ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איך התחלתם לגדל??

פורום בו כולנו מדברים על הכל חופשי.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
ronihoshen
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: ronihoshen

Re: איך התחלתם לגדל??

שליחה על ידי ronihoshen »

אוקי , אני רואה את כל הסיפורים האלה ואני רואה שאני לא לבד באהבה שלי לחיות ..
אז הסיפור שלי מתחיל ככה...
כשהייתי בת שנה , לאחי הקטן היו שני אוגרים (ביסלי ובמבה) הם התרבו ותוך חודשיים נאלצו למסור אותם...
כשהייתי בת 3 אהבתי חלזונות (היום אני לא מסוגלת לגעת בהם ) והיה לי בגן אקווריום עם חלזונות אז יום אחד החלטתי לקחת הביתה את אחד החלזונות ושמתי אותו בתיק וכמובן שלא סיפרתי לאמא ובבוקר גילינו שכל הבית היה מלא בחלזונות קטנים P:
כשהייתי בת 3וחצי ככה אז שמעתי רעשים בקיר של הבית ואמרתי להורים ומסתבר שציפור גדולה ששחכתי את שמה נתקעה בפיר.... ובסוף הציפור עשתה לנו חור בקיר ויצאה והיא הייתה מרשימה אבל היא עפה דרך החלון ודפקה ת'ראש... כשהייתי בת 4 בערך לידיד טוב שלי מהגן היה יום הולדת והוא תמיד אהב ציפורים אז קניתי לו ליום הולדת שני תוכונים .. זכר ונקבה בצבע ירוק צהוב ותכלת כחול והיה הפרש של שבוע בין היום בו קנינו את הציפורים ליום ההולדת אז הם היו אצלי ופשוט התאהבתי בהם כל כך ! הם פשוט הקסימו אותי כל כך עד שלא רציתי לתת לו אותם ... אבל הבאתי לו אותם (מה לעשות יש לו יום הולדת D: ) .. שחכתי חיה חחח בגיל 4 וחצי ראיתי אוגר קטן ומשמנמן בחנות חיות והחלטתי לקנות אותי ההורים הסכימו למרות מה שקרה עם ביסלי ובמבה ... קיבלתי אותו והוא חיי טוב מאוד במשך שנתיים עד שיום אחד חזרתי מבית ספר (הייתי בכיתה ב') וגיליתי שהוא נעלם ... שאלתי איפה הוא וההורים אמרו אנחנו נראה לך .. הם הביאו אותי לחנות חיות שבה קנינו אותו ושם סיפרו לי שהוא היה חולה כבר הרבה זמן ושהוא נמצא בטיפול .. ככה שבועיים וחצי כל יום הלכתי לשאול מה שלומו בחנות עש שיום אחד אמרו לי שהוא מת ... הייתי שבורה ... בגיל 7 הייתה לי אובססייה לכלבים ... הייתי גוזרת תמונות שלהם מעיתונים ומדביקה בפינקס .. הייתי מחברת לבובת כלב חבל והולכת איתה בבית .. יום אחד אמא שלי אמרה או שהילדה מתחרפנת או שאני ואני מעדיפה שאני יתחרפן .. אז ביום שבת בבוקר נסענו ל אס או אס חיות והסתובבנו בין כל כך הרבה כלבים חמודים שכל כך ריחמתי עליהם ... ואז פתאום נכנסה גורת פינצ'ר מעורבת מושלמת בת חודש וחצי ואני ואמא שלי ביחד אמרנו אותה אני רוצה!! ומאז קנדי הקטנה אצלנו ועד היום כבר כמעט 6 שנים .. לפני חודשיים בערך אני מצאתי גורת חתולים מיובשת על הריצפה ... והחלטתי לקחת אותה לווטרינר של הכלבה שלי ... הווטרינר גר בקצה השני של העיר ופשוט קמתי והלכתי עם ארגז , גורה , מזרק עם מים ומגבות לווטרינר במשך 40 דקות ... כשהגעתי הווטרינר אמר שיש לה חתלתלת ושהריאה שלה קרסה והיא חיה על ריאה אחת .. היו לי שתי אפשרויות או להמית אותה או לשים אותה בתא חמצן ובחרתי בתא חמצן .. כל יום התקשרתי לשאול מה שלומה ואיך ההתקדמות שלה .. אחרי שבוע זה היה יום שישי והייתי בדרך לסבתא שלי והתקשרתי מהר בשביל להיות רגועה... האחות אמרה שהיא מתה באותו יום בבוקר ושהיא פשוט לא הצליחה להזיז את הפלג גוף התחתון ואז גם לא את העליון והיא פשוט מתה ... הייתי שבורה ואם קנדי לא הייתה איתי אני לא יודעת מה הייתי עושה ... יום אחרי יום העצמאות נסענו לחברים שלנו שגרים בכפר ביל"ו ... ושם ראיתי כלוב מהמם של ציפורי אהבה פישר (משם אני אקבל את הגוזל שלי ביולי בעזרת השם) ושאלתי אם אני יכולה לקבל אחד ואז הם אמרו לי שהציפורים הם פרא אבל הולכת להיות הטלה אז אם אני רוצה אני אקבל גוזל אבל אני צריכה לחכות קצת וכמובן שהסכמתי .. ומאותו יום אני קוראת מאמרים וכתבות על תוכים וככה הגעתי לכאן ...

