אני מקווה שלא תחשבו עליי דברים רעים בתום קריאת השורות הבאות ,
אך לצערי מתוקף היותי אשר הנני - יש בי צורך עז להשמיע את קולי .
כפי שאולי שמתם לב , לא הגבתי ולו במילה בכל המתרחש בדיון עם nene והאמברלה החדש שלה (מזל טוב !!)
ולא מתוך חוסר רצון לעזור , נהפוך הוא , החזקתי את עצמי חזק והשתדלתי לא להגיב , רק על מנת שאוכל לצפות במתרחש
בלי להיות מעורב , וצר לי להעכיר את האוירה חברים אך לדעתי , מן הראוי כי נסתכל עמוק אל תוך עצמנו וכל אחד
יגיע מחדש למסקנות הנכונות לגבי הדרך שבה הוא מציע את עזרתו .
אין בכוונתי לומר שחברי הפורום לא נכונים לעזור , כלל וכלל לא - ההפך הוא הנכון , רק לפעמים , מפעם לפעם ,
יוצא לי לקרוא פוסט שפתח משתמש חדש שזה עתה רכש תוכי ובפיו בקשה לעזרה מצד אלו שיש להם יכולת לעזור ,
ולהפתעתו , אחרי שגמר בליבו והחליט שאין זו בושה לבקש עזרה למען עתיד טוב יותר המשלב את
התוכי החדש במשפחתו , 70% מהתגובות לבקשתו לעזרה עוסקים בטעות הנוראית והעוול הנוראי שנגרם עקב קניית תוכי
לפני חקירה מקיפה וקריאת ספרים בנושא , והוא בסה"כ רצה לקנות מתנה לילדים .
אני לא יודע מי מכם יודע עליי דבר או שניים , אז אספר -
בעוונותיי , גם אני רכשתי את גוולו שלי ורק לאחר מכן התחלתי חוקר ובודק ,
ולא אתנשא ואומר "היום אני יודע את כל שיש לדעת" כי אני לא יודע , אבל כנראה שאני יודע מספיק , כי התוכי שלי חי
חיים נפלאים ומאושרים , אני לומד ממנו והוא ממני , אין ספק שקצת עבודת חקר לפני הרכישה הייתה תורמת המון למצב הקיים ,
אך לאחר 5 חודשים שאני וגוולו ביחד , שום ספר בעולם לא ייספר לי עליו את שלמדתי בעצמי .
לכן אני מבקש מכם , הפנימו את העובדה שאנשים קונים וייקנו תוכים ללא בדיקה מקיפה וללא ידע מוקדם ,
אבל כאשר יגיעו למסקנה שהם צריכים עזרה - עיזרו להם .
אני מאמין שלשם כך הוקם הפורום מלכתחילה , תקנו אותי אם אני טועה , מתן עזרה ותמיכה לבעלי תוכים .
חידוד קל :
אני לא טוען כנגד כל חברי וגולשי הפורום , אפילו לא נגד אחד ספציפי , אלא כנגד תגובות אחדות שנכתבו מתוך דאגה רבה
לתוכי ומתוך רצון ללמד ולעזור - פשוט הדרך , צורת ההגשה הייתה בעיניי , שגויה .
לקחתי את המקרה של nene (סליחה) רק בתור דוגמא , אך אני בטוח שחלקכם נזכרים כבר בעוד כמה מקרים דומים .
אני לא מטיף ולא מורה דרך , בטח שלא בעל נסיון כמו חלק מחברי הפורום , אך כוונותיי רק טובות הן , אנא אל תפגעו ממני .
הסיבה שבחרתי להישאר כחלק פעיל בקהילה הזו היא החומר האנושי המרכיב אותה , יש כאן אנשים טובים , עם כוונות טובות
ולבבות טהורים , אל תתנו לרגע של כעס על מעשה זה או אחר להוציא מכם מילים אמוציונאליות , קיראו את התגובה
רגע לפני שאתם שולחים אותה .
אני מקווה שתקבלו את דבריי בהבנה , אין בכוונתי לפגוע .
שלכם תמיד , רז .