כמו הרצון לראות ציפורים תוכים ובעלי חיים שונים. מין אטרקציה משולבת עם טיול.
כרים
ביצה
ביצה

שליחה על ידי כרים »

השוק בכפר קסם זה שוק של שקרנים.אני קניתי פעמים ציפורים ואכלתי אותה.פעם הלכתי עם חבר שלנו שהוא מבין וגם קנה ז'אקו בהזדמנות ב1800ש"ח היה בסדר שבועיים אחרי שבועיים בבוקר מצא אותו מת.הלך אצל וטרינר שמוכר בצפון בדק לו את התוכי המת אמר לו שהיה לו מחלה מלפני שקנה אותו שאכלה לו את הכבד והריאות.בחוץ לא ראיתם בתוכי כלום.עוד אחד שקנה דייסה בשביל הגוזלים שלו ומתו לו כולם.בסוף הבין שזה דייסה ישנה מאוד שמכרו אותה בזול.אין שמה אנשים שתגידו עליהם יש להם לב הרוב רק רוצים להתפתר מסחורה.אני קונה בחנות ליד הבית בצפון משלם עוד קצת אבל מקבל טרי.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”