ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בית הגידול של ליאור (תוכיהו)
מנהל: מפקחים
-
תוכיהו
- בקיעה

- אזור מכירה: ירושלים ומרכז
- שם פרטי:: יש כינוי
- איש קשר:
ה"שיכון" החדש
ערכתי מספר שינויים ותוספות בכלוב, חלקם מתבססים על עצות שקיבלתי בפורום. לדוגמה, גיליתי שהרכבתי חלק מתיבות הקינון לא נכון (לאורך במקום לרוחב) וגם פיזרתי אותן בגבהים שונים. אז הנה ה"שיכון" החדש:
- קבצים מצורפים
-
תוכיהו
- בקיעה

- איש קשר:
Re: בית הגידול של ליאור (תוכיהו)
ועוד תמונה אחת,
סה"כ יש כרגע 13 תיבות ל-9 זוגות ועוד ארבעה גוזלים בשלבי התבגרות.
על מחסור במקום אי אפשר להתלונן אצלי!
סה"כ יש כרגע 13 תיבות ל-9 זוגות ועוד ארבעה גוזלים בשלבי התבגרות.
על מחסור במקום אי אפשר להתלונן אצלי!
יפה מאוד. את תיבות הקינון הצמודות לקיר הייתי מרים לגובה של שאר התיבות, נראה לי שמיקמת און נמוך מידי. במקביל הייתי מציע להגדיל את הרווחים ביניהם מאחר ואין לך בעייה של מקום.
בהצלחה.
בהצלחה.
-
תוכיהו
- בקיעה

- איש קשר:
לגבי הרמת התיבות הצמודות לקירות, יש לי שתי בעיות:
אחת, אין לי לאן לחבר את המוט, שאליו מוברגות הקופסאות, גבוה יותר, מבלי לקדוח באבן.
זה אפשרי, אבל יוצר רעש אדיר ואבק שמלחיצים את הציפורים. אני קודח ברווחים שבין האבנים, זה יותר פשוט.
שתיים, שמתי את הקופסאות בגובה שאוכל להרים את המכסה ולהציץ בתוכן, יותר גבוה מזה אני כבר לא מסוגל לראות.
בסופו של תהליך, כל הקופסאות יהיו באותו גובה, פחות או יותר. את הקופסאות על הקיר הצפוני אני ארים מעט, לאחר שאוציא את הקופסה הבודדת.
לגבי הגדלת הרווחים - לציפורים אין בעיה עם הרווח הקיים ולעומת זאת אני רוצה להשאיר מקום לקופסאות נוספות או סידור אחר. כך לדוגמה, הקופסה הגבוהה ביותר (שעל הקיר הצפוני) תצטרף לקופסאות על הקיר המזרחי, ברגע שהגוזלים יגדלו.
בכל אופן, תודה על תשומת הלב ועל ההערות הבונות, תרתי משמע..
אחת, אין לי לאן לחבר את המוט, שאליו מוברגות הקופסאות, גבוה יותר, מבלי לקדוח באבן.
זה אפשרי, אבל יוצר רעש אדיר ואבק שמלחיצים את הציפורים. אני קודח ברווחים שבין האבנים, זה יותר פשוט.
שתיים, שמתי את הקופסאות בגובה שאוכל להרים את המכסה ולהציץ בתוכן, יותר גבוה מזה אני כבר לא מסוגל לראות.
בסופו של תהליך, כל הקופסאות יהיו באותו גובה, פחות או יותר. את הקופסאות על הקיר הצפוני אני ארים מעט, לאחר שאוציא את הקופסה הבודדת.
לגבי הגדלת הרווחים - לציפורים אין בעיה עם הרווח הקיים ולעומת זאת אני רוצה להשאיר מקום לקופסאות נוספות או סידור אחר. כך לדוגמה, הקופסה הגבוהה ביותר (שעל הקיר הצפוני) תצטרף לקופסאות על הקיר המזרחי, ברגע שהגוזלים יגדלו.
בכל אופן, תודה על תשומת הלב ועל ההערות הבונות, תרתי משמע..
אתה יכול לחבר את תאי ההטלה ללוח עץ בצידם האחורי . מלוח העץ להוציא עוד שני לוחות עץ כלפי מעלה באורך הרצוי ולחבר עם שני ברגי עץ אפילו עם מברג לקורת העץ שלמעלה. אם אני לא טועה חיברת כבר את התיבות בצורה כזאת לצדדים.
לגבי המרווחים, כרגע לא תבחין בכך שזה צפוף, ברגע שיתחיל הריבוי ותתחלי תחרות בין הזוגות אז זוגות שקרובים זה לזה יחשבו לפולשים ויותקפו. לא נראה לי שיש חוסר במקום בכלוב שלך ואם תקבע מרווחים של 15-20 ס"מ בין התאים זה יהיה מצויין.
בכל מקרה כל הכבוד על ההשקעה והכלוב המרווח.
לגבי המרווחים, כרגע לא תבחין בכך שזה צפוף, ברגע שיתחיל הריבוי ותתחלי תחרות בין הזוגות אז זוגות שקרובים זה לזה יחשבו לפולשים ויותקפו. לא נראה לי שיש חוסר במקום בכלוב שלך ואם תקבע מרווחים של 15-20 ס"מ בין התאים זה יהיה מצויין.
בכל מקרה כל הכבוד על ההשקעה והכלוב המרווח.
כלוב מאוד יפה ומושקע. ממש כיף לראות שיש לתוכים מרווח לתעופה ונדנדות וחבלים... 
ענפים עם עלים מדי פעם (מעץ זית/עצי פרי הדר) יהיו אחלה תעסוקה
גם לדעתי כדאי להרחיק את תאי ההטלה שנראים קרובים מאוד
בהצלחה

