ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ג'אקו -גידול נכון

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

enavb
ביצה
ביצה

ג'אקו -גידול נכון

שליחה על ידי enavb »

שלום לכולם,
בעלי קנה גאקו בן 3 חודשים בשבוע שעבר. במהלך היומיים הראשונים לא היה לו כלוב והוא היה משוחרר בבית כמובן שקנינו לו גרעיני חמנייה ותערובת והוא ישן על גזעי עץ שבעלי הכין במיוחד לבואו. לאחר יומיים בעלי קנה לו כלוב עם מובייל מעץ למשחק אך הוא סרב להיכנס והסכים להיות רק על הכלוב על מקל העץ (כלוב A11) יש לציין שהוא מתעופף מהמקל ומטייל בבית ונוטה להיכנס מתחת למיטה וממאן לצאת ממנה.
בנוסף, הוא נוטה למרוט את נוצותיו לשחק עם ציפורניו לקפץאת רגלוו האם זה נורמלי?לעיתים לנשוך אותנו שאנו באים ללטפו או לברוח לצד השני עד שהוא מתרגל ומטפס עלינו. בעלי ואני משתגעים מה לעשות כדי שיתחבר אלינו ושננהג איתו נכון. אנו קוראים באינטרנט ועדיין לא מוצאים תשובות מה לעשות ומדוע הוא מסרב להכנס לכלוב ומשתגע שם.מה עלינו לעשות על מנת שיהיה לו טוב. יש להוסיף כי אנו לא כל היום בבית בבוקר יוצאים וחוזרים בשעות הערב. נודה לכם אם תכוונו אותנו
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: ג'אקו -גידול נכון

שליחה על ידי eli_lea »

שלום וברוכה הבאה,
האמת שכשאני קורא שאלות כאלה יש לי תחושת כאב מהולה בכעס. ברור לי שאינכם יודעים או מודעים לצרכיו של התוכי ומאידך רוב הכעס מופנה כלפי המגדל/המוכר . איזו תעוזה יש לאדם להעביר חיה כה רגישה למשפחת מבלי לתדרך וללוות אותה.
האתר לא נועד להטיף מוסר ואנו נמצאים כאן אך ורק כדי ללוות ולעזור לכל דורש, בכל זאת הרגשתי צורך להביע את תחושותי ומקווה שאיני פוגע.

הפרטים הנחוצים לי הם :
1.מה התוכי היה אוכל אצל המגדל ועל מה נגמל.
2. תמונה של הגוזל , מאחר ואת מדברת על "מריטה" ואני מתאר לעצמי שמדובר בחילוף נוצות טבעי מפאת גילו הייתי רוצה לראות תמונה של הגוזל כאשר אם אפשר שעין אחת תהיה מצולמת.

אני נאלץ לקטוע את תשובתי אבל תמשיכי לקבל מענה בזמן הקרוב.
מדריך העלאת תמונה:
http://www.tukinfo.com/site/video-tutor ... D7%94.html
enavb
ביצה
ביצה

שליחה על ידי enavb »

קודם כל אני מודה לך על התגובה המהירה. המוכר/המגדל אמר שנוכל להתקשר בכל זמן אך הוא לא עונה לנו ומאד חשוב לנו המענה טוב שמצאתי אתר ואנשים כמוכם.
טוב אז ככה התוכי היה אוכל אצל המגדל כופתאות (מקווה שאני לא טועה באיות) והוא נגמל מהן.
אני מעלה את התמונות בקובץ המצורף
שאלה נוספת: האם חייב לכסות את הכלוב בלילה?
תודה רבה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שאלה נוספת ,האם נוצות התעופה נגזרו?

