ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מחלת פצ'קו בתוכי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
אסף1
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

מחלת פצ'קו בתוכי

שליחה על ידי אסף1 »

שלום אני חדש כאן ומבקש לדעת פרטים מדויקים על מחלת הפצ'קו.אני מחפש ולא מוצא מידע על המחלה.המחלה קטלנית?מה הסימנים?יש חיסונים?מה היא פוגעת בתוכי?איך אני יכול להיות בטוח שהתוכי שלי לא חולה במחלה הזאת?קראתי כאן על חוה שיתכן שהמחלה הזאת פגעה בה והם השמידו תוכים.אני מודאג מכך כי התוכי שלי מהחוה הזאת.אודה לכם על כל מידע שתתנו ליתמונה
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

Re: מחלת פצ'קו בתוכי

שליחה על ידי רז פרוזניק »

מחלת הפאצ'קו (PD) היא מחלה מדבקת מאוד, מחלה חריפה הנגרמת על ידי וירוס ההרפס psittacines
כל זיהום קל עלול לגרום למוות פתאומי.
פנה מייד לוטרינר.
כדאי לשקול להחזיר את התוכי למוכר.

מחלת הפצ'קו Pacheco`s Parrot Disease
גורם המחלה הוא נגיף ההרפס.תקופת דגירה קצרה של כ- 48 שעות, ומשך המחלה 5 ימים ועד מספר שבועות. מהלך המחלה לרב אקוטי: זיהום הגורם למוות פתאומי, כשלרוב זהו הסימן היחיד.
סימנים נוספים: דכאון, איבוד תאבון, פליטת מזון, הפרשות מהאף, דלקת לחמית העין וסימנים עצביים. הסימנים פורצים לרב בזמן עקה (סטרס) לצורך אבחון במעבדה צריך לשלוח דגימת דם או swab מהפרשות העיניים ומערכת העיכול.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ניתן לבדוק האם התוכי חולה או לא ע"י דגימת דם שנשלחת למעבדה, כל וטרינר שמתמחה בבעלי כנף ישלח עבורך את הדגימה.
ישנם תוכים שיראו סימפטומים של המחלה ואחרים שלא יראו סימפטומים וימותו באופן פתאומי לאחר מספר ימים מההידבקות.

המחלה גורמת לנזקים לאברים פנימיים כולל פגיעה בכבד, בטחול ובכליות. במקרים בהם הציפור שורדת הנזק שנגרם לאיברים
נשאר ואינו ניתן לריפוי.

התסמינים העיקריים של מחלת הפצ'קו הם:

צואה בצבע ירוקה, בשל פגיעה בכבד
אדישות
שלשולים
נזלת מהאף
חוסר תיאבון
התוכי נראה נפוח
אדמומיות בעיניים
רעידות לא נשלטות
סימור נוצות
סימפטומים אלו מופיעים בדרך כלל שלושה ימים לאחר ההידבקות.

גורם המחלה:
גורם המחלה הינו וירוס ההרפס, ההידבקות בדרך כלל נוצרת מהפרשות ומצואה של תוכים אחרים שנגועים במחלה.
עוד עוזרים להפיץ את המחלה אבק נוצות, אויר מזוהם, מגע משותף במזון ובמים.
התפרצות המחלה יכולה להיווצר כתוצאה מתנאי מחייה ירודים, לחץ בשל אובדן בן זוג, רבייה, מעבר מגורים, שינויי אקלים ושינויים סביבתיים ורגשיים אחרים.

חשוב מאוד לדעת שוירוס ההרפס יכול לשרוד מחוץ לגופו של התוכי במשך זמן רב, ובכך יכול להמשיך ולהדביק
תוכים אחרים מכל איזור ומשטח שמזוהם.

טיפול במחלה:
התרופה הניתנת למחלת הפצ'קו הינה Acyclovir. עם זאת, התרופה ידועה כגורמת נזקים לכליות. התרופה אפקטיבית בשלבים הראשונים של הזיהום, לפני שהתסמינים מתחילים לצוץ.

מניעה:
חשוב לשים בהסגר כל תוכי חדש או ציפור שמגיעים לבית הגידול. ההסגר צריך להימשך בין חודש לחודשיים ובתקופה זאת עוקבים אחר בריאות התוכי. ישנם חיסונים זמינים בזריקות אך לא מומלץ לתת את החיסון כמניעה מאחר ויש לו תופעות לוואי שעלולות לבכן את התוכי שמקבל אותן. לכן, רק תוכים או ציפורים שבסיכון יקבלו את הטיפול המונע.

חשוב לדעת שחיטוי כמו אלכוהול אינו עוזר. יש לחטא עם חומרים כגון אקונומיקה.
אסף1
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אסף1 »

תודה לך על התשובה המפורטת תמונהכנראה שאני יעשה בדיקה לתוכי בשבוע הבא.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”