ענפים עם עלים מדי פעם (מעץ זית/עצי פרי הדר) יהיו אחלה תעסוקה
גם לדעתי כדאי להרחיק את תאי ההטלה שנראים קרובים מאוד
בהצלחה

-
תוכיהו
- בקיעה

- איש קשר:
גם אם התאים קרובים אחד לשני,הרי שיש לתוכים מבחר גדול, כאמור 13 תאים ל-9 זוגות.
כך שאם מישהו לא מסתדר עם שכניו, הוא יכול לבחור תא אחר.
אני לא מתכוון להוסיף עוד זוגות, אלא במקרה הטוב לבצע החלפות ולמכור/למסור את עודף הגוזלים.
כך שאם מישהו לא מסתדר עם שכניו, הוא יכול לבחור תא אחר.
אני לא מתכוון להוסיף עוד זוגות, אלא במקרה הטוב לבצע החלפות ולמכור/למסור את עודף הגוזלים.
בית גידול יפה מאוד!
לגבי הגוזלים כמו שארז אמר אני הייתי מציע להחליף אותם גדי שלא יהיו זיווגים בין בני משפחה מה שגורם לגוזלים חלשים.
לגבי הארנבים,שתדע שכמעט אצל כל זוג האבא הורג את הגורים ולכן עדיף להפריד אותם כבר בשלב ההריון המתקדם.
לגבי הגוזלים כמו שארז אמר אני הייתי מציע להחליף אותם גדי שלא יהיו זיווגים בין בני משפחה מה שגורם לגוזלים חלשים.
לגבי הארנבים,שתדע שכמעט אצל כל זוג האבא הורג את הגורים ולכן עדיף להפריד אותם כבר בשלב ההריון המתקדם.
-
תוכיהו
- בקיעה

- איש קשר:
קצת עדכונים. נעדרתי מהבית מספר ימים ובזמן שהבן הקטן שלי טיפל בחיות, 6 תוכים הצליחו להימלט. לא ברור לי בדיוק איך כי הוא מאד נבהל (הוא בן 6) ונכנס ללחץ.
בכל אופן, איך שחזרתי הביתה פרשתי מלכודות שונות והצלחתי לתפוס עד עכשיו ארבעה תוכים. עוד שניים, שהם כנראה זוג, עושים לי את המוות אבל אני לא מאבד תקווה.
פרט מצחיק (בסיפור העצוב הזה) לפני שתפסתי את התוכי הרביעי, ראיתי אותו מנסה לחזר אחרי צוצלת! הוא רקד עבורה אבל בסוף היא ברחה לו. כנראה שלא היה נעים לו להישאר "גלגל שלישי"
מקווה ומאמין שאצליח לתפוס גם את השניים הנותרים לפני שיקרה להם משהו.
בכל אופן, איך שחזרתי הביתה פרשתי מלכודות שונות והצלחתי לתפוס עד עכשיו ארבעה תוכים. עוד שניים, שהם כנראה זוג, עושים לי את המוות אבל אני לא מאבד תקווה.
פרט מצחיק (בסיפור העצוב הזה) לפני שתפסתי את התוכי הרביעי, ראיתי אותו מנסה לחזר אחרי צוצלת! הוא רקד עבורה אבל בסוף היא ברחה לו. כנראה שלא היה נעים לו להישאר "גלגל שלישי"

מקווה ומאמין שאצליח לתפוס גם את השניים הנותרים לפני שיקרה להם משהו.
מקווה שהבן לא מאשים את עצמו..
ושתצליח לתפוס את שני התוכים בהקדם
ובאמת מצחיק, בכל זאת לא סתם קוראים להם "ציפורי אהבה"..
ושתצליח לתפוס את שני התוכים בהקדם

ובאמת מצחיק, בכל זאת לא סתם קוראים להם "ציפורי אהבה"..