ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוקטייל חדש - טיפול רפואי, זיהוי מין, תזונה, הרגלה לליטוף

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
LizzieFairy
ביצה
ביצה

קוקטייל חדש - טיפול רפואי, זיהוי מין, תזונה, הרגלה לליטוף

שליחה על ידי LizzieFairy »

היי,

בשבוע שעבר רכשתי קוקטייל White Face מחנות לחיות מחמד. התוכי הוא האכלת יד ומדי יום אני מוציאה אותו מהכלוב לפחות לשעה (אם אני לא עובדת משמרת יום).

עפ"י דברי בעל החנות, התוכי בן כשלושה חודשים, מעבר לכך, הוא לא ידע לתת כל אינפורמציה, כמו, האם התוכי קיבל איזשהו טיפול טרום הגעתו (עם אחיו) לחנות. ממה שזכור לי, נהוג לתת להם איזשהו טיפול בטפילי מעיים ?

יש לי טראומה מלפני כמה שנים, רכשתי קוקטייל מכפר הס וכעבור כשבועיים (או חודש, לא זכור לי במדויק) הוא מת, כנראה ממחלה, הוטרינרית הכניסה אותו לאינקובטור עם טיפול תרופתי אינטנסיבי אך ללא הועיל, הוא באמת היה תוכי מיוחד, מאד נקשר אליי ונהג להשמיע קולות של שמחה כשהייתי לוקחת אותו אליי וכן, מיותר לציין שגם אני מאד נקשרתי אליו ומאד כאב לי כשהוא מת.

בכדי להמנע ממצב זה, האם יש איזושהי המלצה לתת לתוכי איזושהי תוספת מזון שתחזק לו את המערכת החיסונית ?, טיפול בטפילי מעיים ?

אין לי אפשרות לקחת אותו לוטרינר מאחר ומצבי הכלכלי אינו מאפשר לי, אך אם יש איזושהי המלצה לתוספים כמו ויטמינים או כל דבר אחר, אשמח ללמוד מכם בעלי הנסיון.

איני יודעת בטח שלא בגיל כזה מהו מינו של התוכי, האם בקוקטייל מהסוג הנ"ל אפשר יהיה ללמוד ולדעת מהו מינו (שכן אין לו לחיים אדומות) ?

אני מאד רוצה שהוא יתרגל לליטופים שלי, לכן בכל יום כשאני מוציאה אותו אני מלטפת אותו בעדינות מהעורף לגב, אך הוא עדיין בורח לכיוון הכתף שלי. אשמח להנחיות כיצד להרגילו לליטופים.

ואיך אפשר מבלי לסיים במזון, כרגע, הוא אוכל תערובת רגילה לתוכים, עם חמניות, מדי פעם מוסיפה לו פירות, כמו, גזר, ענבים ותפוח, האם מומלץ להעבירו לכופתיות ?

המון תודה וחג שמח,
ליז :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שלום, חדשה כאן עם קוקטייל חדש גם כן

שליחה על ידי eli_lea »

היי ליז ברוכה הבאה.
את הטראומה שעברת לצערי לא רק את עוברת וחבל שזה כך.
לדעתי אין צורך בטיפולים מונעים ושימוש בתרסיסים למיניהם, לעיתים הטיפולים מזיקים יותר מאשר עוזרים, רוב התוכים לא יחלו במחלות מעיים וזה יקרה רק אם ותנאי אחזקתם גרועה.

אם התוכי נשא למחלה כלשהיא תוכלי לדעת אך ורק בבדיקה שתערך לו אצל וטרינר ( בדיקת דם ) , מאחר וציינת שמצבך הכספי לא מאפשר זאת
תצטרכי לסמוך על כך שהתוכי בריא .
כל זמן שהתוכי אינו מראה סימני מחלה, שמח, אוכל שותה ופעיל אינך צריכה לדאוג. את כן צריכה לדאוג שהתזונה שלו תהיה טובה.
תזונה מבוססת כופתיות היא התזונה הטובה ביותר אבל לא כל תוכי יתחיל לאכול כופתיות מרצון ולכן צריך לקחת בחשבון תהליך העברה .
בנוסף לכופתיות פרי, ירק, השרייה ואפשר לתת תוספת של מזון ביצים, עם תזונה כזאת אין צורך בהוספת ויטמינים .

בתזונה המבוססת על תערובת זרעים צריך לדאוג לתערובת עשירה עם מגוון זרעים וישנם תערובות כאלו שמכילות כופתיות.
בנוסף ירק פרי השרייה ומזון ביצים.

תוספת סידן בכלוב (עדיף סבידה) ומים טריים בכל יום.
כלוב מרווח ומתאים וכמובן לשמור על הגיינה בסביבת התוכי.

בגיל של התוכי אי אפשר לדעת את מינו, תחכי לגיל 80-10 חודשים לאחר חילוף נוצות.