הסוף :)
נ.ב
שחכתי להוסיף שבין השנים גידלתי דגי זהב באקווריום קטן ותמיד הם מתו ולא הבנתי למה ואז גיליתי שאח שלי הקטן שם להם מלא אוכל אחרי שאני כבר שמתי להם ... ונפתרה התעלומה :) אחרי 5 דגים (בלו , כספיון , זהבי , שוקי ושמנמני) הפסקתי כי חבל על הלב שלי
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני רואה שהיו לך לא מעט חוויות עם בעלי חיים. טוב שאת מתכוננת לקראת ציפור האהבה שאת עמדת לקבל , תמיד זה עוזר כשיודעים
כיצד לטפל וממה להימנע .
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

אחלה סיפור :)
תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

ממש סיפור אהבה עם חיות.
כיף לשמוע תמונה
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

שליחה על ידי NATANCOHEN »

כשהייתי בן 9 דוד שלי התחיל לגדל תוכים יום אחד הוא קיבל קוקטייל ואז התחלתי לנסות לשכנע את אמא שלי לקנות לי גם אחד כל הניסיונות כשלו ואז דודה שלי הצילה קוקטייל לוטינו זכר מעורב שניסה להרוג אותו עברו כמה חודשים וסבא שלי סבתא שלי ודודה שלי נקשרו לקוקטייל מאוד הוא למד לנבוח להגיד שלום אימלה ומיאו ואז המגדלים הקודמים שלו שמעו את שריקות של קוקטייל וישר זיהו שזה הקוקטייל שלהם הלכו לבית של סבתא שלי ונתנו פרטים בצער דודה שלי החזירה להם אותו אחרי שעתיים המגדל הקודם קלט שהתוכי כבר לא מסתדר איתו ותוקפני אליו במזל הוא חבר של סבא שלי והחליט לתת להם אותו חזרה אחרי חודש הם החליטו להביא לו בת זוג קוקטילית פנינה מוחתמת בת 3 חודשים באותו יום הם לא כל כך הבינו ושמו אותם באותו כלוב הם שנאו אחד את השני והקוקטייל לוטינו טוויטי(זה השם של הקוקטייל ) ניסה ממש להרוג אותה סבא שלי בחר לוותר על הניסיון לחבר ביניהם ונתן לי אותה קראתי לה מתוקית הוא הביא לי אותה בכלוב קטן שהיום אני יודע שבקושי מספיק לתוכון הוא המשיך לשחק עם הקוקטייל שלו ולהשקיע בו והחליט לקנות לו כלוב חדש ולהעביר לי את הישן . כמה חודשים מאוחר יותר היה סוג של סגירת מעגל עם טוויטי הקוקטייל בז הרג אותו בלילה רק שהפעם לא היה מי שיציל אותו זזו סגירת מעגל כי הוא הגיע לדודה שלי בגלל שניסו לטרוף אותו והיא הצילה אותו ומת בגלל שטרפו אותו סבא שלי סיפר לחבר שלו על מה שקרה וכדי לעודד אותו החליט להביא לו מתנה דררה ירוקה מוחתמת יום למחרת סבתא שלי החליטה שהיא עושה יותר מידי לכלוך והחליטה לפתוח את הדלת של הכלוב.....שסבא שלי חזר מהעבודה היא אמרה לו שהיא ברחה בטעות .