ביום שישי שעבר, בדיוק לפני שבוע, הזמנתי חליפת טיסה לפולי הקוקוטייל שלי, עם רצועה מהאתר AvianFashions.co.il. קיבלתי אותה אתמול, ביום חמישי. זה הגיע ביום רביעי אבל הייתי באילת. עקב הקנייה שלי, עוזי שאל אותי אם אוכל לתת ביקורת על המוצר ועל תהליך ההרגלה של התוכי לחליפה, כדי לעזור לאנשים המתלבטים אם לקנות את מוצר זה. הסכמתי.
אז בואו נתחיל.
ראשית, אני מציין מראש - כל שלב ופרט קטן אני אוסיף תגובה ואעדכן את תהליך ההרגלה של פולי לחליפה ואת איכותו של המוצר.
יש לציין כי אני עושה את כל השלבים אחד אחרי השני, לא מדלג על אף שלב, לא ממהר וסבלני. הולך בקצב התקדמותו של התוכי.
אז כאמור, היום הגיעה החליפה לידיי. במשלוח מקבלים שתי חליפות; האחת בצבע שבחרת והשנייה נקראת "חליפת אימון". זאת בדיוק אותה חליפת טיסה רק בצבע לבן, והתוכי יכול לנשוך אותה ולסרוק אותה. כאשר התוכי כבר רגיל לחליפה ולא נושך אותה, אפשר להחליף לחליפת הטיסה בצבע שבחרנו.
לחליפה יש שתי גומיות המתלבשות על ה"כתפיים" של התוכי.
החליפה נראית כך:
החלק שעל גב התוכי (החור מיועד לזנב): החלק הצמוד לבטן של התוכי: ביקורת החליפה:
בסך הכל, חליפה איכותית מאוד ונוחה לשימוש.
יתרונות: החליפה עשויה מבד קליל, נמתח, דק ונח. אוסף את כל הצרכים של התוכי.
חיסרון: את החליפה פותחים וסוגרים בעזרת סקוטצ'. עם הזמן, הסקוצ' יכול להישחק.
ציוד נלווה לחליפה: רצועה (אופציונאלי).
הרצועה נראית כך: לכל תוכי יש מידת חליפה משלו, ובהתאם למידת החליפה מותאמת מידת הרצועה. במקרה של קוקוטייל, החליפה היא מידה Small והרצועה היא M. את הטבלה של סוגי התוכים והחליפות המתאימות להם, ניתן לראות באתר של אביאן פאשנס.
הרצועה מתחברת לחליפה עם סקוטצ' בצורה הבאה:
עכשיו אפשר לצאת לטיול בבטחה..

ביקורת הרצועה:
הרצועה יציבה וסגורה היטב, כך שהיא עושה את עבודתה של למנוע מהתוכי לברוח. ארוכה.
יתרון: מונע מהתוכי לברוח.
חיסרון: שוב - הסקוטצ' בסופו של דבר יישחק.
לכל מי שמזמין, החליפות מגיעות עם הסברים וצעדים איך להרגיל את התוכי לחליפה, מאוד מושקע!
אותו דבר בעניין הרצועה.
הרגלת התוכי לחליפה:
בעלון שמצורף לחליפות הטיסה במשלוח, יש הוראות איך להרגיל את התוכי לחליפה כמו שצריך.
השלב הראשון הוא ראייה - צריך לתת לתוכי לראות את החליפה לפחות לשלושה ימים. מומלץ לתלות את זה איכשהו על הכלוב של התוכי וכל יום לקרב את זה מעט עד שביום השלישי (האחרון) המרחק בין הכלוב לחליפה הוא מינימאלי.
היום התחלתי את השלב הראשון - הראייה. אני השתמשתי בענף מלאכותי שהיה לי בבית, תליתי את החליפה השנייה, חליפת האימון, על הענף ואת הענף על הכלוב, שפולי יוכל לראות את החליפה. כך זה נראה:
בכללי, זה הכל. אני אעדכן אתכם בהמשך, ומקווה שיעזור!