ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תביעה של רמאות על תוכים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
TotSli
גוזל
גוזל
אזור מכירה: דרום
שם פרטי:: אשר

תביעה של רמאות על תוכים

שליחה על ידי TotSli »

שלום
אני נער בן 16 ואני רכשתי אצל בן אדם בשם לאון סבח מדימונה 2 זוגות קוקטיילים
אז הסיפור מתחיל לפני שנה בכך שראיתי ביד 2 קוקטיילים וייט פייס ורציתי לקנות אז התקשרתי אליו וקבענו ובאתי אליו וקניתי ממנו 2 זוגות שהם דווקא עובדים אך פעם שנייה קבעתי איתו כדי לקנות ממנו עוד קוקטיילים והוא מכר לי זוג שיש בו זכר וייט פייס ונקבה מסוג "סיני" לאחר חיפושים רבים גיליתי שאין דבר כזה סיני אך האמנתי לו וגם רכשתי ממנו זוג אלבינו מנוקד ו2 הזוגות עלו לי 850 שקל
אחרי זמן רב אני שם לב שהאלבינו לא עובדים ולא עושים כלום וכבר מספר חודשים הם אצלי והסינית שהוא מכר לי מתחיל להיות לה על הפנים לבן ואז התקשרתי אליו ואמרתי לו שהתוכים עדיין לא הטילו והוא אמר לי "לאט לאט זה לוקח זמן בסוף יהיה גוזלים אצלי כולם דוגרים" אני חייב לציין שהכלוב אצלו קטן ל15 זוגות בערך וממש ממש ממש מלוכלך והוא אמר לי שקוקטיילים אוהבים ליכלוך וזה נותן להם להרגיש טוב ואני בתמימותי הקשבתי לו.
כיום שעבר כבר כמעט שנה אז התקשרתי אליו והוא אמר לי שהוא לא מחזיר לי את הכסף ואין לו כי היה להבן שלו בר מצווה והוא עכשיו בלי כסף ואני נשארתי עם התוכים הנוראיים האלה וגיליתי שהסינית זה היה זכר בגיל מוקדם והוא רימה אותי ואני מרגיש איום וגם אני ילד עדיין ואני לא יודע מה לעשות אני רוצה לכתוב כתב תביעה אבל אני לא יודע איך ובאמת שכואב לי כל הזמן שהשקעתי החלום שלי היה להצליח עם תוכים אבל אני רק מפסיד ונכשל כאילו כל המזל הרע אצלי תמונהתמונהתמונה
תמונה
matan_175
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

Re: תביעה של רמאות על תוכים

שליחה על ידי matan_175 »

הבנאדם אמר לך קוקוטיילים אוהבים לכלוך ובגלל זה הוא לא מנקה ואתה קונה מימנו ?
תחלס אתה אשם אם רואים תנאים רעים לא קונים ........
תחלס אחראי שקנית ועבר כל כך הרבה זמן אין מה לעשות אתה יכל לבוא רק לעצמך בטענות ............
עוד מגדל קקמיקה לפי מה שהבנתי ממך .
בפורום אחר מגדל העלה תמונות של 13 בורקיסים בתוך כלוב שלא מתאים לזוג תווכונים אחראי שהעירו לו הוא טוען שזה רק לצילום עלק הכלוב מלוכלך וחלוד כמו שהרבה זמן לא ראיתי כלוב כזה חלוד .
פעם הבאה שמגדל אומר לך קוקוטיילים אוהבים לכלוך על תקנה .
פעם הבאה תקנה קוקוטיילים מטובעים להשקיע כזה סכום ולגלות שזה בררה לא חרם באותו מחיר מביאים איכות .
סמל אישי של משתמש
TotSli
גוזל
גוזל

שליחה על ידי TotSli »

מה אתם אומרים אני לא יכול לעשות כלום ? :(
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תקשיב, בחיים לומדים ולומדים וחלק משכר הלימוד זה המקרה הזה.
אתה לא יכול לתבוע אדם שמכר לך תוכים והם לא מתרבים מהסיבה הפשוטה שזה לא תלוי בו. אני בטוח שהוא לא מגלה עתידות או נותן הוראות לבעלי החיים שלו.
האדם מכר לך תוכי "סיני" או מה שלא יהיה ויתכן שמישהו גם מכר לו את הסיפור והוא מאמין בזה. אני יוצא מתוך נקודת הנחה שלא כולם נוכלים וישנם כאלה שבעצמם לא הכי מבינים והטעו אותם.
לגבי הליכלוך בבית הגידול. אתה כבר לא מעט שנים נמצא כאן בפורום וקורא ולומד, היית צריך להפעיל שיקול דעת ולהבין שכמו שלנו לא נעים לחיות בשירותים גם לתוכים לא נעים לחיות בתוך צואה.
בכל דיון קשור תמצא המלצות שונות שאומרות להימנע מרכישה מבתי גידול או חנויות שרמת התחזוקה וההיגיינה ירודים.

