ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

פרטים על זוג ג'אקו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
דורון חדד
ביצה
ביצה

פרטים על זוג ג'אקו

שליחה על ידי דורון חדד »

הרבה זמן לא הייתי פה ובנתים לא היה לי הכי הרבה זמן לגדל כמו שאני רורצה.עכשיו מתפנה לי זמן ואני חושב להביא זוג ג'אקו שיתן לי בעתיד גוזלים.השאלה שלי כזאתי:
א)באיזה גיל כדאי לי לקנות את התוכים?
ב)איזה כלוב צריך לזוג ג'אקו?
ג)איזה גודל תא הטלה?
ד)איך אני יודע שהתוכים שאני קוניתי מתאימים והם יחיו טוב ביחד?
ה)מה עושים בשביל שיהיה להם נוח והם יטילו ביצים?
ו)וגם איזה הכנות צריך לפני שמביאים את התוכים?
ז)איזה אוכל יהיה להם הכי טוב?
ח)מה צריך בשביל לדעת שהתוכים באמת טובים ולא עובדים עלי?
מצטער על כל השאלות אבל זה חשוב לי לדעת שאני לא יעשה טעות
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: פרטים על זוג ג'אקו

שליחה על ידי eli_lea »

שאלות מורכבות בחלקן ואני אנסה לתמצת ולגעת בעיקר.
הבאת זוג לריבוי לא פשוטה בכלל. בחירת הזוג עצמה עלולה להיות מאוד קשה וצריך ידע מוקדם כדי לבחור זוג מתאים.
בבחירת זוג תוכים במיוחד מהסוגים הגדולים אני תמיד ממליץ לעשות זאת ביחד עם אדם שיש לו ניסיון. אדם עם ניסיון
יכול להדריך אותך בבחירת הזוג ולשים לב לפרטים שלא תמיד שמים אליהם לב ובמיוחד מי שאינו בקיא כל כך ויודע היטב
מה הוא צריך לבדוק.

רוב הזוגות המוצעים למכירה הינם זוגות "פרא" כאשר יש ביניהם זוגות "האכלות יד לשעבר" . יש פלוסים ומינוסים
בכל סוג שהזכרתי.המינוס בזוגות "פרא" זה שאינך יכול לתקשר עימם בכלל. לרוב כשאר ישמעו רעש או שיתקרבו
לכיוונם הם ימלטו לתוך תא הטלה. יכול להיווצר מצב שלא תוכל לראותם כלל אלא אם תתקין מצלמות. הפלוס העיקרי
הוא שהם לרוב יתרבו ביתר קלות מתוכים שגדלו כהאכלות יד. ראוי לציין שכך או כך בשלב זה או אחר גם הפרא
וגם ההאכלות יד יתרבו.

בעת הרכישה צריך לשים לב לדברים החיוניים הבאים:
1) לרכוש תוכים בעלי ניצוי מושלם - תוכים בעלי נוצות לא סדורות או מרוטים עלולים להעיד על בעייה התנהגותית
מצד אחד ועל בעייה בריאותית מצד שני. לבדוק שהתוכים אינם מגלים סימני מחלות.
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%95.html

2)בדיקת מין לזוג מתועדת במספרי הטבעות שהם נושאים.
3)בדיקה למחלות
4)לוודא שהתוכים בוגרים

