ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

דיון - תוכי מחוות תוכים , תעודת בריאות ועוד..

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

דיון - תוכי מחוות תוכים , תעודת בריאות ועוד..

שליחה על ידי שירלי87 »

לאור מקרים אחרונים ששמעתי על אנשים שרכשו גוזל גמול ולאחר זמן מה הגוזל מת, החלטתי לפתוח דיון בנושא, לרשום את דעתי
ולשתף מקרה אישי שלי מחוות גידול בתקווה שהמידע יעזור לכל מי שמעוניין לרכוש תוכי. אני מקווה שמי שחווה מקרים דומים גם ישתף.

קודם כל אתחיל במקרה שלי,

ביוני 2010 אמי הביאה תוכי מחוות יגור, תוכי חום ראש אפריקאי, חלקכם מכירים אותו בשם 'רמבו'.
כידוע, החווה מספקת "תעודת בריאות" ובה מפורט על הבדיקות שהתוכי עבר, והטיפול שניתן לו.
בחלק הגלוי של התעודה רשום שרמבו נבדק באפריל 2010, ושהוא עבר בדיקת DNA ב יוני 2010 - עד כאן הכל נכון (כנראה).
בגב התעודה מצוין שרמבו עבר בדיקה ב 8 באוקטובר 2010 ע"י ד"ר אורי בנדהיים.
רמבו אצלי מיוני, ואני לא לקחתי אותו לבדיקה, משמע על התעודה מצויין מידע שגוי.
בזמנו זה נראה לי מוזר אבל לא ייחסתי לזה חשיבות. כיום אחרי שאני מבינה קצת יותר ואחרי ששמעתי על תוצאות בדיקות שגויות או על
מוות של תוכים זמן קצר לאחר שנקנו, אני רואה לנכון לציין את המקרה שלי.

אני מצרפת תמונות של התעודה:
DSCF2200.JPG
DSCF2201.JPG
והנה הנושא שפתחתי כשרמבו הגיע אלינו, אפשר לראות באיזה תאריך הוא הגיע: מידות כלוב לראש חום, ואיך אפשר להרגיע אותו?

בנושא אחר מישהי כתבה שהקוניור שלה נקנה עם תעודת בריאות, ובניגוד למידע הכתוב בתעודה, הוא כן היה נשא כלמידיה:
Re: קצת תמונות של ג'וני .

אני לא יודעת איך בעלי חוות מבצעים את הבדיקות, או ממלאים את הפרטים בתעודות בריאות האלו, אבל מה שבטוח לדעתי, זה שאי אפשר
להסתמך על התעודות האלו. גם אם התוכי נבדק והוא בריא והכל היה כשורה עם התעודה, אם הוא בא במגע אם אנשים שנגעו בתוכי חולה
או אם התוכי נמצא ליד תוכים חולים - התעודה לא רלוונטית כי הוא כבר נדבק.
וגם במקרה כמו שלי, שמלכתחילה מצוין מידע שגוי, זה גורם לי לתהות לגביי אמינות התעודות האלו.

עוד משהו לגבי חוות, בחוות מאכילים את הגוזלים ולא נותנים יחס "מעבר" בעיקר מחוסר זמן כי יש הרבה גוזלים להאכיל.
גוזל, בעיקר של תוכים בינוניים וגדולים, צריך להיות מורגל למגע בזמן ההחתמה, צריך יחס ודיבור כדי שיהיה חברותי, ירגיש בנוח עם מגע
ויתן אמון בבני אדם. רמבו שלי, שגדל בחווה, הגיע יחסית נשכן ואגרסיבי, ואני מאמינה שזה קשור לאופן ההחתמה שלו.
בעל החווה בעצמו אמר שהם לא נותנים יחס, וההסבר שלו היה - שככה התוכי לא ייקשר אליהם, ויהיה לו קל להיקשר לבעלים החדש...

