ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעייה בנוצות של תוכי מסוג זאקו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

edik2929
ביצה
ביצה

Re: בעייה בנוצות של תוכי מסוג זאקו

שליחה על ידי edik2929 »

היי אלי שירלי
קבלנו היום תשובה משלומית ולמזלנו ושימחתנו הוא לא חולה במחלת נוצות והמקור אבל יש לו קלמידיה שלומית נתנה לנו אנטיביוטיקה לטיפול ל45 ימים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יופי שמח מאוד לשמוע תמונה
איך שלומית מאבחנת את הבעייה עם הניצוי אם הוא לא מורט?
edik2929
ביצה
ביצה

שליחה על ידי edik2929 »

היא אמרה שקודם נסיים את הטיפול בכלמידיה ואחרי זה היא תעשה לו בדיקה
מה אתה ממליץ לעשות אלי? לגשת אולי לרופא אחר?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

טוב לשמוע שהוא לא חולה! תמונה

לדעתי כדאי שתעשה לו בדיקה גם אצל רופא אחר, תבקש שיבדוק לכלמידיה - לוודא שהוא באמת חולה/נשא, כי היו מקרים שבדיקה אחת
הראתה "חיובי" ובדיקה שנייה הראתה "שלילי"..
ושהוטרינר יבדוק גם את שאר הבעיות: ניצוי, עיוותים/טיקים, נפיחות בזפק (בחזה)..

אגב יכול להיות שיש לו טפילים, אם כן, זה יכול להסביר את הקרחות ואת הטיקים (ניעור הראש..)

אם יש לו כלמידיה והתחלתם בטיפול, תשאל את הוטרינר אם כדאי גם לקחת ויטמינים ולתת לו, כי אנטיביוטיקה מחלישה מאוד את הגוף

תעדכן תמונה
edik2929
ביצה
ביצה

שליחה על ידי edik2929 »

מה זה טיפילים אפשר לפרט קצת?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

טפיל, זה יצור שחי על התוכי או חי בתוכו, וממנו הוא משיג מזון או חומרים שחיוניים להתקיימותו.
כמו שיש לכלב פשפשים וקרציות לדוגמה, אז לתוכים יש טפילים.
יש טפילים שחיים על התוכי, בין הנוצות - אם מזיזים את הנוצות נגד כיוון הצמיחה, לרוב אפשר לראות אותם רצים מהר בין הנוצות,
בעיקר באזור הראש והגב/כנפיים.
יש טפילים שחיים בתוך התוכי, מתחת לעור או למשל במערכת העיכול - אותם ניתן לגלות רק בבדיקה וטרינרית.

טפילים על העור או מתחת לעור יגרמו לגירוי, גירוד, ואם רואים שהתוכי מתעסק באובססיביות עם הנוצות/מגרד/מנער את הראש פתאום,
זה יכול להצביע על קיומם של טפילים.
כשתוכי מורט, אם הוא מגיע למצב שהוא פוצע את העור שלו מרוב גירודים עם המקור, זה גם יכול להצביע על קיומם של טפילים מתחת לעור.

יש לזה טיפול, הטיפול נגד טפילים ניתן בטפטוף על עור החזה של התוכי, או טפטוף על הלשון שלו, או במתן זריקה - בהתאם לסוג הטפיל.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

האם התוכי מנער את הראש למשמע קולות?
מה השם של האנטיביוטיקה שקיבלת?
לדעתי כדאי מאוד לבצע בדיקות ספציפיות לסימפטומים שמופיעים. הנפיחות בזפק זה דבר שבולט לעין ואת הסיבה צריך לאבחן.
במידה ויש חשד לטפילים אפשר לבצע בדיקה , וטרינרים נוהגים לתת טיפול גם לא בדיקה.אני לא בעד אבל במקרים מסוימים שיש חשד סביר אפשר לוותר על הבדיקה במיוחד אם התוכי לא רגוע בבדיקות.
צריך גם לאבחן נכון "התעסקות" של תוכי בנוצות, האם זה מגיע כתוצאה של גירוי או טבעי. תוכים נוהגים לעסוק די הרבה בניקוי הנוצות.
לדעתי חשוב יותר מהטיפול בכלמידיה זה לוודא שאין בעייה בזפק. לא חושב שזה סותר לבצע בדיקה במקביל לטיפול בכלמידיה כדי להבין את הנפיחות. האם היא הביעה דעתה לגבי מצב הזפק?
edik2929
ביצה
ביצה

