ראשית אני שמח ומברך לגלות כי יש קהילה ענפה בכול הנוגע לתוכים.
הנסיון שלי אומנם לא התחיל עכשיו אך התחיל בשרשרת של טעויות אשר כמעט וגרמה לי לצאת מהתחביב.
הסיפור מתחיל לפני כשנה שרכשתי בצורה אקראית תוכי מחנות מסוג קוקטייל,לטענת המוכר התוכי היה האכלת יד.לאחר בדיקה קצרה בחנות לקחתי אותו הביתה מצוייד באוכל וכלוב חדש והמון רצון טוב.בבית מהר מאוד גיליתי כי התוכי אינו האכלת יד ורחוק מזה,התרוץ של המוכר כי התוכי צריך להתרגל הוברר לי כ.... לאחר שבוע.מכרתי את התוכי וקניתי נקבת אלכסנדרין בת שנה.היא היתה יותר מתורבתת והיום אני יכול לומר בוודאות שגם היא היתה רחוקה מהאכלת יד,לאחר שבוע של מסירות היא התחילה לנשוך ולצווח ללא שום סיבה.היא לא נענשה ולא צעקתי אלייה או......היא קבלה יחס מלכותי.האלכסנדרינית מילמלה מעט ו..... תקפה הרבה.מכרתי אותה לאחר כשלושה חודשים.לפני כחודשיים חזר אליי הגעגוע ורכשתי תוכי גרין צ'יק מדהים ושקט פעלתן חברותי .הרגשתי שוב געגועים (כן עכשיו תבקרו אותי) לתוכי גדול יותר וכן גם מדבר.נכון זה לא הכול אבל לצערי עם כל התכונות המעולות (הוא היה שקט) של הגרין צ'יק רציתי "מאסה" ונוכחות.מסרתי את הגרין ציק לחבר בלב כבד (אני עד עכשיו מתגעגע)ורכשתי אלכסנדרין בן 10 חודשים שהוא האכלת יד עם כלוב ענק,עד כאן לסיפור והביקורת שלכם.
היות ואני רוצה מאוד לקחת אחריות ולא לעשות טעויות החלתתי לפנות כאן לפורום כי תאכלס המוכרים בחנויות כמעט ולא מבינים,בכול מקרה אלה שאני פגשתי.
שלקחתי את התוכי מבעליו לפני שלושה ימים הוא דיבר שוטף כשהיה על ידי ,אצלי הוא התחיל לדבר אתמול שתי מילים בלבד ורק שלטפתי אותו בתוך הכלוב,האם זה יישתפר אני מדבר איתו נון סטופ? האם הוא ישכח את המילים שידע ? האלכסנדרין פחות מתלהב לשחק איתי האם זה יחלוף או גנטי?
הוא די מעדיף את הכלוב,אבל לא נושך אלה מנסה להתחמק בתחלה.זה שקניתי ממנו האכיל אותו כופתאות אצלי בנתיים הוא לא נוגע ,שמתי תערובת את זה הוא כן אוכל,זאת טעות? אני משתדל להחזיק אותו לפחות שעתיים ביום על ידיי.
קראתי את המאמרים כאן בפורום,אשמח לעזרה ורק מעט ביקורת

[title][/title]