סבא שלי הפסיק לגדל תוכים והעביר לי את הכלוב הגדול ובו שמתי את הקוקטלית שלי שהייתה אז בת שנתיים ניסתי לשכנע את אמא שלי על להביא זוג תוכונים שוב הניסיונות נכשלו ואז אמא שלי ראתה שכנה שרצתה למכור זוג תוכונים לחנות חיות אמא שלי שאלה כמה הם עולים והיא נתנה לה אותם בחינם קראתי להם שלגון וטילון קניתי להם תא הטלה ושמתי להם בכלוב ואז בוקר אחד גילתי שטילון(הנקבה) נעלמה ברחה כנראה ראיתי איך שלגון משתגע בכלוב וחשבתי על להביא לו בת זוג אחרת אבל לא כל כך הבנתי ובסוף השתכנעתי והסכמתי לרעיון של אמא שלי לשחרר אותו שיחרררתי אותו והוא ניסה לפתוח את הדלת של הכלוב של הקוקטילית שלי היא נשכה אותו והוא ברח. בינתיים המשכתי לגדל רק את הקוקטילית שלי .אחרי שנה וחמישה חודשים בערך קיבלתי מדוד שלי שתי כנרים אחד צופר ואחד רגיל לצופר קראתי סוניק מהרגע שקיבלתי אותו היו לו בעיות ברגל לא טיפלתי בהם והוא מת תוך מספר חודשים הקנר הרגיל ספידי הם לחיות ולשיר כרגיל .למשך תקופה מסוימת גידלתי רק את הקוקטילית שלי ואת ספידי. ואז קצת לפני הבר מצווה שלי סגרתי עם אמא שלי שאחרי הבר מצווה אבא שלי יבנה לי כלוב גדול ואני יקבל 4 תוכונים וכך היה .הכלוב הגדול לא היה בנוי כל כך טוב והיה מחולק לשלוש מחיצה לספידי מחיצה למתוקית ומחיצה לתוכונים .הרשת של המחיצה בין מתוקית לתוכונים נחתכה קצת והם כל הזמן היו עוברים לכלוב השני ואז התחילו הפציעות והמוות של התוכונים מכל הארבע לא נישאר אחד חוץ מזכר אחד שהבת זוג שלו מתה שוב אחרי מסע שכינועים שיכנעתי את אמא שלי שתרשה לי לקנות נקבת תוכון בדמי חנוכה זאת קריזה בהמשך נדבר על התוכונית הזאת קצת יותר סבא שלי הביא לי זכר תוכון הוא היה שם שבוע וכמעט התחבר עם קריזה ואז אחרי שבוע בלילה משהו ניסה לטרוף אותו והוא מת אז קיבלתי מדוד שלי את תוכו תוכון האכלת יד זכר שעד לפני חודש הייתי בטוח שהוא נקבה על זה אני ידבר בהמשך נימאס לי מזה שהתוכים כל הזמן נפצעים או מתים וניסתי לשכנע את אבא שלי לשפץ את הכלוב במקום זה הלכנו לקנות שני כלובים אחד לקנר ספידי ואחד למתוקית לקריזה ותוכו בינתיים תוכו התחבר לקריזה וההחתמה שלו נהרסה סופית קריזה תקפה את מתוקית הקוקטילית וגרמה לה לפציעה בעין שטופלה אצל וטרינר והיום הכל בסדר איתה אבל הייתה לפציעה הזאת מחיר פחדתי להחזיר אותה לחיות עם התוכונים אז החלפתי את ספידי תמורה לכלוב 3002 בפורים הזה אחרי מסע שיכנועים נוסף קניתי בדמי פורים זוג תוכונים נוסף וניל וקרוקודיל ושמתי אותם עם תוכו וקריזה בכלוב קריזה התחילה לתקוף ולהציק לווניל ואז לא הייתה לי בררה שמתי את מתוקית עם וניל וקרוקודיל באופן זמני ושמתי את תוכו וקריזה בכלוב שלה ושמתי להם שם את התא הטלה למרות שזה היה רק לשבוע בגלל המקרים האלה קריזה קיבלה את שמה יום למחרת היא הטילה והפתרון הזמני נמשך כבר מעל לחודש ויש לה ותוכו שלוש גוזלים בני שלושה שבועות ושתי ביצים שהרקיבו כל הגוזלים קיבלו את הזנב של תוכו והצבע של הראש של קריזה וכנפיים שלא דומות לא לקריזה ולא לתוכו .עכשיו מתוקית בת 4 וחצי פלוס מינוס וניל וקרוקדיל התחילו להתחבר ועל תוכו וקריזה כבר כתבתי מספיק .מצטער על האורך של ההודעה
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