היה מקרה נוסף שקנו ג'אקו מחוות כפר הס, הוא היה "בתצוגה עם קהל של הורים וילדים" וכשהג'אקו הגיע הביתה הוא היה היסטרי ומפוחד-
Re: ג'אקו -גידול נכון

לסיכום אני מציעה לכל מי שרוצה לרכוש תוכי לקנות רק ממקום אמין, לבדוק שהתוכי גדל ונמצא בסביבה נקייה, קיבל יחס בזמן ההחתמה,
בקע להורים מדם שונה (לא קרובי משפחה), קיבל תזונה מתאימה ובריאה, נראה טוב מבחינה חיצונית (נוצות שלמות ולא פגומות,
ארבע אצבעות בכל רגל, מקור בגודל נורמלי בלי גבשושים, אין הפרשות מנחיריים או מהעיניים, פתח ביב נקי ולא מלוכלך מלשלשת...)
לבדוק שהתוכי חברותי לפחות כלפי המגדל ומאפשר למגדל ללטף אותו בכל הגוף, לבדוק שהתוכי לא מתנשם בכבדות..

גם מגדלים מסויימים/סוחרים וחנויות מחזיקים תוכים בתנאים-לא תנאים, אז תבדקו את הסביבה בה התוכי נמצא, תראו איזה מזון יש לו..
אם ההורים שלו נמצאים במקום זה גם טוב כי אפשר לדעת מה המקור שלו. מוכרת בחנות חיות בעיר שלי אמרה לי שהיא קנתה בעבר
זוג ציפורי נוי מאחד הכפרים ליד העיר שלי, שהיו חולים, והם חיסלו לה את כל הלהקה..
מקומות כאלו עם תחלופה גבוהה של תוכים/ציפורים, שלא בודקים את התוכים או שמים אותם בבידוד לתקופה מסוימת כדי לשלול מחלה -
חושפים את שאר התוכים למחלות... יש גם מגדלים שלא מפרידים דם ואז נוצר מצב שקרובי משפחה מתרבים ובוקעים להם צאצאים עם
מערכת חיסונית חלשה והם פחות עמידים בפני מחלות..
בקיצור כדאי לבדוק את כל הדברים האלו לפני שקונים תוכי, זה יותר חשוב לדעתי מתעודת בריאות או משמות ידועים, כי אם קונים
ממקום "סגור" (בלי תחלופה) נקי ואמין, יש פחות סיכויים של התפרצות מחלות, והגידול איכותי יותר כי כל גוזל מקבל יחס.
SayZoR
בקיעה
בקיעה

Re: דיון - תוכי מחוות גידול , תעודת בריאות ועוד..

שליחה על ידי SayZoR »

כלל מספר א' למתחילים/מתקדמים/מקצוענים-לא קונים מחוות/חנות חיות.
"אהבה אמיתית לכאב נולדה"
סמל אישי של משתמש
lahav123
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: בקעת אונו
שם פרטי:: להב

שליחה על ידי lahav123 »

SayZor:

אתה טועה!
יש חוות שדווקא מגדלות בתנאים מעולים!! ואפילו יותר ממגדלים!
תמונה

_______ ~
להב (_______() ~ ~
~
vladik114
ביצה
ביצה

מה דעתכם לגבי ציפורי

שליחה על ידי vladik114 »

מה דעתכם לגבי ציפורי מקום טוב לקנות תוכי?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אין המלצות וזה לא המטרה של הדיון. המטרה היא להבהיר מה צריך לבדוק לפני שרוכשים תוכי, ממה להזהר וכד'.
כל אחד יעשה לפי השיקולים שלו.

להב אין כל כך הרבה חוות בארץ וכל אלו שאני מכירה הן לא בדיוק גן עדן לתוכים. גם אם יש חווה או חוות שנותנות תזונה טובה ו/או כלובים
מרווחים, עדיין בחווה מטפלים בכמות גדולה של גוזלים, ואין יחס לכל גוזל כמו אצל מגדלים אז כבר יש הבדל משמעותי ברמת ההחתמה.
שנית, יש "כניסה חופשית" ומגע של אנשים עם התוכים, תחלופה של תוכים, וכמו שכתבתי זה לא מצב אופטימלי..

