ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ג'אקו -גידול נכון

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

Re: ג'אקו -גידול נכון

שליחה על ידי דקל »

זה ממש לא קשור לג'אקו ספטסיפית.
כל בעל חיים לפני שקונים צריך לדעת עליו מידע.
גם עם קוקטייל היה יכול לקרות אותו הדבר.
תמונה
SayZoR
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי SayZoR »

צודק דקל.אבל תסכים איתי שלפני שרוכשים תוכי מסוג ג'אקו,
צריך מינמום ניסיון וכמו שזה נראה אצלהם זה תוכי ראשון...
"אהבה אמיתית לכאב נולדה"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא צריך ניסיון, צריך לדעת ממי לקנות ולקבל תמיכה והדרכה, שום דבר לא טבעי בהתנהגות של התוכי ולא טבעי בכך שאין להם עזרה והדרכה צמודה.
אם הגוזל נושך את ציפורניו זה מתוך תיסכול ולא סתם כך, נשיכת ציפורניים אינה טיבעית .
לגבי המזון, אם את יודעת על מה מבוסס המזון של הג'אקו לפני שקניתם אותו תמשיכי כרגע באותו סוג מזון.

אתם צריכים הדרכה צמודה ולכן אני מציע לך לחזור עם התוכי לכפר הס ולקבל הדרכה במקום , כיצד לגשת כיצד לאחוז כיצד לנהוג עם התוכי ביום יום , תגידי למר ....כפר הס שיפנה לך שעה וחצי שעתיים וישב איתכם , יראה לכם כיצד להרימו, יתן לכם תפריט מסודר , יוודא שאתם ניגשים נכון ויודעים לקרוא את שפת הגוף של התוכי, ידריך אתכם לגבי מצבים שונים שיכולים להיווצר ועל הדרך הטובה ביותר ליצור קשר טוב וישיר עם התוכי כבר בהתחלה.
למכור תוכי זה הדבר הפשוט ביותר, לסגור את החווה בשעה חמש ולא לענות לטלפון או לא לתת הדרכה מספקת בעת הרכישה זה כבר גובל בזילזול.

בכל מקרה, אם את ההמלצה שלי לגבי כפר הס את לא מצליחה ליישם מסיבות שונות ואת רוצה שאעזור לך תצטרכי ללכת צעד צעד מהתחלה.
וההתחלה זה אומר שהתוכי נכנס לכלוב והדלת נסגרת . ביומיים הקרובים התוכי יבלה בתוך הכלוב ולא מחוצה לו.
חשוב שהמזון בכלוב יהיה אותו מזון שניתן לו בחווה , האם ראית איזה מזון הוא אכל שם או מה המליצו לך לתת לו?
SayZoR
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי SayZoR »

אלי אם כול "המגדלים" היו כמוך,עניין "הניסיון" באמת לא היה משחק תפקיד.
"אהבה אמיתית לכאב נולדה"
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

5729 כתב:צודק דקל.אבל תסכים איתי שלפני שרוכשים תוכי מסוג ג'אקו,
צריך מינמום ניסיון וכמו שזה נראה אצלהם זה תוכי ראשון...
לא חייב נסיון.
כשאני קניתי את טוי הקקדו שלי לא היה לי בדיוק נסיון.
היה לי נסיון עם בלונדי הציפור אהבה שלי אבל זה תוכי אחד וזה תוכי אחר.
וההבדל בניהם הוא שמיים וארץ.
פשוט צריך לדעת איך ואיפה לקנות.
לקנות את התוכי זה החלק הקל,כשמטפלים בו זה כבר החלק הקשה.
וכמובן לעשות שיעורי בית.
לקנות תוכי מרגע של התרגשות זה לא דבר טוב בכלל.
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

6899 כתב:שלום לכולם,
בעלי קנה גאקו בן 3 חודשים בשבוע שעבר. במהלך היומיים הראשונים לא היה לו כלוב והוא היה משוחרר בבית כמובן שקנינו לו גרעיני חמנייה ותערובת והוא ישן על גזעי עץ שבעלי הכין במיוחד לבואו. לאחר יומיים בעלי קנה לו כלוב עם מובייל מעץ למשחק אך הוא סרב להיכנס והסכים להיות רק על הכלוב על מקל העץ (כלוב A11) יש לציין שהוא מתעופף מהמקל ומטייל בבית ונוטה להיכנס מתחת למיטה וממאן לצאת ממנה.
בנוסף, הוא נוטה למרוט את נוצותיו לשחק עם ציפורניו לקפץאת רגלוו האם זה נורמלי?לעיתים לנשוך אותנו שאנו באים ללטפו או לברוח לצד השני עד שהוא מתרגל ומטפס עלינו. בעלי ואני משתגעים מה לעשות כדי שיתחבר אלינו ושננהג איתו נכון. אנו קוראים באינטרנט ועדיין לא מוצאים תשובות מה לעשות ומדוע הוא מסרב להכנס לכלוב ומשתגע שם.מה עלינו לעשות על מנת שיהיה לו טוב. יש להוסיף כי אנו לא כל היום בבית בבוקר יוצאים וחוזרים בשעות הערב. נודה לכם אם תכוונו אותנו

מה צבע העיניים שלו? חום כהה\אפור\צהוב?