מקוה שלא תאבד עוד תוכים תמונה
מתוקית יפייפיה, אני זוכרת מהתמונות.. וכל הכבוד שטיפלת בה. בהצלחה בהמשךתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מקווה שעכשיו עם כלובים טובים ומרווחים יותר יהיו לך רק הצלחות בגידול התוכים תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

מקווה לא תאבד עוד תוכים
תמונה
סמל אישי של משתמש
shaul619
גוזל
גוזל

שליחה על ידי shaul619 »

הסייפור שלייי דיי ארווך!
אוקיי בשנת 2001 הייתה לי בגינה חתולה אפורה גדולה בשם מיצי ופחדתי תמיד לגעת בה עד שיום אחד ניסיתי והצלחתיי היא התחיילה להתרגל אליי ובשנת 2003 יום אחד שזה היה שבת בבוקר היא המליטה 4 גורים ארבעתם אחריי תקופה של חודשיים מתו אחד נידרס שתיים מתו מהחום ואחת שקראו לה מילקי שהיא הייתה האהבה שליי מתה כי היא הייתה חולה :(
לאחר תקופה ב2004 היא המליטה עוד הפעם 5 גורים 3 מתו אחד נידרס שני נעלם ושלישי עורב תקף אותו כששמעתיי אותו תוקף אותו רצתי לגינה והוא כבר היה מת :( שתיים מהם נישארו אצלי אח ואחות פיצי וכתמתמית פיצי נעלם יום אחד וכתמתמית נישארה היחידה (עד היום) מיצי נידרסה :( היה עצוב אך הבת שלה כתמתמית נישארה והמליטה גורים 4 גורים שלצערי אנלא זוכר מה קרה להם אני זוכר שהיה לה אחד שאהבתי ג'ינג'י גדול בשם שובבי :) ב2005 היא המליטה 5 גורים אך הפעם שרדו מה לאחר תקופה רק 2 מילקי הג'ינג'ית החדשה וקצף קצף מת כי זה היה חורף של תקופה קשה היו הרבה גשמים והוא פשוט מת מקור :( מילקי נישארה עם אמא שלה עד היום! ומילקי וכתמתמית היום המלטות משלהם אך שוב או מתו או שנעלמו מילקי המליטה 2 נקבות והן גדלו לאמות ועזבו את הגינה :( מילקי כיום עם 2 גורים לאחר שאחד מת ואחד נעלם :(
בין התקופות של החתולים היה לי זיקית כמעט שנה ושיחררתי אותה לטבע :) בנוסף אבא שלי הביא לי צב גדול שנעלם גם הוא כניראה חזר ליער חח בהמשך התקופה היו לי ארנבות זוג עם גורים כל פעם מחדש אך מתו כי לא ידעתי לטפל (נגעתי בהם לצערי :( ) לאחר שנתיים וחצי הם מתו :(
המשך התקופה זה המשיך שנישארתי עם מילקי כתמתמית וזוג אוגרים סיבירים עם שבע גורים + אוגרים סורים + אוגרים רוסים חורפים :) לאחר תקופה של שנה חצי הם מתו