א)גיל הבגרות של תוכי ג'אקו בין 3-4 שנים.
ב)כלוב מינימלי 1*1*1 מטר, אם באפשרותך לתת כלוב גדול יותר מה טוב.
ג)גודל תא הטלה נדרש 30*30*60 ס"מ.
ד)קשה לוודא שזוג תוכים מחובר היטב. לשם כך תצטרך לצפות בהם מספר שעות ולראות האם ישנם גילויי חיבה ביניהם.
ה)תוכים ובמיוחד האפריקאים שנחשבים ל "ביישנים " זקוקים לשקט ומיניום הפרעות. כלוב מוגן בסביבה שקטה,
מזון עשיר עם עדיפות לכופתיות כבסיס ושמירה על הניקיון.
ו)חשוב שהכלוב יהיה מוכן כולל כלי אוכל ומים וענפי עמידה מתאימים, סידור הכלוב כשהתוכים מגיעים יגרום להם ללחץ רב ומיותר.
ז)המזון הטוב ביותר הינו מזון המבוסס על כופתיות (75%) והשאר תערובת זרעים יבשה, תערובת השרייה/הנבטה,
ירקות,פירות תוספת של מזון ביצים וסידן.
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%99.html

http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html

ח)נסה למצוא מקור אמין, שאל שאלות מקצועיות ועל פי התשובות תוכל לדעת האם המגדל שעומד לפניך נותן
תשובות מקצועיות והאם הוא מספיק אמין. תסתמך על בדיקות קיימות. נסה לבדוק מה ההיסטוריה של הזוג, כמה זמן הם ביחד וכו'.
דורון חדד
ביצה
ביצה

שליחה על ידי דורון חדד »

תודה אלי יש לי עוד שאלה כמה זמן בערך שזוג כזה מטיל ביצים?וכמה זמן לוקח לדגור עד שגוזל בוקעתמונה
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

זוג עובד כמעת ואין למכירה ואם יש צריך לבדוק טוב טוב אם הם אכן עובדים לך צעד צעד לפי מה שאלי אומר לך ............
כדי שלא תיפול אני קניתי פעם גוזל גאקו בזריזות בלהט הרגע והוא מת .........
גם אני מתחנן לקנות זוג כרגע חוסך מחיר של זוג טוב פלוס כלוב פלוס תא פלוס הכל זה מינימום 7.5 אלף ............
אל תשכך שכאשר מתעסקים עם תוכים גדולים הכל יקר למשל סתם דוגמה תא הטלה לגאקו זה 200 שקל הכלוב הוא דיי ענק כך שהמחיר בהתאם
הכופתאות לא זולות ...... וכוליי
לפעמיים חודש אחרי שמביאים זוג יש ביצים מקרא אמיתי שאני יודע מבחור .......... ולפעמיים צריך לחקות שנים או חודשים
מה שאומר שאם אתה רוצה לגדל זוג כדיי להרוויח ההיתי ממליץ לך דברים אחרים לעסוק ( כך רק כביקורת בונה )
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כמו שציינו לפני אי אפשר לדעת בוודאות.ריבוי של זוג תלוי בהרבה פרמטרים והעיקריים שבהם זה החיבור ביניהם ומוכנות מבחינה מינית.
מעבר לזה חשוב שהתזונה תהיה מלאה והסביבה תהיה שקטה וללא הפרעות מיותרות.
ישנם זוגות שיסתגלו במהרה למקום החדש וישנם זוגות שיקח להם זמן רב יותר, ישנם הממתינים מספר חודשים להטלה וישנם שממתינים שנים.

דגירה אורכת בין 28-30 יום ולרוב הנקבה תתחיל את הדגירה לאחר הטלת הביצה השנייה.
כמות ביצים לתטולה בין 2 ל 4 ביצים
גודל ביצה 39.5X31 מ"מ.
משקל גוזלים בבקיעה 14 גרם+-
אתה מוזמן לקרוא מאמר שכתבתי לא מזמן בנושא ריבוי זוגות ג'אקו שיכול לתת לך מענה על הרבה שאלות:

http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... i_lea.html
דורון חדד
ביצה
ביצה

שליחה על ידי דורון חדד »

תודה מתן ואלי אז כמה לדעתכם אני צריך להשקיע בשביל הכול תמונהגם כלוב וגם תוכים והכל תמונהאיזה דברים אני צריך בחבשון בשביל לגדל גוזלים שיהיו אכלת יד?
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

