ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חליפת טיסה - ביקורת ותהליך ההרגלה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: חליפת טיסה - ביקורת ותהליך ההרגלה

שליחה על ידי שירלי87 »

אני אגיד לך איך התחלתי עם רמבו,

ישבתי ושמתי את רמבו על הברך שלי, שמתי את החליפה "פתוחה" על הרגל שלי, ושמתי לרמבו צ'ופר על החליפה
הוא לא חשב פעמיים והלך לאכול את הצ'ופר
אח"כ שמתי צ'ופר לפני החליפה, כלומר רמבו על הברך, ובינו לבין הצ'ופר יש חליפה
הוא חשש קצת אבל התקרב, דרך עליה, חטף את הצ'ופר וחזר אחורה
(וזה אחרי שהחליפה הייתה תלויה בכלוב שלו שבועיים נראה לי.. מספיק זמן בקיצור, הוא גם כירסם אותה ושיחק איתה להנאתו,
כלומר החליפה לא הייתה זרה לו)
אגב שמתי על הברך כי כשניסיתי על השולחן הוא פשוט עשה סיבוב ועקף את החליפה מבלי לגעת בה.. על הברך אין לו לאין ללכת

המשכתי לתרגל ככה - ולאחר מספר פעמים לא הייתה לו בעיה לדרוך על החליפה
ואז הגיע השלב ששמתי מספר צ'ופרים והוא נאלץ לעמוד על החליפה ליותר ממספר שניות, וניסיתי להרים טיפה את החליפה סביב הרגל שלו
כל פעם קצת, רק שיתרגל לתחושה
בשלב הזה נתקעתי כי כל פעם שניסיתי להתקדם ולהכניס את הכנף בחליפה - הוא התנגד ונלחץ

רמבו הגיע אליי "בעייתי", נשכן, והבנתי שאין מצב שאני אצליח להלביש אותו בהסכמתו.
מילא להרגיל גוזל צעיר, זה הכי טוב, אבל תוכי בוגר, זה בעייתי מאוד..
אם פולי לא נותן שתלטף אותו בגב (ואצלי להשוואה רמבו נותן ללטף בגב, בבטן ומתחת לכנפיים ובכל זאת סירב שהחליפה תיגע בו)
אני מאמינה שיהיה קשה להרגיל אותו.. להלביש אותו תוכל גם בניגוד לרצונו (ואני לא ממליצה על זה) אבל אני מאמינה שתוכל כי הוא
קוקטייל, ומוחתם טוב ולא נושך

ראיתי גם את הסרטון הדרכה של יובל (אם אני זוכרת נכון) וכשהוא מלביש את החליפה לג'אקו שלו רואים שהג'אקו פוחד ולא מרוצה מזה,
אומנם הוא מצליח אבל זה לא כי התוכי התרגל.. אחרת הוא לא היה נלחץ ומנסה להוריד את זה עם המקור
זה גם חיזק את הדעה שלי..שתוכי בוגר אף פעם לא יתרגל/ירגיש בנוח בחליפה
זו דעתי בכל מקרה
אני מקווה שהשיטה שלי אולי תעזור ותוכל להרגיל ככה את פולי.. תחכה לעוד תגובות
ובהצלחה תמונה
סמל אישי של משתמש
roi20050
גוזל
גוזל
שם פרטי:: רועי

שליחה על ידי roi20050 »

אנסה את הרעיון שלך. רעיון יצירתי מאוד.
גמאני חושב שאם לא מרגילים מגיל צעיר זה בעייתי, אבל יש לי הרבה כח רצון, סבלנות וזמן, לכן אני אתרגל איתו הרבה, במיוחד שחופש גדול עומד בפתח :)

תודה רבה לך ++
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לדעתי השיטה של שירלי מצויינת , שים את התוכי במקום שהוא מרגיש נוח ורגיל אלין כשאתה מלביש את החליפה. אם אתה עושה זאת על שולחן כדאי לפרוס מגבת ועל המגבת לשים את החליפה, התוכי מרגיש שיש לו אחיזה טובה יותר ברגליים והוא לא יחליק מצד אחד מצד שני החליפה לא תבלוט כמו אם היא תהיה על שולחן ריק.
בנושא התחושה של התוכים, התחושה של " לא טבעי " מלווה אותם מהרגע הראשון. למשל את הגוזל של סתוית הרגלתי לחליפת אימון . כשסתוית
הגיעה לקחת את הגוזל הלבשנו לו ביחד את החליפה , הוא לא התנגד או פחד , חיברנו את החליפה ואת הרצועה ללא התנגדות כלשהיא מאחר ותירגלתי איתו
והרגלתי אותו בשלב מוקדם. מה המצב וכיצד הוא מתנהג היום כשמלבישים לו את החליפה אם סתוית תרצה היא תספר לנו .
אני בטוח שכדי שהתוכי יתרגל לזה ממש צריך לתרגל עימו יום יום את לבישת החליפה . אני מדבר על רוב התוכים ולא על תוכים יוצאים מן הכלל
ויש כאלה .ישנם תוכים עם אופי נוח יותר ואופי נוח פחות כאלה שיתנו לגעת באיזורים "רגישים" כמו מתחת לכנף ובגב ואחרים שמאוד לא יהיו מרוצים.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

