ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מריטה בזנב?
מנהל: מפקחים
מריטה בזנב?
האקלקטוס שלי , תוך כדי משחק בכלוב, נופל מידי פעם. ראיתי לפני שבועיים שהזנב שלו הידלדל.
ומאז בכל פעם חסרה נוצה. עכשיו אין לו בכלל נוצות בזנב. נוצות הזנב יצמחו שוב? האם זה קטע של מריטה או כתוצאה מכך שהוא נפל והנוצות נפגעו? אז הוא התחיל להתעסק עם הזנב? או שאין לדעת. הוא לא מורט כלל באיזור החזה, האם קיימת תופעה של מריטה דווקא בזנב? זה שכיח?
ומאז בכל פעם חסרה נוצה. עכשיו אין לו בכלל נוצות בזנב. נוצות הזנב יצמחו שוב? האם זה קטע של מריטה או כתוצאה מכך שהוא נפל והנוצות נפגעו? אז הוא התחיל להתעסק עם הזנב? או שאין לדעת. הוא לא מורט כלל באיזור החזה, האם קיימת תופעה של מריטה דווקא בזנב? זה שכיח?
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
Re: מריטה בזנב?
בהחלט יכול להיות מצב שבו התוכי מבצע מריטה בזנב, נוצות צומחות שוב אך אם מדובר במריטה ישנו הצורך לטפל בכך ולא, הוא ימשיך למרוט ואף מצב זה יכול להחמיר ולבצע מריטה גם באזורים נוספים. אם זו מריטה או כל מה שציינת, קשה לדעת כך. הכל אפשרי.
תמונה יכולה להיות לעזר. (גם של הכלוב שלו)
תמונה יכולה להיות לעזר. (גם של הכלוב שלו)
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
תודה רבה עוזי. יש אפשרות לשלוח דרך האייפון?
אם מדובר במריטה די קשה לפספס זאת. התוכי מתעסק באובססיביות בנוצות ותולש אותן. לרוב בקצה הנוצה שנתלשת יהיו סימני דם.
לי לא נראה שמדובר במריטה על אף שהכל יתכן. כדאי בשלבים אלו לעקוב ולראות שהתוכי לא מתמקד באיזורים כמו החזה והכנפיים באיזור הגב.
האם את רואה שינויי התנהגות מיוחדים לאחרונה? התוכי עצבני יותר וחסר מנוחה או שאין תופעות מיוחדות?
בכל מקרה, במקרים כאלה של חוסר וודאות כדאי להתחיל ולחשוב. איך אפשר להעשיר את סביבת התוכי ולגרום לו לעניין באביזרים שיש בכלוב.
במידה והתוכי כבר לא כל כך מתעניין בחפצים שיש בכלוב זה הזמן להתחיל להעסיק אותו.
תליית ענפים רכים כולל עלים מגג הכלוב למשל (עץ זית,אקליפטוס, עצי פרי הדר) יכולים לספק לתוכי תעסוקה רבה. כמו כן גיזרי נייר, גלילי קרטון של ניירות טואלט שאפשר לתלות על התעצועים והשרשראות בכלוב או עם חבלים טבעיים יכולים ליצור תעסוקה.
משחק שמיקה אוהבת זה גליל נייר טואלט גזור, היא מורטת חתיכות וממנו ויכולה להתעסק עימו לא מעט. את יכולה לראות בקישור הבא איך מכינים:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%98.html
אם התוכי אוהב מקלחות אפשר לקלח אותו בתכיפות גדולה יותר. המים מסייעים לתוכי להסיר מהעור את אבק הנוצות, מסייעים בהתפתחות הנוצות ופירוק הקרטין שמכסה את הנוצות החדשות שצומחות.
ההצעה שלי היא שללא קשר למריטה תתנו דגש על תעסוקה בכלוב ובסביבת התוכי והרבה. לפחות בתקופה הבאה.
לי לא נראה שמדובר במריטה על אף שהכל יתכן. כדאי בשלבים אלו לעקוב ולראות שהתוכי לא מתמקד באיזורים כמו החזה והכנפיים באיזור הגב.
האם את רואה שינויי התנהגות מיוחדים לאחרונה? התוכי עצבני יותר וחסר מנוחה או שאין תופעות מיוחדות?
בכל מקרה, במקרים כאלה של חוסר וודאות כדאי להתחיל ולחשוב. איך אפשר להעשיר את סביבת התוכי ולגרום לו לעניין באביזרים שיש בכלוב.
במידה והתוכי כבר לא כל כך מתעניין בחפצים שיש בכלוב זה הזמן להתחיל להעסיק אותו.
תליית ענפים רכים כולל עלים מגג הכלוב למשל (עץ זית,אקליפטוס, עצי פרי הדר) יכולים לספק לתוכי תעסוקה רבה. כמו כן גיזרי נייר, גלילי קרטון של ניירות טואלט שאפשר לתלות על התעצועים והשרשראות בכלוב או עם חבלים טבעיים יכולים ליצור תעסוקה.
