ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התוכי שלי חולה במחלת "המקור והנוצות"
מנהל: מפקחים
Re: התוכי שלי חולה במחלת "המקור והנוצות"
באמת כואב. החלטה לא פשוטה אבל אצילה. הלוואי שיהיה שיפור. 

אויי!
אני נכנסת לקרוא כל הזמן הודעות בפורום
והודעה כזאת מצערת לא רציתי להיתקל.
קודם כל קראתי עכשיו את כל ההודעות מההתחלה
צר לי לשמוע על המחלה.
וכואב לי לראות את היסוריים של התוכי
אך עדיין אני מאמינה שבזמן השהות שלך עימו הוא נהנה מכל רגע אתה מטפל בו בצורה מעולה!
יש לי שאלה..
כמה זמן התוכי אצלך ? ולאחר כמה זמן התחילו התופעות?
למרות שזה לא משנה, תוכי יכול להיות נשא בעודו גוזל והמחלה מתפתחת בגיל מאוחר מאוד.
צר לי!
שלחתי לך הודעה בבקשה לדעת היכן נערכה הבדיקה
אני קצת חרדה עכשיו אז אני רוצה לעשות לקוקטיילים שברשותי
למרות שעשיתי להם כשהבאתי אותם אבל לא קיבלתי דף עם חיובי ושלילי
הוטרינר רק אמר לי בעל פה בטלפון הכל בסדר (עם כל המצב אני כבר חושדת מכולם)
אשמח להמלצה למקום אמין שיכול לעשות לי את הבדיקות.
תודה!
ושוב צר לי
אני נכנסת לקרוא כל הזמן הודעות בפורום
והודעה כזאת מצערת לא רציתי להיתקל.
קודם כל קראתי עכשיו את כל ההודעות מההתחלה
צר לי לשמוע על המחלה.
וכואב לי לראות את היסוריים של התוכי
אך עדיין אני מאמינה שבזמן השהות שלך עימו הוא נהנה מכל רגע אתה מטפל בו בצורה מעולה!
יש לי שאלה..
כמה זמן התוכי אצלך ? ולאחר כמה זמן התחילו התופעות?
למרות שזה לא משנה, תוכי יכול להיות נשא בעודו גוזל והמחלה מתפתחת בגיל מאוחר מאוד.
צר לי!
שלחתי לך הודעה בבקשה לדעת היכן נערכה הבדיקה
אני קצת חרדה עכשיו אז אני רוצה לעשות לקוקטיילים שברשותי
למרות שעשיתי להם כשהבאתי אותם אבל לא קיבלתי דף עם חיובי ושלילי
הוטרינר רק אמר לי בעל פה בטלפון הכל בסדר (עם כל המצב אני כבר חושדת מכולם)
אשמח להמלצה למקום אמין שיכול לעשות לי את הבדיקות.
תודה!
ושוב צר לי
לשאלתך,
ניתן לקבל ערכה מקרניאלי ואז יש הוראות איך לקחת דם מהתוכי ואת מחזירה את דגימת הדם.
או שלחלופין את יכולה ללכת לוטרינר,הוא ייקח דגימת דם ואז יישלח לקרניאלי זה יעלה לך קצת יותר.
[links][/links]
ניתן לקבל ערכה מקרניאלי ואז יש הוראות איך לקחת דם מהתוכי ואת מחזירה את דגימת הדם.
או שלחלופין את יכולה ללכת לוטרינר,הוא ייקח דגימת דם ואז יישלח לקרניאלי זה יעלה לך קצת יותר.
[links][/links]
בהקשר לגיל ההידבקות ולתופעות הלוואי והסימפטומים שמתחילים לצוץ.
גוזלים לרוב לא שורדים את המחלה כנ"ל לגבי פוליומה. בדרך כלל הגוזלים ימותו בסביבות שבועיים לחייהם. הורים נשאי המחלה מעבירים את המחלה במה שנקרא בשפה מקצועית "בצורה אנכית" לביצה. אם ההורים מאכילים את הגוזלים הם יכולים להדביק את הגוזלים מעבר לכך שהוירוס מופרש לביצה. כלומר ברוב המקרים הגוזלים לא ישרדו. מכאן שההידבקות נעשית בשלב מאוחר יותר כאשר המערכת החיסונית של התוכי חזקה יותר וקריסת המערכות אינה מידית.
ההידבקות נעשית לרוב ע"י הכנסת תוכים ממקורות שונים ללא בקרה לבית הגידול. ההידבקות בין תוכי לתוכי יכולה לעבור באבק הנוצות בלשלשת בכלי האוכל או במגע בין התוכים.
לצערי הרב חלק ניכר מחוות התוכים (גם הוותיקות שביניהן) לא עושות הפרדה או בידוד תוכים טרם הכנסתם לבית הגידול.
מאחר והתחלופה של התוכים גבוהה לא ניתן גם לבצע בדיקות מידגמיות. לדוגמא, נניח שישנו מקום שיש בו 20 תוכים שכולם בדוקים לכל המחלות. למקום כזה אם יכניסו תוכי חולה ללא בדיקות מוקדמות בעצם כל הבדיקות שנעשו לתוכי אינן שוות מאומה.
עוד דוגמא, נניח שהגעת למקום X לרכוש גוזל אקלקטוס או סוג אחר. בקום נעשו בדיקות לגוזל לפני יומיים אך במשך היומיים הוכנסו לבית הגידול תוכים נוספים. או לחילופין הוכנסו לבית הגידול אנשים שהיו במגע עם תוכים חולים. מכאן שלקחתם תוכי בדוק למחלות אך יתכן שהוא כבר נשא של מחלה שממנה נידבק בין לבין.