שאלות נוספות יתקבלו בברכה.
nisiml
ביצה
ביצה

שליחה על ידי nisiml »

תראה אני יתן לך כמה טיפים קודם כל לא ידוע לי על חיסונים שנותנים לתוכים
עכשו דברים טובים לתוכי

מזון ביצים,כופתיות,תערובת השרייה
אפשר לקנות בתוכישופס באתר

ממליץ לתת לתוכי שלך פירות ירקות בראי מאוד מקלחת פעם בשבוע בימיים חמים

תקרה מדריכים שכתבו חברי האתר תקבל יותר מידע
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

לגביי הטיפול אלי ענה.. לא נהוג לתת טיפול מונע או טיפול ללא בדיקה רפואית
רק אם התוכי נבדק ובתוצאות התגלה שיש לו טפילי מעיים או בעיה כלשהי.. אז נותנים טיפול

מצער מאוד לשמוע על הקוקטייל.. אני מקווה שהקוקטייל החדש יחיה חיים ארוכים בריאים ומאושרים ותהנו יחד תמונה

כדאי לדאוג לתזונה טובה כמו שכתבו לפניי. עדיף לתת תזונה עשירה ומגוונת במקום לתת תוספות ויטמינים או אבני ויטמינים..
אני מצרפת לך שני קישורים לגביי תזונה:
תפריט תזונה נכונה לתוכי
פירוט מרכיבי מזון תוכי - מה מותר ומה אסור לתת

חשוב גם לדאוג לכלוב מרווח ונקי (לנקות יסודי פעם בשבוע לפחות, לנקות מגש/מגירה כל יום, לנקות כלי אוכל ומים, לנקות את הענפים
בכלוב..),
לדאוג לגזירת נוצות תעופה כדי למנוע תאונות
להשגיח תמיד כשהתוכי משוחרר שלא יגיע לחומרים רעילים או יבלע חפץ כלשהו..
כדאי להתחיל להרגיל אותו למקלחות, תמצאי מידע בקישור הבא - Re: עזרה עם מקלחת לג'אקו

בווייט פייס ניתן לזהות מין מגיל 5-6 חודשים ומעלה, הזכר יתחיל לקבל צבע לבן בפנים (כמו הפנים הצהובות אצל זכר אפור רגיל)
ונקבה לעומת זאת תשאר עם פנים אפורות. כמו כן העיגולים והפסים הלבנים בנוצות התעופה ובנוצות הזנב יעלמו אצל הזכר בגיל הבגרות,
ואצל נקבה הסימנים ישארו תמיד.

תוכים תמיד מעדיפים לשבת במקום הכי גבוה, זה טבעי..
כדי למנוע ממנו להגיע לכתף קודם כל הוא צריך להיות גזור נוצות, ככה אין לו יכולת לעוף לכתף, וצריך להחזיק אותו כשהיד רחוקה מהגוף
ומכופפת כך שהוא לא יכול לרדת מגב כף היד ולהגיע לכתף.
אם הוא נרתע ממגע עדיף לא ללחוץ אותו, לא לכפות עליו... תתני לו עוד קצת זמן להתרגל אליך. כשאת מלטפת תתקרבי לאט ועדיף
לגשת אליו עם היד כשהיא מלפניו ולא מאחוריו, כי רוב התוכים (בעיקר בסביבה חדשה) נרתעים כשנוגעים להם בגב.
תתרכזי בליטוף אזור הלחיים ואזור המצח/ציצית (הנוצות הארוכות בראש) - הם אוהבים את זה

את יכולה לנסות להרגיל אותו לכופתיות.. לדעתי הכי טוב לשים בקערה נפרדת בכלוב כופתיות והוא ייגש לבד.

כך או כך כדאי לשלב בתזונה ירקות, תערובת השרייה (דגנים וקטניות), פירות וסידן קבוע בכלוב.

בהצלחה תמונה
LizzieFairy
ביצה
ביצה

Re: קוקטייל חדש - טיפול רפואי, זיהוי מין, תזונה, הרגלה לליטו

שליחה על ידי LizzieFairy »

היי ושבוע טוב,

תודה רבה על התשובות.

איך מכינים תערובת השרייה ?

האם ניתן לרכוש את הכופתיות בכל חנויות בע"ח ?

הקוקטייל נמצא בכלוב גדול ומרווח, היום למשל הוא היה כמעט כל היום בחוץ.

נוצות התעופה שלו גזורות, כך הגיע מבית הגידול לפני שהביאו אותו לחנות החיות.

תודה על העזרה והתשובות תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

מפורט בקישור שהבאתי לך איך מכינים השרייה - פירוט מרכיבי מזון לתוכים

יש בחנויות חיות כופתיות של חברות שונות.. לא בכל חנות יש כופתיות, וגם כשיש המחיר יקר יותר בחנויות מאשר אצל מגדלים.
אני ממליצה לך לרכוש כופתיות של חברת "פריטי בירד".. את זה אני קונה והתוכים אוהבים את זה.

חשוב שהתוכי יהיה על הכלוב/בתוך הכלוב במהלך היום ולא צמוד אליכם תמיד. אל תרגילו אותו להיות משוחרר כל היום-כל יום
כי בשלב מאוחר יותר יהיה לו קשה לשהות בכלוב לזמן ממושך במידה ואתם לא בבית ואין מי שישגיח עליו..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מוסיף לך גם סירטון הדגמה להכנת השרייה.

http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%94.html

בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”