ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התוכי שלי חולה במחלת "המקור והנוצות"

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
אמירוס
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

Re: התוכי שלי חולה במחלת "המקור והנוצות"

שליחה על ידי אמירוס »

עדכון:

דברתי עם דוקטור שרביט , לפי מה שהבנתי ממנו התוצאות של הבדיקה זה 50/50 ,

הוא ביקש ממנו לחזור בעוד 4 חודשים לבדיקה נוספת לוידוא התוצאות.

במהלך הימים האחרונים עכבתי אחרי פעילות התוכי ושמתי לב שכשאני מוציא אותו מהכלוב למקום פתוח ,
.
הוא מתעסק יותר מידי בנוצות ובגירוד העור כאילו משהו מציק לו בעור במשך 10 דקות לערך כמעט וללא הפסקה.

לגבי המראה החיצוני יש אולי התקדמות קלה של המשך מריטה.
7080 כתב:אתה צודק כמעט בכול הדברים שאמרת אבל לגבי בדיקות ישנם המון סוגים של מחלות עים המוכר יעשה את כולם אתה תשלם לא 2500 שקל אלא 3500 שקל ואז תהיה בטוח ברגע הקניה אבל אחרי זה אחריות הבריאות של התוכי חלה על המגדל בלבד
עופר:

קצת הגזמת במחיר, המחיר של בדיקה ל 3 מחלות העיקריות לא אמורה לעלות מעל 300 ש"ח ללקוח הפרטי,

לכל בעלי החוות למינהם שיש ברשותם כמויות גדולות של תוכים גדולים אני מאמין שיוכלו להגיע להסדר כלשהו עם אחד המרפאות ולסבסוד רציני במחיר, להוציא לכל תוכי תעודה מסודרת כהוכחה/אסמכתא, כך יוכלו גם למנוע מעצמו עוגמת נפש מאשר עוד כמה חודשים יחזור אליהם עוד לקוח מאוכזב.

לגבי בעל החווה אין לי מה לשהמשיך לדבר איתו לפי מה שאלי אמר באמת עבר זמן מאז שקניתי אותו וזה מאוחר מידי להתלונן כלפיו ,
קשה לי מאוד להאמין שהוא קיבל את המחלה הזו לאחר שהוא יצא מהחווה, הוא אף פעם לא יצא מהבית, כל הצעצועים שנקנו לו היו עטופים בשקית , אלי גם יודע את זה כשקניתי ממנו צעצועים בקשתי את אלה שעטופים בניילון תמונה
oferbh
ביצה
ביצה

שליחה על ידי oferbh »

לאמירוס היקר המחלות העיקריות בתוכים הם רבות יותר ממה שאתה יודע ואני מדבר על הסופניות שבהם ואף מגדל או חווה לא יעשו אותם בקשר לצעצועים שקנית טוב שהם היו עטופים בנילון השאלה האים הם היו עשוים מחבלים ועץ או ממתכת כידוע לך המתכות מצופות וחלקן רעילות מאוד לתוכי שהוא מכרסם אותם הוא מקבל הרעלת מתכות
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

משגע אותי שחוות גידול לא בודקות מחלות לפי דעתי בדיקה למחלת הפצקו פלוס מחלת כלמדיה פלוס מחלת המקור והנותות לא עולה על 300 שקל פשוט מאוד טמעות וקמצנות של החוות .
לפעמיים סוחרים מסויימים מוכרים תוכים כאשר הם יודעים שהם חולים \ חוששים שהתוכי נשא או חולה .
מה לעשות לקנות גוזלל גאקו\אקלקטוס \ ארה\ קקדו וכולי בגרושים ולרוויח 100 אחוז רווח מעבר פני צדיקים ........
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

