ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תכירו את ג'רי

פורום להצגה בלבד! דיונים בהם ניתן להציג תוכים וציפורים ע"י תמונות ו\או סרטונים. שאלות, הסברים
וכד' יש לכתוב בפורום מגדלים בלבד! פרטים נוספים: כללי הפורום: קישור.

מנהל: מפקחים

jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: יש כינוי

Re: תכירו את ג'רי

שליחה על ידי jhony_bravo »

תודה על העצה אני אקח אותה לתשומת ליבי
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

בנוגע לרעש לא הצלחתי להבין חד משמעית כי הוא שקט. לכן היה חשוב לי לשמוע מהנסיון שלך. התוכי אכן תוכי יפייפה ולא פעם "פזלתי" לכיוון שלו אבל נורא פחדתי בגלל נושא הרעש. יכול להיות שהסיבולת שלך פשוט שונה... הרי אתה שמת ציפורי אהבה במקום שעון מעורר תמונה
(כמה צחקתי כשקראתי את זה..)
תמונה

אני מבין שבנושא הקיטום נצטרך להסכים שאנחנו לא מסכימים.

בכל מקרה, כמו שציון ממש כיף שסוף סוף יש לך תוכי! מאחל לך הנאה רבה וכמובן מצפים לעדכונים שותפים (+גלריה \ תוכיטיוב).
תמונה
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ג'ארדין נחשב לתוכי שקט כמו שאר משפחת האפריקאים, כמובן שרמת הרעש תלויה בסביבתו של התוכי אבל באופיו הוא תוכי שקט.
התוכי נחשב ללעסן וזקוק להרבה חומרים כגון עץ עור ענפי לעיסה וכו'. עם זאת שהוא נחשב לשקט הוא נחשב לתוכי פעיל ולכן חשוב שישהה בכלוב מרווח.
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

אני לא הייתי סגור על זה בגלל היותו ממשפחת האפריקאים. הרי גם במשפחת הקוניורים יש "יוצא מן הכלל" כמו הגרינים שהם שקטים. חשבתי שאולי גם במשפחת האפריקאים יש יוצא מן הכלל ויש את הרועש במשפחה. בכל מקרה, טוב שיש לנו בעל נסיון שיכול לאמת את היותו שקט ועכשיו אני יכול "לפזול" חופשי. תמונה
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

עוזי לגבי קיטום לא מדובר באי הסכמה אלא בהעדפה שונה אישית אני לא אוהב לקטום נוצות תעופה של תוכים שאני מגדל ומעדיף שהם יעופו
אולם אני נוקט בכל האמצעים העומדים ברשותי בכדי לוודא שהם לא יוכלו לברוח ולא יסכנו את עצמם (בית בטוח לתוכי)
לצערי נאלצתי לקטום חלקית את נוצותיו של ג'רי מאחר ועברתי לדירה עם שותפים ואני לא יכול להיות בטוח שהדלת נעולה תמיד
או שהבית בטוח כאשר הוא משוחרר ולכן כדי לא לקחת סיכון נאלצתי לקטום חלקית את נוצותיו של ג'רי הוא עדיין עף אבל לא יכול לעוף רחוק
אם מישהו מגדל תוכי מחוברת ולא יכול להבטיח שהבית יהיה תמיד סגור ובטוח לתוכי מעופף אז אני אמליץ לו לקטום נוצות תעופה
לגבי רעש ג'רדין מאוד שקט ורוב היום הוא בלתי נשמע למעט שריקות מאוד חלשות כאשר הוא רוצה פינוק
ג'רדינים יכולים להגיע בקונפיגורציות שונות שקט/רועש מתפנק/היפראקטיבי והקונפיגורציה תלויה בהורי הג'רדין
לזוגות שקטים יצאו צאצאים שקטים ולזוגות רועשים יצאו צאצאים רועשים ג'רי נבחר בשל האופי המועדף עלי שקט והיפראקטיבי
במקרה הזה חייבים ליצור קשר עם אנשים שרכשו גוזלים מאותו הזוג ולבדוק איך הם יצאו (צריך לעשות שיעורי בית מאוד יסודיים)
חשוב מאוד לזכור שג'רדין לא מתאים לכולם יש לו אופי חזק כמו של אמזונה ואצל בעלים עם אופי חלש הוא עלול להיות בעייתי
מעבר לכך כמו שציין אלי ג'רדין תוכי עם צורך לעיסה מאוד חזק ותמיד צריך להחזיק צעצוע לעיסה בהישג יד
ולוודא שיש מלאי גדול מאוד של צעצועי הריסה ולעיסה שונים בכלוב ולוודא שיש תחלופה ביניהם
אישית אני ממליץ לעשות פשיטה על חנות יצירה ולרכוש סטוק ולהכין כל מיני צעצועים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קשה לי להסכים עם הקביעה שלך שרמת הרעש זוהי פונקציה של העברה בגנים מההורים לגוזלים , כלומר להורים שיחסית שקטים יצאו גוזלים שקטים ולהיפך. רמת רעש יכולה להשתנות אצל אותו תוכי כתוצאה ממגוון סיבות כגון, מתן יחס לא נכון למשל הגעה לתוכי כשהוא מרעיש מה שיכול להעצים אצלו את הרצון להישמע ולקבל עוד ועוד יחס, סביבה רועשת למשל, התוכי מטבעו ירצה להיטמע בסביבה ויאמץ את הרגלי התקשורת . אני מדבר על אותו תוכי שתנאי מחיה שונים בסביבה שונה ללא קשר לרמת הרעש של הוריו יפיק רמת רעש שונה.
כמו שאנחנו יודעים לכל תוכי אופי משלו, אני רואה על הגוזלים שאני מגדל את השינויים באופיים גם אם מדובר בגוזלים של אותם הורים.חלקם כבר בגיל צעיר "יקשקשו" יותר וחלקם יהיו שקטים יותר .
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

אלי לא מדובר בקביעה אלא בכלל אצבע שלא מעט מגדלים בחו"ל כתבו עליו מעבר לכך אתה צודק וכלל האצבע הזה אכן מסוייג באופי ובסביבה
אולם לאחר מחקר מאוד מעמיק ושיחות עם מגדלים אחרים כדי לוודא זאת מסתבר שיש קשר בין האופי של הגוזל לאופי של ההורים לפחות בג'רדין
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

איזה מדהים הוא ארז כל הכבוד :)
תמונה
סמל אישי של משתמש