במשך הזמן היו לא 2 זוגות פינקים שלא ממש התחברתי אליהם אך גידלתי כמו שצריך בתקופת הפינקים היו לכתמתמית ולמילקי 7 גורים בוגרים בגינה אם וביתה מגדלות ומאכילות את הילדים שלהם ביחד :) ממש מדהים!
אחד החתולים שקראו לה פומה ניכנסה לבית וניסתה לתקוף את הפינקים ופחה את הכלוב והם ברחו :( לאחר תקופה די ארוכה של לקראת שנת 2008 נעלמו כל הגורים ונישארו כמו שאמרתי מקודם נשארו שתי נקבות והן עזבו.ב2009 הבאתי את ליצ'י הכלב שלי ובתקופה שהבאתי אותו היו לי 3 צבים קטן קטן בינוני ודי גדול לא כמו שיש לי היום אבל לידם הוא היה גדול לאחר תקופות של בין שנה לשנה וחצי הם מתו :( ואחד נישאר ושוחרר לטבע לצערי די עצוב אבל קשה מאוד...
בין השנים 2009 עד 2011 היום :)
היה לי צבה גדולה די ענקית שמתה לאחר שנתיים וחצי !
נישארתי עם צב שחבר הביא לי :) בשם צבוש :)
גידלתי שממית ושיחררתי אותה גידלתי חומט גמדי 8 חומטים ושיחררתי לאחר שבוע
ליצ'י שלי עדיין איתי ולא ילך לשום מקום! :)
קניתי זוג ארנבות לצערי שתיהן היו נקבות ולאחר חצי שנה של בלבלות הבאתי זכר בהחלפה על אחת הנקבות שהיום היא אמא ראשית בפינת חי גיניגר.
הזכר והנקבה שיש לי הביאו 5 גורים מדהימים.
הבאתי את מיקו הקוטייל אכלת יד שלי ואז התחילה האהבה שלי לציפורים!
קניתי זוג קוקטיילים ניקי וניק :)
וזהו!
כיום אני מגדל כלב חתולה + חתולה שהיא אמא שלה זוג ארנבות 5 גורי ארנבות זוג קוקטיילים צב וקוקטייל אכלת יד ובעזרת השם 2 זוגות תוכונים 2 זוגות פרסונטות וזהו..
תמונה
אלי13
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אלי13 »

איזה סיפורים יפים.
זה כזה עצוב כשמתים תוכים... יש לי כבר 3 תוכונים קבורים בחצר...
הסיפור שלי התחיל עם קוקו התוכון הנכה שלי, שלמרות הנכון שלו הוא חי עד היום.
כשברק מת לי, חשבתי לעצמי, בשביל מה אני צריך את זה? לסבול את המוות שלהם?
אבל אחרי שעה שהלכתי להסתכל על זוג התוכונים שנישאר בכלוב, הבנתי שכמה שהמוות שלהם כואב, הוא לא משתווה לאהבה ולחוויה שבגידול :)
מקווה שיותר לא ימותו לי ולא לאף אחד אחר תוכים.
שלח תגובה

חזור אל “דיבורים כמו חול ואין מה לאכול”