7080 כתב:לאמירוס היקר המחלות העיקריות בתוכים הם רבות יותר ממה שאתה יודע ואני מדבר על הסופניות שבהם ואף מגדל או חווה לא יעשו אותם בקשר לצעצועים שקנית טוב שהם היו עטופים בנילון השאלה האים הם היו עשוים מחבלים ועץ או ממתכת כידוע לך המתכות מצופות וחלקן רעילות מאוד לתוכי שהוא מכרסם אותם הוא מקבל הרעלת מתכות
עופר (אני מקווה שאיני טועה בשם) בודקים בסך הכל 3 מחלות עיקריות כאשר שתיים מתוכן הם המקור והנוצות ופוליומה והשלישית כלמידיה.אלו המחלות הנפוצות.
לידיעתך אתה טועה בכך שאתה אומר שאף מגדל לא יעשה אותן מאחר ואני עושה את כל הבדיקות המוזכרות בבית הגידול פעם בשנה ולא רק זה אלא גם עושה בדיקות מדגמיות לגוזלים כל מספר סבבים. אם אני יכול לעשות כל אחד יכול לעשות.
אם היו שומרים על כך שימכרו גוזלים רק מתוך החווה ואם בית הגידול היה סגור למבקרים והייתה נשמרת ההגיינה והמגע בגוזלים גם הם יכלו לעשות מידגמי ולהיות בטוחים שהכל בסדר.

אגב, היום כל מי שלוקח האנגר שם כלובים וממלא אותם בתוכים נקרא "חווה" חוות צצות בזה אחר זה כאשר תנאי המחייה הינם זוועתיים. מאחר ומדובר במסחר נטו אתה יכול לראות תוכים מסוגים שונים קטנים כגדולים נמצאים באותו מתחם ולעיתים זה על זה. הכי גרוע שמדובר בתוכים שנרכשים ממקומות שונים (גם הגדולים שביניהם) מבלי בקרה או אפשרות לדעת על מצבם הבריאותי.

מגדלים מתחילים שרק לפני מספר חודשים התייעצו כאן באתר כיצד מאכילים גוזל ושאלו "היכן נמצא הזפק" הפכו לפתע לחווה.
עכשיו נעזוב לרגע את ה"חוות" למינהם ונעבור לחוות ותיקות ומוכרות. חוות אלה מחזיקיות וטרינר קבוע מכורח החוק.חלק מהחוות מנפיקות תעודת בריאות לרוכש ע"י הוטרינר שלהם שמצויין בה לרוב "נבדק לכלמידיה וקיבל חיסון" משמעות החיסון הינה כמובן מתן טיפול נגד טפילים ותולעי מעיים. אני מקווה שהם לא מבינים את משמעות המילה חיסון ולא מטעים בכוונה. צריך לכתוב כמובן "טיפול מונע".
לא פעם שואלים אותי למה אני לא מחסן את התוכים וכשאני אומר שאין חיסונים לתוכים אז אומרים לי שבחווה כזאת או אחרת נותנים חיסונים.

לסיכום, אפשר לעשות בדיקות אבל לא תמיד זה עוזר. אם סוחר יעשה בדיקה לתוכי מסויים ולאחר יום מכניס תוכי נוסף או כמה תוכים שרכש במטרה למכור כל הבדיקות לא שוות כלום.
כדי שהבדיקות יהיו אפקטיביות בית הגידול חייב להיות "שטח סטרילי" אין יוצא ואין בא מלבד המגדל או עובדים ששומרים על כללים ואמצעי זהירות קפדניים.
כדי שהבדיקות יהיו אפקטיביות הגוזלייה צריכה להיות סגורה למבקרים. גוזלים לא מוצגים כאטרקציה וכדי להלהיב את הקונים לרכוש, גוזלים שניגשים אליהם ונוגעים בהם אלו גוזלים שחשופים למחלות ושוב אף בדיקה לא תהיה אמינה מספיק.
סמל אישי של משתמש
נריה
גוזל
גוזל

שליחה על ידי נריה »

