ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

פליטה של דייסה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סתוית
בקיעה
בקיעה

Re: פליטה של דייסה

שליחה על ידי סתוית »

שבת שלום לכולם
עדכון
טוב אז כך בלה נראת הרבה יותר טוב שזה כבר טוב והפליטות הפסיקו מה שכן הזפק שלה לא מתרוקן גם לא אחרי כמה שעות
אני מקווה שהאנטביוטיקה מתחילה להשפיעה
כרגע היא מתקבלת בוקר וערב תרופה בשם medi-market
אני באמת מקווה שהיא תרגיש טוב לגבי הבדיקות הם עדין לא חזרו למרות שדיברתי עם שלומית כמה פעמים וביקשתי לזרז את המעבדה עדין לא קיבלתי תשובה ( לגבי הבדיקה שציינת בפני אלי שלומית אומרת שזה מיותר כי גם כך היא מקבלת אנטיביוטיקה )
רצתי לשאול אותך אלי מה לדעתך יכול לגרום שהיא לא מתרוקנת כמו שצריך (אחרי ששלומית הראתה לי אך צריך להיות הזפק אני הגעתי להבנה שהיא אף פעם לא התרוקנה כמו שצריך ) והאם לדעתך תה קמומיל יכול לעזור או שזה רק למקרה של חד פעמי ולא כדרך קבע
והאם לדעתך מה בלה יכולה לשרוד כך אם כול פעם אני יחלבו לה את הדייסה שנותרה
ומה לדעתך אפשר לעזור לה כדי להתגבר
ומה לדעתך אחוזי ההישרדות שלה ואם נתקלתי בעבר בתוכי כזה שהוא בסדר אבל לא מתרוקן כמו שצריך
ואם לדעתך ברגע שהיא תעבור לכופתיות זה יכול לעבור כי התזונה השתנתה /או שגדלה בגיל
טוב היום הפצצתי השאלות אני פנתי לאלי בשאלות אבל אני ישמח מאוד עם חברי לאתר שמבינים לא פחות מאלי יוכלו לענות לי על השאלות
תודה ושבת שלום לכולם אני ימשיך לעדכן
סתוית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שמח שהיא נראית ומרגישה טוב יותר.

מדי מרקט אינו שם התרופה, זוהי חברה שמשווקת תרופות.
אני ביקשתי שתבדקו האם יש חשש לסלמונלה. נכון שהיא מקבלת אנטיביוטיקה אבל מה לעשות? אין סוג אחד של אנטיביוטיקה וכמו שכולם יודעים חשוב להתאים את האנטיביוטיקה לסוג החיידק כדי שהאנטיביוטיקה תשפיע.
נהוג לתת אנוטיביוטיקה רחבת טווח בתחילה על מנת להתחיל בטיפול. זה לא אומר שהטיפול נכון.
על פי ד"ר שלומית לוי אין צורך לדעת באילו חיידקים מדובר. נונתים אנטיביוטיקה שמתאימה להכל וזהו?
אגב, אם כבר אנטיביוטיקה, אנטיביוטיקה עלולה להזיק. אם היא אינה מתאימה לסוג החיידק. האנטיביוטיקה לצערנו פוגעת
גם בחיידקים הטובים ולא רק בחיידקים הרעים. כך נוצר מצב שמערכת החיסון נחלשת ו...הופ נוצרות פטריות בזפק ובמערכת העיכול כי אין חיידקים טובים שידאגו למנוע זאת. ואז? מתחילים עם אנטיביוטיקה שמותאמת לקנדידה וכו'.
אני יכול להמשיך ולכתוב ולכתוב אבל נראה לי מיותר!

תוכי יכול לא להתרוקן עד הסוף מסיבות שונות, הסיבה העיקרית היא הרחבת שק הזפק. מתן מזון במינון גדול מהקיבולת של הזפק מרחיב את שק הזפק . עכשיו כדי שתביני תתארי לך שיש לך בלון יום הולדת,הוא חזק קשיח וצמוד. ניפחת אותו מעט ושיחררת את האויר. הוא חזר לקדמותו, אולי מעט התרחב אבל עדיין חזר לקדמותו. נפחי אותו כך שימתח ממש ושחררי את האויר ואז תראי כיצד נוצק שק רפוי. בדיוק כך מתנהג הזפק.
מה קורה? את מכניסה מזון מנפחת, הזפק מתוח ויכול לפעול לעיכול המזון, כאשר נשאר מעט מזון הזפק הופך לרפוי והמזון נשאר למטה.
95% מהתוכים יתגברו על הבעייה. יעברו למזון מוצק והזפק יתכווץ בחזרה. אני לא הייתי מתעסק עם שאיבות, אלא במקרה שהמזון כולו לא מתעכל ונשאר בזפק.

