ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
צריך עזרה דחוף בהאכלת גוזל
מנהל: מפקחים
צריך עזרה דחוף בהאכלת גוזל
שלום לכולם ושבת שלום !
היה לי גוזל תוכון בתא האכלה והאמר שלו ברחה קניתי אבקה לדייסה מוזרק 2 cc עיר בתי את הדייסה במים עד שזה היה קצת סמיך ובדקתי אם זה לא חם מידי וניסיתי לתת לגוזל שהוא בן בערך שבועיים שלושה והוא לא כל כך רוצה לאכול .. אני חייב שתעזרו לי קצת איך לעשות ומה לשות איתו . אני גם לא יודע איך נראה זפק ריק ואיך נראה זפק מלא .. אשמח לעזרה דחוף
היה לי גוזל תוכון בתא האכלה והאמר שלו ברחה קניתי אבקה לדייסה מוזרק 2 cc עיר בתי את הדייסה במים עד שזה היה קצת סמיך ובדקתי אם זה לא חם מידי וניסיתי לתת לגוזל שהוא בן בערך שבועיים שלושה והוא לא כל כך רוצה לאכול .. אני חייב שתעזרו לי קצת איך לעשות ומה לשות איתו . אני גם לא יודע איך נראה זפק ריק ואיך נראה זפק מלא .. אשמח לעזרה דחוף
Re: צריך עזרה דחוף בהאכלת גוזל
על גבי הדייסה יש הוראות מהו היחס של האבקה והמים.
אם אין תערבב ביחס התחלתי של 1:3 (1 אבקה, 3 מים) תבחש היטב עד לקבלת מרקם אחיד וללא גושים. תבדוק את
הטמפרטורה. כדאי לעשות זאת עם מד חום. אם האוכל יהיה קר מידי הגוזל לא ירצה לאכול.
בפעם הראשונה טפטף לו מעט דייסה בחיבור שבין המקור לפנים, בפינה של המקור מעט דייסה. אם לא הולך תנסה עם שתי
אצבעות לחכך את המקור בצדדיו.
סירטון האכלה:
http://www.youtube.com/watch?v=ZUj63lfc4qw
אם אין תערבב ביחס התחלתי של 1:3 (1 אבקה, 3 מים) תבחש היטב עד לקבלת מרקם אחיד וללא גושים. תבדוק את
הטמפרטורה. כדאי לעשות זאת עם מד חום. אם האוכל יהיה קר מידי הגוזל לא ירצה לאכול.
בפעם הראשונה טפטף לו מעט דייסה בחיבור שבין המקור לפנים, בפינה של המקור מעט דייסה. אם לא הולך תנסה עם שתי
אצבעות לחכך את המקור בצדדיו.
סירטון האכלה:
http://www.youtube.com/watch?v=ZUj63lfc4qw
אני פשוט בודק שהדפיסה לא קרה מידי ולא חמה מידי .. הגוזל פשוט לא מתעניין באוכל .. מה לעשות ? יש ל גם נוצות ז אני לא יודע אם הזפק לא או ריק ..
בדקתי טמפרטורה עם מדחום היה 42 דוך שנייה ירד ל 34 הגוזל לא אוכל הזפק שלו ריק אני כמעט בטוח הכנסתי לו בטעות לעין עכשיו הוא חצי עוצם אותה הוא מתעטש ויורד דייסה אני כבר ממש מתוסכל .. חייב עזרה איך להציל אותו .. כואב לי הלב עליו
בדקתי טמפרטורה עם מדחום היה 42 דוך שנייה ירד ל 34 הגוזל לא אוכל הזפק שלו ריק אני כמעט בטוח הכנסתי לו בטעות לעין עכשיו הוא חצי עוצם אותה הוא מתעטש ויורד דייסה אני כבר ממש מתוסכל .. חייב עזרה איך להציל אותו .. כואב לי הלב עליו
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
מאיפה אתה? אתה מכיר מגדל בסביבה שיכול להראות לך?
טמפ' לא ירד מ-42 ל-34 בשניה. תוודא שאתה בודק טוב ומבלי שהמד חום יגע בכלי. לשמירה על טמפ' יציב יש לדאוג לכלי גדול יותר עם מים
חמים בתחתית או לטבול את המזרק במים חמים. יחד עם זאת להאכלה של גוזל בודד בימים אלו לא צריכה להיות בעיה לבצע האכלה לפני קרור האוכל.
אפשר למשש בעדינות את אזור הזפק ולארות אם יש מזון. כדאי גם לבצע בדיקה שאתה נותן יחס של אוכל נכון לפי משקל הגוזל.
גוזלים בתחילה לא מראים רצון לאכול. אין גוזל בהתחלה שפותח מקור ומחכה ללחיצה של מזרק. צריך לבצע גירוי של המזון.. בתחילה אולי לטפטף מעט מהצד של המקור ולאפשר למזון להכנס ולגוזל להכיר במזון ועם מספ ההאכלות הגוזל כבר יכיר, יבין ולא יקשה.
טמפ' לא ירד מ-42 ל-34 בשניה. תוודא שאתה בודק טוב ומבלי שהמד חום יגע בכלי. לשמירה על טמפ' יציב יש לדאוג לכלי גדול יותר עם מים
חמים בתחתית או לטבול את המזרק במים חמים. יחד עם זאת להאכלה של גוזל בודד בימים אלו לא צריכה להיות בעיה לבצע האכלה לפני קרור האוכל.
אפשר למשש בעדינות את אזור הזפק ולארות אם יש מזון. כדאי גם לבצע בדיקה שאתה נותן יחס של אוכל נכון לפי משקל הגוזל.
