ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

נקבת תוכון שנדבקה באקרית הקנידוקופטס מה לעשות?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

נקבת תוכון שנדבקה באקרית הקנידוקופטס מה לעשות?

שליחה על ידי NATANCOHEN »

ראיתי אצל התוכונית שלי סימנים זהים לאלה שהופיעו במאמר על אקרית הקנידוקוטפס ישר שראיתי את זה קניתי ספריי נגד טפילים של פלימט הבן זוג שלה לא מראה סימנים של המחלה האם לרסס אותו יש עוד תוכים שבאו איתה במגע לרסס אותם? הקוקטיילים צמודים לכלוב של התוכונים לרסס גם אותם? לספריי קוראים פלימט לציפורים נגד כינים וקרדיות(הסימנים שהופיע שכבה של "קשקשים ברגלים" דגונית נפוחה באותם "קשקשים" ברגל אחת הציפורנים גדלו )
תמונה
סמל אישי של משתמש
אושרsal
ביצה
ביצה
שם פרטי:: אושר
איש קשר:

Re: נקבת תוכון שנדבקה באקרית הקנידוקופטס מה לעשות?

שליחה על ידי אושרsal »

כנס לקישור הנ''ל אני מקווה שזה יעזור
*צונזר

ולדעתי עדיף לפנות לוטרינר שמבין בבעלי כנף אם יש לך להקת תוכים או כל בעל כנף אחרים רצוי לבודד את בעל הכנף החולה בהצלחה
תמונה
סמל אישי של משתמש
אושרsal
ביצה
ביצה
שם פרטי:: אושר
איש קשר:

שליחה על ידי אושרsal »

*צונזר
תמונה
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

זה המאמר שקראתי אין לי להקה סהכ 6 תוכים 2 הופרדו אתמול מסיבה אחרת ושתיים לא באותו כלוב אבל אין לי בעיה לרסס את כולם
תמונה
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

התזתי לפי ההוראות ופתאום חלק מהקשקשים התחילו להעילם ונשארה רק שיכבה דקה כתוב בהוראות לשים כל שבוע כדי למנוע הדבקה חוזרת של טפילים אבל אני ישים שבוע הבא ויגמור עם זה לא ריססתי את השאר כי הם לא מראים סימנים של טפילים וזה בכל זאת לא נראה לי בריא לרסס על סתם זה כמו לתת תרופה על עיוור אני ממש מרחם על הנקבה שנדבקה היא נכה בכנף והיא ניסתה לעוף כמה פעמיים ולא להישאר על היד ולתת לי לרסס אותה והיא ניסתה וניסתה ופשוט לא הצליחה נראה לי שתוכי שלא מסוגל לעוף כמוה ממש סובל דרך אגב מי שאסמתי אני לא ממליץ על החומר הזה אני אסמתי ואחרי שהתזתי את החומר הריח שלו עשה לי קושי בנשימה ולאחותי שעזרה לי לרסס זה לא גרם לכלום בקיצור לרסס שבוע הבא בין אם זה נעלם לגמרי ובין אם לא? לרסס את השאר שנקיים מטפילים? וגם תודה למי שכתב את המאמר על זה באתר כי בזכות זה גילתי מה יש לתוכונית ושקראתי שזה סוג של טפיל ישר קניתי ספרי נגד טפילים
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

זה עובד כל כך מהר?.. את התוכים הנקיים לא כדאי לרסס לדעתי..
ואם עובר לה לא הייתי מרססת שוב
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

גם אני הופתעתי שזה נעלם כל כך מהר נשער כמות שעוד קטנה של קשקשים לבנים והם נעלמים לאט לאט כנראה שהקשקשים הלבנים הם בעצם כמויות של הטפיל ולא תוצאה ממנו והספרי פשוט מבריח אותם אני מתלבט לגבי בין הזוג שלה כי הוא נכנס איתה לתא ונצמד אליה ולפי המאמר הטפיל עובר במגע ועד שמופיע סימנים זה שלושה שבועות אז יכול להיות שגם הוא נדבק ממנה ועדיין לא רואים גם אני לא כך כך בעד להעביר אותה שוב טיפול כי ראיתי עד כמה זה הפריע לה והציק לה וגם היא והבן זוג מתכוננים להטלה ואני לא רוצה להלחיץ אותה יותר מידי
המזל שלי זה שזה הופיע בלאחרונה בתוכים בפורטל במקום בולט וקראתי וראיתי סימנים זהים וטיפלתי לפי זה
עריכה :
היא לא מצליחה להירדם היא רגילה לישון בתא הטלה אבל היא נכנסה אליו עוד שהריח של הספרי לא התנדף ועכשיו יש בתא ריח חזק והיא כל שנייה יוצאת ונכנסת כי מצד אחד היא לא רגילה לישון מחוץ לו מצד שני היא לא סובלת את הריח שבתא מחר אני יאוורר אותה אבל כרגע היא לא ישנה טוב בגלל זה הריח כנראה התנדף כי היא חזרה לתא ונירדמה הזכר התחיל להתגרד והוא לא מפסיק אז כנראה שמחר אני ירסס גם עליו
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אסור לרסס במקום סגור כמו בתא הטלה שנמצאים בו תוכים, הריסוס צריך להיעשות רק באויר פתוח ועלול לגרום לתוכים קשיי נשימה ואפילו מוות, תאוורר את תא ההטלה לפני שאתה מאפשר לתוכים להיכנס .
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”