לגבי התזונה, אחד הדברים החשובים זוהי תזונת התוכי והרגלתו מגיל צעיר למגון מזונות. המשיכי לתת לתוכי כופתיות , אני ממליץ על כופתיות
פריטי בירד מאחר והן נאכלות בצורה טובה .
כשהתוכי אוכל כופתיות הוא מקבל את כל אבות המזון, תערובות ושאר ירקות הינם תוספות בלבד.
מזון לתוכים:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html

אם תרצי נדבר על התזונה לאחר מכן בהרחבה ונסביר יותר לעומק כיצד צריך להיראות התפריט.

לגבי ההתנהגות.
נשמע שהתוכי מפוחד ומחפש מקומות מסתור כמו מתחת למיטה , מקום חשוך שנוסך בו ביטחון .
הדבר הראשון שהייתי עושה זה הרגלתו לכלוב, הכנסתו לכלוב (ע"י הרמתו בידיים ) והנחתו בתחתית הכלוב. כדאי מאוד לאחר מכן לשבת מול הפתח
עם דלת פתוחה, מצד אחד שלא יצא החוצה ומצד שני שלא ילחץ מהסיטואציה.
אפשר לדבר אליו ברוגע ואפילו ללהגיש לו מזון ביד. אם הוא מפוחד ונסוג בתוך הכלוב להניח לו מעט אם הוא מתקרב אלייך בשלב זה זה בגלל שהקירבה אליך הרבה יותר מרגיע וטובה מאשר בתוך הכלוב. את יכולה ללטף מעט ולאחר מכן לסגור את הדלת ולהתרחק.

חובה להרגיל את התוכי לכלוב וחובה עליכם לעשות זאת עכשיו, ככל שתקדימו כך ייטב, עלייך לזכור שלכל פעולה שלכם עכשיו ישנם השלכות ולכן לנהוג מצד אחד באסרטיביות ומצד שני לתת לתוכי תחושה של ביטחון ורוגע. חשוב שלא לוותר.
יתכן שהתוכי יחפור בתחתית הכלוב עם רגליו זה טבעי ולא להילחץ .
מאחר ומדובר בכלוב חדש ויחסית גדול כלי האוכל מונחים בערך במרכזו ועל מנת שהתוכי יגיע עליו לטפס , צריך לוודא שהוא מגיע לכלי האוכל בקלות במידה ולא ישנה אפשרות להוריד את כלי האוכל ולתלות בתחתית הכלוב על הסורגים לתקופה הראשונה עד להסתגלותו לכלוב.

כרגע הגישה שלכם היא שתקבע את התנהגות התוכי, אסור בשום אופן לצעוק או להכות גם לא בקלות על המקור, זה רק יחריף את המצב.
אם התוכי על היד ונושך נסו להבין מדוע הוא עושה זאת, האם מחוסר שיווי משקל, האם מפחד או מרצון שתעזבו אותו וכו'. ברגע שמגלים את הסיבה הרבה יותר קל . השיטה שאני ממליץ עליה היא להסב את תשומת לב התוכי, במקרים אחרים אפשר להצמיד את התוכי לגוף ולכסות את ההראש והעיניים עם כף היד, התוכי ירגיש ביטחון וירגע .

המשיכי לעדכן.
enavb
ביצה
ביצה

שליחה על ידי enavb »

אני יכולה לומר לך שכרגע הוא מתחת למיטה הוא לא מוכן לעלות על כף ידי והוא צורח אם אני אנסה לתפוס אותו מה עושים?
תודה
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

תוציאי אותו משם..תוזיזי תמיטה אם צריך...
איך הוא מגיע לשם מלכתחילה?..הוא יכול לעוף?..
איפה נמצא האוכל והשתייה שלו שהוא ממאן להיכנס לכלוב?
אם קניתם גרעיני חמניה שזה לא בריא אני מקווה שהם בלי מלח שזה יכול לגרום למוות.
סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

שליחה על ידי avihupilo »

מדברייך אפשר להבין שהתוכי לא הוחתם כהלכה
יש סיכוי שבמהלך ההחתמה(הזמן החשוב ביותר) המגדל לא שיחק עם התוכי ולא התייחס אליו וחבל.
ג'אקו זה תוכי מאוד חכם ואינטילגנטי לכן הוא מבין כל דבר...
כנראה הוא חווה איזה טראומה כלשהי ולכן הוא מפחד
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
enavb
ביצה
ביצה

