5168 כתב:מישהו יודע איך יכול להגיע במקרה האוכל לריאות? הרי עד עכשיו הזרקתי לו את הדייסה והכל היה בסדר ..
אז מה הגורם לכך? הזפק היה מלא, אך לא בצורה משמעותית.
מה הכוונה "הזרקתי לו את הדייסה", השתמשת במזרק רגיל או עם צינורית?
ואם במזרק רגיל, הזרקת הכול בבת-אחת או שעשית הפסקות?
האם בזמן ההאכלה הוא עשה תנועות עם הראש (למעלה ולמטה במהירות) ושמעת קול "יניקה" כזה בזמן שהוא בולע את המזון?
האם בזמן ההאכלה נוצר מצב שבחלל הפה נאגרת דייסה כלומר הפה מתמלא דייסה ולא יורד מיד לגרון?
אם הגוזל לא עושה תנועות אכילה, בשום אופן לא מאכילים בכוח. רק כשהוא עושה תנועות אכילה אז מאכילים.
אם אתה לא שומע קולות שהוא בולע את הדייסה, ונאגרת דייסה בחלל הפה, אלו סימנים לכך שאתה:
1. מאכיל כמות גדולה מדי/מהר מדי
2. דייסה סמיכה מדי
3. דייסה בטמפרטורה לא מתאימה
4. כל/חלק מהתשובות נכונות
אם אתה מאכיל יותר מדי, והזפק מפוצץ, המזון יכול לעלות למעלה מהזפק, בעיקר אם יש לחץ (אפלו קל) על הזפק, ואז מזון נכנס לקנה הנשימה.
אולי יש עוד סיבות אבל זה מה שעולה לי עכשיו...
אם האכלת עם צינורית כמובן יש סכנה שהצינורית לא נכנסה לזפק ואז מזון נזל לתוך הריאות, יש לתוכי בגרון חור של קנה הנשימה,
בזמן ההאכלה הגוזל סוגר את החור וכך בולע את המזון שעובר ישירות לזפק. אם אתה מאכיל יותר מדי והגוזל חייב לעצור ולנשום,
ויש עדיין דייסה בחלל הפה, הוא שואף מזון לריאות.
הנזקים של שאיפת מזון (תלוי בכמות שנשאפה) עלולים גם לבוא לידי ביטוי אחרי זמן רב אפילו חודשים אחרי הגמילה,
אם קיבלת את הגוזל ממגדל אחר, ונהגת כראוי ולדעתך לא אתה גרמת לזה (כי האכלת כמו שצריך, ולא כמו שתיארתי)
ייתכן אפילו שהמגדל הקודם אחראי לנזק
אני מקווה שהגוזל ישרוד, אני לא יודעת מה אחוזי ההצלחה במקרים כאלו
אני יודעת שאם היה מדובר בכמות גדולה, הוא היה מת מיד (מחנק),
ובכמות קטנה אם אני לא טועה נותנים אנטיביוטיקה כדי לטפל בזיהום/דלקת ריאות שנוצרה
אם הגוזל התעטש והדייסה בנחיריים התייבשה, מנקים ידנית והוטרינר עושה שטיפה עם תמיסה כלשהי..(שכחתי איך קוראים לזה)