מזל רע?יתכן שכן ויתכן שלא. בגידול תוכים וברכישת תוכים יש גם אלמנט של מזל. גם המגדלים הגדולים ביותר נוחלים כישלונות וגם מגדלים מומחים רוכשים לעיתים תוכים שלא מתאימים ובריאים.
כשהתחלתי לגדל לא היה אינטרנט ולא היה מידע זמין בנוגע לאופן גידול תוכים. עשיתי מה שהרגשתי וחשבתי לנכון. היום יש לך עולם ומלואו מבחינת מידע תמיכה ועזרה אבל גם צריך להשתמש במידע הזה.

ייאוש לא מוביל לאף מקום. תביעות וטענות גם הם לא מובילים לשום מקום. הדבר היחיד שיוביל אותך להצלחה זה הרצון והנחישות.
תתנער מהמזל הרע שאתה מרגיש שאתה שרוי בו.
תקום מחר בבוקר ותסתכל על בית הגידול שהקמת ותתחיל לחשוב (אפשר בעזרתנו) מה אפשר לשנות ומה אפשר לתקן. מה אפשר לשנות כדי שלתוכים יהיה טוב ונוח יותר. האם להפריד זוגות, האם לשנות מיקום תאי הטלה. האם להחליף תאים או לתקן את גובה הנסורת. האם המזון מספק והמים נקיים. אני למשל תמיד ניסיתי ועדיין מנסה לחשוב דרך הראש של התוכים. מנסה להבין מה יעזור להם להרגיש בטוחים יותר, מנסה להבין האם יש בסביבתם דברים שעלולים לגרום להם להפרעה או סיכון וכו'.

תתחיל לעשות את השינויים הנדרשים והכי חשוב תאמין ותראה את הדברים תמיד בצורה חיובית. אל תסתמך יותר מידי על המזל לטובה או לרעה . תסתמך על החושים שלך כמגדל ותאמין. מכיר את הפיתגם "מי שמאמין לא מפחד"? אז תאמין ואל תפחד. אהבה אמונה ושינוים נדרשים יביאו לך את התוצאות שאתה מצפה להן.

אם מגדלים ותיקים ומוכרים היו סופרים את הכשלונות שלהם הם לא היו מגדלים. לכולם יש כשלונות ברמה כזאת או אחרת . אם לומדים מהכשלונות ומתקנים מצליחים.אין סיבה שלא תצליח ואני ממליץ לך כמו לכל שאר החברים חדשים וותיקים תמיד להתייעץ ולשמוע דעות אחרות. בסוף ההחלטה היא שלך בלבד אבל חומר למחשבה תמיד עזר.

תרים את הראש תשאיר את הסיפור מאחריך ותתקדם תמונה
סמל אישי של משתמש
TotSli
גוזל
גוזל

שליחה על ידי TotSli »

ווואו אלי אתה ממש ריגשת אותי החזרת בי את המוטיבציה להאמין בהצלחה שלי שגם אני יכול אני לא יודע איך לתאר את התחושה המדהימה הזאת :)
אבל אתה מתבלבל הבן אדם טען שהוא יודע על תוכים והוא גם מגדל להקות והוא אמר שהוא הולך לתצוגות ודיבר הרבה ואני אמרתי לו שאם התוכים לא עובדים או יש בעיה אז הוא יכול להחזיר לי את הכסף והוא אמר שכן
מה שהיה שיא החוצפה שהוא מכר לי וייט פייס צעיר שזה זכר וטען שזאת נקבה סינית ואם הוא באמת ישר והוא לא ידע למה הוא לא טרח להחזיר לי את כספי אני יכול להגיד לך שאני מכרתי קוקטיילים האכלת יד במשך וגם מכרתי את הסוני שלי ועוד הוצאתי את הכסף שקיבלתי ליום הולדת מההורים וכל הדבר הזה בשבילי זה סכום באמת גדול והכל הלך לשווא ? :( אני מבין שיש טעויות בחיים אבל שעובדים עליך זה לא יכול להיות בעל פיתרון?
זה שהוא ניתק לי את הפלאפון בפנים ואני הרגשתי רע מאוד עם עצמי,אני יכול להגיד לך שגם הכסף שהפסדתי פה אני מאוד זקוק לו לאוכל ללהקה,סבידות ועוד הרבה הרבה דברים אני יכול להגיד לך שגם אם אין באמת פיתרון למה שקרה פה אני ימשיך לטפל ולא יזכור את זה לכל החיים ואני ילמד להבא.
תודה רבה אלי אני מעריך את כל התמיכה שאתה נותן פה :)
סמל אישי של משתמש
AsifKah18
ביצה
ביצה
אזור מכירה: אשקלון
שם פרטי:: אסיף כחלון