גם כשקונים ממגדלים חשוב לבדוק את כל הדברים האלו, יש מגדלים שהתנאים שלהם מזוויעים... אבל עדיין זה לא אומר שחווה זה מקום
מומלץ לקנות ממנו תוכי, לדעתי, מהסיבות שציינתי.
בעיקר עכשיו כששומעים על יותר מקרים של תמותת תוכים שנקנו מחוות... צריך להיזהרולקנות ממקור אמין.
SayZoR
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי SayZoR »

להב.
מבלי לדעת יותר מדי על חוות,לפי ההיגיון רוב החוות שחוקות ז"א,
"יאללה" עוד התחתמה של עוד גוזל..
ואצל מגדלים זה שונה.. כול גוזל מקבל יחס ראוי.
"אהבה אמיתית לכאב נולדה"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

גם אם צויין שהתוכי נבדק כחודשיים לפני הרכישה עדיין לתעודה אין ממש תוקף, אם התוכי נמצא בסביבת תוכים אחרים או תוכים חדשים שנכנסים לחווה ובטח אם הוא בא במגע כמעט יום יומי עם אנשים שבאים עם התוכי במגע מחוץ לחווה. בתקופה שעוברת מזמן הבדיקה עצמה ועד להעברת התוכי ללקוח התוכי יכול להידבק אם אינו באיזור סטרילי.
מחלות עוברות במגע ובאויר כך שכל שהתוכי בא במגע עם פחות קהל לא מבוקר ועם פחות תוכים שנמצאים בתחלופה כך הסיכוי שישאר בריא גבוהה יותר.

אם שואלים אותי אני הייתי מעדיף לקבל תעודה המורה על בדיקת מחלות כגון המקור והנוצות ופוליומה מאשר בדיקת התוכי לכלמידיה, כלמידיה
ניתנת לטיפול ואינה מחלה סופנית לעומת המחלות שהזכרתי.
יצא לי לדבר עם אנשים שנאמר להם שאין צורך לבדוק מחלות נוספות מאחר שהגוזלים לא היו שורדים וזה בהחלט לא נכון, תוכים שהוריהם העבירו להם את המחלות פוליומה או המקור והנוצות לרוב ימותו בשלבים מוקדמים של הגדילה אבל ישנם כאלה שמערכת החיסון שלהם מתגברת והם ממשיכים לגדול, מעבר לזה תוכים שהיו בריאים ובשלב מסויים באו במגע עם אנשים או תוכים שנושאים עליהם את החיידק יכולים להידבק ולהפוך לנשאים. בשלב מאוחר יותר מתפרצת המחלה.
כתוצאה משיחת טלפון שקיבלתי בנושא רציתי לשמוע בעצמי את התשובות שניתנות, אני אישית התקשרתי מבלי להזדהות לאחת החוות
וכשהתחלתי לשאול שאלות מעמיקות יותר חשתי חוסר נוחות מצד נותן המענה ואפילו קרירות במטרה לסיים את השיחה.

על פי התעודה (מוזמנים לתקן אותי גם מטעם החווה) הבדיקה לא נעשתה במעבדה חיצונית מאחר ומעבדה כמו קרניאלי מנפיקה תעודות שונות ולעניות דעתי הבדיקה בוצעה בחווה אם ע"י קיט בדיקה או באופן שונה, אני לא רואה בכך פסול אם כי בבדיקת מעבדה חיצונית הבדיקה נעשית בצורה שונה והרגישות גבוהה יותר .
לצערי אני מקבל טלפונים לא מעטים של אנשים שמתלוננים ומספרים על מות התוכי שנרכש בסמוך למועד הרכישה ממקומות שונים ואף ממגדלים.
הבחור שפתח נושא בנוגע לג'אקו שמת לו לאחר שבוע אינו הראשון ובוודאי לא האחרון שרכישת התוכי מסתיימת בעוגמת נפש וחבל.
לפני מספר חודשים התקשרה אלי אישה שסיפרה שרכשה ג'אקו מאחת החוות ולאחר מספר ימים מצאו את התוכי על ריצפת הכלוב מת, לשאלתי מה הייתה תגובת החווה אמרו לה "הרעבת אותו למוות" , לטענתה אף אחד לא אמר לה דבר על האכלת הגוזל מלבד אוכל מוצק שהגוזל היה אוכל יום יום ללא בעיה .אני יכול להביא דוגמאות נוספות אבל העיקרון מובן.