גבר יש לך ניסיון בתוכים קטנים או בינונים ?
לגבי מחיר זה מאוד משתנה באיזה איכות התוכים שאתה קונה ואם הם האכלת יד ........
למשל זוג גאקו פרא יבוא בוגרים מוכנים לריבויי ומחוברים בעלי כימיה זה בערך 4.5 אלף ......
לעומת זאת זוג איכותי האכלות יד אשר אפשרי לתקשר איתם המחיר קופץ באיזה 2000 שקל ......
אתה יכל גם לחבר זוג לבד ( דבר שלפעמיים חוסך כמה מאות או אלפי שקלים אבל אם לא יהיה בינהם כימיה אתה תכנס לתסבוכת של לחפש בן זוג חדש ולמכור את הישן .
אני מהאלה שמעדיפים לא להדגיר ולתת לאם לדגור ....
אני כן לכל שאלה אני בטוח שאלי יעזור לך בחום .........
אל תשכח בתוכים כאלה ההוצאות גדולות בוא נגיד שזה לא משחק ילדים ..........
בנוסף מחיר של כלוב טוב של 1 על 2 ( מטרים ) עם מגש ועם מאכילות ועם הכל זה פלוס מינוס 500 שקל טלוי מאיפה אתה קונה תחומרים ומה האיכות......
בנוסף האכלת גוזלים אי פעם ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מחיר לזוג מחובר שחי ביחד בסביבות 5500 - 6500 ש"ח המחיר צריך לכלול בדיקות למחלות ומין. בדרך כלל לא תמצא זוג שנבדק למחלות וחלק יהיו מוכנים להתחייב לבדיקות עם תוצאות טובות. בכל מקרה אם ביצעת בדיקות ויצא שהתוכי נשא לא יוחזרו לך כספי הבדיקה אלא במקרים חריגים כשההסכם מעיד על כך.
כדי לקבל זוג בדוק לכל המחלות בריא וללא בעיות אני הייתי מוכן לשלם גם 6500ש"ח. צריך להבין שרכישה של "מציאות" או חיסכון של כמה מאות שקלים עלולים לעשות את ההבדל בין זוג שיחייה לאורך זמן ויהיה פורה לבין זוג "בעייתי".
מוכרים גם זוגות בסכום שמתן ציין, יצא לי לראות זוגות כאלה במהלך חיפושים שעשיתי בעבר ולא התקרבתי אליהם.
יש פיתגם שהזול יוצא יקר וזהו פתגם מתאים בהחלט בהקשר הזה.

אתה צריך לקחת בחשבון ממוצע של 5500 ש"ח לזוג+ בדיקות למחלות שתבצע שזה מסתכם בכ 500ש"ח נוספים.
כלוב - אם תעשה לבד תוכל לסיים בסביבות 800-1000 ש"ח כולל כלי אוכל
בית הטלה- 250ש"ח

לחסר ניסיון בהאכלות לא הייתי מציע להוציא ביצים להדגרה. הוצאת ביצים להדגרה מצריכה ידע רב בתהליך ההדגרה מצד אחד ומצד שני בהאכלת הגוזלים מגיל יום . לא לשכוח שמדובר בפול טיים ג'וב עם האכלות כל שעתיים בתקופה הראשונה ובמידה ויש הפרשים בבקיעות ההאכלות יכולות להפוך להאכלה כל שעה (שעתיים לגוזלים שבוקעים שלוש שעות לגוזלים שבוגרים יותר) ולכן צריך לקחת בחשבון שאתה בבית צמוד לגוזלים.

בכל מקרה תצטרך לרכוש או לבנות אומנת על מנת להמשיך ולגדל את הגוזלים לאחר הוצאתם.
אומנת בבנייה עצמית יכולה להגיע למחיר של 1000 ש"ח
אומנת בנויה בחברה בסביבות 4000 ש"ח.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”