לפי ההתנהגות שאת מתארת אני דווקא חושבת שהשפיע עליו המקום שהוא היה בו, אולי גם אופן ההחתמה שלו. נראה לי שקיבלתם תוכי
מפוחד מאוד. אני לא יודעת לאיזה תנאים הוא היה חשוף, אם הציקו לו, אם הקהל הלחיץ אותו..
בכל מקרה אני מציעה לכם כמו שאלי כתב- להרגיל אותו להיות בכלוב. אני חושבת שבימים הבאים לא כדאי לתת לו לצאת אם הוא כל הזמן
קופץ ומנסה להתחבא, משתי סיבות:
1. אם הוא לא גזור טוב עדיף לא לקחת סיכונים כי בכל נפילה מראש הכלוב לריצפה- הוא עלול להיפצע.
(גזירה טובה = התוכי דואה לריצפה בקו אלכסוני, גזירה לא טובה = התוכי "צולל" לריצפה בקו ישר אנכי, כמו אבן)
2. אם הוא קופץ ואתם רוצים להרים אותו - הוא לא יעלה מרצונו אלא רק בכוח, ואתם צוברים חוויות שליליות עם התוכי בכל פעם שאתם
גורמים לו פחד, לחץ או פועלים בניגוד לרצונו.

שימו אותו בכלוב, תתנו לו למצוא את השקט שלו בכלוב.
לדעתי לא כדאי לכסות את הכלוב בלילה, פשוט לשים אותו בחדר חשוך ושקט שלא יהיו לו הפרעות.
זה נורמלי שהוא עומד על רגל אחת ומנקה נוצות\רגליים. אם הוא מגרד מקור יכול להיות שזה שיוף\ניקיון מקור משאריות מזון.

בימים הבאים שהוא בכלוב תדברו אליו בטון רגוע ומרגיע עם קצת התלהבות כמו שמדברים לילד קטן. תנסו לתת לו צ'ופרים (גרעין חמניה)
תשבו קרוב לכלוב ותתקשרו איתו, התוכי ידע לפרש את ההתנהגות והכוונות שלכם ובסופו של דבר ירגיש בטוח בחברתכם.
כשהתוכי ירגע לאחר מספר ימים, לא יפחד כשאתם קרובים לכלוב, יאכל צ'ופר מהיד שלכם (מבעד לסורגים) - אפשר לפתוח את הדלת
ולשים יד בפתח הכלוב ולהציע לו צ'ופר. בשלב הזה תסתפקו במתן צ'ופרים ואל תנסו ללטף או ליזום מגע אם הוא נרתע.
תמשיכו לצ'פר ולדבר, אני בטוחה שתראו שינוי בהתנהגות שלו
קצת בעייתי שאתם לא בבית רוב היום לכם תשתדלו בבוקר ובערב כמה שיותר להביע בו עניין שהוא יתחיל להרגיש "חלק מהלהקה",
שלא ירגיש כלוא או מבודד. לזמן שאתם לא בבית מומלץ למצוא לו תעסוקה, אפשר להכין משהו לדוגמא: צעצוע מגליל נייר טואלט
אפשר להביא לו ענף קטן עם עלים לאחר שטיפה (רשימת צמחים בטוחים וצמחים רעילים) פירוק העלים והענף זה תעסוקה מצויינת וטבעית לכל תוכי

בהצלחה תמונה
SayZoR
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי SayZoR »

אוקיי דקל אז אתה נפלת על מגדל שהוא בסדר.
וטוי הוחתם כראוי.אבל הנה יש פה אנשים שקונים תוכים בצורה ספונטנית..
ואחר כך מספרים על הבעיות שיש להם עם התוכים.. אז אל תגיד שעניין הנסיון הוא לא חשוב.כי הוא חשוב ועוד איך.אתה לא יכול להגיד כשהיה לך את בלונדי הציפור האהבה,
לא קראת מאמרים?לא התחלת להתעסק יותר בכול מה שקשור לתוכים?..
שלא תטעה גם זה נקרה "ניסיון"(השתפשפות) בכ"מ מה שאני מנסה לומר,
שלא כול בן אדם שרוצה לרכוש תוכי מהסוג ג'אקו מכיר פה את הפורום,
לא חסר נוכלים שיעבדו עליו בחוץ ודקה אחרי שהבן אדם קונה את התוכי.
הפלאפון מנותק.. בגלל זה מינמום ניסיון לא יזיק.כמו שאמרתי אין הרבה מגדלים
כמו אלי,אז פה עניין הניסיון כן משחק תפקיד.
"אהבה אמיתית לכאב נולדה"
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

כשקיבלתי את בלונדי מהשכן במתנה לא ממש קראתי כל מיני מאמרים על ציפורי אהבה
כי ידעתי איך להתנהל איתם.
ציפור אהבה זה לא קקדו או ג'אקו.
ועם טוי הסיפור היה אחר לגמריי,עשיתי שיעורי בית של כמה חודשים טובים.
התקשרתי ודיברתי עם מגדלים שמגדלים קקדואים ולקבל הנחיות על איך להתנהג איתם ומה לעשות כשמגיעים למצב כזה או אחר.
וכל מה שעשיתי היה עוד הרבה לפני שדיברתי עם אותם מגדלים שקניתי מהם שהם בלי שום קשר הוסיפו לי עוד ועוד מידע.
ותאמין לי שיש לא מעט מגדלים כמו אלי שכן חשוב להם מה הולך להיות על הגוזל בעתיד ואיך הולכים לטפל בו.
תמונה
SayZoR
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי SayZoR »

ועם טוי הסיפור היה אחר לגמריי,עשיתי שיעורי בית של כמה חודשים טובים.
בעצם עניתה לעצמך ולי פה על הכול.
ברור שלא חסר מגדלים כמו אלי זאת לא הנקודה שלי.
שוב קניית תוכי באופן ספונטני היא טעות,קצת התענינות לפני,מאמרים..
לא יזיקו.
"אהבה אמיתית לכאב נולדה"
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

אני יודע,ובגלל זה אמרתי שלא קונים תוכי בספונטני :)
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”