ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מדריך| אילוף התוכי לעלות על היד/אצבע

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי ומאלפי התוכים מכל הזנים.
בואו ללמוד וללמד כיצד תוכי יכול לבצע פעולה כל שהיא ברגע שאנו מעוניינים.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
אומרי
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

מדריך| אילוף התוכי לעלות על היד/אצבע

שליחה על ידי אומרי »

במדריך הזה אני יסביר איך לאלף את התוכי לעלות על היד.
לפני שאני מתחיל אני רוצה להגיד שיש שני סוגי תוכים,אל שצריך ללמד אותם איך לעלות על היד ואלה שלא. תוכים שלא צריך ללמד אותם את זה והם עושים את זה אם רק תשימו להם את היד מתחת לחזה והם יעלו. לרוב אלה קוקוטילים
כדי ללמד תוכי לעלות על על היד יש שני אפשרויות.
1) שיטת הפרס:
בשיטה הזאת אנו שמים לתוכי את היד/אצבע מתחת לחזה, קרוב לרגליים. והיד השנייה נמצאת במרחק של אל יותר מ10 סנטימטרים (לתוכים שלא עוברים את הגודל של ג'אקואים. לתוכים היותר גדולים צריך להגדיל את המרחק.) ביד שרחוקה מהתוכי יש להחזיק פרס שהתוכי אוהב לאכול, גרעינים/ במבמה/ ביסלי או כל דבר אחר שהתוכי אוהב (כמובן שלא יהיה רעיל).
התוכי יראה את הפרס וירצה להגיע אליו ולצורך כל יעלה על היד הריקה. אחרי שהתוכי עלה לכם על היד תנו לו את הפרס. אם יש לכם קליקר לחצו עליו כל פעם שהתוכי עולה ואז הביאו לו את הפרס.
2) שיטת העזרה הקטנה(שם שאני המצאתי לה):
התוכי עומד על הכלוב ואנחנו שמים לו יד אחת מתחת לחזה ויד שנייה קצת מעל הזנב ומאחוריו(ממש טיפה). התוכי יעלה על היד מיד. אם התוכי לא עולה אפשר לתת לו דחיפה קטנה בקצה הזנב והוא יעלה מיד.

השיטה הראשונה הרבה יותר מומלצת.
מי שיבחר בשיטה השנייה, יכול להיות שהתוכי יפתח שנאה למי שאילף אותו לזה ולכן היא פחות מומלצת
בהצלחה
סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

Re: מדריך| אילוף התוכי לעלות על היד/אצבע

שליחה על ידי avihupilo »

לכל תוכי חדש שמגיע הביתה צריך לתת זמן הסתגלות לאחר מכן להתחיל לשחק.
שיטת הצ'ופר הראשונה שלך היא גם לא טובה בגלל שאם רק כאשר התוכי יעלה על היד הוא יקבל צ'ופר הוא ירצה לעלות רק אחרי שתיתן לו צ'ופר ואם לא הוא לא יעלה(התוכי מקשר בין הפעולות)(
בשביל שהתוכי יעלה על היד צריך לעבוד איתו על התרגיל על ורד ולאחר מכן לתת צ'ופר ואז אחרי שהוא קולט מפסיקים עם הצ'ופר.או במקום צ'ופר פיזי(גרעין לדוגמה) לתת מחמאה.
תוכי שהוחתם בצורה טובה צריך לעלות על היד בלי צ'ופרים ולרצות לצאת מהכלוב
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: מדריך| אילוף התוכי לעלות על היד/אצבע

שליחה על ידי שירלי87 »

עוד הערה קטנה - לא נותנים לתוכי במבה וביסלי. יש בזה מלחים וחומרים אחרים שמצטברים בגוף של התוכי ופוגעים בו.

צ'ופר טוב הוא גרעין חמניה, שקד, אגוז מלך\פקאן\קשיו, פיסטוק, גרעין דלעת - טבעי בלבד, לא לתת קלוי\מומלח..
שלח תגובה

חזור אל “אילוף”