פיתרון שיכול לעבוד ולעזור זהו עיסוי הזפק. לפני הארוחה בשעה לעסות את הזפק בתנועות סיבוביות בעדינות, ליצור מצב של הפעלת השרירים בזפק ולעזור למערכת לעבוד. במקביל לא לתת ארוחות גדולות.
מינימום התערבות שלא לצורך מקסימום הצלחה.

בהצלחה רבה לך ושבת שלום.
סתוית
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי סתוית »

לילה טוב לכול מי שער עכשיו
לגבי התרופה אני מקווה שאני לא טועה enrofloxacln
ולצערי אחרי שכתבתי שהיא לא פולטת היא החליטה לשבור לי את המילה ופלטה למרות שהיא פלטה היא צועקת ונראת בסדר אז אני לא כול כך יודעת אך להגדיר אותה אם יש שיפור או לא
לגבי הבדיקה אני ידבר איתה בבוקר ואני יבקש לעשות אותה לדעתי שלומית רצתה לעזור לי בלחסוך את ההוצאות של הבדיקות אבל מאחר וזה אולי יכול לעזור אני יבקש לבצע אותה גם כך זה לא ישנה אם נשלם עוד 150 שקל אחרי כול ההוצאה זה כבר לא משנה
אלי אני שמחה לשמוע כי יש אפשרות לטפל בזפק שמתרחב זה מאוד מעודד אני רק מקווה שזה הבעיה ולא יותר חמור מיזה
ואותה הזדמנות אני רוצה להבין האם הזפק שלה מלא למה מהצד השני שאמור לעבור לקיבה לא מתפקד כמו שצרך כאילו יש סתימה כך שהכמות של האוכל נשארת ובסוף היא פולטת האם יש דרך אני יכולה לעזור לה להעביר את האוכל זפק לצינור שמעביר לקיבה האם תה קמומיל יכול לעזור
או תרופה או טיפול
ואם אני מבינה נכון שכמו שקראתי אם הבלון נמתח הראה הוא לא חוזר לגמרי לגודל המקורי אז זה לא אומר שהאוכל נשאר לא אמור לגלוש החוצה ולהפלט דרך הפה אני מבינה שאם כמות האוכל גדולה זה יכול לקרות אבל היא מקבלת מנות של 10-20 כול כמה שעות אז הכמות לא גדולה כמו קודם אז היא ההיתה מקבלת 30 כול ארוחה
טוב אני ישמח עם תעזור לי להבין ואם יש לך עצות אני מאודדדד ישמח
סתוית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לגבי הבדיקה ההחלטה היא שלך, לצערי הרב ועם כל הכבוד לוטרינר כזה או אחר הבדיקות שחשובות צריכות להיעשות.
השקעת 1000ש"ח בבדיקות אבל בדיקה שיכולה להיות קשורה לא מתבצעת מחיסכון?

לגבי מעבר המזון, החור למעבר המזון בזפק אינו נמצא בתחתית ממש, הזפק פועל כמו שריר שמתכווץ ומעלה את המזון ומעביר אותו הלאה למערכת העיכול.
אני לא רואה איך שימוש בתה קמומיל יכול לעזור , צריך להבין האם יש בעייה בזפק, מזון שמחמיץ ותוסס עם חיידקים שגורמים להקאות, האם הזפק בסדר האם מערכת העיכול בסדר, האם יש חסימה בזפק או במערכת העיכול כתוצאה מחפץ זר. לעיתים גוזלים קטנים יבלעו חומרי קינון שיעשו סתימה .
אני לא יכול לענות לך על כל השאלות לצערי. את התשובות את צריכה לקבל משלומית לוי בתום הבדיקות וקבלת התוצאות.
כרגע את צריכה לקבל את התוצאות ולהחליט באיזו דרך מטפלים על סמך התוצאות.

כשאת אומרת שהתוכי פעיל ונראה בסדר זה מרגיע וטוב. זה טוב מאחר ויתכן שהבעייה היא נקודתית ואפילו חולפת.
סתוית
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי סתוית »

בוקר טוב לכולם ושבת שלום
אני כתבתי לשלומית שאני רוצה לבצע את הבדיקה אני מקווה שזה אולי ישפוך אור על המצב
ולגבי אוכל היום החלטי לתת לה מנות קטנות של אוכל ולראות אולי זה יעבוד טוב יותר כול שעה שעתיים 5 ססי וזה עם עיסוי של הזפק
מקווה לכתוב עדכונים יותר משמחים
סתוית
סתוית
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי סתוית »

