ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גוזלים מתים כל הזמן
מנהל: מפקחים
גוזלים מתים כל הזמן
שלום לכולם !
יש לי כלוב עם 6 קוקטילים 4 בנים 2 בנוות ו9 תוכונים ש3 מהם קטנים בני 3 חודשים בערך .. יש לי 2 תאי קוקטילים ו4 תאי תוכונים
כל הזמן הגוזלים של התוכונים מתים .. הם מתים בגיל מאוד גדול שהם כבר נראים ממש כמו תוכים .. 2 תאים ריקים אבל התוכים עדיין נכנסים אליהם ו2 תאים עם גוזלים .. פתחתי עכשיו תא שהיה בו 3 גוזלים גדולים עם כנפיים וכולם שם מתים עם כתמי דם ורואים ממש שהם פצועים כי כולם שם דם וראיתי את האמא מהתא השכן לתא הזה ויש לה קטמי דם עם הפה והאמא של הגוזלים המתים גם לה יש קצת דם על הפה ..
למה כל הזמן הגוזלים מתים לי ? התאים ממש צמודים אחד אל השני אם זה משנה אבל כולם באותו גובה ..
התוכים אוכלים רק תערובת גרעינים ולפעמים פירות וירקות ..
לפני כמה חודשים שהיה לי רק 2 תאים אז היה לי גוזל גדול ויום אחד מצאתי אותו מת על ריצפת הכלוב .. מה כאילו הוא יצא ולא הצליח להגיד לאוכל אז מת ?
יש לי כלוב עם 6 קוקטילים 4 בנים 2 בנוות ו9 תוכונים ש3 מהם קטנים בני 3 חודשים בערך .. יש לי 2 תאי קוקטילים ו4 תאי תוכונים
כל הזמן הגוזלים של התוכונים מתים .. הם מתים בגיל מאוד גדול שהם כבר נראים ממש כמו תוכים .. 2 תאים ריקים אבל התוכים עדיין נכנסים אליהם ו2 תאים עם גוזלים .. פתחתי עכשיו תא שהיה בו 3 גוזלים גדולים עם כנפיים וכולם שם מתים עם כתמי דם ורואים ממש שהם פצועים כי כולם שם דם וראיתי את האמא מהתא השכן לתא הזה ויש לה קטמי דם עם הפה והאמא של הגוזלים המתים גם לה יש קצת דם על הפה ..
למה כל הזמן הגוזלים מתים לי ? התאים ממש צמודים אחד אל השני אם זה משנה אבל כולם באותו גובה ..
התוכים אוכלים רק תערובת גרעינים ולפעמים פירות וירקות ..
לפני כמה חודשים שהיה לי רק 2 תאים אז היה לי גוזל גדול ויום אחד מצאתי אותו מת על ריצפת הכלוב .. מה כאילו הוא יצא ולא הצליח להגיד לאוכל אז מת ?
Re: גוזלים מתים כל הזמן
לפי מה שאתה מתאר נראה שהתוכים ההורים/שכנים הורגים את הגוזלים. יתכן שתוך כדי מלחמות על טריטוריה.
הדבר היחיד שיש לי להציע לך זה להפריד את התוכונים לגובות בכלובי רבייה ואת הגוזלים להעביר לווליר ביחד עם שאר הגוזלים כשהם עצמאים.
בינתיים כדאי מאוד להרחיק את התאים (לפחות 25ס"מ) זה מזה.
הדבר היחיד שיש לי להציע לך זה להפריד את התוכונים לגובות בכלובי רבייה ואת הגוזלים להעביר לווליר ביחד עם שאר הגוזלים כשהם עצמאים.
בינתיים כדאי מאוד להרחיק את התאים (לפחות 25ס"מ) זה מזה.
זה בסדר אבל שהתאים לא יהיו באותו הגובה ?
אם העדיפות בין תאים צמודים באותו גובה לתאים בגבהים שונים מרוחקים מספיק הייתי מעדיף תאים מרוחקים.
אם התאים אינם באותו גובה תוסיף יותר תאים ממספר הזוגות .
אם התאים אינם באותו גובה תוסיף יותר תאים ממספר הזוגות .
ניקיתי עכשיו את התא עם הגוזלים המתים וראיתי שזאת מהתא השכן לתא עם הגוזלים המתים נכנסת לשני התאים ותוקפת את האמא השנייה ואני כמעט בטוח שהיא זאת שהרגה את הגוזלים כי גם יש לה הרבה דם על הפה וגם היא נכנסת לשני התאים ותוקפת את הגוזלים .. כדאי להעביר אותה לכמה זמן לכלוב אחר ליד הכלוב הגדול ?
מה כדאי לי לעשות עכשיו ?
ובתא ליד התא עם הגוזלים המתים יש גוזל אחד חי גדול וראיתי אותו עכשיו טיפה מוציא את הראש החוצה אני צריך להתערב בזה או לא ?
מה כדאי לי לעשות עכשיו ?
ובתא ליד התא עם הגוזלים המתים יש גוזל אחד חי גדול וראיתי אותו עכשיו טיפה מוציא את הראש החוצה אני צריך להתערב בזה או לא ?
אני הייתי מפריד את התוקפת מיד. בהמשך הייתי מחלק את הכלוב לכלובי ריבוי עם זוגות כאשר את הגוזלים הייתי משחרר לכלוב גדול יותר.
לכמה זמן ? ולשים אותה כך שהיא יכולה לראות את הכלוב הגדול או לא ?
אם היא תוקפנית הייתי מפריד אותה לצמיתות ולא לוקח סיכונים. אם יש לה בן זוג אפשר להעביר אותם ביחד לכלוב ריבוי משלהם. אפשר לשים את כלוב הריבוי בצמוד לכלוב הגדול או בתוכו.