ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
עזרה עם מקלחת לג'אקו
מנהל: מפקחים
עזרה עם מקלחת לג'אקו
היי לכולם!
אני כרגע ברגילה מהצבא וחשבתי אולי לקלח את התוכי שלי.
אף פעם הוא לא התקלח ואף פעם לא ניסתי לקלח אותו...
מאיפה להתחיל והאם יש סיכונים של משהו?
אני כרגע ברגילה מהצבא וחשבתי אולי לקלח את התוכי שלי.
אף פעם הוא לא התקלח ואף פעם לא ניסתי לקלח אותו...
מאיפה להתחיל והאם יש סיכונים של משהו?
Re: עזרה עם מקלחת לג'אקו
דברים שצריך להיזהר מהם:
מים עמוקים מדי - אם מקלחים בקערה, צריך קערה נמוכה ורחבה ושהמים לא יעברו 3-4 ס"מ (לג'אקו)
חשיפה לרוח - כשהתוכי רטוב הוא חשוף לקור, רוח עלולה לגרום לו צינון או דלקת ריאות לכן יש לוודא שאין עליו רוח ישירה
שמש - לא לשים תוכי בשמש ללא אפשרות להגיע לצל כי זה עלול לייבש אותו או לגרום למכת שמש\חום
מייבשי שיער - אסור בשום אופן לייבש תוכי עם מכשירי ייבוש, זה עלול לגרום לכוויה
דברים שצריך להימנע מהם:
לא להכניס תוכי לכיור עם מים
לא להכניס תוכי בניגוד לרצונו לזרם מים
לא להרטיב תוכי עם שפריצר שוב ושוב בטרם הוא הורגל לתהליך
מקלחת היא לא מסוכנת, אבל היא עלולה להיות טראומתית אם לא מתנהגים נכון. חשוב מאוד להרגיל את התוכי לתהליך בטרם מקלחים
אותו. תוכי פוחד מדברים חדשים, מקומות חדשים ומצבים חדשים- זה נורמלי. יש תוכים שילמדו מהר ולא יחששו, ויש תוכים שיפחדו מזה
מאוד.
דרכים לקלח את התוכי ואיך להרגיל את התוכי למקלחת: (אני מצטטת לך מהודעה בנושא ישן שפירטתי שם)
אפשר לתת לו להתקלח בקערה רחבה נמוכה עם 3 ס"מ מים (אפשר פושרים מעט, לא חמים ולא קרים) לתוכה התוכי נכנס ומשתכשך
במים עם הכנפיים וטובל את חלק גופו התחתון במים, תוך כדי הוא מנקה עם המקור את הנוצות ומרטיב את הנוצות הפנימיות בעצמו.
התוכי יצא מהקערה כשירגיש שהספיק לו. לעיתים אם הקערה נמוכה התוכי יעיף את כל המים ויש צורך למלא שוב עד 3 ס"מ ולראות
אם הוא ירצה להיכנס שוב ולהמשיך את המקלחת.
אפשר גם לקלח מתחת לברז עם מים זורמים, עדיף לשים יד בזרם המים ולפצל אותו כך שהמים מטפטפים לצדדים (או לחילופין לקלח
במקלחת תחת השופפרת בזרם חלש). התוכי מתקרב בעצמו כמה שהוא בוחר תחת המים ופורש כנפיים ומנופף אותן, ושוב, תוך כדי
המקלחת הוא יתרחק מהזרם כדי לסדר ולנקות את הנוצות. כשהוא ירגיש שהספיק לו, הוא יתרחק מזרם המים.
אבל לפני שכל זה קורה - קודם כל יש להרגיל את התוכי בהדרגה למקלחת.
למקלחת בכיור - אפשר להתחיל בטיולים איתו כשהוא על הכתף, ללכת לכיור ולרחוץ ידיים - רק להרגיל אותו לאזור.
לאחר מספר ימים כאלו, תתחיל (כשאתה הולך לכיור איתו) להרטיב את הידיים ותטפטף על הגב שלו כמה טיפות ותביע התלהבות מהמעשה
(ילד טוב\כל הכבוד) או שתלטף אותו כשהיד שלך רטובה.
תראה איך הוא מגיב, אם הוא מפחד תפסיק, אם הוא לא נרתע, לאחר כשעה תחזור שוב לכיור ותטפטף עליו כמה טיפות ושוב תשבח אותו.
למחרת תחזור על התהליך..
בשלב מסויים תראה שהתוכי פורש כנפיים ומביע רצון להתקלח, אז תמשיך להתיז עליו מים מהברז.
אם בקערה, אפשר כשהוא על הכתף שלך לשבת עם קערת מים לידך (3 ס"מ, וקערה נמוכה ורחבה)
תטבול את היד במים ותלטף אותו, תרטיב מעט את הנוצות, או תטפטף עליו מעט מים.
אל תנסה להכניס אותו בכוח או לקרב אותו בכוח לקערה, זה יבוא באופן טבעי עם הזמן.. רק חשוב להמשיך ולשים לידו את הקערה
וחשוב גם שתשים את היד בקערה שהוא יראה שזה בטוח ושאין לו סיבה לחשוש..
לאחר זמן מה תראה שהתוכי יתקדם לבד לקערה ובהתחלה ישתה ממנה, עם הזמן (או מיד) הוא יכנס ויטבול את גופו במים.
אני מצרפת לך 2 סרטונים להדגמה של שתי השיטות שציינתי
בכיור-
http://www.youtube.com/watch?v=8UdhBgXX7cg
בקערת מים - (במקרה הזה סוג של צלחת..)
http://www.youtube.com/watch?v=w0lppYMzeb8