בכל מקרה אם הוטרינר אמר לך שתוצאות הבדיקה הינם שליליות ומאז התוכי שלך בבית ולא בא במגע עם תוכים אחרים סביר להניח שהוא בריא. בכל מקרה אם את רוצה לבדוק את התוכי את יכולה לפנות לד"ר גדי שרביט באיזור הדרום (אשדוד). גדי הינו וטרינר האתר ויש לו ניסיון וידע רב. וטרינר נוסף באיזור הרצליה הינו ד"ר עדי גנץ. אם תרצי פרטים וטלפונים אפרסם.
גוזלים לרוב לא שורדים את המחלה כנ"ל לגבי פוליומה. בדרך כלל הגוזלים ימותו בסביבות שבועיים לחייהם. הורים נשאי המחלה מעבירים את המחלה במה שנקרא בשפה מקצועית "בצורה אנכית" לביצה. אם ההורים מאכילים את הגוזלים הם יכולים להדביק את הגוזלים מעבר לכך שהוירוס מופרש לביצה. כלומר ברוב המקרים הגוזלים לא ישרדו. מכאן שההידבקות נעשית בשלב מאוחר יותר כאשר המערכת החיסונית של התוכי חזקה יותר וקריסת המערכות אינה מידית.
ההידבקות נעשית לרוב ע"י הכנסת תוכים ממקורות שונים ללא בקרה לבית הגידול. ההידבקות בין תוכי לתוכי יכולה לעבור באבק הנוצות בלשלשת בכלי האוכל או במגע בין התוכים.
לצערי הרב חלק ניכר מחוות התוכים (גם הוותיקות שביניהן) לא עושות הפרדה או בידוד תוכים טרם הכנסתם לבית הגידול.
מאחר והתחלופה של התוכים גבוהה לא ניתן גם לבצע בדיקות מידגמיות. לדוגמא, נניח שישנו מקום שיש בו 20 תוכים שכולם בדוקים לכל המחלות. למקום כזה אם יכניסו תוכי חולה ללא בדיקות מוקדמות בעצם כל הבדיקות שנעשו לתוכי אינן שוות מאומה.
עוד דוגמא, נניח שהגעת למקום X לרכוש גוזל אקלקטוס או סוג אחר. בקום נעשו בדיקות לגוזל לפני יומיים אך במשך היומיים הוכנסו לבית הגידול תוכים נוספים. או לחילופין הוכנסו לבית הגידול אנשים שהיו במגע עם תוכים חולים. מכאן שלקחתם תוכי בדוק למחלות אך יתכן שהוא כבר נשא של מחלה שממנה נידבק בין לבין.
בכל מקרה אם הוטרינר אמר לך שתוצאות הבדיקה הינם שליליות ומאז התוכי שלך בבית ולא בא במגע עם תוכים אחרים סביר להניח שהוא בריא. בכל מקרה אם את רוצה לבדוק את התוכי את יכולה לפנות לד"ר גדי שרביט באיזור הדרום (אשדוד). גדי הינו וטרינר האתר ויש לו ניסיון וידע רב. וטרינר נוסף באיזור הרצליה הינו ד"ר עדי גנץ. אם תרצי פרטים וטלפונים אפרסם.
היי
תודה על ההסבר היה חשוב לי לקבל
קוקו וקוקי אצלי כבר שנה, הם רק שניהם ביחד
אבל אני לא כל כך יודעת עם מי הם היו לפני הזמן הזה!
מכירים אולי באיזור תל אביב? רמת גן גבעתיים?
אני יכולה אפילו להגיע לפתח תקווה
מומלץ לעשות את הערכה הביתית?
ואז לשלוח?
תודה על ההסבר היה חשוב לי לקבל
קוקו וקוקי אצלי כבר שנה, הם רק שניהם ביחד
אבל אני לא כל כך יודעת עם מי הם היו לפני הזמן הזה!
מכירים אולי באיזור תל אביב? רמת גן גבעתיים?
אני יכולה אפילו להגיע לפתח תקווה
מומלץ לעשות את הערכה הביתית?
ואז לשלוח?
כעיקרון זה לא משנה אם תעשי בבית או אצל וטרינר אם את קצת מפחדת שאולי ייקרה להם משהו בעת הוצאת הדם לכי לווטרינר שיעשה להם את זה.
עוזי 
אולי בפעם הבאה שאני אבוא לקנות אוכל (בקרוב)
תוכל לעזור לי בטוח יש לך ניסיון
ואז אני אשלח את הבדיקה למקום אמין
אפשרי??
מאיפה משיגים את הערכה?
אולי בפעם הבאה שאני אבוא לקנות אוכל (בקרוב)
תוכל לעזור לי בטוח יש לך ניסיון
ואז אני אשלח את הבדיקה למקום אמין
אפשרי??
מאיפה משיגים את הערכה?
בשום אופן לא ממליץ לבצע את הבדיקה לבד. בדיקות PCR הן בדיקות מאוד רגישות ולקיחת דם בצורה לא טובה יכולה לשנות את התוצאה.
רוב הכסף שמשלמים הינו בעבור הבדיקה עצמה ולא בעבור הוצאת הדם ושליחתו כך שאין טעם להוציא דם לבד ולקבל חלילה תוצאה שגויה.
רוב הכסף שמשלמים הינו בעבור הבדיקה עצמה ולא בעבור הוצאת הדם ושליחתו כך שאין טעם להוציא דם לבד ולקבל חלילה תוצאה שגויה.
את הערכה אפשר להשיג רק מקרניאלי את יוצרת איתם קשר הם שולחים לך ערכה עם הוראות איך להוציא דם(אם יש לך בעיה אני אשלח לך כל מיני מאמרים שמראים איך להוציא דם) ואז את מחזירה להם דגימת דם על גבי נייר שקיבלת בתוך שקית.