ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
דררה לא מטילה אחרי זיווג
מנהל: מפקחים
Re: דררה לא מטילה אחרי זיווג
קראתי הרבה פעמים שאנשים רושמים שתוכי מטיל בייצה ורק אחריי הטלת מספר בייצים הם מתחילים את הדגירה, הבייצה הראשונה במקרה כזה שלא דגרו עליה נגיד יומיים לא מתה או משו כזה?
ביצה יכולה להחזיק מספר ימים ללא דגירה בתנאים סבירים ולא להתקלקל. בדרך כלל הנקבות לא יתחילו את הדגירה לאחר הטלת הביצה הראשונה. לרוב התחלת הדגירה נעשית לאחר הטלת הביצה השנייה .
מגדלי כנרים למשל לוקחים את הביצים הראשונות שהכנרית הטילה ומחליפים אותן בביצי דמה. לאחר שהנקבה הטילה את כל הביצים מחזיקים את הביצים האמיתיות לכנרית לדגירה. כך נוצר מצב בו הכנרית דוגרת על כל הביצים ואין הפרשי גודל בין הגוזלים מאחר והם בוקעים באותו זמן.
מגדלי כנרים למשל לוקחים את הביצים הראשונות שהכנרית הטילה ומחליפים אותן בביצי דמה. לאחר שהנקבה הטילה את כל הביצים מחזיקים את הביצים האמיתיות לכנרית לדגירה. כך נוצר מצב בו הכנרית דוגרת על כל הביצים ואין הפרשי גודל בין הגוזלים מאחר והם בוקעים באותו זמן.
עדכון: היום בדקתי את התא ועדיין לא בקעה אפילו ביצה אחת מתוך ה8 (הבייצה הראשונה הוטלה ב8 לחודש לפניי 23 ימים) האם זה אומר שהן לא פוריות? האם הגוזלים עושים רעש בימים הראשונים שלהם? כאילו אם יבקע משו בימים הקרובים אני אשמע?
מנסיון שלי תן לה להמשיך לדגור לא פעם קרה לי שהוצאתי והתאכזבתי מגוזל שהיה אמור לבקוע..
אגב בדקת בכלל אם הם פוריות?
אגב בדקת בכלל אם הם פוריות?
לא בדקתי, לא רציתי להפריע לה יותר מידי
יש זמן עדיין, לא למהר.
אם תקשיב קרוב לתא ההטלה יתכן שתשמע ציוצים של גוזלים. אם הגוזל יצייץ באותו זמן שתקשיב וזה לא קורה כל הזמן.
אם תקשיב קרוב לתא ההטלה יתכן שתשמע ציוצים של גוזלים. אם הגוזל יצייץ באותו זמן שתקשיב וזה לא קורה כל הזמן.
עשיתי בדיקה לשתי בייצים ושניהן היו ממש כהות ולא יכולתי לראות כלום בתוך הבייצה חוץ מחלק ממש קטן בתחתית הבייצה שהיה שקוף, נראה לי שהן כן פוריות אני אמתין ....
נשמע שהן פוריות. אני ממליץ לא לגעת בביצים ולא להפריע. זה גורם נזק יותר מתועלת. סבלנות .
זה נכון שבייצים ברוב המקרים בוקעות בלילה ?
לא, אין קשר ללילה או יום, הגוזל יכול לבקוע בכל שעה על פי קצב ההתקדמות שלו ושבירת מעטפת הביצה.