בכיף, בהצלחה רועי תמונה
סמל אישי של משתמש
roi20050
גוזל
גוזל

שליחה על ידי roi20050 »

אוקיי, בעיה.
ניסיתי לגרום לפולי לעלות על החליפה. הוא עולה, אך הרגליים שלו לא ממוקמות טוב בכלל כדי שאוכל להרים את החליפה בשלב ההלבשה!
ניסיתי היום המון דברים כדי לגרום לו לעלות בצורה נכונה - כישלון עצום.
אני לא אומר שאני מוותר, או מתייאש. פשוט זו עבודה שצריכה הרבה סבלנות..
יש לי סבלנות, אבל לכל אחד יש את רמת הסבלנות שלו.
הבעיה היותר גדולה, שהוא בדרך כלל לוקח את החליפה בפה, מחזיק אותה עם הרגל ומתחיל לכרסם. הבעיה כאן היא לא שהוא הורס, אלא שהוא לא יכול לדעת שהוא צריך לעלות אם הוא כל הזמן תופס, מרים ונושך את זה.

אני ממש מתוסכל, מקווה שתעזרו לי למצוא פיתרון שיקל על המצב.. :/
סמל אישי של משתמש
ronihoshen
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: ronihoshen

שליחה על ידי ronihoshen »

אני מנסה לפתח תאוריה ... נכון יש ריחות שחיות לא אוהבות ולכן הן לא מתקרבות לחפץ הזה? אז אולי תנסה לשים ריח שפולי אוהב על החליפת אימונים בשביל שהוא יאהב להיות בתוך החליפה עם הריח הטוב... זאת רק תיאוריה:)
תמונה
סמל אישי של משתמש
roi20050
גוזל
גוזל

שליחה על ידי roi20050 »

אחלה ראש..
אבל מאיפה לי לדעת איזה ריח הוא אוהב?! :P
סמל אישי של משתמש
ronihoshen
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: ronihoshen

שליחה על ידי ronihoshen »

אוכל:) תחפש סוג של פרי שהוא אוהב ותשפשף אותו על החליפת אימונים וככה גם יהיה ריח וגם יהיו לו חתיכות קטנות על החליפה שהוא יוכל לאכול:) ...

מה אתה חושב?
תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

הרגליים שלו לא צריכות להיות ממוקמות ממש איפה שהחורים. זה יכול להיות גם לא איפה שהחורים, נגיד רק קרוב..
אתה מלביש, ואז כשהחליפה מולבשת את יכולה להוציא את הרגליים שלו מהחורים.
אבל לא בכוח, תמשיך בשלב המגע עוד, אפילו תן לו צ'ופרים ובכל פעם שהוא נוגע בחליפה תגיד לו "כל הכבוד".
תנסה את השיטה של שירלי גם, לדעתי זה יכול להיות מצוין, אבל זה גם יכול לקחת זמן.
אני אישית מנסה ללמד את אייס עכשיו "טריק" ואני רואה שגם בעזרת צ'ופרים זה קשה, אבל לאט לאט היא מתקדמת (בלי הצ'ופרים היא לא הייתה עושה את זה בכלל תמונה). אז המפתח פה הוא בעיקר סבלנות.
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

זה רק היום הראשון לא? אתה יכול לכוון את החליפה ככה שהרגל שלו תיכנס בחור לרגליים ותרים טיפה..
וכמו שנטלי כתבה זה לא קריטי, רק תרגיל אותו שהחליפה נוגעת בצידי הגוף, ואז בגב..
שיתרגל למגע
ואח"כ תסדר את החליפה ככה שהרגליים שלו יהיו בחורים ואז תרים את החליפה ותכניס כנף..

בהצלחה תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”