ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
רשימת צמחים בטוחים וצמחים רעילים
מנהל: מפקחים
Re: רשימת צמחים בטוחים וצמחים רעילים
במאמר באנגלית רשום כך-
בוטנים לרוב מזוהמים ע"י רעלן פטרייתי, שגורם לפגיעה בכבד לציפורים, בע"ח אחרים וגם בני אדם, לכן יש להימנע מהם.
בוטנים שיש עליהם נקודות כהות הם לרוב מזוהמים, למרות שגם בוטן שנראה נקי עלול להיות מזוהם.
קליית בוטנים מפחיתה את הרעלן אך לא מסלקת אותו. לכן בוטנים קלויים הם יותר מומלצים לבני אדם,
אבל בשום אופן לא נותנים בוטן קלוי לבעלי חיים.
בוטנים לרוב מזוהמים ע"י רעלן פטרייתי, שגורם לפגיעה בכבד לציפורים, בע"ח אחרים וגם בני אדם, לכן יש להימנע מהם.
בוטנים שיש עליהם נקודות כהות הם לרוב מזוהמים, למרות שגם בוטן שנראה נקי עלול להיות מזוהם.
קליית בוטנים מפחיתה את הרעלן אך לא מסלקת אותו. לכן בוטנים קלויים הם יותר מומלצים לבני אדם,
אבל בשום אופן לא נותנים בוטן קלוי לבעלי חיים.
-
אוהבת_תוכים
- גוזל

ואי אני אוכלת מלא חמאת בוטנים ואוהבת גם בוטנים קלויים וגם שלא קלויים וכמבן במבה
וטוב לדעת
חח דרך התוכים לומדים גם עלינו חח
ואגב תמיד עד עכשיו שמעתי שזה מאוד בריא(לבני אדם) חוץ משזה משמין
ולגבי תוכים בכלל לא שמעתי שמזיק
ורגע התוכים של אלי לא אומרים בוטן? חח
הם אוכלים? או שאתה מביא להם קצת ?
וטוב לדעת
חח דרך התוכים לומדים גם עלינו חח
ואגב תמיד עד עכשיו שמעתי שזה מאוד בריא(לבני אדם) חוץ משזה משמין
ולגבי תוכים בכלל לא שמעתי שמזיק
ורגע התוכים של אלי לא אומרים בוטן? חח
הם אוכלים? או שאתה מביא להם קצת ?
כמו ששירלי ציינה, בוטנים צריכים להיות טריים ובאיכות טובה, לרוב תערובות ישנות יעלו עוןבש ופטריות ולכן הם מסוכנים.
לא חושב שצריך למנוע לגמרי מאחר והבטן עצמו לא מזיק אלא אם הוא נגוע , לכן יש להקפיד על כך שהבוטנים יהיו במצב טוב ועדיף לרכוש בוטנים למאכל אדם.
כמו שאנחנו מציינים שוב ושוב, מתן מזון במינון הנכון מונע בעיות, אפשר לתת במינון ממש קטן , מי שיש בליבו חשש יכול לוותר ללא בעייה מאחר
ולבוטנים ומזונות שמוטל בהם ספק יש תחליפים מעולים.
לא חושב שצריך למנוע לגמרי מאחר והבטן עצמו לא מזיק אלא אם הוא נגוע , לכן יש להקפיד על כך שהבוטנים יהיו במצב טוב ועדיף לרכוש בוטנים למאכל אדם.
כמו שאנחנו מציינים שוב ושוב, מתן מזון במינון הנכון מונע בעיות, אפשר לתת במינון ממש קטן , מי שיש בליבו חשש יכול לוותר ללא בעייה מאחר
ולבוטנים ומזונות שמוטל בהם ספק יש תחליפים מעולים.
-
אוהבת_תוכים
- גוזל

תודה על ההסבר
וואו !! חתיכת רשימה !
תודה על ההשקעה !!
תודה על ההשקעה !!
כל הכבוד
כוסברה מותר - אני נותן כבר כמה שנים
ושום מותר לתת פעם בכמה זמן לתוכים בוגרים (זה מנקה את המערכת)
כוסברה מותר - אני נותן כבר כמה שנים
ושום מותר לתת פעם בכמה זמן לתוכים בוגרים (זה מנקה את המערכת)
נריה הרשימה לא הומצאה על ידי, אלא נכתבה מניסיון והמלצה של וטרינרים, מגדלים בעלי ניסיון וטוקסיקולוגים (מומחים לרעלים)
כוסברה ושום הם לא בטוחים, במינון גבוה הם רעילים ומסוכנים. אמנם זה לא קטלני, כלומר ההשפעה היא לא מיידית, אבל היא מצטברת
ובמועד מאוחר יותר זה עלול להתנקם בתוכי
לא שמעתי/קראתי איפשהו שתוכים בטבע אוכלים שום כדי שינקה להם את המערכת אז גם בשבי אין צורך לתת להם לדעתי
ממליצה גם לך להיצמד לתפריט הבטוח, יש כל כך הרבה דברים בריאים שאפשר ורצוי לתת לתוכים, אז לדעתי מיותר לעשות ניסיונות
ולתת להם מזון לא בטוח רק כי בינתיים לא קרה להם כלום..

כוסברה ושום הם לא בטוחים, במינון גבוה הם רעילים ומסוכנים. אמנם זה לא קטלני, כלומר ההשפעה היא לא מיידית, אבל היא מצטברת
ובמועד מאוחר יותר זה עלול להתנקם בתוכי
לא שמעתי/קראתי איפשהו שתוכים בטבע אוכלים שום כדי שינקה להם את המערכת אז גם בשבי אין צורך לתת להם לדעתי
ממליצה גם לך להיצמד לתפריט הבטוח, יש כל כך הרבה דברים בריאים שאפשר ורצוי לתת לתוכים, אז לדעתי מיותר לעשות ניסיונות
ולתת להם מזון לא בטוח רק כי בינתיים לא קרה להם כלום..

צריך גם לזכור שלא כל מה שהתוכים אוכלים בטבע טוב להם בשבי, מאחר ובשבי המזון נקי ממויין ורך יחסית הם לא זקוקים לחומרים שונים
על מנת להיעזר בעיכול האוכל ובניקוי הגוף מחומרים ורעלנים.
שום מזיק ויכול להזיק גם בטווח הלא רחוק כתוצאה מגרימת אנמיה חמורה , ישנם כל כך הרבה סוגי מזון שנחשבים לבטוחים כך שלא יקרה כלום אם לא ניתן את המזונות המוטלים בספק.
על מנת להיעזר בעיכול האוכל ובניקוי הגוף מחומרים ורעלנים.
שום מזיק ויכול להזיק גם בטווח הלא רחוק כתוצאה מגרימת אנמיה חמורה , ישנם כל כך הרבה סוגי מזון שנחשבים לבטוחים כך שלא יקרה כלום אם לא ניתן את המזונות המוטלים בספק.
אני לומד הרבה דברים שלא ידעתי בעבר זה עוזר לי לטפל בתוכי שלי הרבה יותר טוב ובנסיון רב תודה רבה
)))
חיות וציפורים בנשמה שלי.
http://www.tukinfo.com דף הבית שלי:-))
http://www.tukinfo.com דף הבית שלי:-))