משחק שמיקה אוהבת זה גליל נייר טואלט גזור, היא מורטת חתיכות וממנו ויכולה להתעסק עימו לא מעט. את יכולה לראות בקישור הבא איך מכינים:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%98.html
אם התוכי אוהב מקלחות אפשר לקלח אותו בתכיפות גדולה יותר. המים מסייעים לתוכי להסיר מהעור את אבק הנוצות, מסייעים בהתפתחות הנוצות ופירוק הקרטין שמכסה את הנוצות החדשות שצומחות.
ההצעה שלי היא שללא קשר למריטה תתנו דגש על תעסוקה בכלוב ובסביבת התוכי והרבה. לפחות בתקופה הבאה.
לדעתי זאת לא מריטה גם לאקלקטוס שלי יקרה כבר פעמיים שהנוצות נשרו או נשברו והיה תקופה שכולן לא היו אבל צריך סבלנות וזה צומח מחדש.... אין מה להבהל מזה, צריך רק סבלנות... ובלי קשר לשים לב באמת שאין מריטה ושיש תזונה נכונה.
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
אם את גולשת דרך דפדפן או דרך תוכנת טאפהטוק לא צריכה להיות בעיה ואת יכולה לבחור את התמונה מהמכשיר דרך העלאת קבצים בצרוף הודעה. יחד עם זאת אני ללא אייפון זמין ולכן קשה לי להיות לעזר בלייב.7523 כתב:תודה רבה עוזי. יש אפשרות לשלוח דרך האייפון?
גם אם לא מדובר במריטה מדובר בבעיה. הרי אם נוצות הזנב נשברות להן כולן משהו פוגע בהן ולכן צריך לברר מה על מנת להמנע מכך בעתיד.2625 כתב:לדעתי זאת לא מריטה גם לאקלקטוס שלי יקרה כבר פעמיים שהנוצות נשרו או נשברו והיה תקופה שכולן לא היו אבל צריך סבלנות וזה צומח מחדש.... אין מה להבהל מזה, צריך רק סבלנות... ובלי קשר לשים לב באמת שאין מריטה ושיש תזונה נכונה.
נכון, נוצות זנב יגדלו מחדש, אבל הן גם עלולות להפגע מחדש.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
UziDesign
תודה רבה על התגובות
אני אעשיר את הכלוב בצעצועים. התוכי מעט יותר תוקפני אבל לא במידה שלא ניתן לגשת אליו, ללטף להחזיק את המקור.
כשהנוצה הראשונה נשברה כתוצאה מנפילה, התוכי הוציא אותה וכנראה המשיך להתעסק עם נוצות הזנב, כיוון שכתוצאה מהשבירה ,הנוצה הציקה לו ,לא יצא לי לראות.
שמחה לדעת שלאקלקטוס שלך הנוצות צמחו שוב, אבל צריך באמת לבדוק מה קורה. כדי שלא יקרה שוב. אולי באמת משיעמום.
לגבי התזונה לא נראה לי שישנה בעיה, אני מפנקת אותו אחת ליומיים, ירקות, פירות, נבטים ועוד.
חשבתי באמת על מקלחות מרובות יותר.
אני אעשיר את הכלוב בצעצועים. התוכי מעט יותר תוקפני אבל לא במידה שלא ניתן לגשת אליו, ללטף להחזיק את המקור.
כשהנוצה הראשונה נשברה כתוצאה מנפילה, התוכי הוציא אותה וכנראה המשיך להתעסק עם נוצות הזנב, כיוון שכתוצאה מהשבירה ,הנוצה הציקה לו ,לא יצא לי לראות.
שמחה לדעת שלאקלקטוס שלך הנוצות צמחו שוב, אבל צריך באמת לבדוק מה קורה. כדי שלא יקרה שוב. אולי באמת משיעמום.
לגבי התזונה לא נראה לי שישנה בעיה, אני מפנקת אותו אחת ליומיים, ירקות, פירות, נבטים ועוד.
חשבתי באמת על מקלחות מרובות יותר.
נוצות תמיד יצמחו שוב אלא אם ישנה פציעה עמוקה בבשר. כך שנוצות הזנב יצמחו ללא ספק.
כאשר הנוצה ניתקת מבסיבה הצמיחה די מהירה, כאשר הנוצה נשברת ובסיס הנוצה עדיין נמצא במקומו הנוצה "מתנהגת" כמו נוצה שלמה עד לחילוף הנוצות. (כמו גזירת נוצות תעופה) במקרה כזה המצמיחה יכולה לקחת זמן רב יותר.
כאשר הנוצה ניתקת מבסיבה הצמיחה די מהירה, כאשר הנוצה נשברת ובסיס הנוצה עדיין נמצא במקומו הנוצה "מתנהגת" כמו נוצה שלמה עד לחילוף הנוצות. (כמו גזירת נוצות תעופה) במקרה כזה המצמיחה יכולה לקחת זמן רב יותר.