צריך לזכור שכשרוכשים בחוות / חנויות ברוב המקרים התוכים לא ילידי החווה/חנות ומגיעים ממגדלים שמוכרים לחוות. בעצם חלק ניכר מהחוות על פי הידוע לי רוכשים גוזלים או תוכים בשלבי גמילה שונים ומוכרים הלאה כך שנכון שרוכשים תחת גג של מקום כזה או אחר ונוצרת אשלייה של רכישה ממקום מוגדר אך לא כך פני הדברים. אם התוכי יליד החווה ולרוכש זה חשוב שהוא יהיה כזה עליו לבדוק מאין הגיע התוכי , לדעתי אם שואלים לא יסתירו .

אני חושב שהבעייה העיקרית היא הכנסת גוזלים ממקורות שונים מבלי שתהיה אפשרות לעקוב אחר מצב הבריאות של בית הגידול ממנו מביאים גוזלים.

למען ההגינות ומאחר שבעלי חוות חנויות וכו' אינם יכולים להגיב כאן או להביא את הצד שלהם (אינם פעילים כאן ) אני נמנע מלהזכיר שמות ומבקש שגם השאר ינהגו כך. מטרת הדיון אינה להשמיץ וכל חווה ומגדל כבודם במקומם מונח, מטרת הדיון להבין ואף לתת הדרכה נכונה לרוכשים עתידיים כיצד ומה עליהם לברר טרם רכישת התוכי .
nisiml
ביצה
ביצה

שליחה על ידי nisiml »

כל הקטע אם התעודות זה ממש שקר אחד גדול מעודדים אדם לקנות תוכי בראי אם תעודה ועבר בדיקה אבל אני לא יודע אם באמת התוכי עבר בדיקה או סתם החתימו אותו התוכים בחוות גידול נמצאים אם הרבה מאוד תוכים ויכולים להידבק במחלות גם אחרי הבדיקה עצמה אני אישית לא קונה מחוות לגידול תוכים כמו שאמרו חוות התוכים שמאור בושה וחרפה חבר קנה משם תוכי מסוג גאקו אחרי כחודש מת בסוף התברר שהתוכי חולה
שהלכנו לשמאור חזרה מיד קיבלנו תשובות שהתוכי יצא מפה בראי וחלה אצל חבר שלי כמובן שהם דואגים לגב שלהם
תראו תעודת בריאות זה ממש טיפשי

הכי חשוב זה למצוא מגדל פרטי או חווה שהתוכים מקבלים יחס טוב שהמקום נקי ללא זבל וכו
לראות שהתוכי ערני ולקוות שהתוכי בראי
אני קונה מבחור בבאר שבע תוכים וברוך השם התוכים בראים צריך פשוט למצוא מגדל נכון
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ניסים ידידי, ביקשתי לא להפוך את הדיון לדיון עם שמות ספציפים של מגדלים שלא יכולים להגיב. כדי שלא נגיע למצבים כמו בעבר אני מבקש ממך באופן אישי ומאחרים בכלל לא לפרסם שמות של חוות חנויות ומגדלים באשר הם, אדם שנפגע ספציפית מרכישת תוכי ורוצה לכתוב בהקשר לזה ולהזכיר מהיכן קנה צריך לקבל אישור לכך, עם הבחור שפתח בנוגע ליגור דיברתי אישית בטלפון מספר פעמים ווידאתי שאין כל אינטרס מאחרי דבריו.

אז בפעם האחרונה, הדיון לא עוסק באדם זה או אחר או בחווה ספציפית, הדיון נפתח מאחר ובתקופה האחרונה אנו נתקלים במקרים לא מעטים של תמותה ומנסים לברר את הסיבות לכך מצד אחד ומצד שני לתת לקהל הגולשים באתר את האפשרות לראות את כל ההיבטים שיש לשים אליהם לב בעת רכישת תוכים.
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

לצערי בזמן האחרון יצא לי לשמוע די הרבה על תמותה של גוזלים שרק הגיעו לבעלים החדשים.
ומה שהכי מצעבן בכל הסיפור הזה הוא שהחוות לא מוכנות לתת את הכסף בחזרה.
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”