גוזלים בתחילה לא מראים רצון לאכול. אין גוזל בהתחלה שפותח מקור ומחכה ללחיצה של מזרק. צריך לבצע גירוי של המזון.. בתחילה אולי לטפטף מעט מהצד של המקור ולאפשר למזון להכנס ולגוזל להכיר במזון ועם מספ ההאכלות הגוזל כבר יכיר, יבין ולא יקשה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
טוב אני ואמא שלי מצליחים לתת לו לאכול אנחנו תופסים אות ביד ומחזיקים לו את הראש זה עם האגודל ובדרך כלל עכשיו הוא פותח את הפה ואז אנחנו מכניסים לו את המזרק בצד שמאל ולוחצים חלש ואז הוא אוכל את זה כזה ..
אני לא יודע איפה זה הזפק ולא יודע איך להרגיש אם יש אוכל או לא אני פשוט נותן לו כמה שהוא רוצה וזהו כל כמה שעות .. אך אני יכול לדעת לי לתת לו אוכל ? אשמח להסבר על הזפק ואיך לבדוק אותו
אני לא יודע איפה זה הזפק ולא יודע איך להרגיש אם יש אוכל או לא אני פשוט נותן לו כמה שהוא רוצה וזהו כל כמה שעות .. אך אני יכול לדעת לי לתת לו אוכל ? אשמח להסבר על הזפק ואיך לבדוק אותו
גוזל צריך לאכול כ 10% ממשקלו. אם גוזל תוכון שוקל 25 גרם הוא צריך לאכטל בארוחה 2.5 ML פחות או יותר.
לא מאכילים גוזל בכוח מאחר והוא עלול להיחנק. אפשר לתמוך את הראש בעדינות ולהאכיל.
הדייסה צריכה להיות בטמפרטורה של 40-41 מעלות ויש למדוד ולוודא שזו הטמפרטורה ולא מעבר לזה.
הזפק נמצא במורד הגרון. הזפק זהו שק עור שאוגר את המזון שאתה נותן לגוזל לפני שהוא מתעכל בהדרגה.
קשה יותר לראות את הזפק אצל גוזלים מנוצים מאחר והזפק מתחיל להצתמק בגיל הזה ולא לבלוט.
כשהתוכי מנוצה כדאי מאוד להתחיל ולחשוף אותו למזון מוצק. פזר לו בתחתית הכלוב תערובת זרעים ושים בכלי אוכל בצורה שתהיה לו נגישות ושיוכל לאכול. הוא יתחיל לנשנש ולאכול באופן עצמאי בהמשך.
תמונה של הזפק בקישור הבא:
המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים
לא מאכילים גוזל בכוח מאחר והוא עלול להיחנק. אפשר לתמוך את הראש בעדינות ולהאכיל.
הדייסה צריכה להיות בטמפרטורה של 40-41 מעלות ויש למדוד ולוודא שזו הטמפרטורה ולא מעבר לזה.
הזפק נמצא במורד הגרון. הזפק זהו שק עור שאוגר את המזון שאתה נותן לגוזל לפני שהוא מתעכל בהדרגה.
קשה יותר לראות את הזפק אצל גוזלים מנוצים מאחר והזפק מתחיל להצתמק בגיל הזה ולא לבלוט.
כשהתוכי מנוצה כדאי מאוד להתחיל ולחשוף אותו למזון מוצק. פזר לו בתחתית הכלוב תערובת זרעים ושים בכלי אוכל בצורה שתהיה לו נגישות ושיוכל לאכול. הוא יתחיל לנשנש ולאכול באופן עצמאי בהמשך.
תמונה של הזפק בקישור הבא:
המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים
אין לי איך למדוד לו את המשקל .. אני כל שלוש ארבע שעות נותן לו אוכל לא יודע כמה מיליליטר חצי מיליליטר משהו כזה .. לפעמים הוא נושך לי את האצבע כאילו הרבה זה אומר אולי שהוא רעב ? יש איזה שהוא התנהגות שככה אוכל לדעת אם הוא רעב ? אני מגדל את התוכי בתוך תא הטלה עם רשת בתחתית .. יש לי כלוב כזה איזה 70 על 30 כדאי להעביר אותו לשם?
תעלה תמונה של הגוזל כדי שנוכל להתייחס בהתאם ולענות תשובות נכונות.
היי אלי..
אתמול האכלתי את הגוזל באיזה 2 בלילה וקמתי בבוקר וכשאכלנו אותו ב 10 והגוזל פשוט חלש נראה כאילו הוא הולך למות הוא בקושי אכל לא הולך סוגר עיניים מה לעשות ?
אתמול האכלתי את הגוזל באיזה 2 בלילה וקמתי בבוקר וכשאכלנו אותו ב 10 והגוזל פשוט חלש נראה כאילו הוא הולך למות הוא בקושי אכל לא הולך סוגר עיניים מה לעשות ?
אנחנו חיממו את הגוזל עם מגבת ונתנו לו לאכול והוא כבר התאושש והלך ואכל לבד מהמזרק ועכשיו פתאום הוא עוד פעם חלש לא פותח תעיניים לא הולך ולא אוכל .. אולי זה בגלל שתמיד הכנו לו את האוכל בבוקר ואז בהמשך היום מה שנשאר פשוט חיממנו קצת במיקרו ? לא היה גושים באוכל בזה אני בטוח אבל אולי האוכל לא היה טרי? מה יכול להיות הסיבה שהוא כבר התאושש אכל ושוב חלש ועומד למות ?