בוקר טוב לכולם ושבוע טוב
עדכון
טוב הרבה אין חדש היא עדין פולטת ולא נראה שיש שיפור
דברתי אתמול אם שלומית והיום אני שוב לוקחת אותה אליה אולי היום נחליף את התרופות אני רק מקווה שהיום הבדיקות שלה יבוא ואולי זה ישפוך אור על המצב
רצתי לדעת האם לדעתך אלי אני גרמתי לה לחלות או שזה היה קורה בכול מצב גם אצל מגדל מנוסה שהזפק לא מתרוקן
טוב אני ימשיך לעדכן מקווה לבשורות טובות יותר
סתוית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא יודע להגיד לך האם את הגורם ואופן ההאכלה או שזו בעייה שהתפתחה אצל המגדל והחמירה אצלך.
את הועמדת במצב בו כמעט הכריחו אותך לקחת את התוכי לא גמול אבל אני נתקל יום יום באנשים שמבקשים לרכוש גוזלים לא גמולים, אני גם נתקל יום יום כמעט באנשים שחוו עוגמת נפש נוראית מאחר ווהגוזלים מתו להם מסיבות שונות.
חשוב לדעת שהאכלת גוזל עלולה להסתבך, ואם המגדל אינו מספיק מקצועי לאבחן זאת באופן מידי אז המצב רק הולך ומסתבך.
כמובן שכתבתי את הדברים באופן כללי ולא אליילך באופן אישי.

כרגע אני חושב שאת לא צריכה לחפש אשמים, כי זה לא יעזור לך, הרי לא תוכלי להוכיח שהבעייה התחילה אצל המגדל.
כדאי להתמקד כרגע בניסיון ןמצוא את הסיבה ולגרום להראת התוכי.
אם אני לא טועה עבר כמעט שבוע מאז שנשלחו בדיקות וזה באמת מוגזם. אולי הבדיקות נשלחו מאוחר מידי ולכן העיכוב...

אני מציע שתבקשי את תוצאות הבדיקה משלומית לוי. לא להתבייש, להגיד לה שאת רוצה את הטופס של קרניאלי. שילמת על הבדיקות ומגיע לך לקבל את תוצאות הבדיקה כפי שנשלחו אליה מהמעבדה.

מה הכמות שהיא אוכלת וכמה היא פולטת? האם הפליטה מלווה בתנועות ראש מסוימות?
סתוית
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי סתוית »

בוקר טוב אלי
אני לא מחפשת אשמים אני לוקחת את האשמה עלי בלבד הרי גם אם אני יבוא למגדל בטענה שהוא הביא לי תוכי חולה זה לא משנה כי הוא לא אדם הגון גם כך אז ז לא ישנה את הכסף אני לא יקבל בכול מצב
אני פשוט רוצה לדעת עם אני גרמתי לה להיות חולה
עכשיו לעדכון
טוב שוב נסעתי לשלומית ולדעתה היא לא תשרוד היא צופה שהיא תמות תוך כמה ימים אבל עם זאות היא החליפה לי את התרופה לדיספטיל ו׳ ניסטטין בתקווה שאולי אולי היא תתאושש במקביל היא נתנה לה נוזלים ודייסה מיוחדת לתוכים חולים וזהו
כרגע היא קיבלה אתמול בלילה את התרופה ובלילה קמתי כמה פעמים ונראה שהיא פלטה ממש אבל ממש מעט והיום נתתי לה את התרופה ואוכל ועד עכשיו היא לא הקיאה אבל עם זאות היא נראת חלשה וקשה לה לעמוד אז אני לא יודעת מה אני יכולה עוד לעשות למענה
היא מכוסה עם מגבת בחדר חם ומתפללת ובוכה שאולי היא יגרום נס והיא תתאושש
אפרת חברה שלי שאת אמא שלה אתה מכיר מטבריה רוצה שאני יסיע לה את בלה לטבריה היא חושבת שאולי אם הנסיון שלה כמגדלת אולי היא תוכל לעזור לה יוני ממש על סף יאוש ואני מנסה הכול אז אני יסע אחר הצהרים לטבריה לתת לה אותה
לגבי הבדיקות זה כבר לא משנה את התשובה אני עדין לא קיבלתי אבל זה ממש כבר לא ישנה לי או יותר נכון לבלה
טוב אני מקווה שהיה לי איזה נס קטן והיא תשרוד
אני ימשך לעדכן
סתוית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא מציע לך לקחת אותה למגדלים שונים. את תעשי טעות חמורה. אני לא מתיימר להחליף וטרינרים אז..... בכלל הנסיעה עצמה עבורה מאוד קריטית.
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה להחליף וטרינר. לא בגלל שאני מזלזל חלילה בשלומית לןי אבל לעיתים וטרינרים לא רואים את כל התמונה.
מה עד עכשיו אין תוצאות לבדיקות שנשלחו?
ניסטטין? ניסטטין זו אנטיביוטיקה שנ8ותנטים לפטריות וקנדידה. ניסטטין זו אנטיביוטיקה כל כך חלשה שאני לא יודע מה היא תועיל.
והאם יש לה פיטרייה? שאלות שאין לי עליהן תשובות.
אם את רוצה לפנות לוטרינר נוסף (ולדעתי היחיד שיכול לעזור) תגידי ואני אפנה אותך.
שוב, לא מציע לך לצאתץ להרפתקאות מסוגים שונים ולטיילת עם הגוזל.
סתוית
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי סתוית »

אלי לצערי הרב אני כותבת שבלה הלכה לעולמה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”