שליחה על ידי enavb »

קנינו אותו מכפר הס הוא היה נמצא כמו בתצוגה עם קהל של הורים וילדים אולי זה מה שהשפיע עליו?!
לגבי ההחתמה אני לא יודעת מה זה אומר סליחה על הבורות אם תוכל להסביר לי.
לגבי התעופה הוא מטפס מעל הכלוב ומשם מתעופפף ונופל על הרצפה והולך לכיוון המיטה האוכל והשתייה שלו נמצאים בכלוב ומעליו , יש לציין שקנינו לו היום כופתיות והוא טועם וזורק מהפה. כל פעם שנו מתקרבים אליו הוא בורח אנו מנסים את כל השיטות שיעלה עלינו ובסוף הוא עולה כאשר אנו מושיטים לו יד מלפנים ומאחור ואז הוא מטפס בלית ברירה. לגבי גרעיני החמניה הן ללא מלח.ודבר נוסף האם זה נורמלי שהוא מקפץ את יד ועומד על השנייה /מגרד את המקור/נושך את ציפורניו?
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

לא נראה לי שזה השפיע עליו.
1) אל תתנו לו גישה למיטה,תסגרו את הדלת של חדר השינה.
2)כשהוא נופל מהסטנד (ה"גג" של הכלוב),האם הוא מתרסק ממש?
תצלמי בבקשה את הכנפיים שלו כשהן פתוחות כדי שנוכל לראות איך הנוצות גזורות.
3) החתמה זה תהליך שהגוזל עובר עם האדם במקום עם ההורים.
זה אומר שלוקחים אותו מהוריו ומאכילים אותו בדייסה שמתאימה לתוכי עד שהוא נגמל מהדייסה ועובר למזון מוצק כמו כופתיות או גרעינים.
4)זריקת כופתיות זה דבר נפוץ.תוכים מאוד אוהבים לשחק איתם,אצלי לדוגמא טוי,הקקדו שלי,מאוד אוהב לקחת חופן של כופתיות עם היד שלו
ולאכול חלק ולזרוק חלק.
השיטה הטובה ביותר היא לשים כמות קטנה יחסית וככה לגרום לצמצום משמעותי של זריקת הכופתיות,כמובן לבדוק כל הזמן שלתוכי יש מספיק אוכל ובמדיה וחסר לו להוסיף קצת כל פעם.
5)נראה שהוא מאוד מפחד ממכם,איך אתם נגשים אליו?
האם אתם לוחצים עליו שיעלה עליכם?
האם אתם מרימים אותו ומשחקים איתו בלי רצונו?
6)עמידה על רגל אחת זה נוראמלי,איך הוא מגרד את המקור? האםהוא משתמש ברגליים או במקום אחר כמו סורגים של כלוב וכ'ו?
גם נישכת ציפורניים זה נורמאלי.
תמונה
SayZoR
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי SayZoR »

לפותחת האשכול.
כשאמרת שקנית לו כופתיות,אני מקווה שזה מאותו סוג שאליו הורגל התוכי.
כי אצל תוכים לא העיקר להניח וזהו.להרגיל תוכי לכופתיות שונות או מדוחן אל כופתיות,זה אמור להיות בהדרגה ולא בשניה אחת.תבדקי שאת נותנת לו את אותו הסוג,
אחרת הוא יכול להרעיב את עצמו(נפוץ אצל צעירים כמו שאצלך).
הנה דוגמא מצוינת לכאלו שחושבים/רוצים לרכוש ג'אקו בתור תוכי ראשון,
אני ממש מרחם על הכאב ראש שיש לכם כרגע.
שיהיה בהצלחה..
"אהבה אמיתית לכאב נולדה"
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”