שליחה על ידי edik2929 »

התוכי מנער את הראש די בתידרות לפעמיים גם בזמן האכילה כיאלו משהו מציק לו-הוא לא משמיע קולות כאשר הוא מנער את הראש.
שם של האנטיביוטיקה - DOXYCYCLINE
דיברתי עם שלומית לגבי הזפק היא נגע בזפק והיא אמרה שהוא בסדר.(לדעתי אולי כדאי ללכת לעוד ווטרנר).
גם שאלתי את שלומית לגבי הטיפילים היא אמרה שהיא לא ראתה משהו בעין אבל כדאי לעשות לו אז שבוע הבא כנראה אני יעשה לו.
דבר נוסף אני רואה שגודלות לו עוד 10 נוצות חדשות אפורות אבל הוא עדיין דלילי במיוחד מאחורי הכנפיים.
שלומית אמרה לי גם שאולי הוא מפתח את המחלה של נוצות והמקור.ושכדאי לבצע בדיקה נוספת עוד 3 חודשיים.
מה אתם ממליצים לי לעשות?

תודה מראש.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ניעור הראש נפוץ אצל הג'אקו במיוחד למשמע צלילים קולות שונים ואף דיבור. גם בזמן האכילה אם ישמעו קולות התוכי ינער את הראש. נסה לעקוב ולראות אם יש קשר בין קולות רקע לניעור הראש. אם זה המצב זה תקין וזה לרוב עובר עם הזמן.
אם היא לא רואה טפילים למה לעשות בדיקה? ואם כבר היא חושדת שתיתן טיפול מבלי לגבות על "בדיקה" . אני נגד מתן תרופות שלא לצורך אבל הטיפול לטפילים אם הם נראים או לא נראים אותו טיפול. אפשר לקצר תהליכים ולשלם רק עבור התרופה.
מוזר לי המשפט "מפתח את המחלה" אם תוצאות הבדיקה שלילית אז למה שיפתח המקור והנוצות? חוזרים על הבדיקה בדיוק במקרה ההפוך בו הבדיקה יוצאת חיובית כדי לשלול טעות בבדיקה מצד אחד ומצד שני לראות האם התוכי התגבר על הנשאות .
בדיקה חוזרת יכולה להיעשות במקרה בו בדגימה אין מספיק תאי דם לבנים או שבדגימה ישנם כמות גדולה של חלקיקי נגיפים שמפריעים לבדיקה. הבנתי שהבדיקה חזרה שלילית והבדיקה תקינה.
אני מציע שתגמור את הטיפול בדוקסילין ולאחר מכן תקבל החלטה איך אתה ממשיך. אני לא רואה סיבה לרוץ איתו שוב לפני כן אלא אם הוא מפתח סימפטומים נוספים שיכולים להדאיג.
האם אתה נותן את התרופה פעמיים ביום? ה אם הורו לך להסיר את אבן הגיר או הסבידה מהכלוב במידה ויש?
אגב אתה יכול לצלם סירטון קצר בו הוא מנער את הראש?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

תוכי מנער את הראש כשהוא שומע צלילים גבוהים מדי/שונים/מעניינים,וגם כשהוא טועם מזון עם מרקם/טעם/טמפרטורה מפתיעים/שונים מהרגיל

כשהוא מנער את הראש הוא גם מגרד את הראש מיד לאחר מכן?
או שהוא "תוקף" אזור מסויים בגוף עם המקור?
כי אם היא לא ראתה ואם הוא לא מתנהג בצורה יוצאת דופן אז (לדעתי) אפשר להניח שאין טפילים..

אם התוצאה שלילית איך הוא "מפתח את המחלה"?.. נשמע מוזר באמת תמונה

נשמע לי שזה תקין אם צומחות נוצות חדשות, בעיקר אם הוא מבוגר יותר מהגיל שנאמר לך כי יכול להיות שזה תהליך חילוף נוצות טבעי
בינתיים לא ראיתם בכלל נשירת נוצות?
יש עדיין נפיחות בחזה?

אם תעלה סרטון זה באמת יכול לעזור, ואם אפשר שיראו בסרטון את הדלילות/קרחות מאחורי הכנפיים..
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”