שליחה על ידי AsifKah18 »

אני חייב לציין שגם אני נתקלתי בקוקטייל "סיני" באחת החנויות בעיר שלי, ולבסוף התברר כי זאת הייתה נקבה עם דלקת עיניים...
סמל אישי של משתמש
TotSli
גוזל
גוזל

שליחה על ידי TotSli »

איפה אתה גר ?
סמל אישי של משתמש
AsifKah18
ביצה
ביצה
אזור מכירה: אשקלון
שם פרטי:: אסיף כחלון

שליחה על ידי AsifKah18 »

באשקלון
סמל אישי של משתמש
TotSli
גוזל
גוזל

שליחה על ידי TotSli »

כן הוא מוכר לחנויות באזורים פה בטח הוא אמר למוכרים וחלק מהמוכרים ככל הנראה גם נפלו בפח שלו/משתפים איתו פעולה
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי jhony_bravo »

דבר ראשון אין דבר כזה קוקטיל סיני (גם אין כל כך הרבה תצוגות תוכים בארץ) רוב הסיכויים שמדובר בחרטטן מקצועי וכאלה תמצא בשפע
גם בחנויות לא פעם מוכרים דברים בלי לדעת כלום רוב המוכרים בחנויות החיות לא מבינים בחיות שהם מוכרים ואין להם מושג מה הן צריכות
יצא לי לפני שנה לדבר עם מישהו שהיה מוכר בחנות חיות והוא סיפר לי הרבה מאוד סיפורים על ה"שירות" שהוא נתן ללא מעט לקוחות
אם היית שומע חלק מהסיפורים היית נגנב עד כמה חוסר ידע יש לרוב מוכרי החיות בארץ (קח בחשבון שיש גם רבים שיוצאים מהכלל)
לגבי תביעה אל תצפה לשום דבר בנידון רק העלות של תביעה בבית דין לתביעות קטנות תהיה כמה מאות שקלים וגם אז לא בטוח שתזכה
כמו שאלי ציין תראה את ההוצאה הזו כשכר לימוד (גם אם יחסית יקר) ותסיק מסקנות להמשך ותזכור תמיד תמיד להתייעץ
היום כמו שאלי ציין יש פורומים והמון אתרי אינטרנט (כולל הפורום המעולה הזה) שבהם תקבל יעוץ מעולה בחינם ותוכל לחסוך הרבה כסף ועצבים
גם אני כשרק התחלתי לגדל עבדו עלי המון פעמים מכרו לי שני פישרים שהמוכר בדק באגן וטען שהם זכר ונקבה והתברר שמדובר בשני זכרים
מכרו לי תוכונים זקנים בתור זוגות עובדים קוקטילים צעירים בתור בוגרים פינקים חולים ודגים שלא התאימו לאוכלוסייה שהייתה לי באקווריום
גם יעוץ שקיבלתי מכל מיני "מומחים" לנפי עידן האינטרנט היה לא פעם עצת אחיטופל כולל אחד שטען אם יש לכלוב גג לא חייבים לשים רשת
אותו אחד גם אמר לי שצריך בסך הכל 6 ברגים כדי להחזיק את כל הגג וכך עשיתי ברוח החזקה הראשונה עף הגג ואיתו כל התוכים שחוץ מ-2 לא חזרו
מאז אני תמיד מקפיד לייעץ תמיד לשים רשת בנוסף לגג ועל כלובים גדולים מאוד (אלי יטען שאפשר להסתדר עם פחות אני תמיד מעדיף יותר)
עם הזמן למדתי מספרים (עוד לפני עידן האינטרנט) ורכשתי ספרים מקצועיים מאוד על התוכים ושאר החיות שגידלתי וכך התקדמתי עד הצבא
אין לך מגדל אחד חובב או מקצוען שלא חווה נפילות לרוב גדולות בהרבה בעיקר בהתחלת הגידול שלו כשעוד לא ידע מספיק על תוכים
אני יודע שזה מאוד קשה ומבעס אבל אין מה לעשות תזהיר מפני הנוכל תתקן את הדרוש תיקון ותהנה מהתחביב הזה
לגבי סבידות עכשיו עונת הסבידות אם תצא לטייל בחוף לאחר סערה חזקה תוכל למצוא לא מעט סבידות שנשטפו לחוף
תנקה את כל שאריות הדיונון מהסבידה תשטוף טוב טוב במים ולאחר מכן תתלה לייבוש כאשר יהיו כמה ימים של שמש חזקה תשים את הסבידות לחיטוי בשמש
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”