6608 כתב:אני רוצה להוסיף עוד משהו-
אל תקשיבו לעיצות ולהמלצות שונות שניתנות בפורומים לגבי מגדלים (או "מגדלים") שונים.
ואל תסתנוורו ממחמאות שמקבל מגדל מאנשים שאתם לא מכירים (גם אם מדובר בהמון אנשים). בררו בעצמכם, תתרשמו בעצמכם, תסמכו רק על עצמכם.
אני נדהמת לגלות עד כמה חלק מהפורומים מוטים בצורה חריגה כלפי מגדלים מסוימים, עד כמה יש מגמות "התחנפות" לאנשים מסוימים שהרבה פעמים ממש לא נובעות מאיכות הגידול שלהם.

ומקרה שקרה לי:
הלכתי לבדוק תוכי מסוים שמלכתחילה לא התלהבתי לבדוק אפילו, אבל החלטתי שאין לי מה להפסיד מלראות רק לראות והכנתי את עצמי לזה מלכתחילה. מדובר על גוזל בן פחות מחמישה חודשים שחי בכלוב עם בת זוג. הגוזל מרוט. מה זה מרוט, סופר מרוט! ויש לי תמונות בסלולרי של הזוועה. גוזל מתוק ומקסים.
המגדל שתואר כ"אמין מאד" (על ידי המון אנשים), "זו לא מריטה, הוא מחליף נוצות... הנה תראי..." והסברים על הסברים. זה היה ממש עלבון לאינטליגנציה, אני לא יודעת איך הם בכלל מעזים.

ודבר אחרון- אל תקנו מטיפוסים שבנסיבות אחרות לא הייתם מתקרבים אליהם.
צודקת במאה אחוזיש הרבה אנשים שפועלים מאינטרסים וכמו שהגדרת מתחנפים בשביל שיזרקו להם איזו עצם
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

7080 כתב:בקשר לצעצועים שקנית טוב שהם היו עטופים בנילון השאלה האים הם היו עשוים מחבלים ועץ או ממתכת כידוע לך המתכות מצופות וחלקן רעילות מאוד לתוכי שהוא מכרסם אותם הוא מקבל הרעלת מתכות
השאלה היא לא אם הצעצועים עשויים ממתכת אלא איזו מתכת, כי ברוב הצעצועים הקנויים אם לא כולם יש מתכות והן בטוחות (לרוב),
ואמיר קנה ממקור אמין אז אין לו מה לדאוג.
עד היום לא שמעתי על תוכי שקיבל הרעלת מתכות מצעצוע שמיועד לתוכים.
יותר סביר שתוכי יקבל הרעלה מרשתות של כלובים, בגלל סוג המתכת או בגלל החלודה, כמו שיש אצל מגדלים וחוות מסוימים.

בכל מקרה לא מבינה מה הקשר הרעלת מתכות לנושא הזה...הסימנים של הרעלה שונים לגמרי ממה שיש לאקלקטוס שלו.
סמל אישי של משתמש
אמירוס
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אמירוס »

שירלי, בדיוק הגעתי כדי להגיב וראיתי את התגובה שלך, לקחת לי את המלים מהפה תמונה
סמל אישי של משתמש
אמירוס
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אמירוס »

כמה תמונות שצלמתי היום שממחישים את המחלה, כפי שאתם רואים מצבו מדרדר תמונה :
קבצים מצורפים
IMG_0588.jpg
IMG_0591.jpg
IMG_0583.jpg
1.jpg
יריו
גוזל
גוזל

שליחה על ידי יריו »

יואוו אני ממש מרחם עליו ומקווה שמצבו ישתפר ושהוא יחלים מהמחלה הזאת תמונה
תמונה
התוכי של יריו (:
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

פשוט כואב! ראיתי את התמונות ועשה לי כל כך רע... לא יכול לתאר לעצמי מה אתה עובר.

יריו, המצב שלו לצערי לא ישתפר. זו מחלה סופנית.
תמונה
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”