ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חוזרים לגדל תוכונים צריך עזרה בבנית ווילר

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
אסף רחמים
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: דרום
שם פרטי:: יש כינוי

חוזרים לגדל תוכונים צריך עזרה בבנית ווילר

שליחה על ידי אסף רחמים »

אהלן לאחר כמעט שנה שאיני מגדל תוכים חוץ מזוג תוכונים שכעת יושבת הנקבה על 4 ביצים החלטתי לחזור ולגדל תוכונים, אני רוצה לבנות כלוב בגינה למשהו כמו 10 -13 זוגות תוכונים רציתי לדעת איזה גודל אני צריך להקדיש מתוך הגינה לטובת הכלוב... איזה רשת מומלץ להשתמש אני יודע שיש רשת מגולוונת קשיחה שאני יכול לתפוס את הרשתות על קליפסים.. בכמה מוערך כל העסק הזה ואם יש משהו שיודע להשתמש בתוכנות גרפיות ויש לו כח להכין סקיצה אז אני אודה לו מאוד..

שמח לחזור לקהילה שיהיה בהצלחה חברה...תמונה
סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

Re: חוזרים לגדל תוכונים צריך עזרה בבנית ווילר

שליחה על ידי avihupilo »

תבנה כלוב של 2*1*1 זה יהיה מצויין.
הכי פשוט לבנות מפלטות
אתה לוקח חמש פלטות חוצה אחת לחצי ומחבר ארבע פלטות כמלבן ושניים בצדדים.
תצטרך רשת בשביל הדלתות.
בהצלחה!
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

10-13 זוגות יהפכו לכמות תוכונים לא מבוטלת די מהר. השאלה האם אתה מתכוון להחזיק את הגוזלים או למכור אותם בשלב מוקדם.
אתה תצטרך שטח של 2*2 מטר מרובע במידה והגוזלים שיוצאים לא נמכרים.
רשת קשיחה מגיעה המידות של 2*1 מטר. הכלוב יכול להיות בגובה 1 מטר מוגבה מהריצפה. מחיר פלטה כזאת בסביבות 90ש"ח.
אם תחליט לעשות את הכלוב מרשת גמישה תצטרך מסגרת קשיחה . רשת גמישה זולה יותר אך המסגרת יקרה וצריך ידע בבנייתה.
קח בחשבון שתצטרך גגון שיגן על התוכים מגשם ושמש ישירה.כמובן כלי אוכל ותאי הטלה במספר גדול יותר ממספר הזוגות.
אסף רחמים
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי אסף רחמים »

בגלל קצב הגדילה והריבוי של תוכונים אני ישים בהתחלה 3-4 זוגות ויתן להם להתרבות... בכמה אתם מעריכים את המחיר של כל הפלטות מעבר ל400 שקל ?
סמל אישי של משתמש
zehavi
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי zehavi »

עוד כמה דברים שאולי שווה להתייחס אליהם:
מיגון מרוח - אפשר להצמיד את אחת הפאות הארוכות לקיר או לכסות עם יריעת ניילון או משטח פלסטיק.
מיגון מנחשים/עכברים - אם יש סכנה של נחשים חשוב שכל הכלוב יהיה עם רשת 1*1. אם זה רק עכברים אז גם הגבהה של הכלוב לגובה של חצי מטר/מטר יכולה להספיק.
גישה לגוזלים - כלוב גדול שעומד על הרצפה וניתן להיכנס לתוכו הוא נוח מאוד כדי לבדוק מה קורה עם הגוזלים ולתפוס אותם אחרי שהם עוזבים את הבתים. מצד שני הוא פחות טוב מבחינת עכברים ואם נכנסים פנימה זה די מפריע לתוכים. אם הכלוב מוגבה אפשר להכין בפאה האחורית שלו פתחים ולהציב בתים חיצוניים.
בקיצור יש הרבה אפשרויות לבחור אבל זה מה שכיף, לא?
שיהיה בהצלחה :)
קוקוטיילים, קקריקים, מזמרים, בורקסים, בנגלזים אבל תכלס, אין כמו תוכונים...
אסף רחמים
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי אסף רחמים »

זהבי בעבר היה לי ווילר קטן יחסית של 5 זוגות שהייתי בהתחלה של הגידול ובחיים לא היה מצב שבו הגיע נחש או עכבר לגינה יש גם כלב בגינה כך שחתולים לא יתקרבו לתוכים... את התאי הטלה אני רוצה לעשות פנימיים ורוצה שתיהיה לי גישה פנימית להכנס לנקות ולהחליף לתוכים..
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”