ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

פרסונטה אובססיבית לאוהל לתוכים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
נטליקי3
חשבון כפול
חשבון כפול
אזור מכירה: צפון+מרכז
שם פרטי:: נטלי

פרסונטה אובססיבית לאוהל לתוכים

שליחה על ידי נטליקי3 »

יש לי פרסונטה ולא מזמן קניתי לה אוהל גדול ,
היא התאהבה בו מייד ואיך שמתקרבים לאוהל היא מתחילה לתקוף כההגנה ,
אפילו חצי מטר ממנה היא תרוץ לתקוף או תתקוף את האוהל .
אני רוצה לציין שמדובר בפרסונטה מוחתמת שברגיל היא מאוד חברתית וסקרנית
אך תוקפת רק כאשר מנסים לתקשר איתה עם אצבעות מחוץ לכלוב.

יש משהוא לעשות עם זה ?

וגם היא יושבת באוהל בצורת קינון , זאת אומרת שהיא יושבת בתנוחה כזאת שהיא כאילו מקננת .

יש לזה פירוש ?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: פרסונטה אובססיבית לאוהל לתוכים

שליחה על ידי שירלי87 »

קודם כול לדעתי זה מעולה שהיא נהנית לשבת שם - סה"כ זה המטרה של האוהל, לתת לתוכי תחושת ביטחון, מסתור.
אם מבחינתה האוהל הוא מקום קינון, אז מן הסתם היא תגן עליו ותהיה טריטוריאלית,
לכן כדי לא לעודד את ההתנהגות הזו (נשיכות) פשוט להימנע מלהגיע למצב כזה.
כשהיא שם - לא לשלוח ידיים או לנסות להוציא אותה, בכלל אין סיבה שתתקרבי או תיגעי באוהל, האוהל "שלה".
במקום זה, את יכולה להחזיק צ'ופר שהיא מאוד אוהבת וככה לפתות אותה לצאת ביוזמתה. כשהיא יצאה והתרחקה מהשטח "הבעייתי"
אז תנסי להרים אותה, ואני מאמינה שלא תהיה שום בעיה.
ככה למדתי עם רמבו שלי, בשום אופן לא הצלחתי ללמד אותו לעלות על היד כשהוא על הכתף שלי,
הוא פשוט סרב בתוקף ורצה להישאר על הכתף - השיטה הכי טובה זה פיתוי באמצעות צ'ופרים.
עכשיו כשהוא על הכתף, אני רק מראה לו צ'ופר והוא כבר מחכה שאני אתקרב לכלוב כדי שהוא יוכל לקפוץ מהכתף שלי אל הכלוב
לקבל את הצ'ופר. בלי נשיכות, בלי בעיות, בלי אי הבנות:)

לגבי הקינון עצמו. ברגע שהבאת לה מקום מסתור, טבעי שהיא תכנס למצב ריבוי, והיא עלולה להטיל ביצים.
אין עם זה שום בעיה ואין שום סכנה, כל עוד התזונה שלה מלאה (כופתיות-רצוי, תערובת זרעים איכותית, השרייה, ירקות ופירות), וסידן קבוע בכלוב.

אם היא מטילה שם ביצים, חשוב מאוד לא להוציא את הביצים, אחרת היא תמשיך להטיל בלי הפסקה. תני לה להטיל כמה שהיא מטילה,
תני לה לדגור, ואחרי זמן מה היא כבר תאבד עניין ותוכלי לזרוק את הביצים.

במידה והיא מטילה ללא הפסקה ו/או יש שינוי בהתנהגות שלה (גם כשהיא לא באוהל),
תרחיקי את האוהל לתקופה מסוימת כדי שהיא תצא מההתנהגות הזו.

עריכה:

אגב, אם התכוונת שהיא יושבת ממש צמוד לרצפה של האוהל, כאילו שוכבת, אז זה לא בהכרח תנוחת קינון (בכל זאת, אין שם ביצים).
גם רמבו שלי וגם אחד הקוקטיילים הזכרים שלי נצמד ככה לרצפה של האוהל לפעמים. זה פשוט נעים להם לדעתי וזו הסיבה לכך.
חשבתי בעבר שקוניורים הם היחידים שאוהבים להתכרבל בבדים, אבל מסתבר שהרבה תוכים (אם לא כולם) אוהבים מסתור וכירבול.
תמונה
נטליקי3
חשבון כפול
חשבון כפול
אזור מכירה: צפון+מרכז
שם פרטי:: נטלי

שליחה על ידי נטליקי3 »

אך הבעיה היא שאין לה ממש צ'ופר שהיא אוהבת , גרעינים לא עוזרים כי יש לה את זה בתערובת העשירה שאליה אני מוסיפה גם כופתיות חצי חצי ..
אני אחפש היום בשוק שקדים טבעיים ואולי היא תאהב , אני יודעת שפעם היא ממש אהבה את זה ולא רק היא ..

ובסדר , תודה רבה . אני אנסה .
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

תנסי שקדים, אגוזי קשיו/פקאן/מלך, גרעיני דלעת, פיסטוק.. טבעי כמובן, לא קלוי/מומלח
תעדכניתמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”