מים עמוקים מדי - אם מקלחים בקערה, צריך קערה נמוכה ורחבה ושהמים לא יעברו 3-4 ס"מ (לג'אקו)
חשיפה לרוח - כשהתוכי רטוב הוא חשוף לקור, רוח עלולה לגרום לו צינון או דלקת ריאות לכן יש לוודא שאין עליו רוח ישירה
שמש - לא לשים תוכי בשמש ללא אפשרות להגיע לצל כי זה עלול לייבש אותו או לגרום למכת שמש\חום
מייבשי שיער - אסור בשום אופן לייבש תוכי עם מכשירי ייבוש, זה עלול לגרום לכוויה
דברים שצריך להימנע מהם:
לא להכניס תוכי לכיור עם מים
לא להכניס תוכי בניגוד לרצונו לזרם מים
לא להרטיב תוכי עם שפריצר שוב ושוב בטרם הוא הורגל לתהליך
מקלחת היא לא מסוכנת, אבל היא עלולה להיות טראומתית אם לא מתנהגים נכון. חשוב מאוד להרגיל את התוכי לתהליך בטרם מקלחים
אותו. תוכי פוחד מדברים חדשים, מקומות חדשים ומצבים חדשים- זה נורמלי. יש תוכים שילמדו מהר ולא יחששו, ויש תוכים שיפחדו מזה
מאוד.
דרכים לקלח את התוכי ואיך להרגיל את התוכי למקלחת: (אני מצטטת לך מהודעה בנושא ישן שפירטתי שם)
אפשר לתת לו להתקלח בקערה רחבה נמוכה עם 3 ס"מ מים (אפשר פושרים מעט, לא חמים ולא קרים) לתוכה התוכי נכנס ומשתכשך
במים עם הכנפיים וטובל את חלק גופו התחתון במים, תוך כדי הוא מנקה עם המקור את הנוצות ומרטיב את הנוצות הפנימיות בעצמו.
התוכי יצא מהקערה כשירגיש שהספיק לו. לעיתים אם הקערה נמוכה התוכי יעיף את כל המים ויש צורך למלא שוב עד 3 ס"מ ולראות
אם הוא ירצה להיכנס שוב ולהמשיך את המקלחת.
אפשר גם לקלח מתחת לברז עם מים זורמים, עדיף לשים יד בזרם המים ולפצל אותו כך שהמים מטפטפים לצדדים (או לחילופין לקלח
במקלחת תחת השופפרת בזרם חלש). התוכי מתקרב בעצמו כמה שהוא בוחר תחת המים ופורש כנפיים ומנופף אותן, ושוב, תוך כדי
המקלחת הוא יתרחק מהזרם כדי לסדר ולנקות את הנוצות. כשהוא ירגיש שהספיק לו, הוא יתרחק מזרם המים.
אבל לפני שכל זה קורה - קודם כל יש להרגיל את התוכי בהדרגה למקלחת.
למקלחת בכיור - אפשר להתחיל בטיולים איתו כשהוא על הכתף, ללכת לכיור ולרחוץ ידיים - רק להרגיל אותו לאזור.
לאחר מספר ימים כאלו, תתחיל (כשאתה הולך לכיור איתו) להרטיב את הידיים ותטפטף על הגב שלו כמה טיפות ותביע התלהבות מהמעשה
(ילד טוב\כל הכבוד) או שתלטף אותו כשהיד שלך רטובה.
תראה איך הוא מגיב, אם הוא מפחד תפסיק, אם הוא לא נרתע, לאחר כשעה תחזור שוב לכיור ותטפטף עליו כמה טיפות ושוב תשבח אותו.
למחרת תחזור על התהליך..
בשלב מסויים תראה שהתוכי פורש כנפיים ומביע רצון להתקלח, אז תמשיך להתיז עליו מים מהברז.
אם בקערה, אפשר כשהוא על הכתף שלך לשבת עם קערת מים לידך (3 ס"מ, וקערה נמוכה ורחבה)
תטבול את היד במים ותלטף אותו, תרטיב מעט את הנוצות, או תטפטף עליו מעט מים.
אל תנסה להכניס אותו בכוח או לקרב אותו בכוח לקערה, זה יבוא באופן טבעי עם הזמן.. רק חשוב להמשיך ולשים לידו את הקערה
וחשוב גם שתשים את היד בקערה שהוא יראה שזה בטוח ושאין לו סיבה לחשוש..
לאחר זמן מה תראה שהתוכי יתקדם לבד לקערה ובהתחלה ישתה ממנה, עם הזמן (או מיד) הוא יכנס ויטבול את גופו במים.
אני מצרפת לך 2 סרטונים להדגמה של שתי השיטות שציינתי
בכיור-
http://www.youtube.com/watch?v=8UdhBgXX7cg
בקערת מים - (במקרה הזה סוג של צלחת..)
http://www.youtube.com/watch?v=w0lppYMzeb8
השקעת לגמרי - תודה!
כרגיל מכל הלב 

-
רן-א
- בקיעה

- אזור מכירה: צפון
- שם פרטי:: ran-abzach
לצערי הרב קוקו הקוקטייל שלי מסרב לקבל מקלחות!!

- Prince Alex
- ביצה

- שם פרטי:: יש כינוי
הסנגל שלי אף פעם לא מנפח נוצות בהנאה כשהוא מתקלח, אבל הוא גם לא מתנגד או בורח, זה בסדר?
הוא פורש כנפיים או עומד במקום בלי לזוז? תראי בסרטון של רמבו (הסרטון השני) איך הוא מתקלח.. אם ככה הסנגל מתנהג (פורש כנפיים
וטובל את גופו במים) סימן שהוא נהנה מהמקלחת
וטובל את גופו במים) סימן שהוא נהנה מהמקלחת